TRUMP VS BIDEN

Blir det en jordskredsseger för Biden? Ja, i varje fall om man skall tro de amerikanska opinionsmätningarna. Biden kan få så mycket som ca 350 electorsröster om man skall tro dessa mätningar och då får Trump endast ca 185-190 electorsröster.

För fyra år sedan satt jag upp hela natten och följde dramat. Nu kanske man inte behöver vara uppe så länge om opinionsmätningarna stämmer. Jag har i varje fall laddat upp för en uppesittarnatt. För bara ett drygt halvår sedan var jag 100 procent övertygad om att Trump skulle bli återvald. Sedan kom coronaviruset och allt blev annorlunda.

Men har de som röstade på Donald Trump 2016, någon anledning att vara besvikna?

Har Trump inte levt upp till sina löften? Jo, det har han men han har också blivit motarbetad, inte minst av media och politiskt korrekta människor med mycket makt. Klimatalarmisterna har drivit sin kampanj mot Trump, inte bara i USA, utan globalt. Men Trump har stått fast i sina uppfattningar. Nu menar till och med ledarredaktionen på Dagens Nyheter att livet på planet beror på utgången av valet i USA.

DN 2/11 2020. Valutgången på tisdag kan bli avgörande för framtiden. Inte bara i USA, utan för livet på planeten.

Suck…. hur dum kan en ledarredaktion vara? Även om det är Peter Wolodarskis egen redaktion.

Skulle sleepy Joe Biden vinna så kommer SVT:s reportrar skina ikapp med solen. Men jag hoppas istället få se deras mungipor nere vid fotknölarna, precis som det var 2016.

41 reaktioner på ”TRUMP VS BIDEN

 1. Högt hårfäste 2020-11-04 / 12:39

  Trump går redan nu ut och hotar med högsta domstolen??? Vad är det som är fusk?

  Gilla

 2. Kalle 2020-11-04 / 11:42

  ## Gallups internationella Law and Order Index visar att Sverige har stora problem med tryggheten ##

  https://jennypiper.blog/2020/11/03/gallups-internationella-lag-och-ordning-index-visar-att-sverige-har-stora-problem-med-tryggheten/

  Undersökningen:
  https://english.alarabiya.net/en/News/gulf/2020/11/01/UAE-Saudi-Arabia-rank-in-top-10-countries-where-people-feel-safest-Gallup-poll

  Sverige sjunker allt längre ned på nästan alla jämförande länders listor i alla ämnen!!!

  Vad gör du åt det Herr Statsminister mer än att säga att det är oacceptabelt???

  Dessutom lovar du runt med alla dina ministrar men håller tunnt!!!

  Sverige dräneras också på skattemedel i bistånd till andra länder. När skall du säga att det också är oacceptabelt och göra något åt allt som är oacceptabelt???

  Gilla

 3. Robban 2020-11-04 / 03:36

  Fick precis detta av en god PK vän från USA!

  ”Trump’s gonna win again what the goddamn fuck. Fuck it. Put it on the goddamn list. Cant believe this.”

  Han är en riktigt bra kille men lurad och jag har inte haft hjärta att berätta mina egna åsikter i frågan! 🙂

  Hoppas han har rätt dock! 😀

  Gilla

 4. Thor 2020-11-03 / 19:13

  Uppenbart att Biden junior är en värdelös pundare som istället för att skaffa sig ett jobb reser till Ukraina och får stora pengar i mutor för att pappa Biden ska underlätta affärerna för det korrupta gasbolaget. 20% till H (som i Hunter Biden) 10% till the big guy att tas om hand av H. Så lät förslaget till delning av kakan, mail i Hunter Bidens dator. Inte svårt att räkna vem the big guy är.

  Gilla

 5. turrim 2020-11-03 / 18:56

  Nu inför valet i US där TV4 har helt flippat ur och sänder hela dagen om vad? Så kan man man fundera över andra inlagor som går att läsa. Jan Ericson i Ubbhult har som vanligt intressanta inlägg. Nu senast om klimatfrågan och IS-återvändare.

  Vore det säker M-politik så har man min röst. Men först måste alla hatare, mest Reinfeldt, be om ursäkt för att de hade fel. Nu har vi Tobé i Nyheter I Dag som finner det lämpligt att vända kappan – men ingen ursäkt till dem han tidigare var oförskämd mot.

