LANDSHÖVDINGEN I MÖTE MED CHEFREDAKTÖREN

Vad sa landshövdingen till chefredaktören som fick Barometern att stoppa granskningen av kuppen mot Carlzon?

Den 11 september skrev Barometern en hyllningsartikel om den tillfälliga och avgående landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård, som slutar den 30 september. I samma artikel bad Barometern om tips angående orsakerna till före landshövdingen Thomas Carlzon avskedande. Barometern sa sig hålla på med en ny granskning och tidningen utlovade nya artiklar till den kommande veckan.

Eftersom jag fått tips om detta för flera månader sedan från flera olika källor tänkte jag inte låta Barometern vara först. Jag blev blåst av Länsstyrelsen och P4 Radio Kalmar när det gällde den tidigare landshövdingen Stefan Carlsson och hans telefonsexsamtal.

Därför skrev jag flera blogginlägg under förra helgen för att förekomma Barometern och deras granskning av kuppen mot Thomas Carlzon. Jag har väntat hela veckan på att Barometern skulle komma med sin granskning eller att någon skulle kommentera mina uppgifter i media. Men det har varit dödstyst i Barometern hela veckan, även idag.

Jag har nu fått tips från två olika källor att landshövding Cecilia Schelin Seidegård träffade Barometerns chefredaktör Anders Enström i mitten av veckan, och att det var på Cecilia Schelin Seidegård initiativ.

Vad ville landshövdingCecilia Schelin Seidegård tala om med chefredaktören Anders Enström. Var det på grund av mina blogginlägg och Barometerns nya granskning? Har landshövding Cecilia Schelin Seidegård lyckats stoppa granskningen? Har Barometerns chefredaktör Anders Enström stoppat granskningen efter påtryckning från landshövdingen och kanske regeringen, eftersom inga artiklar publicerats denna vecka? Frågorna är många och svaren är få.

Försöker landshövding Cecilia Schelin Seidegård nu skydda de inblandade på länsstyrelsen när det gäller hur det gick till när Thomas Carlzon fick sparken av regeringen?

Eller är det till och med så att landshövding Cecilia Schelin Seidegård försöker skydda före detta civilminister Ardalan Shekarabi som sparkade Thomas Carlzon?

Jag uppmanar både landshövding Cecilia Schelin Seidegård och Barometerns chefredaktör att berätta om sitt möte!

Är det ett lokalt ”Carlzongate” under uppsegling?

21 reaktioner på ”LANDSHÖVDINGEN I MÖTE MED CHEFREDAKTÖREN

 1. Maja Dacke 2020-09-19 / 21:37

  Thoralf – och alla intresserade:

  Visste ni att man hittat en äldre koran som skrivits av en Ismael och detta skedde t o m före Kristi födelse??!! Tydligen kände Mohammed till den och plockade delar ur den, kryddade med sina egna recept för att ha framgång i sin gärning.

  Ismael-koranen lär vara vänligare inställd till livet och inte inriktad på döden och dödande etc. Just nu är det auktion på den till otroligt höga anbud – därute i världen.

  Så … …

  Gilla

  • Andersson 2020-09-20 / 11:16

   Källa på det?

   Gilla

  • Ölandsbonde 2020-09-20 / 11:46

   Lite köllor på det skulle inte skada. T ex på vilket språk ät den skriven och av vem?

   Gilla

  • SHL 2020-09-19 / 23:23

   Kan tänka mig att Kalmar kommun trixar likadant med siffrorna när det gäller migrationen och även annat. De fina utmärkelser som staden fått och som Johan Persson bröstat upp sig för, gång efter annan, är det rent mjöl i påsen?

   Gilla

  • Erik 2020-09-20 / 00:18

   Det är väl samma sak som när kommunen mäter servicen på kontaktcenter. Då är man extra trevliga och sätter in mer personal. Hur urvalet på de tillfrågade går till kan också ifrågasättas. Hur det ser ut på förvaltningarna bryr sig ingen om, där man ofta hamnar efter första kontakten.

   Litar inte ett dugg på Kalmar kommuns siffror, trix och skryt. Ruttet rakt igenom i svågerpolitikens Mekka!

   Gilla

  • Högt hårfäste 2020-09-20 / 13:12

   Ha ha, sosseriet igång igen.

   Gilla

  • DATAKUNNIG 2020-09-19 / 22:51

   Justitieministern har uppenbart isåfall noll koll ang GDPR lagstiftningen!

   Gilla

 2. J B Doe 2020-09-19 / 18:50

  Visst är Ardalan Shekarabi från början illegal invandrare som tidigare bodde i England? Han har nämnts som ev efterträdare till Stefan Löfven, vilket vore ren skandal om det hände. Arabi stod häromdagen i TV med en svensk flagga på kavajslaget. Borde varit en brittisk flagga och dessutom borde han utvisas i stället för att lägga sig i svensk politik.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2020-09-19 / 21:26

   Jag har länge undrat om han ens har svenskt medborgarskap förutom de två andra. En riktig globalist alltså.

   Åtrår han statsministerposten får han konkurrens av Mogge som också gör det. Men Mogge heter ju inte Mohammed, så han får ju inget klartecken av Mona … Jobbet ska ju alltid gå till en Mohammed. Heter förresten Käkarabbi det? Finns det ingen annan så …

   Gilla

  • Rune 2020-09-19 / 22:36

   Är han inte iranier som har uppehållit sig en tid i Storbritannien innan han tog sig till Sverige?

   Gilla

  • Staffan Sundqvist 2020-09-20 / 08:37

   Han var dessutom inblandad i fusk med medlemsregistret för SSU i Uppland 1996-2000 för att fiffla till sig bidrag. Det betalades medlemsavgifter för folk som inte hade en aning om att de var medlemmar i SSU, allt för att blåsa upp medlemssiffrorna.

   Gilla

 3. Anna 2020-09-19 / 17:55

  Thoralf, kan du inte marknadsföra boken i exakt24? Såg att John Bouvin fått ett avsnitt och du borde vara värd ett också.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-09-19 / 17:57

   Hoppas att intresset ökar när boken är släppt och ute till försäljning om en vecka.

   Gillad av 1 person

 4. turrim 2020-09-19 / 17:48

  Gretas gäng, Extincion Rebellion, har nu limmat fast sig vid Industriens Hus på Rådhusplatsen i Köpenhamn. Man har blockerat centrala H C Andersen Boulevard som tangerar Tivoli. Man har också hällt ut grön färg på boulevarden.

  Jag undrar om Ann Linde är stolt över den Sverigebilden.

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2020-09-19 / 21:20

   Var färgen grön så var det väl OK för henne …

   Gilla

 5. Janne 2020-09-19 / 17:35

  Där Thoralf verkar det som om du är något mycket känsligt på spåret,men sanningen kryper alltid fram så småningom även i förnekelsens boningar.

  Gillad av 2 personer

 6. turrim 2020-09-19 / 17:10

  Statsminister Reinfeldt befann sig på Aftonbladets redaktion när informationen kom om den skjutne vakten i statsministerns kansli.

  En märklig händelse. Men min undran är egentligen varför en jäktad statsminister eller nu en landshövding över huvud taget gästar en medieredaktion i lönndom. För mig luktar det skumt. Det borde vara media som intervjuar i kanslierna för klarhet – inte tystnad.

  Gillad av 2 personer

  • Maja Dacke 2020-09-19 / 21:18

   Det var väl bara langaren som var hemma när händelsen utspelade sig …

   Gilla

Kommentarer är stängda.