VÄNSKAPSKORRUPTION I KALMAR

Fd. landshövding Thomas Carlzon.
Foto Thoralf Alfsson

Under början av året fick jag några tips om att det var ett riktigt fulspel bakom avsättningen av landshövding Thomas Carlzon. Det intryck jag fått av Thomas Carlzon var att han stod i en helt annan klass än hans föregångare suputen Stefan Carlsson, som sparkades av regeringen för sina telefonsexsamtal som han lät skattebetalarna betala. Något som jag avslöjade efter ett tips. Jag skriver ett kapitel om detta i min bok.

Jag skrev ett kort blogginlägg den 3 maj om att jag fått tips om att det inte stod rätt till med uppgifterna i Barometerns och P4 Radio Kalmars drev mot landshövding i september 2019 och jag efterlyste tips om detta.

https://thoralfsblogg.com/2020/05/03/varfor-avskedades-landshovding-thomas-carlzon/

Thomas Carlzon gjorde tydligen en del förändringar när han tillträdde som landshövding. Någon person fick lämna sin tjänst och fick andra arbetsuppgifter på länsstyrelsen. Detta gillades inte av flera personer som hade ledande positioner.

Det skickades en rad anonyma ”tips” till Barometern och P4 Radio Kalmar som utan att källgranska informationen slog upp det stort i tidningen och i radion. Hade dessa journalister gjort en liten granskning så hade de säkert varit lite mer försiktiga. Men de var uppenbarligen förblindade av möjligheten att sänka ännu en landshövding eller så var det vänskapskorruption, med de som låg bakom tipsen till media. Tipsen kanske inte var så anonyma i själva verket. Dessutom ska man vara väldigt försiktig med anonyma tips.

Idag skriver Barometern en hyllningsartikel om den vikarierande landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård vars förordande nu är slut. Vad hon åstadkommit vet jag inte! Det enda positiva är ju att det inte varit några skandaler men hon har heller inte rensat upp. Utan hönsgården tycks kvarstå.

https://www.barometern.se/kalmar/luttrad-vikarie-lamnar-hovdingeuppdraget-3fc7034b

Det mest anmärkningsvärda är dock följande märkliga avslutning på artikeln, ”Tipsa oss!” Det verkar med andra ord som att Barometern nu själva börjar inse att de varit ett verktyg eller ”nyttiga idioter” åt de som ville få bort Thomas Carlzon som landshövding. Barometern och P4 Radio Kalmar var högst behjälpliga i detta genom sina artiklar och inslag. Jag förstår att sanningen och verkligheten är nu på väg ifatt dem. Så frågan är om Barometern är ute efter att rädda sitt eget anseende eller om Barometern kommer sprida desinformation för att skydda de anonyma tipsarna. Vad är det för tips de förväntar sig att få. Jag vet att det fanns uppgifter redan i slutet av förra året som pekade i en helt annan riktning men som Barometern inte tog tag i och vägrade att skriva om.

Berodde det på vänskapskorruption eller att man ville skydda några högt uppsatta personer i Kalmar och en minister i den socialdemokratiska regeringen?

Barometern måste då även granska sig själva och det tiotal artiklar som man skrev. För Barometerns räkning var det Héctor Barajas, Karin Lagerström och Rasmus Jeppsson som skrev artiklarna som gjorde att Thomas Carlzon avskedades av civilminister Ardalan Shekarabi. För P4 Radio Kalmar var det Lennart Palm, han fick till och med ett pris för att han bidrog till avsättningen av Thomas Carlzon. Allt ett jäkla fulspel från några inflytelserika personer.

Personligen tror jag vänskapskorruptionen är betydligt mer utbredd än vad många tror. Till och med i Kalmar eller kanske speciellt i Kalmar med de förutsättningar som föreligger.

19 reaktioner på ”VÄNSKAPSKORRUPTION I KALMAR

 1. Allah 2020-09-12 / 19:47

  Barometern är fenomenal! En stor artikel om damlaget IFK Kalmar och en matmässa på startsidan och en fjuttig länk med ytterst få rader om ett mord i centrala Kalmar. Det ska tydligen begåtts på samma adress som moskén på Storgatan.

  Gilla

 2. turrim 2020-09-12 / 19:30

  Den urbota socialdemokratiska löntagaren Jens Orback blir ny ordförande i Rädda Barnen. Nomenklaturan tar hand om de sina och då menar jag inte barnen. Det innebär fortsatt nollbidrag oavsett snyftreklam.

