MIN BLOGG FILTRERAS BORT!

Jag är allvarligt bekymrad eller mycket bekymrad över hur media styrs i landet. Inte minst på lokalnivå. Många människor eller det stora flertalet förstår inte hur illa situationen är och hur lokalmedia styr nyhetsflödet och debatten.

När jag för en vecka sedan började skriva blogginlägg om kuppen mot landshövding Thomas Carlzon så var det med syftet att förekomma Barometerns granskning och eventuella desinformation om hur det gick till i verkligheten och vilka som låg bakom förtalskampanjen, som media svalde med hull och hår. Barometern och P4 Radio Kalmar agerade nyttiga idioter.

Vad har hänt sedan jag publicerade uppgifterna? Journalisten Anders Blank har skrivit en bra artikel som publicerats i Dagens Vimmerby. Är det allt? Ja, så är det tyvärr. Media sluter sig samman och skyddar sig själva och makten. Andra källor skall tystas!

Jag upplever det som att Facebook stoppar mina inlägg om ”Carlzongate” från att spridas i sociala medier! I min bloggstatistik framgår det klart och tydligt att Facebook begränsar spridningen av mina inlägg i synnerhet de där jag länkar till min blogg. Vissa dagar har det varit så få som 50 personer som läst mina blogginlägg via Facebook. Det är helt osannolikt!

Personligen är jag helt övertygad om att någon ”högt däruppe” försöker stoppa spridningen av uppgifterna i mina blogginlägg. Det skulle inte förvåna mig om det gått ut direktiv om att stoppa spridningen av blogginläggen via sociala medier. Vi vet ju att Morgan Johansson har haft många möten med Facebook och Google.

https://www.dn.se/nyheter/politik/johansson-satter-press-pa-google-och-facebook/

https://www.expressen.se/nyheter/morgan-johansson-i-mote-med-facebook/

https://mickek69.com/2019/08/03/morgan-johansson-regeringen-facebook-google-youtube-och-natjattarna-och-kraven-pa-censur-och-swebbtvs-nedstangning/

Mina misstankar blev ännu större efter att jag fått tips om att landshövding Cecilia Schelin Seidegårds möte med Barometerns chefredaktör Anders Enström. En avgående landshövding som på eget initiativ vill prata med chefredaktören. Var det för att stoppa en fortsatt granskning?

Om det skulle vara så skall alla vara medvetna om att en landshövding är regeringens högra hand i regionen och att hon handlar på initiativ från regeringen. Om det är sanningen förstår jag att min blogg och Facebook har strypts på sociala medier.

Ett första steg togs redan i januari 2020 vilket statistiken talar sitt egna tydliga språk. Det råder inte det minsta tvivel om att min blogg är utsatt för restriktioner sedan januari 2020.

Notera att september 2020 bara har data fram till dagens datum.

Den här veckan försvann informationen på min blogg över hur många gånger som mina blogginlägg delats på Facebook. Det är en uppgift som är väldigt intressant men nu är den borta. Se bild nedan där FB-dela är noll.

Den är dessutom nollställd för samtliga mina blogginlägg sedan januari 2019. Det fungerade bara för några dagar sedan. Jag tror inte att det är någon tillfällighet, utan ett medvetet val som gjorts av Facebook att stänga av funktionen när det gäller min blogg.

Sedan finns det ministrar och andra rödgröna politiker som kritiserar Ungern, Polen och Tjeckien och menar att demokratin hotas i dessa länder. De borde fundera över hur det fungerar i Sverige först!

Har Sverige en rödgrön regering som ser diktaturer som Nordkorea och Kina som föredömen?

45 reaktioner på ”MIN BLOGG FILTRERAS BORT!

 1. Anders 2020-09-22 / 02:24

  Prova att registrera en ny hemsida, som inte heter någonting med Thoralf, som skickar en direkt vidare till din blogg. Länkförkortare som någon föreslog tidigare har säkert fb spärr mot. Eller länka helt enkelt till en spegling av din blogg, men där adressen är något helt annat än Thoralf.

