TRUMP, BIDEN OCH UHR

Jag har i efterhand tittat på debatten mellan Trump och Biden. Sedan har jag läst ett antal artiklar om debatten. Det som slår mig är att det är väldigt få uppgifter i dessa artiklar om vem som vann debatten. Jag tolkar det som att de flesta skribenter och politiska journalister anser att Trump vann debatten men det är ju inte politiskt korrekt att skriva.

Min personliga uppfattning är att det var Donald Trump som tjänande på de nya debattreglerna. Debattreglerna straffade också Biden då det blev väldigt tydligt hur han sluddrade och att Biden gång på gång hade svårt att finna orden och vid några tillfällen hittade på nya ord som ”klimattemperatur” när klimatförändringarna debatterades, fast han menade den globala temperaturen. Det var även när avdelningen om klimatet startade som han tittade på klockan. Undrar om han var trött och önskade att debatten snart skulle vara slut. Han är ju trots allt 78 år.

Donald Trump tycks istället ha fått en energikick av coronaviruset. Jag utnämner Trump som stark vinnare i debatten.

Den mest objektiva artikeln jag läst om debatten var inte från svensk media utan från YLE.

https://svenska.yle.fi/artikel/2020/10/23/mer-sansat-tonfall-nar-trump-och-biden-tvistade-om-coronakrisen-utrikespolitik

Jag gjorde även en annan upptäckt idag när jag grävde efter en del uppgifter angående den avverkade jätteeken i Hossmo. Företagaren Magnus Uhr som sågade ned eken och som inkommit med osannolika intyg om ekens diameter och ålder till Länsstyrelsen i Kalmar län. Nu visar det sig att Magnus Uhr Skog AB jobbar i projekt tillsammans med Länsstyrelsen. Frågan är hur många andra projekt han jobbat tidigare med länsstyrelsen eller andra myndigheter.

Jag skulle vilja påstå att det råder någon form av delikatessjäv när det gäller Magnus Uhr Skog AB och Länsstyrelsen i Kalmar län. Är det orsaken till att länsstyrelsen inte ifrågasätter de uppgifter som Magnus Uhr lämnat angående avverkningen av jätteeken?

Lite bonus från Gustav Kasselstrand.

Annons

23 reaktioner på ”TRUMP, BIDEN OCH UHR

 1. Moderat 2020-10-26 / 08:29

  Till Korrupt!

  Att du inte frågade JP själv personligen om han var narcissist?

  Synnerligen korkad fråga, det har väl framgått under snart 15 år att han tycks älska sin egen spegelbild.

  Gilla

 2. Kenny55 2020-10-25 / 17:28

  Trump kallar msn CNN som eldar på coronaskräcken för DUMB BASTARDS!!

  Gilla

 3. Kalle 2020-10-25 / 11:54

  ## Utvisade avgör själva om utvisningen kan verkställas ##

  ##Ett utvisningsbeslut betyder inte att personen i fråga nödvändigtvis lämnar landet. Beslutet kan först överklagas i flera instanser och om det slutligen vinner laga kraft, och därmed inte längre kan överklagas, kan personen välja att avvika. Den som håller sig undan rättvisan under fyra år är sedan välkommen att lämna in en ny asylansökan. I och med att fyra år passerat kan personen då dessutom hävda att de rotat sig i Sverige, vilket ökar chanserna att få stanna. ##
  ## Regeringen har ingen kontroll över hur många människor som lever i Sverige utan tillstånd. Däremot vet man att gruppen växer år för år, även om det inte syns i statistiken. En av anledningarna är just att ärendena avskrivs efter fyra år, oavsett om personen lämnat landet eller inte.##

  ## – Vi måste ha ordning och reda vid våra gränser, sa statsminister Stefan Löfven 2015. ##

  ## Ingen aktiv spaning efter illegala ##

  https://samnytt.se/utvisade-avgor-sjalva-om-utvisningen-kan-verkstallas/

  Statsministern bara snackar skiiit som vanligt!!!

