CORONASTATISTIK

Kommer ni ihåg hur kvällspressen nästan frossade i uppgifterna att antalet coronasmittade i Danmark och Norge ökade under slutet av augusti men inte i Sverige. Antalet nya smittade per hundratusen invånare var till och med högre i Danmark och Norge än i Sverige. Experter uttalade sig om att de länder som haft en hård nedstängning nu skulle drabbas av en andra våg av smittade. Sverige däremot såg inga tecken på en andra våg enligt Anders Tegnell. Vissa inom media hyllade Sveriges strategi och nästan hånade de länder som stängt ned betydligt mer än Sverige.

Har ni märkt att dessa journalister tystnat och artiklar upphört! Vissa förstår säkert varför.

Jag har börjat sammanställa uppgifterna per vecka och när man ser utvecklingen i antal smittade i de nordiska länderna så förstår man varför dessa journalister tystnat.

Utvecklingen i Sverige under de senaste veckorna är helt annan än den i våra grannländer. Antalet nya smittade har mer än fyrdubblats på bara några veckor.

Då svarar många att antalet tester också har ökat och då blir det också fler som testas positivt. Men samtidigt visar antalet tester på hur dåliga Sverige var på att testa tidigare i år. Fler kanske kommer ihåg hur socialminister Lena Hallengren i april sa att det skulle utföras 100 000 tester per vecka redan i maj. Det dröjde till slutet av augusti innan detta uppnåddes.

Andelen som testas positiva ökar dock från vecka per vecka och det finns inget trendbrott i någon av dessa siffror. Det blir intressant att se när antalet nya smittade planar ut.

Kommer vi i Sverige nå 10 000 nya smittade per vecka?

Annons

27 reaktioner på ”CORONASTATISTIK

 1. Rädd 2020-11-06 / 17:42

  Ja, ska sjukvården orka måste restriktionerna skärpas.

  Gilla

 2. nobdy 2020-10-22 / 22:35

  Min uppfattning ar att en trasig klocka kan ga ratt atminstone en gang per dygn…

  Maste darfor motvilligt medge att Sverige, genom Anders Tegnell som tales person gjort nagot ratt.

  Att stanga ned Sverige som gjorts i varan omgivning hade gjort att fler omkommit pa grund av coronan (arbetsloshet, isolering, …).

  P.S: Darmed friskriver jag inte politkerna fran alla de som dott pa grund utav bristande beredskap; som vi alla betalat dyrt for att ha, genom skatt.

  Gilla

 3. turrim 2020-10-22 / 10:18

  Det borde vara ett krav att alla vindmöllekramare och alla ornitologer ska läsa artikeln om fågeldöden.

  Fundera över halmstråt med försök med svartmålade rotorblad som tros minska massdöden – inte stoppa. Idékläckaren kanske dessutom inte har tänkt på att vi har en mörk årstid här i norr. Barometern borde intervjua i Ottenby för artikel.

  https://samnytt.se/hundratals-havsornar-dodas-av-vindkraftverk-forsok-med-malade-rotorblad-ska-minska-massdoden/

  Gilla

 4. skämt åsido 2020-10-21 / 23:13

  attacken mot Charlie Hebdo är det yttersta beviset för att muslimer har humor

  Gilla

 5. SB 2020-10-21 / 20:29

  Sverige är helt klart i en andra våg av coronasmitta, precis som stora delar av övriga Europa. Tror dock att dödligheten i denna andra våg kan bli lite mindre, då det verkar som att det är en större del yngre människor som drabbas just nu.

  Att så många människor dog under förra vågen i våras, kan till en del förklaras med att smittan slog rot i landets äldreboenden, och härtill att man genom ”policys” och ”riktlinjer” beslutade att förvägra en stor del av de smittade äldre rätt och riktig vård. Om de hade fått den vård de hade rätt till så hade dödligheten varit betydligt lägre, kanske Sverige legat ungefär som Danmark i antalet döda per capita. Detta måste man betrakta som en stor skandal att Sverige behandlar sina äldre medborgare på detta sätt.

