STOR ARTIKEL OM MIN ÖVERKLAGAN

Jag blir minst sagt häpen när jag läser Emma Arrenius artikel i Barometern ikväll, om mitt överklagande av Länsstyrelsens beslut att avskriva anmälan om att eken hos Mattias Adolfsson var ett jätteträd. Emma Arrenius har gjort ett väldigt bra journalistiskt arbete. En stor applåd för Emma!

https://www.barometern.se/kalmar/tradexpert-om-adolfsons-ek-omojligt-att-forestalla-sig-en-ek-som-vaxer-sa-dffd3e36

Det som är både häpnadsväckande ock skrämmande är att enhetschef Martin Unell nu kommer med helt nya uppgifter och helt andra mått än de som tidigare angivits i tjänsteanteckningen från platsbesöket, de är heller inte dokumenterade med foto. Dessa uppgifter har inte ens nämnts vid vår kommunikation, inte ens när vi begärde ut länsstyrelsens beräkningar, sedan visade det sig att några beräkningar inte gjorts av länsstyrelsens tjänstemän.

Det är helt sanslöst.

Det fina är att journalisten Emma Arrenius tagit kontakt med experterna som gjort de utlåtanden som jag bifogat i min överklagan. Experterna Igor Drobyshev och Anders Ekstrand dömer även ut Länsstyrelsens nya uppgifter som helt omöjliga.

”Det är helt orealistiskt. Det är helt omöjligt att föreställa sig en ek som växer på det viset, att den skulle smalna av 30, 40 centimeter från 80 centimeter till brösthöjd. Det är en fysisk omöjlighet, säger Igor Drobyshev.”

Uppgifter som inte finns dokumenterade med vare sig foto eller i tjänsteanteckningen från platsbesöket. Något som även Emma Arrenius ifrågasätter i sin artikel.

”Att eken skulle smalna av så mycket som angivits, det finns inte. Inte något trädslag smalnar av så mycket. Eftersom den är så högt kapad så kan den ha smalnat av max två centimeter. Det är nästan ingenting, säger Anders Ekstrand, som menar att länsstyrelsens mätning och dokumentation är undermålig.”

Jag vet att uppgifter är osanna, utan bara ett lögnaktigt försök att rädda sitt eget skinn i ett ärende som misskötts å det grövsta på Länsstyrelsen. Anders Ekstrand kommenterar även Länsstyrelsens nya och märkliga måttuppgift.

https://thoralfsblogg.com/2020/10/30/markliga-omstandigheter-pa-lansstyrelsen/

”Det förändrar ingenting. Hur man än mäter kan man inte få ner den till en meter. Även om de säger att diametern var 125 så blir ekens vidd i brösthöjd 120 centimeter. Även om det var världens mest koniska ek så faller det utanför all statistisk rimlighet, säger Anders Ekstrand, som också ifrågasätter varför länsstyrelsen inte har använt ett genomsnittligt mått för stubbens diameter.”

Ett genomsnittligt mått får man genom att mäta stubbens omkrets. Något som de tjänstemän som gjorde platsbesöket inte utförde. Utan de mätte endast diametern och höjd på stubben vilket dokumenterades med foto. Alla andra måttuppgifter är helt utan värde.

Dessa enligt min mening nya falska påståenden får mig att starkt överväga att JO-anmäla Länsstyrelsen i Kalmar län för inkompetens, tjänstefel och missbruk av tjänsteställning. Dessutom ifrågasätta om det råder delikatessjäv eller vänskapskorruption mellan länsstyrelsens tjänstemän och Socialdemokraterna i Kalmar. Se mitt förra blogginlägg om eken.

Mitt förtroende för Länsstyrelsen i Kalmar län är noll och ingenting!

29 reaktioner på ”STOR ARTIKEL OM MIN ÖVERKLAGAN

 1. IQ Fiskmås 2020-11-03 / 19:02

  Vad händer nu?
  Kan beslutet komma att omprövas?
  Hur ser ”reglerna” ut?

  Gillad av 1 person

 2. stefan a. 2020-11-02 / 21:12

  Tårta beställd till i morron, fyra år till med Trump och en käftsmäll på det Svenska etablissemanget….

