TVINGADES MALIN ALMQVIST BORT?

I slutet av förra veckan ställde jag frågan hur många gånger som länsrådet Malin Almqvist anmält jäv under sin tid på Länsstyrelsen i ett mejl. Nu har det gått en hel vecka och jag har inte fått något svar. Enligt den information jag har så har Malin Almqvist aldrig anmält jäv under sina åtta år på Länsstyrelsen. Trots att Länsstyrelsen behandlat en lång rad ärenden som berör Kalmar kommun, där hennes man, Johan Persson är kommunalråd.

Idag meddelar regeringen helt överraskande att man utsett Malin Almqvist till länsråd i Kronoberg!

För Länsstyrelsen i Kalmars trovärdighet är detta givetvis ett mycket bra beslut men ändå luktar det riktigt illa om utnämningen. Det luktar nepotism och svågerpolitik!

Malin Almqvist har gjort flera klavertramp det senaste året och enligt min uppfattning så medverkade hon till att före landshövdingen Thomas Carlzon avsattes av regeringen i slutet av september 2019. Hennes falska referenser till Lernia angående den sparkade husfrun som anmälts för stölder var heller inget som man vill ha med i sitt CV. Men det brydde sig inte Johan Perssons kompisar om i regeringen. Man kan må illa för mindre.

Personligen tror jag att Malin Almqvist tvingades bort från sin tjänst som länsråd i Kalmar län. Mina blogginlägg och Anders Blanks artikel i Dagens Vimmerby kommer sannolikt följas av fler besvärande artiklar och granskningar. Bättre fly än illa fäkta. Det kan till och med vara så att den nya landshövdingen Peter Sandwall, som tillträde den 21 september inte ville ha den jäviga Malin Almqvist kvar på länsstyrelsen. Med alla de problem som det innebar, inte minst länsstyrelsens trovärdighet. Han ville kanske ha rent bord när han började. Stämmer det så kan det vara något bra på gång på länsstyrelsen i Kalmar.

”Det är verkligen tråkigt att jag inte kommer ha kvar Malin som länsråd. Samtidigt förstår jag att hon efter åtta år på Länsstyrelsen i Kalmar län vill utmana sig själv på en ny arbetsplats, säger Peter Sandwall, landshövding i Kalmar län.”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/almqvist-blir-kronobergs-nya-lansrad

Jag tror detta är ett spel för gallerierna, något som tillhör när någon högt uppsatt skall förflyttas. Tvingas bort. Det här är en överenskommelse för att lösa en problematisk situation. Det märkliga är att regeringen medverkar genom att ge Malin Almqvist jobbet som länsråd i Kronoberg. Fanns det inga med högre utbildning och erfarenhet? Men det kommer säkert granskas och då kommer det framgå om det handlar om nepotism inom Socialdemokraterna.

En intressant fråga är ju om det var detta som den avgående landshövdingen ville förmedla vid förra veckans möte med Barometerns ansvarige utgivare och chefredaktör Anders Enström. Som ett led i att stoppa granskningen av alla tips runt avsättningen av förre landshövdingen Thomas Carlzon. Frågan är nu om Barometerns så kallade grävgrupp har lagt ned sitt arbete när det gäller detta?

I nedanstående länk/blogginlägg finns alla mina inlägg om ”Carlzongate” i Kalmar, där Malin Almqvist varit inblandad.

https://thoralfsblogg.com/2020/09/21/sa-blev-det/

Frågan är om någon i media vågar granska vilken roll före civilministern Ardalan Shekarabi (S) hade vid avsättningen av Thomas Carlzon. Om han styrdes av sina vänner i Kalmar.

PS

Jag hoppas att alla förbeställda böcker skall vara packade och inlämnade till Posten imorgon. Jag lämnade in de första paketen igår och idag har jag lämnat in ganska många. Några har säkert fått boken redan idag om ni bor i södra Sverige och en hel del kommer få den imorgon.

Jag har redan fått en del väldigt positiva kommentarer från de som kastade sig över boken direkt.

Annons

23 reaktioner på ”TVINGADES MALIN ALMQVIST BORT?

 1. Vax 2020-09-25 / 18:40

  När Johan Giesecke höjer ett varningens finger, att Covid-19 kan utgöra ett hot mot demokratin
  Han avser det inte bara länder som Sverige själva betecknar som svaga demokratier

  Vi som följer det politiska skeendet på hemmaplan vet att kpisterna är snabba att kritisera våra grannländer.