  Det med lockdowns eller inte, kan man diskutera till leda. Min personliga uppfattning är att en total lockdown kan begränsa smittan, men ställa till med stor skada på samhällets ekonomi. Någonstans måste man dra en gräns på vilka åtgärder som samhället kan klara av utan att kollapsa. Jag tror att Sverige nog haft ganska balanserade åtgärder mot smittan, de höga dödstalen vi hade i våras kan nog till en del förklaras med det som jag beskrivet ovan med smittan på äldreboendena och bristen på rätt och riktig vård till dem som drabbades av smittan bland de boende.

  Vaccin då? Ja det går nog att få fram ett vaccin. Men då ska man veta att vaccin mot virussjukdomar brukar ha ganska begränsad effekt. dessutom är risken att man stressar fram ett vaccin som medför biverkningar, minns vaccinet mot svininfluensan. Ett vaccin mot Covid-19 är läkemedelsindustrins våta dröm, som med ett sådant ser en möjlighet att tjäna pengar, väldigt mycket pengar. Detta är värt att ha med sig när man betraktar det hela. Läkemedelsindustrin sponsrar WHO med stora belopp varje år. En fråga man måste ställa sig om WHO:s råd främst är riktade mot människors bästa, eller läkemedelsindustrins, ”follow the money” är mitt stalltips.

  En annan infekterad diskussion, är munskyddens vara eller inte vara. Ja, munskydd kan ha en viss effekt. Men de stoppar Covid-19 lika effektivt som ett hönsnät stoppar mygg. Med andra ord, du kanske inte får i dig viruset på första andetaget, men efter ett tag som kommer de igenom munskyddet och in i luftvägarna. Likaså har människor en tendens att pilla och dra i ansiktet när de har munskydden på sig, vilket ökar risken för smitta.

  Vi får nog leva med Covid-19 länge, den kommer att återkomma år efter år, om några år kommer den att heta säsongsinfluensa. Hur stora lockdowns gjordes under Hong-Konginfluensan på 60-talet? Pandemier med influensaliknande sjukdomar har kommit tre gånger varje århundrande sedan 1700-talet. Vissa av dessa pandemier har varit ganska dödliga som Spanska sjukan, andra betydligt lindrigare. Covid-19 är att betrakta som ganska lindrig sett i en historisk kontext. den är farligast för de äldre och svaga, vilket många sjukdomar är. Det är viktigt att försöka se hela bilden.

  Gilla

  • PL 2020-10-22 / 10:57

   Thoralf är verkligen bra på att ta fram statistik och dessutom presentera den på ett begripligt sätt. Han har tidigare på ett övertygande sätt stuckit hål på MP:s propaganda för storskalig vindkraft. I det här fallet med coronasmitta glömde han att också visa statistik över antalet inlagda på sjukhus och avlidna i sjukdomen. Hade han gjort det hade läsarna kunnat konstatera att det finns mycket litet samband mellan positiva prov och inlagda på sjukhus. Detta gäller även i Europa som helhet, det är bara i Spanien och Frankrike det förekommer en liten ökning av inlagda på sjukhus och avlidna. Hur skall man tolka detta? För min del tror jag viruset gradvis har omvandlats till en mindre farlig variant. Ta bara exemplet Donald Trump, en överviktig 74-åring som under några dygn behandlades med en cocktail av, enligt läkarexpertis i Sverige, helt värdelösa preparat. Trots denna värdelösa behandling tillfrisknade Trump snabbt och återupptog valkampanjen med samma energi som tidigare.
   När experter uttalar sig framhåller de ofta att viruset kommer att finnas kvar under många år och att vi måste lära oss att leva med det. För min del tolkar jag det som vi kan gå tillbaka till vårt vanliga liv med öppna teatrar, sportarenor och allt annat som är värdefullt.

