FÖRVÅNANSVÄRT DÅLIGT FÖRSLAG FRÅN SD

Skönt att inte behöva försvara Sverigedemokraternas budget med 10 000 kronor till varje person som är över 5 år och svensk medborgare. Ett förslag som kommer kosta ca 82 miljarder kronor. Kom ihåg att det är inga pengar som ramlar ned från himlen, utan det är svenska skattebetalare som skall betala dessa 82 miljarder kronor i framtiden.

Jag har förvånats över det miljardregn som den sittande regeringen tillsammans med sina stödpartiet ägnat sig åt under de senaste månaderna och jag har funderat på att även deras satsningar på 105 miljarder kronor också skall betalas av framtida skattebetalare. Jag hade dock inte en tanke på att SD skulle spendera samma summor på ett så fantasilöst och slösaktigt sätt med motiveringen att det är rättvist.

Jag skulle gissa att ca 30-40 miljarder kronor går till personer och familjer som inte har något behov av 10 000 kronor per person i SD-bidrag under 2021. Är det populism?

Det finns svaga grupper i samhället som har verkligt behov av lite extra pengar i plånboken. Personer som sannolikt skulle spendera pengarna ganska omgående och därmed öka konsumtionen. Samtliga personer i sverigedemokraternas riksdagsgrupp har inget behov av dessa pengar.

Jag vet inte vad som händer med Sverigedemokraterna. Enligt min uppfattning var det ett stort misstag att släppa Swexit som ett krav. I synnerhet nu när EU:s budget debatteras och det ofantliga coronastödet på nästan 8 000 miljarder kronor skall beslutas. 

Och så nu detta huvudlösa förslag!

14 reaktioner på ”FÖRVÅNANSVÄRT DÅLIGT FÖRSLAG FRÅN SD

 1. Peter Andersson 2020-10-07 / 07:39

  Om det var ett dumt förslag vet jag inte om jag vill hålla med , finns manga lander som har inte bara föreslagit något sådant utan också infört och delat ut pengar till sina medborgare för att få fart på ekonomin igen . Beloppet kan man ju diskutera. Och hur man delar ut det. Något land delar ut kuponger som bara kan lösas in av småföretagare tex.

  Gilla

 2. Onkel Björn 2020-10-07 / 02:26

  Håller med så gott som samtliga här. Ett riktigt tokigt förslag. Man ska inte spendera en massa pengar i onödan bara för att fiska röster, åtminstone inte i en tid då landet redan har en ganska stor statsskuld.
  Visserligen var jag bara grabb på 60-talet och inte så intresserad av politik på den tiden. Men jag minns Gunnar sträng. En man med både hängslen och livrem samt säkerhetsnål för ena bakfickan där plånboken låg. En sån man som finansminister är det lätt att ha förtroende för. På den tiden var Sveriges statsskuld 0 kr.
  Må vi få finansministrar som värnar ekonomin och inte strör lånade pengar omkring sig. Och må SD´s förslag hamna i papperskorgen om de skulle hamna i regeringsställning vid nästa val.

  Gilla

 3. Ludvig 2020-10-06 / 16:47

  Varför häva ut pengar till alla, det finns verkligen dom som har det svårt. Huvudlöst.

  Gilla

 4. Kalle 2020-10-06 / 11:44

  ##De låga pensionerna är ett resultat av oärliga invandrare##

  ##Detta samtidigt som Sverige har flest fattigpensionärer i Norden och en förklaring är att staten saknar pengar när de kriminella släktbaserade invandrarnätverken tömt statskassan genom bidragsfusk.##
  ##I Sverige riskerade 16 procent av landets pensionärer ett liv i fattigdom år 2017. Tio år tidigare var andelen 10 procent. Därmed har Sverige den största andelen av alla nordiska länder. På dessa tio år har Sverige gått från att ha lägst andel pensionärer med risk för fattigdom till att nu ha den högsta i Norden.##
  ##För pensionärer 75 år eller äldre blir siffrorna de än mer dramatiska. Medan risk för fattigdom minskat i övriga Norden har den ökat till 23 procent i Sverige. Allt enligt statistik från Expressen/Eurostat.##

  https://petterssonsblogg.se/2020/10/03/de-laga-pensionerna-ar-ett-resultat-av-oarliga-invandrare/

  Pengarna borde satsas på våra pensionärer istället. De blir jämt bortglömda. Hur många minns att finansminister Göran Person stal pensionärernas pengar ur pensionsfonderna som skulle betalas tillbaka så fort det gick bra för sverige.
  Pensionspengarna har inte betalats tillbaka!!!
  Staten kan låna upp pengar för att sedan skänka bort dem till sydeuropeska länder via EU för att de går dåligt för dem.