  Det kan ju såklart vara så att din profil på fb har en spärr på sig mot att länka vidare så att även spegling inte funkar.

  Gilla

 2. K2 2020-09-21 / 18:36

  https://newsvoice.se/2020/09/newsvoice-granskar-utnamningen-av-lakemedelsverkets-gd-del-3/

  Vi är imponerade av Thomas Roléns mycket gedigna arbete med att totalt stänga alla möjligheter för allmänheten att kunna granska Regeringens utnämningsmakt (artikel). Thomas Rolén har tänkt på det mesta för att Regeringen ska kunna fortsätta sitt misstänkta missbruk av utnämningsmakten, samma utnämningsmakt som Regeringen ständigt kritiserar till exempel Polen och Ungern för och som också paradoxalt nog så sent som i somras har utnämnt Rolén till ny generaldirektör (GD) vid Domstolsverket.

  Omfattande S-nepotism genomsyrar svenska etablissemanget

  Hur ska någon enda svensk kunna lita på att Regeringen sköter sina utnämningar av de myndighetschefer som lyder direkt under dem? Korruptionen inom Myndighetssverige är misstänkt monumental. Här kan nämnas:

  Dan Eliasson (MSB),
  Mikael Sjöberg (Arbetsförmedlingen),
  Marie Heidenborg (JK),
  Agneta Broberg (Diskrimineringsombudsmannen),
  Johan Carlsson (Folkhälsomyndigheten),
  Micael Bydén (ÖB, Försvarmakten),
  Lena Ag (Jämställdshetsmyndigheten),
  Annica Sohlström (Livsmedelsverket) och
  Thomas Rolén (Domstolsverket

  Gilla

 3. Benny 2020-09-21 / 17:08

  Sosse-partiet och regimen i Stockholm har lång räckvidd när det gäller att tysta opposition! Man kunde ju hoppats de jobbat lika effektivt mot klanerna och kriminaliteten i Sverige men där saknas incitament då ju klanröster är viktiga för sossarnas fortsatta maktinnehav.

  Gillad av 3 personer

 4. Andersson 2020-09-21 / 15:54

  Nu kommer efterräkningen i Ronneby. Efter upploppet – nu sätts nya skyltfönster på plats. Skador för en halv miljon kronor.

  Sydöstran skriver inte att det var islamister som låg bakom. För det är rätta namnet på militanta muslimer!

  Tosia bönedagen varje fredag i Brunnsparken.

  Det ryktas att Kallinge Folkets hus ska säljas. Är det någon som vet säkert? Om det finns spekulanter?

  Gilla

 5. ulsansblogg 2020-09-21 / 14:56

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Vi på Ulsans blogg har också noterat att vi det senaste året har fått allt färre besökare från FB. Vissa av de inlägg vi lagt in på FB har tagits bort. Vi alla bloggare får kämpa vidare, framtiden tillhör det fria ordet. (däremot ökar våra läsare som tur är hela tiden.)

  Gilla

 6. Sven d.ä. 2020-09-21 / 09:37

  – Mitt folk är också en klan, säger Sabuni
  Jag trodde att hon utgav sig för att vara svensk dvs hennes folk är svenskar.

  Gillad av 3 personer

  • turrim 2020-09-21 / 10:15

   På Ledarsidorna undrar Johan Westerholm vad Subuni menar med ”Mitt Folk”.

   Gillad av 4 personer

 7. Ivar Andersson 2020-09-21 / 09:04

  Barometern och P4 Radio Kalmar agerade nyttiga idioter. MSMs nyttiga idioter gör allt för att skydda de nyttiga idioterna på Barometern och P4 Radio Kalmar. Dessutom finansieras PS inklusive P4 Radio Kalmar till 100% med skattemedel. Men även Barometern får skattebidrag. Att tala om fria medier är bara löjligt.