   Gilla

   • Thoralf A 2020-10-22 / 11:07

    Jag kommer även ha med dessa siffror (avlidna/inlagda på sjukhus) i kommande blogginlägg om corona. I synnerhet om antalet ökar. på samma sätt som antalet smittade.

    Gilla

 6. turrim 2020-10-21 / 18:21

  Sydsvenska Handelskammaren varnar för elbrist i Sydsverige. När företag ställer konkreta frågor om investeringar i Skåne så blir svaret att kapacitet saknas och kan hanteras först om några år. Gissa om de företagen direkt börjar sondera i andra länder.

  Nu hotar elbrist även i norr så att man inte kan leverera söderut även om stamnätet förstärks. Orsaken är ett antal energikrävande industriföretag bl a batterifabrik för elbilar och datorhallar som ska njuta av den billiga och säkra vattenkraften.

  Miljöpartiet och Ygeman såg det inte komma. Föregångslandet Sverige för billig, säker och koldioxidfri elkraft har snabbt raserats till ett uland.

  Varför så tyst från Sverigedemokraternas talesperson för energi? Tänk om ni sparkat honom och behållit Thoralf som hela tiden haft en realistisk och ljudlig syn på detta.

  Nu ska utländska investerare för elbilar, elcyklar, datorhallar och batterifabriker slå ut gammal svensk industri som vill expandera. Kineser ska bygga vindkraftparker i vår orörda natur och kommunerna får inte säga nej när de invaderar.

  Gillad av 3 personer

 7. Bamse 2020-10-21 / 18:15

  Jag anser att Tegnell och regeringen är mördare! Andra vågen kommer bli Sveriges fall!

  Gillad av 1 person

  • Andersson. 2020-10-21 / 20:07

   Övergångsställe? Det finns knappt några övergångsställen kvar i den här stan. Men gatukorsningarna är livsfarliga för oss gångtrafikanter.

   Gilla

 8. Ò Hyra 2020-10-21 / 16:24

  När Trump säger att ansiktsmask inte fungerar stämplas det som ”fake news”.
  När Tegnell säger samma sak betraktas det som sanning…

  Gillad av 1 person

 9. Hoppalong 2020-10-21 / 15:39

  +988 nya fall i Sverige bara idag. Tegnell och Löfven skall åtalas för mord.

  Gillad av 2 personer

 10. Hacke 2020-10-21 / 14:58

  Sådärja, då har också årets fredspristagare FN:s World Food Program sällat sig till rasistnazistislamofobernas skara genom att säga vad sd alltid hävdat.
  Deras executive director David Beasley är på Sverigebesök för att bland annat ragga pengar (statsradions eget uttryck) till den starkt underfinansierade organisationen i kombination med de ständigt ökande flyktingströmmarna i världen. Miljontals människor som inte minst genom hungersnöden är lätta offer för islamister, vilket också påpekades i inslaget.
  Där underströks samtidigt hur ”mycket billigare det är att hjälpa flyktingarna i respektive närområde jämfört med om de ska fly och försörjas i exempelvis Europa”.

  Dessa vidrigheter vidareförmedlades alltså av statsradion (Lunchekot) som även den enligt ökänd pk-logik nu bör betraktas som pestsmittad i alla sammanhang i den humanistiska stormakten.
  Eller har jag fattat fel. Är detta tankegods helt plötsligt tillåtet i demokraturen?
  Kanske kan åsiktskommendanterna, de s k journalisterna, ge oss i pöbeln lite vägledning. Jag hänger inte riktigt med i turerna i deras Kappvändarvals.

  Gillad av 3 personer

 11. Svante 1 2020-10-21 / 14:45

  Anders Tegnell – en bluffare i kubik !!!!