  I Fria Tider kan vi läsa mannen med bödelsyxan Magnus Olsson SD. Varför han uteslöt Christoffer Brinkåker. Jag begriper inget av vad han säger. ”Våra politiker ´känner väl till´vad de får och inte får göra”. Idiotiskt övermaga uttalande. Där tappar SD min röst definitivt.

  Gillad av 1 person

 6. Aragorn 2020-11-03 / 18:32

  Finns ingen som ljugit så mycket som Trump gjort under sina 4 år som president.

  Gilla

 7. Faktakollen 2020-11-03 / 17:41

  Är det någon som på riktigt tror att Trump hade Covid-19?

  Injicera desinfektionsmedel, vilken planet kommer gubben ifrån?

  Gilla

 8. Ò Hyra 2020-11-03 / 17:32

  När hela Europa mobiliserar mot radikal islamism, är fyra IS-hucklen med nio barn på väg till Sverige. En delegation från Sverige besökte för någon vecka sedan läger i Syrien. Var det dom? svenskarna i denna delegation, (vilka dom är vet jag inte) som försåg kvinnorna med pengar och hjälp att ta sej till Turkiet. Vill vi ha dom här figurerna i Sverige?

  Ven betalar flygbiljetten till Sverige för terrorkvinnorna?

  Gillad av 2 personer

 9. Rädd 2020-11-03 / 17:04

  Vilket tjat om USA. Låt de gör som det passar dem.

  Gilla

 10. Ò Hyra 2020-11-03 / 16:24

  Jag vill ha en statsminister som bygger murar!
  Make Sweden great again.

  Gillad av 5 personer

 11. Cosmik Debris 2020-11-03 / 16:11

  Vaknar till nyheten att muslimer har slaktat oskyldiga människor i Wien. Hur länge ska det här tillåtas få fortsätta? Jag vill vakna till nyheten att alla muslimer har drivits ut ur Europa och islam har förbjudits som politisk ideologi. Att alla koraner har brännas och terrorfabrikerna (moskéer) har jämnats med marken.

  Stefan ”Byfånen” Löfven på Twitter: ”Mina tankar går till offren och deras familjer. Vi måste stå enade mot attacker mot vårt öppna samhälle”

  Förutsägbart och patetiskt trams. Om idioten vill ha ett öppet samhälle ska han absolut inte släppa in en enda muslim till. Dessutom måsta att muslimer som för tillfället uppehåller sig i vårt land ut. Sverige är svenskarnas land.

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2020-11-03 / 18:09

   Statsministern törs inte säga att det är en invasion genom infiltration och hot. Således krigstillstånd. Österrike och tidigare Danmark tar hjälp av militär för bevakning. Det törs inte Löfven. Hellre några drabbade svenskar så att inte vänsterliberala pacifister blir arga.

   Gilla

 12. Lasse 2020-11-03 / 15:35

  USA är ett sjukt land. Dödsstraff, bära vapen, privat sjukvård m.m. Själv håller jag på Biden för Trump tänker bara på sig själv.

  Gilla

  • tompas11 2020-11-03 / 16:49

   Några exempel: Trump är den första president som inte startat nya krig, han har i stället lyckats skapa fred mellan ett antal länder, dessutom tar han hem trupper stationerade utomlands. Trump har förmått företag som lagt sin produktion utomlands att flytta hem produktionen till USA. Trump har genom lyckade jobbsatsningar skapat över 6 miljoner nya jobb i USA. Förutom detta så tar han inte ut någon lön för sitt presidentskap. Allt detta gör Trump alltså för att han bara tänker på sig själv?

   Gillad av 8 personer

  • Ò Hyra 2020-11-03 / 16:52

   Det är nog många i Wien och på andra håll som önskar att dom hade haft ett vapen.

   Gillad av 2 personer

  • Ò Hyra 2020-11-03 / 17:12

   Se där! Ännu en av dom där korkade träbockarna
   som tror sej kunna mjölka!

   Gilla

  • Ölandsbonde 2020-11-03 / 20:49

   Sjukvård i USA är en statlig verksamhet. Inte federal. Han fick stopp på den federala inblandningen i fiaskot med ”Obamacare”. Inom staterna avvecklade den sig själv då inga hade råd att använda den.