  Såg den nye vpk-ledaren hålla tal, visade lika mycket känslor som en is-staty i Jukkasjärvi…

  Gillad av 2 personer

 3. Vax 2020-11-02 / 18:03

  Lyckas media mörka Bidens korruption hela vägen till Vita huset?

  Carl Bildt en mörkarna i Estoniahärvan visar här med vilken en flagrant lätthet han serverar uppenbara lögner…
  Ett genomgående kännetecken för våra PK politiker.

  S blundar och bidrar generöst i vanlig ordning.

  Gillad av 2 personer

 4. Anders 2020-11-02 / 18:02

  Vad kan man förvänta sig ska hända om Adolfsson fälls? Rejäla böter? Han har ju redan ”vunnit” iochmed att han nu kan sälja tomten. Så om böterna är/blir lägre än tomtvärdet så kommer det nog huggas ner fler jätteekar i Sverige…

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2020-11-02 / 18:54

   Om han fälls handlar det främst om hans trovärdighet och hederlighet som socialdemokratisk politiker. Det blir besvärande för socialdemokraterna eftersom han är regionråd. Vem vill rösta på en korrupt politiker i nästa val.

   Gillad av 2 personer

   • Troll 2020-11-02 / 20:37

    Kakmarbornas minne är bra men kort. Det är tyvärr glömt veckan efter om det sker.

    Gilla

   • Ölandsbonde 2020-11-03 / 20:36

    ”trovärdighet och hederlighet som socialdemokratisk politiker”

    Finns det sådana?

    Gilla

   • Maja Dacke 2020-11-06 / 01:26

    Enligt din bok var denne man inblandad i andra prekära ärenden för en del år sen. Och klarade sig. Tydligen är broderskapet hållfast i kommunen …

    Stackars kalmariter och kalmarbor!

    Gilla

 5. Mats 2020-11-02 / 16:30

  Thoralf, var det aldrig snack i er riksdagsgrupp att ta bort flerbarnstllägget?
  Det gynnar ju bara den muslimska gruppen som föder 4+ barn per familj.

  Gillad av 1 person

 6. John K 2020-11-02 / 14:50

  Thoralf. det finns två lyssande stjärnor just nu i Sverige. Det är du och Markus Allard. Markus har en vision om att små kommunala partier går ihop och bildar en stor drake. Du i Kalmar och Markus i Örebro.
  Börjar ni nu kan säkert flera tänkbara hoppa på . Och så ställer ni upp 2022 i riksdagsvalet. Det finns många som kommer stöta er. Det kan jag lova. Det kan vara lite tidigt. Men folk är väldigt ombytliga just nu och vill ha bort så många parasiter som möjligt från riksdagen.
  Lycka till vad du än bestämmer dig för

  Gillad av 1 person

 7. Ò Hyra 2020-11-02 / 13:14

  Uhrdåligt av Länsstyrelsen.

  Gillad av 1 person

 8. Bergman år 2020 2020-11-02 / 12:36

  Fem smutsiga små fingrar i en smutsig girig hand
  så blir de nästan alltid ifrån sylten i en burk
  Därför ska vi alla kolla över denna synd ibland,
  ty inget e som värre e än en mutad liten skurk.

  Gillad av 1 person

 9. Miljöbrott av Adolfsson 2020-11-02 / 12:27

  Ja, handlar om maktfullkomlighet.

  Man kör över andra och tror sig stå över lagen.

  Roger Holmberg, Michael Ländin, Jonas Hellberg, Mattias Adolfsson och Magnus Uhr är samtliga välkända S-profiler i Kalmar kommun som under senaste året agerat väldigt tveksamt.

  Ett regionråd (Adolfsson) som låter sin polare i skogsbranschen (Uhr) såga ner ett obekvämt jätterädd på sin tomt.

  Begriper inte Adolfsson att det krävs tillstånd för detta?

  Har Magnus Uhr hjälpt andra vänner med att bli av med skyddsvärda träd som stått i vägen för något?

  Tänker att det knappast är första gången det händer.