  Gillad av 1 person

 12. Sven d.ä. 2020-10-21 / 14:22

  Sverige är inne i tredje vågen! Hejja Sverige vi tar nog hem detta tills slut.

  Gilla

 13. Kalle 2020-10-21 / 14:10

  Coronastatistik från hela världen. En del kolummer har per miljon innevånare. Kolummerna kan ändras i kolummrubriken högst/lägst.
  Kan även få statistik för hela världen och olika världsdelar.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/

  Sverige ligger bland dom högsta i Europa (7 plats) när det gäller dödlighet/miljon. Strax efter Italien (6)
  Antal länder i Europa är 48 st. länder.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-10-21 / 15:00

   Räkna bort San Marino och Andoora så är Sverige på femte plats i Europa.

   Gilla

 14. botwid 2020-10-21 / 12:34

  Jag är inte intresserad av hur många som smittas utan hur många som dör.
  Risken att dö om man är smittats ligger i intervallet 0,20 – 024%. WHO har nämnt siffran 0,14%.
  Om man verkligen tillämpade att ”hålla avstånd”, skulle viruset få ett helvete.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-10-21 / 12:45

   Antalet döda har en viss fördröjning på ca 4-5 veckor. Vi får se hur det nu kommer utvecklas under hösten.

   Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2020-10-21 / 14:27

   FHM strategi var att ‘minimera antal döda’, vilket har inte gått bra. Strategin misslyckades för länge sedan.

   Om de stället valt att ‘minimera antal smittade’ så tror jag att många på äldreboendena klarat sig. Men då hade man inte lyckats nå flockimunitet, vilket man ändå inte nåde fram till. Jag tror det var det man siktade på utan att våga nämna det. Tala om en dold agenda.

   Gilla

 15. peo 2020-10-21 / 12:08

  Skadeglädjen och Sverige-hatet är som vanligt stor på den här bloggen.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-10-21 / 12:28

   Din läsförståelse är som vanligt ytterst begränsad, dessutom tycks du lida av faktaresistens som de flesta vänstermänniskor.

   Skadeglädjen stod pk-media för i augusti när smittan ökade i våra nordiska grannländer. Nu har den skadeglädjen gått över i förnekelse av fakta. Något som är ett ganska vanligt symptom inom svensk media.

   Sverigehatet är även ett signum för dig peo och politiker inom regeringen. MP:s politiker företräder uppenbarligen inte svenska medborgares intressen, utan utländska intressen. Det tillåter dessutom Socialdemokraterna för att kunna sitta kvar vid makten.

   Nu skall till och med kommunernas vetorätt gällande vindkraftsparker avskaffas av dessa svenskhatande partier och det kommunal självstyrelsen avvecklas ytterligare.

   Peo du tycks vara fullständigt verklighetsfrånvänd eller helt enkelt dum i huvudet!

   Gillad av 8 personer

  • Bergman år 2020 2020-10-21 / 14:24

   Så göra vi när vi tvättar våra händer
   tvättar våra händer, tvättar våra händer
   tidigt en tisdag morgon

   Så göra vi när vi…
   (o s v)

   Gilla

  • Staffan Sundqvist 2020-10-21 / 16:17

   Du MÅSTE helt enkelt vara dum i huvudet, ditt kommunistskarn. Hur nån kan vara så blind för verkligheten fattar jag inte. Varje gång jag läser ett inlägg av dig så förundras jag över att det finns människor som kan leva utan hjärna.

   Gillad av 1 person

   • Ò Hyra 2020-10-21 / 17:26

    Ja Staffan, det är märkligt och finns i högre grad i Sverige än i övriga jämförbara länder.
    Därav förfallet i Sverige som PEO inte tycks fatta. Hur är det möjligt?

    Gilla

 16. 502V8S 2020-10-21 / 11:56

  Frågan är hur tillförlitliga testerna är, de kan tydligen ofta ge både falskt positivt och falskt negativt resultat.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.