   Om du tänker ett snäpp, så tänk så här: Om Obamacare varit bra, varför går då inte demokraterna till val på att återinföra den? Sanningen är att den alls inte var bra. Inte ens demokraterna själva står för den längre efter att avigsidorna blottats.

   Vad Trump gjort är att han tvingat ”Big Pharma” att sänka sina marginaler på medicin. Detta kunde han göra genom ett presidentdektret. Medicinkostnaden är/var väldigt hög i USA, och drabbade främst de med lite pengar. Det Trump gjorde var att helt enkelt förbjuda bolagen att ta ett högre pris för medicin i USA än vad de tog i något annat land. Detta gav mycket stora prissänkningar eftersom bolagen konstant hade jättemarginaler i USA.

   På grund av att huset är demokratiskt måste han ta till dekret då han aldrig kan få dem med sig. T ex dekretet att tillverka 100.000 respiratorer på 100 dagar. De första 100.000 fick han Ford? att tillverka genom vanligt anbudsförfarande. När GM? krånglade och ville ha bättre villkor så tvingade han dem till att tillverka 100.000 respiratorer till samma pris som Ford?

   (Minns inte vad som var Ford respektive GM)

   Gillad av 1 person

 13. Kalle 2020-11-03 / 15:29

  Viket otroligt tjafs det är om valet i USA. På radion är det dygnet runt nu har även lokalradion börjat tjafsa om valet. Vi svenskar skall väl inte lägga våra röster i USA!!!
  Det verkar som det. Är det för att ge underlag för vadslagning på dessa olika firmor.
  Jag kan inte se att det finns något annat motiv med detta otroliga tjafs än att ha rätt om valutgången. (och betald semesterresa för dessa rapporterande journalister är skickade till USA.)

  Sitt lungt i båten valresultatet kommer i sinom tid. Bara att vänta på det!!! Svårare är det inte!!!

  Gillad av 2 personer

 14. Kalle 2020-11-03 / 15:27

  Före förra valet var Trump för abort, men nu är han plötsligt emot.

  Trovärdig?

  Gilla

 15. Otto 2020-11-03 / 13:58

  Såg dokumentären om Trump igår. Mycket lär vinklas av PK-media vad gäller honom, men glöm inte att det var Trump som låste in barn i burar. Han är helt klart psykopat.

  Gilla

  • Cosmik Debris 2020-11-03 / 16:05

   Vad har du fått det ifrån? Det var negern och Biden som fixade burarna.

   Gillad av 4 personer

  • Ölandsbonde 2020-11-03 / 16:27

   ”Trump som låste in barn i burar”
   Lägg av med skitsnack. Det var inte alls Trump, utan den ”goda” Obama. Och det var rätt att göra det.
   Det handlar om folk som illegalt tagit sig in i USA. De vuxna fängslas i väntan på utredning/avvisning. Eftersom man inte vill spärra in barn bland vuxna så förvaras de på egna inrättningar. Alternativet är att låta ”barnen” ströva fritt. Men det vill väl ingen, ändå.

   Dessutom var propagandebilderna från Obamas tid.

   Gillad av 4 personer

   • Faktakollen 2020-11-03 / 17:39

    Det var Trump som beordrade burarna där barn låstes in. Dessutom är detta inte farliga muslimer vi pratar om.

    Gilla

 16. Bergman år 2020 2020-11-03 / 10:30

  Hur skulle SVT rapporterat om Kristallnatten? Intressant är att följa hur SVT rapporterar om gårdagens attentat i Wien för där kanske man kan ana svaret på min fråga. Man kan möjligen få en hint om dåtiden i nutiden genom en svensk tiger.

  Gilla

  • Ölandsbonde 2020-11-03 / 20:55

   Efter att en jude skjutit en tysk diplomat gav sig människor ut för att demonstrera mot judarnas illdåd.Under demonstrationerna har en del glas gått sönder.

   Gilla

 17. Hacke 2020-11-03 / 09:49

  TV4 valspurtade in i det sista med en ”dokumentär” om Trump.
  Den innehöll uteslutande sparkade f d medarbetare och den i Vita huset portade CNN-reportern. Allt toppat med en representant för BLM!
  De vanligaste orden som nämndes var ”sinnessjuk” och ”psykopat”.
  Eftermälena kring Hitler framstår som rena hyllningstalen vid en jämförelse.