  Gilla

 4. Cosmik Debris 2020-10-25 / 01:40

  Citerar mig själv 20200813: ” Lägenheterna på Tjärna Ängar är byggda runt 1970 och en trerummare var sannolikt avsedd för max fem personer. Nu bor det 10-12 somalier i en trea? Föreställ er fuktskadorna, vatten och sopor, slitage eller vad som händer vid en storbrand?”

  Thomas Gür 22 oktober 2020: ”Jag känner till siffror från Borlänge Energi som har mätt vattenförbrukning och sophantering och som pekar på här bor minst 5 000 fler än vad de officiella siffrorna anger, säger Simon Nilsson”

  Lars Åberg 13 augusti 2018:
  ”- Hur många människor bor det på Tjärna Ängar?
  – Officiellt 3 500. Inofficiellt har vi uppgifter som talar om kanske 10 000.
  – Sa du tiotusen?”

  https://kvartal.se/artiklar/nar-vad-som-helst-kan-handa/
  https://tinyurl.com/yxnf3yvv
  https://thoralfsblogg.com/2020/08/13/nationell-valdtakt/

  Jag har roat mig med att undersöka när ”bilmålvakter” för första gången dök upp som ett fenomen. Runt 2005 börjar det pratas om bilmålvakter och artiklar börjar skrivas. Det har inte hänt ett förbannat dugg under alla dessa år. Absolut ingenting och problemet blir bara större och större trots att man har haft minst 15 år på sig.

  Tror ni att det somaliska problemet i Borlänge kommer att lösas?

  Ha inga illusioner om att Sverige ska gå att rädda. Glöm det!

  Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2020-10-25 / 21:25

   Det är därför vi behöver en folkräkning.

   Gilla

 5. stefan a. 2020-10-24 / 21:45

  Märkte detsamma Trump måste ha krossat sleepy joe med tanke på svensk fulmedias låga profil efter debatten…

  Gillad av 1 person

 6. Roger... 2020-10-24 / 21:05

  Det kommer en måndag förhoppningsvis som avslöjar den dementa 78 år-ingen.

  Helt tyst i MSM…..m.fl. I Sverige fast det gått en tid sen avslöjandet.

  Gilla

 7. Christina 2020-10-24 / 13:30

  Otroligt när jag läser om Uhr och länsstyrelsen.
  Säg upp avtalet omgående eftersom sossarnas knähund Länsrådet Malin tydligen flyttar till Kronoberg (skall hon förstöra den länsstyrelsen också)
  Jäv är brottsligt. Författningssamlingen är tydlig om jäv.

  Gilla

 8. Otto 2020-10-24 / 13:28

  Sverige är inte bättre än Nordkorea och Ryssland när det gäller korruption, men den naiva svensken litar blint på svenska staten.

  Gillad av 1 person

 9. Grålle 2020-10-24 / 11:42

  Såg att den vedervärdige Fredrik Reinfeldt nu befinner sig i USA, inbjuden av Demokraterna, för att kasta skit på President Trump.
  ”Han saknar demokratisk grund” säger Reinfeldt. Mannen som själv gav order om att isolera ett i Sveriges riksdag invalt parti! Vad har denna landsförrädare egentligen för uppfattning om demokrati?
  Jag är inte religiös, men jag ber till högre makt att denna förskräckliga människa en dag skall få sitt rättmätiga straff av någon person som är modigare och mer handlingskraftig än vad jag är.

  Gillad av 5 personer

 10. Robban 2020-10-24 / 11:25

  Jäv, delikatess jäv osv är så otroligt vanligt förekommande! Tyvärr är den stora massan helt ovetande och lever i sin lilla drömvärld helt övertygade om att vi i Sverige minsann är mycket mindre korrumperade än andra länder!
  Återinför tjänstemanna-ansvaret och inför en författningsdomstol! Det skulle lösa mycket! När det gäller jäv och korruption!
  Det finns ju en anledning till att sossarna ville få bort tjänstemannaansvaret! Jag är rätt övertygad om att de flesta på denna sida förstår varför!
  För övrigt är så Gustav Kasselstrand otroligt duktig!

  Gillad av 4 personer

  • Svante 1 2020-10-24 / 18:51

   AfS-Gustav Kasselstrand- 4 månader tillbaka som medlem !!!!