  Att dom själva är sämst i klassen på de flesta områden i omvärldens ögon verkar inte ha nått fram. Självgodhet….

  Ett bevis på korruptionen i Sverige är att
  Socialstyrelsen,som vi vet, förbjudit hydroxyklorokin, det gamla billiga biverkningsfria läkemedlet.
  Synnerligen effektivt om de sätts in tidigt i sjukdomen.

  Socialstyrelsen har i stället valt att satsa på big pharmas vaccin.
  Till astronomiska kostnader.
  Nu kommer larmrapporterna på löpande band,
  ytterligare en testperson har blivit allvarligt skadad i testet av vaccinet
  – även denne med just transversell myelit, ett tillstånd som i värsta fall kan leda till permanent förlamning.
  Vem är förvånad vi har sett det förr.

  Går hela Sveriges ledning i globalisternas ledband.
  Och väntar på sin belöning…..
  Folkets väl och ve var länge sedan de ägnade en tanke.

  Gilla

 2. Kalle 2020-09-25 / 11:51

  ##Oscar Sjöstedt (SD) efterfrågade smarta invandrare – retar gallfeber på vänstern##

  ##– En vuxen afghansk man utan skyddsbehov beviljades uppehållstillstånd eftersom han inte var särdeles begåvad. ”Lindrig intellektuell funktionsnedsättning”, skrev migrationsdomstolen, och bedömde att det i sig var skäl till uppehållstillstånd och därmed livstids försörjning på de svenska skattebetalarnas bekostnad, säger Sjöstedt i talet som fortsätter:
  – Vad säger ni om att i stället för att föra en migrationspolitik där vi attraherar människor med lågt intellekt, föra en politik där vi attraherar människor med högt intellekt? Vore det helt verklighetsfrämmande för denna kammare?##

  ##Vissa anser dessutom att det är rasistiskt att beröra invandrares intelligens, som oftast är lägre än svenskars.##

  https://www.friatider.se/oscar-sjostedt-sd-efterfragade-smarta-invandrare-retar-gallfeber-pa-vanstern

  Topplocket sprack på grund av överhettning på vänstern när Oscar Sjöstedt (SD) påtalade sanningen. Det är nog så att vänstern är ute ordentligt och cycklar. Tänk vilken valboskap som inte fattar något!!! Drömläge för vänsterkrafterna!!!

  Maka söker kaka kan man nog säga hehehe!!!

  Oscar Sjöstedt (SD) har absolut rätt med sitt påstånde från riksdagens talarstol.

  Gilla

 3. turrim 2020-09-25 / 11:30

  Alltid nyfiken så Googlade jag vem som Malin troligen slog ut som nytt länsråd i Kronoberg. Det måste ha varit länsrådet och nu t.f. landshövdingen Kristina Zetterström. Ett imponerande CV. Om Malin hittar jag bara att hon varit oppositionsborgarråd i Kalmar, således politiker, före länsrådsposten.

  Så går det till i Sverige.

  Tack för boken med dagens post. Den är mångsidigt tung och snygg. Omslaget och innehållsförteckningen borgar för att den är värd sitt pris. Nyfikenheten stegras att börja läsa.

  https://se.linkedin.com/in/kristina-zetterstr%C3%B6m-53980715

  Gilla

  • turrim 2020-09-25 / 11:35

   Nu ser jag, att man måste gå med i Linkedin för att läsa. Sorry. Men jag kom in utan problem via Google.

   Gilla

 4. Bebbe 2020-09-25 / 09:18

  Men det är väl ganska uppenbart att hon fick en knalltransport av regeringen, efter allt elände hon har ställt till med. Det gick väl inte längre att skylla över alla lögner regeringent tvingats dölja, o massflykt av anställa på länsstyrelsen, då hon uppenbart visat sig ha samarbetsproblem med män dessutom, hon klarade ju inte ens av att samarbeta med Thomas Carlzon som inga andra haft problem med. Regeringen valde nog därför att placera henne hos en kvinnlig landshövding, o kvinnan Cecilia gick nog också pga sin höga ålder att samarbeta med för hon var ju i den sitsen säkerligen beordrad av regeringen att lägga locket på Malins ogenomtänkta tilltag, som ex lögnerna av ett länsråd till 2 privata företag, det trodde väl Cecila också naivt nog skulle tystas ned. Ja kära nån. Malin måste ju som hon gjort nu gå ut o säga, åh det ska bli så roligt, det har pågått länge den här processen, sanningen är väl snarare att personal länge nog slagit larm, men Cecilia gjorde det hon säkert blivit tillsagd, nämligen att tysta ner alla skandaler. Men skattebetalarna o väljarnas tålamod tog nog helt enkelt slut. Hoppas för Växjös del att det finns lite flera män som vågar kliva fram för annars lär det snart bli en likadan hönsgård på Växjös länsstyrelse som det varit i Kalmar. Men det är ju verkligen ett nedköp för Växjö som län att få dit ett sådant länsråd som gett länsstyrelsen i Kalmar så dåligt rykte.

