TA LAGEN I EGNA HÄNDER?

I samband med att jag skrivit min bok så har jag ju också rekapitulerat många händelser under min tid i politiken. Inte minst alla olika brott jag utsatts för under dessa år. Hot, skadegörelser, ofredande, förfalskningar, misshandel och förtal. Det har blivit många polisanmälningar under dessa år. Tyvärr läggs en majoritet av dessa anmälningar ned utan att polisen vidtar en enda åtgärd. Några anmälningar har dock gått så långt som till åtal och fällande domar men det stora flertalet läggs ned av polisen eller av åklagaren.

Det mest flagranta fallet var fallet mot Pelle Frylestam som jag anmälde både för hets mot folkgrupp, hot och förtal på hans FB-sida. Det borde grävas lite i detta och hur polisen och åklagaren hanterade det.

Ett annat fall var den så kallade fredsdemonstrationen i Kalmar med hakkors och terroristflaggor, där Socialdemokraterna stod som arrangör. Den anmälan ville åklagaren Johan Henningsson vid åklagarkammaren i Kalmar inte driva med motiveringen ”Vi har tillräckligt att göra ändå” enligt en artikel i media.

Jag håller på att tappa förtroendet för det svenska rättsväsendet. Varför skall man anmäla brott? Varför skall man i vissa fall lägga flera timmar på att ta fram bevis/dokument och sedan sitta på polisstationen för att göra en anmälan som polisen sedan lägger ned några dagar senare utan att ha gjort ett enda försök att lösa brottet?

Skall man istället ta lagen i egna händer när rättsväsendet sviker?

Om vårt rättsväsende inte klarar av att upprätthålla lag och ordning i vårt samhälle, vilken utveckling kommer det leda till?

Det finns det som påstår att brottsligheten inte ökat. Men i så fall måste polismyndigheten och rättsväsendet blivit betydligt mycket mer ineffektiva idag. Annars begriper jag inte varför utvecklingen ser ut som den gör.

Jag tror dock inte på detta. Jag är övertygad om att brottsligheten ökat markant i vårt samhälle och i synnerhet i Kalmar. Det är bara att läsa tidningen om alla inbrott, stölder och rån.

Tar man hit Mellanöstern, så får man Mellanöstern.

31 reaktioner på ”TA LAGEN I EGNA HÄNDER?

 1. Vax 2020-09-11 / 15:27

  https://www.nyatider.nu/politisk-kamp-for-att-stoppa-miljon-bidrag-till-islamistiska-ibn-rushd/
  Oberoende av vad ledarna säger själva, så är Ibn Rushd och Islamiska förbundet delaktiga i ett europeiskt organisatoriskt nätverk som styrs av en odemokratisk ideologi som handlar om att ersätta ett sekulärt styre med ett religiöst statsskick där lagstiftningen är grundad i Koranen.”

  Folkbildningsrådet har mellan åren 2005 och 2020 totalt överfört 273 miljoner i statligt stöd till Ibn Rushd.

  Man undrar vad det är som styr våra politikers handlande?

  Är de helt korkade?

  Eller vill de ha det så här?

  Eller är det så att rädslan att bli kallad rasist och brunråtta får dem att glömma allt vad sunt förnuft heter?

  Oavsett svaret, vi styrs av en samling syltryggar som sviker sitt uppdrag å det grövsta.

  Gilla

 2. rb 2020-09-10 / 15:52

  Inga politiska partier kommer att kunna lösa några problem i världen då alla är eller blir korrupta med tiden.Personval som alternativ.

  Gilla

 3. Cosmik Debris 2020-09-10 / 15:45

  Samnytt: ”MP:s krav: Sverige måste ta emot migranterna från nedbrunna Lesbos-lägret”

  Har vi inte tillräckligt med muslimska mordbrännare i landet? MP är ett mycket sjukt och ondskefullt parti. Ett parti för sadister!

  Gillad av 1 person

 4. Kalle 2020-09-10 / 12:28

  ##Sverige måste ta emot invandrarna som befann sig i det nedbrunna asyllägret Moria på grekiska Lesbos. Det kräver Miljöpartiets Annika Hirvonen Falk.##

  https://www.friatider.se/efter-branden-pa-lesbos-mp-vill-att-sverige-tar-emot-invandrarna

  MP KRÄVER att sverige skall ta emot invandrarna från Lesbos.