  Gillad av 1 person

 3. Kalle 2020-09-12 / 14:43

  Ulf Kristersson M vill skilja barnen från föräldrarna i kriminella familjer.
  Varför gå som katten kring het gröt???

  De kriminella familjerna har haft alla chanser till ett dägligt ärligt liv i sverige som svenska skattebetalare betalar. De tog inte den chansen!!!
  Vräk hela familjen från sin bostad. Hys in dem i stora sovsalar med andra familjer som skall utvisas. Utvisa dem sedan, med våld om det behövs.

  De har försuttit sin chans att leva i sverige. Sverige vill slippa dem så fort som möjligt på svenska gator och torg.
  Svensken vill leva ett tryggt liv utan kriminella och våldsverkare.

  Gillad av 1 person

 4. PK 2020-09-12 / 14:38

  Varför skriver inte Barometern om detta? Saxat från Aftonhoran. Kalmar är riktigt illa ute tyvärr.

  ”Kvinna hittad död i lägenhet – misstänkt mord
  Halv sju i morse fick polisen larm om en kvinna som påträffats död i sin lägenhet i Kalmar. En man som befann sig i lägenheten har gripits och senare anhållits som misstänkt.

  Polisen vet ännu inte vad som hänt men rubriceras fallet inledningsvis som mord.

  – När det finns frågetecken så är det rutin att vi rubricerar som mord men det kan komma att ändras, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisregion syd.

  Ärendet ska nu utredas skyndsamt.

  – Dels så kommer vi göra en teknisk undersökning på plats och dels kommer kroppen obduceras snarast, säger Evelina Olsson.”

  Gilla

 5. Vax 2020-09-12 / 12:47

  4 miljoner arbetar i Sverige mindre än 40 procent av befolkningen.
  En miljon färre som arbetar….
  Samtidigt ett inflöde av 120 000 årligen därav många är analfabeter åldringar och handikappade.
  Som omgående får fri sjuk och tandvård och en rejäl månadspeng
  Samtidigt som vi ska bidra med Corona bidragen till Sydeuropa.

  Det kostar att vara den humanitära stormakten.
  Jag vill kalla det för Ebberöds bank.
  Samtidigt håller vi på att förlora vår trygghet…

  Gillad av 2 personer

 6. Cosmik Debris 2020-09-12 / 03:49

  Tydligen har någon ”klippt” en frisör i Borås😊 Kanske var gärningsmuslimen missnöjd med sin frisyr? Japp, det handlar med 99-procentig säkerhet om en muslim. Det gör det alltid! Det är vardag nu för tiden att förargade kunder hos frisörer eftersöks med hundpatrull och helikopter. Vilket jävla dårhus det här landet har blivit. Men det är kanske inte så konstigt med en statsminister som av folket betraktas som en efterbliven byfåne?

  ”Enligt den anhörige har släkten försökt få frisören att säga till personen som troligen var den verkliga måltavlan att han inte kunde få klippa sig i salongen, men att det varit svårt[…] Den maskerade gärningsmannen flydde från platsen och polisen sökte med flera patruller. Bland annat med hundpatrull och en helikopter”

  Frisör skjuten på jobbet – fyra män har gripits
  https://www.expressen.se/gt/man-i-25-arsaldern-skjuten-/

  Gillad av 2 personer

  • Sven d.ä. 2020-09-12 / 11:18

   Om vi stängt gränserna för ”1-miljon-invandrare-sedan” då hade vi inte varit i denna situation. Vilka enorma resurser vi lägger ned på detta. De resurserna kunde ha gått till skola, sjukvård, försvar etc.

   Jag tror dessutom att flickan med hunden blev också ett offer av klanstrider. Jag kan inte visa att flickan tillhörde en av klanerna, men skulle inte förvåna mig. Varje person i en klan är en bricka i klanstrider, så ock flickan. Det mest effektiva vapnet är att slå mot sin avkomma.

   Gilla

  • PK 2020-09-12 / 11:32

   Frisörens kund är kopplad till gängkriminalitet och skjutningen var en uppgörelse. När frisören skulle värja sig från skotten blev han själv träffad i benet. Garanterat mussar och ingen svensk frisersalong. Det vimlar ju av syrier, afghaner och libaneser som klipper hår idag och öppnar salonger.