  Gilla

  • Otto 2020-09-25 / 13:39

   Skulle hellre bo i Växjö än Kalmar. Det geografiska läget framför allt är betydligt bättre. Växjö är en trevlig stad, men i detta fallet är det nog inte hon som ”valt.

   När kommer Johans första skryt om Malins nya tjänst på bloggen ”Johans tankar”?

   Gilla

 5. Ivar Andersson 2020-09-25 / 08:50

  För sossarna behövs varken högre utbildning eller erfarenhet utan det räcker med partibok. Skattemedel ska slösas på klanmedlemmarna för medlemsavgifterna räcker inte långt.

  Gilla

 6. pomril 2020-09-25 / 08:50

  Tack för din bok.
  Den är en del av vår nutidshistoria, där vi som försökt rädda Sverige och har utsatts vänsterns angrepp kan visa för våra efterkommande hur 2000-talet började.
  Sanningen skall göra Eder fria är en bra sammanfattning av din bok.

  Hälsningar
  Pomril

  Gillad av 1 person

 7. Janne 2020-09-25 / 05:01

  Vad har ett länsråd uppgift egentligen mer än att lyfta en fet lön,för kunskaper kan det väl inte vara?

  Gilla

 8. Cosmik Debris 2020-09-25 / 02:33

  Sverige plundras av kriminellt slödder från Mellanöstern. Hur länge ska detta få pågå?

  ”Jag hade bland annat kommit över ett läckt dokument från Migrationsverket om ett av landets största assistansbolag – Nordica Assistans AB med säte i Örebro. Läsningen var hårresande. ”

  https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/varfor-later-regeringen-brukarimporten-paga/

  Nordica Assistans AB
  https://www.ratsit.se/5568023542-Nordica_Assistans_AB

  Gillad av 1 person

  • Hacke 2020-09-25 / 09:30

   Man kan få hjärnblödning för mindre! Lagens strängaste straff till de skyldiga och om möjligt ännu kraftigare påföljd för ansvariga politiker som trots vetskapen genom sin kriminella passivitet ger sitt tysta medgivande till denna plundring av våra skattemedel.

   Gilla

 9. Nina Hammarström 2020-09-25 / 00:27

  Tack för boken som kom idag!
  Mvh Nina

  Gilla

 10. Spyfärdig 2020-09-24 / 23:25

  Ha ha! Där fick dom, kärringarna som hittade på lögner om förre landshövdingen Thomas Carlzon, diktade ihop en falsk story till skitblaskan som JP styr över, och de skrev skiten utan att fråga sig, stämmer detta? De har därmed blivit fullständigt utskrattade och utskämda i stan och på länsstyrelsen, tänk att de inte kunde tänka längre och begripa, att ljuger man bort en landshövding så kommer alltid sanningen fram, alltid alltid. Undrar om de tycker att det var värt att fantisera ihop en falsk story så här i efterhand? Vad de skulle gjort? Jo kärringarna skulle satt sig i båten och betett sig som normala människor.

  Att ett länsråd kan ljuga till två privata företag om falska referenser som inte stämmer, om en person som länsstyrelsen själva sparkat och gjort sig av med, ja det är så sinnessjukt så det finns inga ord. Stackars dessa företag som fått sina varumärken nedsmutsade av Kalmars länsråd som är regeringens förlängda arm. Är det inte regeringen som tvärtemot, har gått ut och sagt att man ska göra allt som finns i deras makt för att stötta privata företag i denna pandemi som redan slagit ut oräkneligt många företag och gjort människor arbetslösa och med rester av en ekonomi i kras? Detta har uppenbart gått Kalmars länsråd förbi, herregud!