  Gillad av 1 person

 8. Du får lägga upp dina artiklar i alla möjliga FB grupper för att få spridning, det räcker inte med bara lägga upp den på din framsida. Enda sättet tror jag i dagsläget.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-09-21 / 08:08

   Jag tror det kvittar. Eftersom jag tror att det är länken till min blogg som är problemet och att det är min länkadress som deras algoritm styrs på.

   Jag har gjort tester med att ha med en länk i Facebookinlägget och utan länk till min blogg.

   Gillad av 1 person

   • Johan Kraft 2020-09-21 / 10:09

    Pröva med en extern länkförkortare. Den kanske kan lura systemet.

    Gilla

   • Thoralf A 2020-09-21 / 10:53

    Har testat och det verkar inte göra någon skillnad. Men jag kan testa igen.

    Gilla

  • Otto 2020-09-21 / 13:33

   En av få som vågar säga sanningen. Även Erik Nord i Göteborg.

   Gilla

  • Viktorsson 2020-09-21 / 14:55

   Utom de flesta av de som sitter i regeringen, för de är ju svenska.

   Gilla

 9. PK 2020-09-20 / 23:49

  Ju mer agg som framkommer mot dig och denna blogg, desto mer självklart framstår det i alla fall för mig, att den falska skärmdumpen är organiserad av motståndarlaget själva. Den kanske t o.m. är tillverkad på kommunhuset eller Länsstyrelsen?

  Gilla

  • Otto 2020-09-21 / 13:26

   Johan och Malin är nog delaktiga på ett hörn.

   Gilla

 10. Troll 2020-09-20 / 23:39

  Filtreringen måste ju först kommit från lokal nivå vad gäller önskemål och uppmaning, för att sedan gå via Morgan och Facebook.

  Inte svårt att förstå vilka i Kalmar det handlar om.

  Gilla

 11. bernhard ek 2020-09-20 / 21:16

  Jag hoppas du går över till Alternativ för Sverige. Sd känns som att ha en pudel till vakthund.

  Gillad av 1 person

 12. Svante 1 2020-09-20 / 20:18

  Kalmar FF på Gamla Ullevi mot IFK Göteborg vann KFF 2-1 ….

  Gilla

 13. Håkan 2020-09-20 / 17:41

  Thoralf, vi måste få tillbaka det gamla Sverige!

  Gillad av 1 person

  • Kalle 2020-09-20 / 20:00

   Den gamle Ny Demokrati riksdagspolitikern har absolut rätt när det gäller det slappa och obemärkta SD!!!

   Gilla

 14. Bert 2020-09-20 / 17:38

  Vid några tillfällen då jag har sökt på min egen blogg så har en varningstext kommit upp med följande: ”Denna blogg är inte lämplig att besöka”, meddelandet ifråga uppmärksammade jag för ca ett år sedan, vet inte hur länge det har visats. Besöksantalet har för all del alltid varit skralt, ca 10 – 15 besök per dag i snitt men är sedan en tid nere på en till tre diton.
  Jag hade förutom Bloggers besöksräknare även en extern dito som även visade IP-adresser men den försvann helt plötsligt utan någon förvarning.
  Tycker förstås att det är märkligt om en av de minst besökta bloggarna i landet skulle bli åtgärdad av – ja vem det nu kan vara!

  Gillad av 1 person

  • Bernhard Ek 2020-09-20 / 21:27

   Ibland när jag har samtal med kompisar som inte är kriminella utan seriösa skattebetalare som fött både Strandhällare,och andra lågpresterade individer. Så bryts samtalet och det kommer upp ett medelande i min telefon där det står. Detta samtal är ej godkänt.Mycket märkligt i ett land som påstås vara en Demokrati.

   Gilla

 15. Gubben o Gumman 2020-09-20 / 17:30

  Tack för ditt gedigna arbete för Sverige

  Gillad av 3 personer

 16. Urban 2020-09-20 / 17:24

  Thoralf, kontakta exakt24 och be de göra en intervju med dig om din tid i SD och din kommande bokrelease. Du hade garanterat fått 10 000 tittare och många intresserade bokköpare. Du måste ju marknadsföra boken. Exakt24 gör bra videos.

