(S)VAGT AV (S)

Jag måste även ta upp att åklagaren nu väckt åtal mot socialnämndens ordförande Roger Holmberg (S) efter att han brutit mot sekretessen och skrivit uppgifter om en klient på Facebook, vilket är ett brott mot tystnadsplikten. Jag tänkte dock inte ägna mig åt åtalet utan hur Socialdemokraterna hanterar situationen.

Om nu Socialdemokraterna i Kalmar vill försvara sin ordförande så borde det givetvis vara kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) som försvarar sin ordförande men det är inte praxis i Kalmar. Johan Persson framträder bara när det är en positiv nyhet eller något roligt att marknadsföra, som till exempel ett event i Kalmar. Vad gjorde då Socialdemokraterna?

De skickade fram sin ombudsman Linus Hellman att försvara Roger Holmberg i media. Helt häpnadsväckande! Jag skulle säga att det är riktigt fegt av Johan Persson och det är inte första gången. Det är ett mönster som går igen, gång efter gång.

https://www.barometern.se/kalmar/s-anklagar-m-for-kappvandning-om-inlagg-svartmalning-91236df4

Nu försöker Socialdemokraterna till och med skylla över ansvaret även på moderaternas vice ordförande i socialnämnden, Lisa Jalmander. Det är ett pinsamt agerande av Socialdemokraterna då det är Roger Holmbergs Facebooksida det gäller. Lisa Jalmander slår tillbaka och menar att Roger Holmberg fick ok av Johan Persson innan han publicerade sitt inlägg på Facebook.

Detta är ett typiskt agerande av Johan Persson!

Efter drygt ett år har nu Kalmar kommun lyckats sälja Kolbodagården som köptes in under migrationskaoset 2015/2016, enligt Barometern. Det är beklämmande att läsa att Kalmar kommun påstår att man gjort en reavinst på ca 1 miljon kronor vid försäljningen.

Kolbodagården köptes för 8 miljoner kronor och säljs nu för 8 miljoner kronor men den bokförda värdet är lägre därav anser kommunen att man gjort en reavinst.

Det man inte låtsas om är att kommunen under dessa år tvingats investera någonstans mellan 10-15 miljoner kronor i underhållsåtgärder. Det handlar om byte av värmesystem, ventilation, isolering, avlopp och så vidare.

I praktiken är nog verkligheten en förlust och kostnad för Kolbodagården på ca 10 miljoner kronor för Kalmar kommuns skattebetalare. Det är ett jäkla hyckleri från de som påstår att det skulle vara en reavinst för Kalmar kommun!

https://www.barometern.se/kalmar/kolbodagarden-sald-for-inkopspriset-ae068f6f

Annons

19 reaktioner på ”(S)VAGT AV (S)

 1. Blattz 2020-09-17 / 19:58

  Tycker det är smart att skicka fram någon annan när det är negativa nyheter.

  Barometern köper det ochbär det någon man ska ifrågasätta så är det Barometern.

  Självklart vill JP inte synas när det handlar om stora misstag av S.

  Gilla

 2. Snygg 2020-09-16 / 21:49

  Synd om JP för han har ju inte utseendet med sig precis, ser ut som en liten skolpojke med den där lilla tofsen som sticker upp på flinten framtill o letar efter mammas snutte fortfarande. Finns inget manligt över honom överhuvudtaget, omanliga män är det töntigaste som finns, o har den typen blivit mobbade också som barn så brukar den typen ta igen det med härskartekniker o det verkar ju JP inte lida brist på. Nej nu har väl ponken suttit för länge vid makten, ta fram en sosseledare som är snygg, har utstrålning o även ödmjukhet så är ni hemma med alla röster från kvinnor, vi vill ha en snygg ledare, med utstrålning som har lite stil, inte en liten ponke som springer o letar efter snutten, för precis så barnslig ser han ut. Fram med manliga män, o som har lite bakom pannbenet o som har DET!