   Gilla

 11. SB 2020-10-24 / 07:35

  När det gäller korruptionsanklagelserna mot Joe Biden och hans son, så drar jag mig till minnes följande som rör Sverige.

  För några år sedan, det måste varit innan USA-valet 2016, för Joe Biden var fortfarande vicepresident. Så var han i Sverige och läxade upp Stefan Löfven för att Sverige godkänt byggandet av den ryska gasledningen Northstream 2, vilket gjorde att regeringen satte press på Karlshamn och Slite att inte vara depåer vid byggandet av den ryska gasledningen. Slite böjde sig direkt för överheten, men Karlshamn stod på sig.

  Redan då förekom det rykten att Joe Bidens son arbetade för ett bolag i Ukraina som ville bygga en gasledning över Ukraina till Västeuropa. Denna gasledning var en direkt konkurrent till den ryska ledningen över Östersjön. Frågan som uppkommer direkt är. Var det så att Joe Bidens besök i Sverige för att förmå den svenska regeringen att försvåra byggandet av Northstream 2 ett beställningsjobb från det ukrainska bolag där vicepresidentens son jobbade, så fall är det korruption så det skvätter om det.

  Tyskland är ju mottagare av gasen från Northstream 2, som behöver gasen mer än någonsin med tanke på att landet ska lägga ner sin kärnkraft. Mycket riktigt, innan slutgiltigt beslut skulle tas i Sverige om att använda hamnen i Karlshamn som uppläggning av rör till gasledningen. Så var mutti Merkel i Sverige och drog Stefan Löfven i örat, och vips så var inte längre något problem att använda Karlshamnstjejen hamn för att lagra rör till Northstream 2.

  Gillad av 3 personer

  • ölandsbonde 2020-10-24 / 12:53

   Bra skrivet och sammanfattat.

   Gilla

 12. Håkan Spångberg 2020-10-24 / 06:05

  Gjorde samma reflektion om debatten.
  Gör Trump en bra insats tigs det ihjäl.

  Gillad av 1 person

 13. Halal 2020-10-24 / 00:43

  Om Uhr jobbar åt Länsstyrelsen, samtidigt som de handlägger ett ärende gällande honom, då är det jäv, åtminstone om det är samma personer som är inblandade i båda fallen.

  Gilla

 14. Högt hårfäste 2020-10-24 / 00:15

  Det förekommer delikatessjäv i stort sett överallt i Kalmar. Det är mer regel än undantag. Att vansinnet får fortgå är obegripligt. Det tyder på svag opposition och sovande invånare.

  PS. Det är ett evigt ältande på Granska Kalmar om Åkerlinds hus, sida upp och sida ner. De accepterar tydligen inga andra kommentarer än om detta hus. Det märks tydligt att de postar egna kommentarer. Har blivit censurerad upprepade gånger, trots att det inte var något olämpligt. Trodde på den bloggen till en början.

  Gilla

  • Otto 2020-10-24 / 13:31

   Har slutat läsa där. Det är så dålig stavning och rörigt/hafsigt skrivet. På denna blogg är det tydligt och lättläst. Det är viktigt att skriva och formulera sig korrekt.

   Gilla

   • Korrupt 2020-10-24 / 22:57

    Jag skrev en kommentar och frågade om Johan Persson var narcissist. Det var inget påstående, utan en fråga, inget brottsligt överhuvudtaget med andra ord, men de vågade tydligen inte acceptera den. 🙂

    Gilla

  • Lennart B 2020-10-26 / 08:24

   Är du helt vrickad? Förmodligen är du ny i ” bloggbranchen” eftersom du tycks vara helt ovetande om vad en moderator är 🤣. Din första blogg du läser?

   Konstigt att de skriver om en kvinna som varit utan bostad över 8 år beroendes av att Kalmar kommun förstört hennes hus med sina utgrävningar på gatorna runt huset så att kiss o bajsvatten rinner in i husets källare o regnvatten som rinner ner i husets källare, en sanitär olägenhet!!!! Ja det kommer nog att sändas på tv! Käften med dig sossepig, du hade kanske hållt din käft om du själv drabbats!

   Gilla

Kommentarer är stängda.