  MEN våra pensionärer går det också dåligt för men de verkar vara helt bortglömda, som vanligt!!!

  Gillad av 1 person

 5. Sven d.ä. 2020-10-06 / 11:32

  Om tre månader är UK ute ur EU på riktigt. Om det blir avtal eller ej kommer inte att påverka. Jag tror att man borde jämföra Sverige och UK och se vilka skillnader som kommer att ske. Swexit debatten kommer tillbaks i nästa val förutspår jag. Hur kommer t ex Kalmar att förändras vid en Swexit? Finns en lämplig stad i UK att jämföra med?

  Gilla

  • Kalle 2020-10-06 / 14:23

   Det finns massor av städer att välja på i UK. Kalmar saknar vänort i UK.
   Lowestoft, East Anglia, UK, kanske kan vara något liknande kalmar.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Lowestoft

   Gilla

 6. Hacke 2020-10-06 / 11:30

  Jag satte också kaffet i vrångstrupen vid Sjöstedts budgetpresentation.
  Det mesta är förvisso att föredra framför den närmast hysteriska okontrollerbara bidragskarusellen och svindleriet som följer i spåren. Men det här var ett populistiskt och ogenomtänkt hafsverk som inte var mycket bättre.

  Hur som helst med detaljerna så behandlas sd fortsatt på ett annat sätt än övriga partier i ”sakliga och oberoende” tvångsfinansierade public service. Budgeten inget undantag. Inga av övriga partiers budgetar har så här långt granskats av ”utomstående experter”. Men i sd:s fall slumpade det sig att man ”ansträngde sig lite extra” och rotade fram en politiskt tillförlitlig ekonomiprofessor som naturligtvis sågade budgetförslaget. Vilken skräll!

  Här ännu ett sanslöst exempel på den vänsterpropaganda vi alla tvingas betala för. Det blir bara värre och värre när public service befäster sin ställning som särklassig värsting i demokraturen:
  https://katerinamagasin.se/sa-underminerar-skattebetalda-svt-fortroendet-for-polisen-med-hjalp-av-vansterextrema-experter/

  Gilla

 7. DecemberKartellen 2020-10-06 / 10:50

  Jag har en gång fått 6.000 kr i lön retroaktivt pga löneökning – men då var det mina pengar jag kunde spendera.
  SD:s förslag gäller pengar som Sverige lånar och sedan delar ut – som ska betalas tillbaka – dvs ännu mer skuldtyngda medborgare. Totalt värdelöst förslag. Skulle förslaget gå igenom skulle jag använda dessa 10.000 till att betala av på mina studieskulder (som jag har 30.000 kvar av) – jag skulle inte spendera en enda krona på konsumtion.

  Gillad av 1 person

 8. Lars 2020-10-06 / 10:32

  Thoralf, jag har letat efter ett blogginlägg/kommentar angående den nya Estonia dokumentären, men varför har du inte skrivit något om Estonia?

  SD vill nu riva upp gravfriden. Tror du det kommer ske?

  Gilla

 9. Lollo 2020-10-06 / 10:02

  Heltokigt förslag. Förslaget innebär ännu mer pengar till invandrade bidragsnarkomaner. En somalisk familj med 8 barn (vilket inte är ovanligt) med 2 barn under 5 år skulle därmed få 90 000 kr extra.

  Sänk skatten istället för att ge ännu mer bidrag. Vill man stimulera konsumtion kan man sänka momsen istället.

  SD kommer med det ena skitförslaget efter det andra. Tur att man har slutat att rösta på det partiet.

  Det är AFS och storskalig återvandring som behövs för att rädda det som finns kvar av det här sarjade landet.

  Gillad av 4 personer

  • Thoralf A 2020-10-06 / 10:24

   Kan bara instämma. Stora invandrarfamiljer som inte arbetar och lever på bidrag eller jobbar svart blir de stora vinnarna.

   Gillad av 3 personer

  • Svante 1 2020-10-06 / 10:28

   Medlem i AfS sedan 3 månader tillbaka !!!!!

   Gilla

 10. turrim 2020-10-06 / 09:25

  Jag och min hustru har inte behov av pengarna nästa år. Ej heller våra barn. De kommer att sparas på något sätt eller möjligen på en resa till Alsace som var tänkt i år. De kommer i varje fall inte stimulera företag i Sverige. Nu tror jag inte det finns majoritet i riksdagen. Men synd om dem som verkligen skulle behöva.

  Gillad av 1 person

 11. Håkan Spångberg 2020-10-06 / 09:06

  Håller helt med.
  Jag hade sparat pengarna vilket knappast gjort något för att stimulera ekonomin.
  Angående SD så är väl ambitionen ”att bli som de andra”… Således en åtta-klöver.

  Gilla

Kommentarer är stängda.