  Trump har gjort mycket bra, inte minst på medieområdet såväl nationellt som internationellt. Så har han exempelvis fått svensk gammelmedia att gå fullständig bananas och ohämmat exponera agendakorten och tappa det sista unset av allt vad neutralitet och saklighet heter.
  Trump kan få folkets förtroende för ytterligare fyra år. Den möjligheten har svensk gammelmedia försuttit för tid och evighet.

  Gillad av 5 personer

 18. botwid 2020-11-03 / 08:20

  Om Biden vinner är det medias förtjänst. Han har samma utstrålning som den svenska statsministern, tyvärr.

  Gillad av 2 personer

 19. Trumpne Biden 2020-11-03 / 08:16

  Man hoppas på en ny ”likvaka” i TV med besvikna och chockade PK idioter. Jag njöt i fulla drag för 4 år sen. Champagnen som stått på kylning fick ersättas med gravöl för alla segersäkra idioter som tagit ut segern för Hillaryy i förskott.

  Gilla

 20. Tony 2020-11-03 / 07:14

  Media här vill naturligtvis ha samma menlösa styre i USA som i Sverige, med
  låt gå politik som bara leder till kaos !

  Gilla

 21. Håkan Spångberg 2020-11-03 / 05:16

  Trump vs Harris är nog en mer korrekt rubrik…
  Sleepy Joe är bara dörröppnaren till en mörk era.
  Tar vänstern dessutom senaten och representanthuset…

  Gilla

 22. peo 2020-11-03 / 03:09

  Trumps löfte att bygga mur mot Mexiko som Mexiko skulle betala, hur gick det med det löftet?

  Gilla

  • tompas11 2020-11-03 / 11:11

   Den muren började byggas av Clinton. Obama fortsatte byggandet och Trump har byggt vidare.

   Gillad av 2 personer

  • Ölandsbonde 2020-11-03 / 16:38

   Det är ett gammalt beslut att bygga muren. Det Trump haft problem med är att få huset att gå med på finansieringen. Där har de verkligen kämpat emot (sitt eget tidigare beslut).

   Och visst får Mexico betala genom att det erbarmliga NAFTA-avtalet skrotats av Trump. Det var Clinton och hans kärrings skapelse och var förödande för USA´s ekonomi.Trumpa nya avtal, United States–Mexico–Canada Agreement (USMCA), som bara på mejerisektorn ger 7-8 miljarder$ till USA´s farmare. Och massor av arbete i den amerikanska bilindustrin.

   Kuriositet: I det förra presidentvalet hävdade Hillary att hon alltid varit emot NAFTA. Tyvärr för henne så finns det hur mycket som helst på henne när hon predikar för avtalet.

   Gillad av 1 person

 23. Ingemar Ekman 2020-11-02 / 23:12

  Hjärna och förnuft säger Trump, men resten av kroppen säger Biden. Varför? Jo, jag orkar inte med 4 år till av lögner och fake news från msm. Kroppen mår inte bra av denna ständiga vänsterindoktrinering.
  Dessutom kan det vara lite roligt att höra alla bortförklaringar när det går som det går.

  Gilla

 24. Co 2020-11-02 / 23:11

  Chris Forsne : ”Jag är så trött på hysteriskt Trumphat från medias sida. Mannen har inte startat nya krig(till skillnad från föregångare)han har hyfsat upp ekonomin och han har inte skapat Corona. Sansa er i rapporteringen!”

  Negern startade minst två krig. Trump har inte startat något krig.

  Är det krig SVT, SR, DN, Exp och Aftonbladet vill ha?

  Gillad av 3 personer

 25. Cosmik Debris 2020-11-02 / 23:00

  Sannolikt ett muslimskt terrordåd/massmord i Wien.

  Hur mycket muslimsk ondska tål Europa? När är det nog?

  Gillad av 3 personer

  • Arne 2020-11-03 / 01:27

   Man har tappat alla ord. Det kommer gå käpprätt åt helvete med hela världen inom snar framtid.

   Gillad av 1 person

  • Otto 2020-11-03 / 14:01

   Corona, terror m.m. Det känns som om slutet är nära.

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s