  Gilla

 17. Cosmik Debris 2020-09-20 / 15:04

  Thoralf: ”Personligen är jag helt övertygad om att någon ”högt däruppe” försöker stoppa spridningen av uppgifterna i mina blogginlägg”

  Gillad av 9 personer

 18. Håkan Spångberg 2020-09-20 / 15:03

  Avslutade Facebook och Twitter för länge sedan.
  Man lever på hoppet att de ondskans hantlangare som ligger bakom det beskrivna tillståndet får betala för det en dag.

  Gillad av 3 personer

 19. Sven d.ä. 2020-09-20 / 14:49

  Det verkar onekligen så att Facebook och Google förändrar algoritmen. Vissa fakta och åsikter premieras i förhållande till andra. Det är det som Alfsson känner skre

  Inte för att nedvärdera och förminska Kalmar och Alfsson, men det är inte världens medelpunkt. Inte det som kommer att påverka det stora inte ens för Sverige. Finns det möjligheter för Facebook och Google att påverka en sådan liten ort som Kalmar – det måste betyda att styrsystemen är mycket detaljerade och kan påverka in i det minsta (om de vill). Jag tror valet 2022 kommer att påverkas i hög grad av externa krafter.

  Gilla

  • Fredrik Östman 2020-09-20 / 15:13

   Det är ingen algoritm. De filtrerar på enskilda namn och adresser.

   Gilla

   • pllay 2020-09-20 / 15:27

    Jag tror det är än mer avancerat, för att undgå kritik för att censurera så blockerar de inte namn och adresser till 100% utan utefter en glidande skala så att flödet minskar men inte upphör.

    Gilla

   • Fredrik Östman 2020-09-20 / 18:30

    Men likväl efter en lista med adresser.

    Att man anger dessa adresser som oönskade när man tränar ett neuralt nät gör det inte mindre målinriktat. Listan finns likafullt.

    Gilla

   • Sven d.ä. 2020-09-20 / 15:28

    Du behöver en algoritm som implementeras till ett datorprogram, som kan utföra filtreringen. En algoritm är alltså instruktioner som efter körning i ett datorprogram löser olika problem eller uppgifter (som filtrering eller annat).

    Gilla

   • Fredrik Östman 2020-09-20 / 21:41

    Facebook har en svart lista på sådana som skall undertryckas.

    Gilla

   • Fredrik Östman 2020-09-20 / 18:31

    Jag är programmerare. Jag har arbetat med neurala nät och mönsterigenkänning.

    Gilla

  • Sven d.ä. 2020-09-21 / 08:41

   OK, vi kan beskriva problemet, jag tror vi förstår varandra med listor, algoritmer etc. Men vad kan göras åt saken? Om t ex Alfsson hindras att få ut sina åsikter så kommer det att påverka valet 2022.

   Gilla

 20. Kalle 2020-09-20 / 14:37

  ##Har Sverige en rödgrön regering som ser diktaturer som Nordkorea och Kina som föredömen?## Thoralf.

  Ja det verkar så och man kan nog lägga till F.d. DDR också!!!

  Gillad av 2 personer

 21. Doken J 2020-09-20 / 14:31

  Jag reagerade på att jag inte fick några aviseringar i Gmailen/Wordpress, trots att jag såg att du hade skrivit nytt på din blogg, kanske det är samma där?

  Gillad av 1 person

 22. Anders 2020-09-20 / 14:28

  Det vore bra om du kan få dina farhågor bekräftade. Proppen har gått ur PK korridoren och jag tror inte rufflarna får så mycket cred den närmaste tiden .
  Varje nytt avslöjande av det pågående maktmissbruket urholkar det redan kraftigt kantstötta förtroendet för de styrande partierna och deras politruker.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-09-20 / 14:38

   Ingen kommer bekräfta mina farhågor.

   Gilla

 23. Andersson 2020-09-20 / 14:24

  Tyst det är i Kalmar
  Tyst det är i Småland
  Tyst det är i Sverige

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.