  Då KRÄVER jag att alla invandrare som befiner sig olagligt i sverige deporteras så fort som möjligt. Sedan skall det vara totalstopp för fler invandrare!!!

  Vill invandrarna inte återvända av olika skäl som att de inte vill tillbaka till hemlandet frivilligt. Sätt dem i fängsligt förvar på sämre standard än i svenska fängelsehotell ända tills de fattar att det är bättre att återvända än att vantrivas inlåst i en cell/sovsal bakom murar/höga stängsel i sverige.

  Invandrarna som skall avisas skall absolut INTE gå fria på svenska gator och hånflina åt de svenska medborgarna och slappa rättsystem.

  Gillad av 1 person

 5. Varjager 2020-09-10 / 05:38

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Det är nog snart det enda alternativet. Med dagens flum politiker.

  Gilla

 6. Cosmik Debris 2020-09-10 / 02:54

  Radio Bubbla 19 juli 2020:

  ”När svensken till slut vaknar och ”drämmer näven i bordet” så kommer man inte att drämma näven i bordet. Det kommer inte att bli så att det nu blir förbjudet med islam. Utan det som kommer att hända är att plötsligt kommer det att bli väldigt väldigt mycket byråkratiska problem för den som vill bygga en moské. Dom kommer liksom att drunkna i byråkrati, blanketter, miljöregler, utredningar och så vidare. Dom fastnar i en kvicksand av kommunala processer.”

  Jag hoppas att det är exakt det som händer i Karlstad. Det följer på pricken det som Martin förutspådde skulle ske när svenskarna vaknar. I Karlstad handlar det om parkeringsplatser.

  Radio Bubbla: Över 100 överklaganden inkommer efter kommunen beviljat bygglov till moskébygge på Rud i Karlstad
  https://tinyurl.com/y2bkvahl

  Länsstyrelsen stoppar moskébygge i Karlstad
  https://nyheteridag.se/lansstyrelsen-stoppar-moskebygge-i-karlstad/

  Gillad av 1 person

  • stefan a. 2020-09-10 / 09:35

   Som att slänga ett köttben till en utsvulten varg….eller snarare hyena..

   Gilla

   • nadacomprende 2020-09-10 / 14:11

    Han var väll bara allt för less och sket vilket.

    Gilla

 7. Staffan Sundqvist 2020-09-09 / 18:29

  Det här har hänt mig, behöver jag säga att mitt förtroende för svensk polis och dito rättvisa inte finns?
  För ett par år sen hade jag en nattkörning. När jag satte mig i bilen på parkeringen i Bromma kl. 23:30 för att köra till garaget så hoppade tre somalier fram ur buskarna och försökte stoppa bilen och komma in i den, men jag hann låsa dörrarna. Jag stannade en bit bort och ringde 112. Ingen reaktion, snuten ringde inte ens tillbaks! Personalbrist kunde inte snuten skylla på, för några km bort, vid Tranebergsbron, så stod det snutar på båda sidor, hela natten, och hade nykterhetskoll. När jag kom hem på morgonen så skrev jag ett inlägg på Facebook. Jag tyckte helt enkelt att sånt där pack skulle skickas tillbaks till sandlådan de kom ifrån. Då sitter Näthatsgranskaren Tomas Åberg och snappar upp mitt inlägg samt polisanmäler mig för hets mot folkgrupp! Men han använde ett falskt namn, Erik Johansson. Så det blev rättegång, jag fälldes för H M F och dömdes till några tusen i böter! Men, Katarina Janoush, den underbara kvinnan, gick in och betalade mina böter! Så var jävligt försiktiga med vad ni skriver i eget namn på Fb, Den där satans Åberg har gott om kommunistkompisar som nästlat sig in i grupperna och skickar allt till honom!

  Gillad av 1 person

 8. Cosmik Debris 2020-09-09 / 18:08

  Jimmie Åkessons förkylning ÄR förstasidesstoff
  https://www.expressen.se/nyheter/jimmie-akesson-later-forkyld-helt-tydligt1/

  Att landsförrädaren och psykopaten Fredrik Reinfeldts lägenhet har fungerat som en knarkcentral ÄR INTE förstasidesstoff.