  Gilla

 3. Buksvåger 2020-09-16 / 11:50

  Hur kan David Elm bli huvudtränare för IFK Berga i norrettan, utan någon som helst tränarerfarenhet eller utbildning? Det är Kalmar i ett nötskal, svågerpolitikens Mecka. 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Göran 2020-09-16 / 10:13

  Thoralf, ledig idag och gick igenom dina uteslutningsgrunder. Helt sjuka grunder till uteslutning Undrar vad som tog åt MBJ och vart skon klämde? Får vi svaret i boken må tro?

  Gilla

 5. Hans 2020-09-16 / 10:09

  Thoralf, du har varit med länge i SD. Är ”avgå” samma som uteslutning? Jag tror Askling får stanna kvar i SD och arbeta på kansliet då han verkar slickat röv rejält.

  ”Ny rasism-skandal i Haninge – SD:s nya gruppledare avgår.

  Dennis Askling är anställd på Sverigedemokraternas riksdagskansli och blev SD Haninges nya gruppledare så sent som i april i år.

  Nu avgår han med omedelbar verkan.

  Expressen berättar på tisdagen att Askling i en chatt med en partikamrat skriver nazistiska hälsningar, uttrycker sig nedsättande om ”negrerna” och sprider rasideologiska resonemang”

  Gilla

  • Thoralf A 2020-09-16 / 13:02

   Jag förutsätter att han utreds av medlemsutskottet.

   Gilla

 6. Fredrik Östman 2020-09-15 / 22:25

  Eftersom sossar är socialister, så ser de sinnevärlden bara fläckvis, bara på det sätt som bekräftar deras självbild och deras inre låtsasvärld. Alltså ser de reavinsten men inte ombyggnadskostnaderna. Någon kanske undrar hur de kan vara så skickliga på att finna en positiv sida på allting de själva gör? Det gör de inte. De ser helt enkelt inget annat, så de har inget att välja på. Den tekniska termen är bekräftelsetendens, confirmation bias.

  Gillad av 2 personer

 7. PK 2020-09-15 / 22:06

  Nike Nylanders intervju med Åkesson i kvällens Aktuellt måste vara den värsta PK-smörjan jag sett. Den var på samma nivå som Johan Perssons.

  Gillad av 2 personer

  • peo 2020-09-16 / 06:57

   Du har rätt Åkessons svammel var på en låg nivå.

   Gilla

 8. Puck 2020-09-15 / 21:49

  Johan Persson friserar siffrorna och sanningen som vanligt, nu gäller det Kolboda-affären. Är mannen på riktigt? Ligger det någon sjukdom bakom alla dessa lögner, vanföreställningar och fantasier?

  Gilla

 9. Molle 2020-09-15 / 21:36

  Det är så amatörmässigt skött allt i Kalmar så man häpnar!

  Gilla

 10. Ricky 2020-09-15 / 21:07

  Stämmer det att Johan Persson själv delade inlägget? Det är ju helt häpnadsväckande. Man finner snart inga ord! Han ligger lågt när det gäller Holmberg, som strutsen med huvudet i sanden.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-09-15 / 22:14

   Ja, enligt media delade han Roger Holmbergs FB-inlägg.

   Gilla

 11. Je suis 2020-09-15 / 21:06

  En IP om det? Vore väl på sin plats iaf? Hellman är ju ute och cyklar som vanligt…

  Gilla

 12. Lars Johansson 2020-09-15 / 21:05

  S är alltid S,man försvarar alltid S människor även om dessa har gjort fel! Så sjukt om man vill ha ett demokratiskt samhälle!

  Gilla

  • Staffan Sundqvist 2020-09-16 / 04:48

   Du ska inte tala om trollen för då står de i farstun! Detta om Sahlin. Rehabiliteringen av henne har börjat så smått. Hon smögs ju in som sommarpratare i radions P 1 i somras så nu börjar det rulla på så smått, sanna mina ord. Sossarna är så desperata nu så de vet inte hur de ska bära sig åt för att hitta en ersättare för intelligensatleten Löfven. Stolpskottet Juholt är inte att tänka på. Alltså, de hoppas att Sahlins fadäser har sjunkit undan i folks minne och skickar fram henne igen. Så vänta bara, snart står hon där med huvudet på sned och ler falskt mot kamerorna….

   Gilla

   • Håkan Spångberg 2020-09-16 / 07:36

    Det är som en skräckroman av Stephen King…

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.