  Gillad av 2 personer

 10. Hacke 2020-11-02 / 09:37

  Grattis Thoralf! Du har grävt och krattat manegen åt gammelmedia många gånger. Som oftast valt att blunda och låtsas som inget då det kommer från fel håll.
  Undrar vad som fick dom att inte göra det denna gång? Har din blogg blivit så stor och inflytelserik att det högoktaniga och genomarbetade material du levererar inte går att negligera längre? Eller är det något eller någon i just detta ärende som passar deras egen agenda?
  Det ena utesluter förstås inte det andra.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2020-11-02 / 09:47

   Jag tror många ser den maktfullkomlighet som råder inom Socialdemokraterna i Kalmar och oroas över den.

   Gillad av 2 personer

   • Hacke 2020-11-02 / 11:51

    Det låter som ljuv musik. Hoppas det sprider sig till riksplanet. Alexander Bard beskriver partiet och deras väljarbas bland kvinnor i den ofantliga administrationen och invandrare på pricken när han intervjuas av Katerina Janouch.
    – Det är därför vi behöver sänka skatterna så de här onödiga administrationstanterna får slå ut varann. De är billigare för oss som arbetslösa än att de sitter på dyra arbetsplatser och skapar problem för oss andra. De gör ingen nytta. Då försvinner också socialdemokraternas väljarbas. Och då kommer socialdemokraterna, precis som i Italien och Frankrike, att ryka. I Grekland försvann de helt. Jag ser inte att de kan överleva för de är bara ett maktparti idag. Det är därför de matar det invandrade trasproletariet med bidrag, för att de ska rösta på dem.

    Gillad av 1 person

 11. Andersson 2020-11-01 / 23:33

  Konisk ek eller komisk ek – det är den stora frågan.

  Gillad av 3 personer

 12. Halal 2020-11-01 / 22:33

  Jag skickade ett tips till PK-Barren med ditt blogginlägg i förrgår gällande eken. Det tyckte tydligen mitt tips var intressant.

  Gillad av 2 personer

 13. en småländska 2020-11-01 / 22:33

  Helt underbar fortsättning, cred till Emma Arenius absolut! Sånt här rensar luften lite i ett riktigt unket ärende. Din bok ligger och väntar på läsning också…..

  Gillad av 2 personer

 14. Maja Dacke 2020-11-01 / 22:18

  Lycka till, Thoralf!

  Nu är jag mitt inne i din bok – ja, jag vet att den borde varit avklarad men jag läser mellan allt sökande på nätet. Där är det mycket nu.

  Jag minns också en del fuffens och båg under de år jag var ansluten. Var det inte en del helsingborgare som hade sådant för sig i nattliga timmar? Tja, det vet du kanske inte men …

  I många år var jag trogen Sd-are men pga sådant som du också tar upp i boken avlägsnade jag mig. En del av dina läsare här vet också mer …

  Du har faktiskt alltid varit som en ek för mig i SD-stormarna, Thoralf, och så fortsätter det även om ditt nya parti varken får S eller D i sitt namn. För övrigt undrar jag om lagen att alla ekar tillhör konungen har tagits bort …

  Gillad av 4 personer

  • messkalle 2020-11-02 / 08:09

   Da Capo

   – Thoralf är lysande. Han måste bli ”kvasten” som sopar bort all skit i Kalmar och i Riksdagen. Med tanke på Thotalfs blygsammare ålder i jämförelse med B and T ser jag i honom ett folkets ledare som borde kunna accepteras av de flesta. Han är utesluten ur SD.
   P.S. En kvast som sopar är bättre än en inlärd svetsar.

   Gillad av 2 personer

 15. "Pelle Ek" 2020-11-01 / 21:28

  Som sagt, en mycket intressant och underhållande följetong.

  Kan föreställa mig hur irriterade Adolfsson och Uhr är.

  Riktigt kul såhär i höstmörkret!

  Gillad av 2 personer

 16. Håkan Spångberg 2020-11-01 / 21:16

  Korruption…?

  Gillad av 1 person

  • Thor 2020-11-01 / 22:54

   Sverige är genomkorrupt

   Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.