  Etablissemangets medier kämpar för att tysta ner Reinfeldtfamiljens knarkskandal
  https://katerinamagasin.se/etablissemangets-medier-kampar-for-att-tysta-ner-reinfeldtfamiljens-knarkskandal/

  Gillad av 4 personer

 9. Luffare 2020-09-09 / 17:56

  Tycker synd om de som bor i Kalmar och utsätts för brott. Man får stånga sig blodig för att få någon som helst hjälp. Man måste ha gedigna kunskaper dessutom, eftersom man får göra det mesta jobbet själv.

  Gilla

 10. Onkel Björn 2020-09-09 / 17:39

  Varje brottsanmälan, där ett brott kan konstateras, som skrivs av är ju ett misslyckande från rättsväsendets sida. Men jag har en viss förståelse. Felet är ju egentligen inte polisens eller åklagarnas. Det är politikernas. Det är de som sätter ribban. Det är inte rättsväsendets fel att kriminella som ständigt begår brott släpps ut i frihet alltför tidigt. Det är inte rättsväsendet som stiftar lagar.
  Pratade en gång med en förundersökningsledare och han berättade att han skrev av anmälningar i en takt så pennan nästan glödde. Han var inte stolt. Han tyckte det var fördjäkligt. Men, sa han vad ska jag göra. Det finns ju inga som kan utreda dem. Och hela tiden kommer det in nytt.

  Situationen idag är inte bra. Polisen behöver hjälp med folk som ställer upp och vittnar mm. Men vem vill egentligen ställa upp och hjälpa polisen idag? Nu när polisen befinner sig i en situation där man stundtals inte kan skydda sig själv och hur ska då vi allmänhet kunna räkna med att de alltid finns till hans och kan hjälpa oss.
  Vittnen har hotats, trakasserats, skadats och tom avrättats tidigare och det kommer säkerligen att ske igen.

  Vad ska man säga? Skjut, gräv och tig. Eller?

  Gilla

 11. Ludvig 2020-09-09 / 17:03

  Det verkar inte vara så stort intresse att utreda brott när man lägger ner solklara fall.

  Gilla

 12. Kalle 2020-09-09 / 17:01

  ##”Kriminella skiter fullständigt i svenska myndigheter”##

  ##Gängkriminella bryr sig inte ett dugg om svenska myndigheter. Det konstaterade TV4-programledaren Steffo Törnquist under en intervju med inrikesminister Mikael Damberg (S) i torsdagens Nyhetsmorgon##

  https://www.friatider.se/kriminella-skiter-fullstandigt-i-svenska-myndigheter

  Det är endast ”Die dumme schweden” som än så länge bryr sig om svenska lagar!!!

  Gilla

 13. Thomas 2020-09-09 / 16:16

  Thoralf, polisen har tyvärr inte tillräckliga resurser. Vissa brott skriver man av direkt utan att utreda eller förundersökningsbegränsar då det inte påverkar straffet..

  Gilla

 14. Cosmik Debris 2020-09-09 / 16:14

  Dunkelblå(polis) på Twitter:
  ”Ni som tror gängen i orten är de otrevligaste mot polisen har helt klart inte jobbat när ett julbord med kavajfyllon ballar ur”

  Kavajfyllon har vi haft i alla tider. Bra, då slipper vi i fortsättningen höra gnäll om polisens arbetssituation eller krav på fler poliser.

  Gillad av 2 personer

 15. anders karlsson 2020-09-09 / 16:07

  Thoralf , hoten du får sopar ju förövarna igen genom att använda VPN:er.
  IP-numret byts ju ut mot ett annat som inte sparar några loggar.

  Hur ska polisen spåra det?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-09-09 / 16:49

   Det handlar inte bara om hot på internet.

   Gilla

 16. Sven d.ä. 2020-09-09 / 15:33

  Det är framtiden att man måste ta saken i egna händer. Det gäller inte bara lagen, utan även undervisning av våra barn, grannsamverkan för skydd i hemmen, utlandsutbildning för våra ungdomar, privat dagis osv.