  Man kan fråga sig, hade Malin varit länsråd överhuvudtaget om hon inte varit gift med JP? Naturligtvis inte. Måste vara toppen att vara gift med ett kommunalråd som delar ut jobb till höger och vänster till släktingar, och i detta fallet till frugan, ett toppjobb till som delas ut av JP till frun för andra gången i rad. Vem kan ha sådan tur?

  Men nu är nog måttet rågat för skattebetalarna, för det lär nog gå till andra partier nu i nästa riksdagsval, ingen hade nog kunnat ana att regeringen stod bakom detta mygel på skattebetalarnas bekostnad.

  Dessutom, arma Växjö länsstyrelse. Vem står på tur att få sparken där, om det inte passar deras länsråd längre? Tänk om Växjös landshövding ryker på samma sätt som Thomas Carlsson rykte? Risken är nog inte så liten. Nu blir det länsstyrelsen i Växjö som får dansa efter nya länsrådets pipa vare sig de vill det eller ej, hon har ju makt, för hon är ju gift, med kommunalrådet i Kalmar, som fixat välbetalt jobb till frugan gång på gång, som alla skattebetalare få stå för, och ett länsråd måste väl ha ungefär nästan 100 000 i månaden?

  Arma människor på länsstyrelsen i Växjö, tänk om någon av dem också drabbas av att det ramlar in anonyma påhittade brev till Växjös lokaltidning, precis som det gjorde när Växjös nu nya länsråd var anställd i Kalmar och som orsakade landshövding Thomas Carlzons avgång?

  Sammanfattningsvis, det var ju ett riktigt nedköp att behöva landa i Växjö som länsråd, i inlandet dessutom, långt från havet, och med dessa ständiga strul med tågen, ibland får man sitta 5 till 8 timmar pga ”signalfel”, titt som tätt får man hoppa av tåget och åka buss vissa sträckor, för att inte tala om vintern när man tvingas stå på perrongen i snöstorm och vänta på ett tåg som aldrig kommer. Fast länsrådet får nog även här åka i högerfilen dvs blir säkerligen ”jobb hemifrån”.

  Gilla

  • P4 2020-09-25 / 12:33

   Inget fel på inlandet, slipper den ständiga storm som råder på Ostkusten. Gillar insjöar bättre än saltvatten.

   Gilla

 11. Uncle Ben 2020-09-24 / 22:19

  Är det någon som hört eller läst att Malin söker nytt jobb? Märkligt att detta kom från ingenstans?!? Johan kanske också letar ny kommun att förstöra. Skulle inte förvåna mig om han tilldelas någon högre tjänst av Stefan Löfven och slutar med politiken innan nästa mandatperiod.

  Gilla

 12. Oskar 2020-09-24 / 22:07

  Katastrof för Växjö att få länsråd som har varit jävig och utnyttja svågerpolitik, Hon borde skämmas .

  Gilla

 13. Pamp 2020-09-24 / 20:15

  Det tar i alla fall två timmar tur och retur/dag att pendla mellan Kalmar och Växjö, ska Malin ha en övernattningslägenhet i Växjö? En sådan kan väl Johans bästis Per-Olof på P&E Fastighetspartner ordna. Det vore fantastiskt om maken också lämnade sina uppdrag och flyttade, men den chansen är minimal. Han saknar den självkritiken och insikten dessvärre.

  Synd bara att Växjö får ta över pöbeln. Hade hellre sett att hon, liksom han, flyttade längre bort.

  Gilla

  • Anders 2020-09-25 / 07:04

   Dörr till dörr har hon nästan 1 1/2 h med bil – jmf. med 24 minuter in till Kalmar. Givetvis så byter man inte frivilligt till en exakt likadan tjänst och lön, men med 2 h extra restid per dag…

   Gilla

 14. Vitryssland 2020-09-24 / 19:53

  Har tjänsten som Malin fick varit utlyst, eller ordnade Johan Persson det genom sina allierade? Har någon tillgång till Malin Almqvists CV?

  Gillad av 1 person

 15. Erik 2020-09-24 / 19:43

  Är Hårfästet Persson också på väg bort? Kan vi ha sådan tur? Han borde för egen skull kliva av den höga hästen nu och inse att förtroendet är förbrukat.

  Tycker riktigt synd om Växjö som ska behöva dras med patrask, som är en fungerande stad och välmående kommun.

  Gilla

 16. Håkan Spångberg 2020-09-24 / 19:07

  Fick min bok idag 👍. Helgnöje.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.