BOKRECENSION AV NYA TIDER

Tidningen Nya Tider har läst min bok och Tobias Svensson har skrivit en bokrecension. Väldigt roligt att boken får lite extra marknadsföring av Nya Tider och jag hoppas att en del av Nya Tiders ca 7 000 prenumeranter väljer att köpa min bok.

De värsta attackerna från and­ra politiker mot Alfsson och SD kom på sociala medier, där exempelvis vänsterpartisten Birgitta Axelsson Edström på sin egen blogg kommenterade närvaron av de båda sverigedemokraterna:

”Nej, jag mådde dåligt, och mår fortfarande dåligt. Ren ondska har aldrig tidigare grinat mig så rakt upp i ansiktet, till råga på allt så skedde det från fullmäktiges talarstol. Smutsiga svintrynen på människokroppar klarar jag mig utmärkt utan.”

Boken har nu varit ute till försäljning under ca en månad och den har redan köpts av ganska många. Jag vet att journalister på nationell nivå även köpt boken men ännu har ingen nämnt boken i någon artikel, i varje fall som jag uppmärksammat. Det märkliga är också att jag så här långt inte fått några personliga påhopp från vare sig sverigedemokrater eller politiska motståndare. Jag vet inte riktigt hur jag skall tolka detta. Men Sverigedemokraternas före detta kanslichef i riksdagen Helen Spaak skrev följande till mig efter att hon läst boken.

”Nu har jag läst ut boken, bra skrivet, en del visste jag redan men det var en del som jag inte hade en aning om, väldigt balanserad med tanke på hur du har behandlats.”

Troligen är det så att de flesta uppfattar mig som balanserad och därför har sannolikt de negativa attackerna uteblivit. Den som förväntat sig någon hämndbok på SD har troligen blivit lite besviken, även om jag tar upp en hel del missförhållanden inom partiet. Samtidigt har ingen i ledande position inom SD kontaktat mig för att kommentera uppgifter i min bok 😉

Tobias Svenssons bokrecension i Nya Tiders artikel avslutas med följande stycke.

”Mina politiska fighter ger en intressant inblick i det politiska systemet och den interna situationen i ett växande, men samtidigt demoniserat, parti. En trevlig aspekt av boken är att den är rikligt försedd med färgbilder från de händelser och perioder den avhandlar. Och den är på hela 472 sidor. Om en brist ska nämnas, så hade boken mått bra av lite extra språkbehandling. Sammantaget är boken dock ett fascinerande stycke samtidshistoria, berättat av en människa ur verkligheten som plötsligt befann sig i den politiska hetluften.

Varför blev då Thoralf Alfsson utesluten ur det parti han på heltid arbetat för i många år? Om det, och mycket annat, kan ni läsa i Mina politiska fighter.”

Nya Tider säljer nu min bok men du kan också köpa den direkt av mig eller om du är bosatt i Kalmar eller i dess omnejd så finns den även till försäljning på Dillbergs bokhandel i Kalmar.

Om du köper den direkt av mig så gäller följande. Pris 215 kronor om den hämtas i Kalmar eller för 279 kronor om jag skall skicka den med posten. Kontakta mig i så fall på mejl thoralf.alfsson@telia.com eller på Messenger eller i sista hand på SMS till 072-5179099 för hur du kan betala för boken. Sedan vill jag ju givetvis ha din adress om jag skall skicka boken med posten.

Annons

6 reaktioner på ”BOKRECENSION AV NYA TIDER

 1. Ulrika 2020-10-28 / 00:59

  Grattis och mycket väl kämpat!! Ska sprida budkavlen vidare. Vi är många som hejar på dig du rakryggade man!!

  Tyvärr har många med mig också drabbats av gifttungor speciellt hos ”SD kvinnor” men även från lokalpolitiker. Utfrysning på SD manér är den obehagligaste utfrysningen. Det sker nämligen ofta ordlöst, utan förklaring men banden klipps på ett ytterst märkligt sätt. Det värsta är att detta beteende tas med om dessa mobbare lämnar SD och går vidare till Afs som exempel och vips så är ”smittan” rotad även där 🥺😪

  Gilla

 2. Hobbynegern 2020-10-25 / 22:36

  Bra! Ta kontakt med alla media som du tror kan har ett intresse av att skriva om boken.

  Gilla

 3. Leonard 2020-10-25 / 15:11

  Thoralf, får man riksdagspension om man sitter 2 perioder i riksdagen eller hur funkar det?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-10-25 / 16:15

   Om personen kom in i riksdagen före 2014, det vill säga 2010 och är 50+ när du lämnar riksdagen. Från 2014 är det ett nytt system som gäller.

   Gilla

 4. SasjaL 2020-10-25 / 15:04

  Angående Birgitta Axelsson Edströms bloginlägg,

  Det handlar om vilken utgångspunkt man har. Om man trivs i sin tillvaro i helvetet, så är de som befinner sig i himmelen de onda …

  Gillad av 1 person

 5. Håkan Spångberg 2020-10-25 / 13:31

  Efter att ha läst Thoralf utmärkta bok kan jag rekommendera Peter Springares bok: ‘Peter Springare, Polis. Om ett stressat våldsmonopol’.
  Skrämmande beskrivning av en grundläggande samhällsfunktion.

  Gilla

Kommentarer är stängda.