  Gillad av 1 person

 17. Troll 2020-09-09 / 12:55

  I mindre städer kan dom ingenting om IT eller vad som sker på nätet och hur det ska utredas. Då lägger man ned ärendet istället och skriver ”spaningsuppslag saknas”. Det beror på okunskap och lathet.

  De frågade mig en gång vad ett IP-nummer är och om alla har samma nummer. En gång hade jag tur att förövaren som förtalat mig på nätet bodde i Sjuhäradstrakten, så ärendet blev överflyttat dit. En kommissarie kontaktade personen som lagt ut texten och den togs bort omgående. Den hade inte tillräckligt stor spridning för att gå till ett åtal, men jag fick ändå hjälp att få bort det.

  Gilla

 18. Robban 2020-09-09 / 12:42

  Det var länge sedan som mitt förtroende gav upp!
  Vill man få rättvisa, skydd, trygghet, så får man ordna det själv!
  ”Vår” s.k ”polis” lär man inte få någon hjälp av annat än i undantagsfall!

  Gilla

 19. Uefa 2020-09-09 / 10:08

  En utredare på Kalmar polismyndighet sa till mig att IT-brott var för komplicerade och jobbiga att utreda. Dessa anmälningar lade man i en särskild hög kallas ”presk-högen” (preskribtions-högen) och inväntade att ärendena uppgått preskription för att sedan läggas ned.

  IT- brott ville man inte beblanda sig med helt enkelt, men det gäller nog flera olika brott som var besvärliga.

  Nu bor jag i Göteborg och här är det andra bullar kan jag säga.

  Gillad av 1 person

 20. stefan a. 2020-09-09 / 10:05

  Nej det är bara för statistikens skull man skall anmäla alla brott, om man nu inte trollar med statistiken och bokför nedlagda anmälningar som lösta fall, inte bara rättsvårdande myndigheter som fallerar, fick vänta ett år på lantmäteriet och även ett år på pensionsmyndighetens beslut om bostadsbidrag för pensionärer, sammantaget är det ett tydligt tecken på systemkollaps, det Svenska systemet har överlevt sig själv, endast de indrivande myndigheterna skatteverket och kronofogden som fungerar som de skall….

  Gilla

 21. många bäckar små 2020-09-09 / 09:47

  Läste för ett tag sedan om en direktör på H&M som parkerade i Stockholm för att göra ett kort ärende. När han kom tillbaka var hans läsplatta stulen. En polisanmälan gav inget resultat. Så då vände han sig till et säkerhetsföretag, som spårade hans läsplatta till en adress. Adressen blev bevakad, och övervakningen visade att läsplattan fanns i en ryggsäck som en individ hade på sig, med flera andra telefoner. Säkerhetsföretaget nystade upp alla ägare och även några kumpaner till tjuven. Tjuvens kumpaner hade ägnat sig åt villainbrott, och kunde även de gripas efter spaning.
  Värdet på en enskild läsplatta är inte stort, med innehållet kan ju vara av stort värde, dessutom visar det att en uppföljning av stölden kan lösa många andra brott. Om polisen avskriver mindre tillgreppsbrott kommer många andra att drabbas.
  Sak samma om det gäller våld, stäm i bäcken.

  Gillad av 1 person

 22. Ivar Andersson 2020-09-09 / 08:55

  Polisen fikar hellre med brottslingen än utreder det brott han begått.

  Gilla

 23. Lollo 2020-09-09 / 08:34

  Det svenska rättssystemet är ett stort skämt. När mördare döms till 1,5 år i fängelse som efter obligatorisk straffrabatt endast blir till 1 år och när en invandrare som skjuter sin flickvän i huvudet inte döms för mord utan för vållande till annans död så är detta ett tecken på ett ruttet rättssystem. För att inte tala om alla brottslingar som oförklarligt blir frikända av svensk tings- och hovrätt.

  Ett rättssystem som inte fungerar och som allmänheten inte accepterar är dömt att gå under. Jag tror att vi kommer att få se fler och fler fall där människor tar lagen i egna händer. Hele det svenska samhället går mot fullständig kollaps.

  Gillad av 1 person

 24. Håkan Spångberg 2020-09-09 / 07:10

  Mitt i prick.
  Men elitens krig mot nationalstaten lär leda till anarki och sönderfall.
  Men väljarna verkar nöjda…

  Gilla

Kommentarer är stängda.