   Gilla

  • Otto 2020-09-12 / 13:08

   Vågar man gå och klippa sig framöver? Hörde intervju med frisörens anhörig. Han lät i alla fall svensk.

   Gilla

 7. Cosmik Debris 2020-09-12 / 01:44

  2015 lade Caroline Dahlman upp videon: ”Jag dejtar inte SD:are”
  2020 anklagar hon SD för att ha blivit för liberala.

  ”Vad gäller den humanitära skyddsgrunden har SD reserverat sig till förmån för en mer generös skyddsgrund än vad majoriteten i kommittén föreslår. MER generös alltså.”

  Vad ska vi med SD till?

  Gilla

 8. Wally Walrus 2020-09-12 / 00:20

  När jag läser detta kommer jag att tänka på den roliga TV-serien Starke man,2010 och 2011, som handlade om ett kommunalråd i fiktiva Svinarp. Jag tycker den var både rolig och träffande satir och dessutom synnerligen verklighetsbaserad.
  Den lades tyvärr ned efter två säsonger och jag är, intill sannolikhetsgränsande visshet, övertygad om att StasiSVT ansåg att den avslöjade verkligheten alltför bra.

  Nu förstår jag att verkligheten är än mer absurd och korrupt.
  Sverige fullkomligt sjuder av hyckleri, mygel, korruption och dårskap där sanning, sunt förnuft föraktas och lagar har blivit totalt försumbara.

  Gillad av 2 personer

 9. Hårfästet 2020-09-11 / 23:04

  Det kan inte vara bra för hälsan och blodtrycket att bo i Kalmar och vara omringad av denna ständiga idioti, vansinne och sovande, naiva invånare. Jag bor visserligen numera i en stad där det skjuts, sprängs och eldas bilar (Linköping), men hellre det än en stad där man tror man är avskärmad från allt, vägrar se sanningen och ständigt slår sig för bröstet. Det ihop med sosse-ryggdunkandet och PK-fjolleriet gör det omöjligt att bo. Vidrigt är bara förnamnet!

  Gillad av 1 person

  • Potta 2020-09-12 / 01:37

   Jag förstår precis vad du menar. Det blir en skön sammanhållning i ”problemstäder” och man kan tala mer fritt med folk om invandring. Folk har vaknat upp och insett vad det handlar om och man slipper dessutom dumma svenskar, även om de finns överallt i olika grad. Jag tror man måste se vansinnet själv med egna ögon innan man fattar.

   Gilla

 10. Ugglor i mossen 2020-09-11 / 22:40

  Alla vet att Barometern är Johan Perssons nyttiga idiot och jobbar på uppdrag av honom och andra i vänsterträsket. Kommunen ordnar förmåner och jobb till varandra, värmer varandras stolar. Meriter existerar inte, ryggdunk före allt. Det är dags att Stram kurs kommer till Kalmar och städar upp.

  https://samnytt.se/koranbranning-aven-i-trollhattan/

  https://samnytt.se/video-har-brinner-koranen-i-angered/

  https://samnytt.se/video-koranen-brinner-i-rosengard-igen-aktivisternas-bil-sonderslagen/

  Gilla

  • Otto 2020-09-12 / 13:14

   Johan Persson verkar vara en riktigt manipulativ och oberäknelig typ.

   Gilla

 11. Olle 2020-09-11 / 22:25

  Kalmar är extrem när det gäller svågerpolitik och vänskapskorruption, i alla led, på alla plan och på alla ställen: kommunen, Länsstyrelsen, Kalmar FF, Arbetsförmedlingen, polisen, byggbranschen, restaurangbranschen o.s.v.

  Riktigt illa är det! Uppdrag Gransknings kommungranskarna, vad väntar ni på?

  Gillad av 1 person

  • Volvo 2020-09-12 / 01:56

   Jag lämnade Kalmar för 10 år sedan. Det började gå kraftigt utför när Johan Persson tog över rodret och försökte göra om staden till en storstad. Det började med Kina-projektet. Sedan han blev kommunalråd och högste höns har svågerpolitiken ökat markant. Jag har aldrig mått så bra som när jag flyttade till Göteborg. Jag är i Kalmar högst en gång om året och det räcker.

   Gilla

 12. Håkan Spångberg 2020-09-11 / 22:20

  Det svenska folkhemmet har våldtagits och avlivats.
  Korrupta oikofober styr.
  Sverige RIP.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.