CENTERPARTIETS POLITIKER JAAFAR VILL INTE FÖRDÖMA TERRORDÅDEN I FRANKRIKE

Centerpartiets politiker Jaafar al-Jabiri från Kalmar vägrar fördöma terrordåden i Frankrike där läraren Samuel Paty halshöggs av en islamist, inte heller terrordådet i katedralen i Nice där tre personer dödas av en islamist, däribland en kvinna som fick halsen avskuren.

Jaafar al-Jabiri skriver bland annat följande på Facebook den 31 oktober.

”Som följd ser vi hur tragedin i Frankrike utnyttjas av högerextremister som genom sina numera välfinansierade alternativa medier hetsar mot muslimer runt om i Europa inkl. i Sverige. Min granne som aldrig hälsar tillbaka kom fram till mig på morgonen och undrade var jag står i det som händer i Frankrike och krävde ett ställningstagande. En kristen följare som brukar dela mina inlägg, texter och debattartiklar om den våldsbejakande islamistiska extremismen skrev ett meddelande där hon tycker att jag som svensk muslimsk politiker har en skyldighet att fördöma tragedin i Frankrike på grund av att gärningsmannen är muslim.”

En person skriver då en kommentar att alla politiker ska fördöma dessa bestialiska och islamistiska terrordåd.

”Det tycker inte jag!” svarar centerns politiker Jaafar al-Jabiri.

Det är ett minst sagt häpnadsväckande svar från kalmarpolitikern Jaafar al-Jabiri. Han fortsätter sedan med ”Att fördöma ska inte krävas av oss.”

Det han syftar på med ”oss” är förstås muslimer. Ingen skall alltså kräva att muslimer skall fördöma terrordåden i Frankrike. Istället är det ett större problem att människor kritiserar islam och att till exempel Macron förklarat krig mot islamismen.

Det är dock en partikamrat till Jaafar al-Jabiri som reagerat på hans inlägg och svar i kommentarerna. Det är centerpolitikern Lina Danlid Burke från Högsby.

Lina Danlid Burke ställer den mycket relevanta frågan till Jaafar al-Jabiri ”Du menar att du inte ogillar det som hänt?” Vad tror ni att Jaafar al-Jabiri svarade på detta?

Ingenting! Inte ett enda svar på en hel vecka! Total tystnad.

Jag undrar hur Lina Danlid Burke tolkar det uteblivna svaret från Jaafar al-Jabiri? Inte någon annan centerpolitiker har heller kommenterat Jaafar al-Jabiris inlägg på Facebook eller bett honom ta bort inlägget då det knappast kan sägas ingå i centerpartiets värdegrund. Det brukar annars vara många centerpolitiker som följer sin muslimska partikamrat. Här är ett exempel på några som följer Jaafar al-Jabiri.

Riksdagsledamoten Anders Åkesson, kommunalrådet Stihna Johansson Evertsson, regionrådet Christer Jonsson, Ingegerd Petersson, Ewa Engdahl o.s.v.

Jag finner det ytterst anmärkningsvärt att ingen mer centerpolitiker än Lina Danlid Burke har reagerat på Jaafar al-Jabiris uppfattning om muslimska/islamistiska terrordåd. Vilken människa som helst med normal fattningsförmåga tar avstånd från dessa bestialiska mord på kristna i Frankrike i Allahs namn och fördömer terrordåden. Men det gör inte centerpolitikern Jaafar al-Jaabiri.

PS

Jaafar al-Jabiri är ledamot av utbildningsnämnden i Kalmar kommun, han är även ersättare i Kalmarsunds gymnasieförbund och ersättare i Kalmar kommunfullmäktige

Annons

21 reaktioner på ”CENTERPARTIETS POLITIKER JAAFAR VILL INTE FÖRDÖMA TERRORDÅDEN I FRANKRIKE

 1. messkalle 2020-11-10 / 08:23

  Lysande som vanligt av Thoralf.
  Observera att Jafaar skiver: ”En kristen följare som brukar dela mina inlägg, texter och debattartiklar om den våldsbejakande islamistiska extremismen skrev ett meddelande där hon tycker att jag som svensk muslimsk politiker har en skyldighet att fördöma tragedin i Frankrike.
  – Självklart ska en centerpartist besvara frågan.

  Sett med SD glasögon ska Jafaar uteslutas. Men då handlar det om Centerpartiets överlevnad då fler med honom går till Nyans.

  Gilla

 2. Robban 2020-11-09 / 20:11

  Annie Lööfs C är skrämmande! Trodde faktiskt inte att de stod för denna typ av åsikter! Men det gör de utan tvekan, då endast 1 officiell C yttrat sig!

  Gillad av 1 person

 3. Ò Hyra 2020-11-09 / 16:12

  Varje år uppförs nya moskéer i Sverige som bekostas av Saudiarabien, undras vad som skulle hända om jag sökte byggnadstillstånd för en protestantisk kyrka i Riyad eller ännu värre i Mecka?

  Gilla

 4. Tony 2020-11-09 / 14:29

  Hur kan det bli till att hetsa mot Muslimer att påtala när någon bär sig jävligt
  illa åt? I Normalt funtade länder kan inte enskilda människor ta lagen i egna
  händer och leka både åklagare ,domare ,och Bödel ?

  Den här figuren borde istället fråga sig varför inte alla Muslimer tar avstånd
  från sådana vansinnesdåd ??

  Gillad av 1 person

 5. Sven d.ä. 2020-11-09 / 11:31

  Enligt Fria tider ”Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson står inte upp för den ”liberala demokratin” eftersom han inte fördömer Donald Trumps beteende.”

  – Lööf borde sopa rent framför egen dörr, sin islamistiska dörr innan hon utalar sig.

  – Vad är ”liberala demokratin”? Skiljer den sig från vanlig demokrati där majoriteten vinner? ”Folk demokrati” fanns i DDR. Det oroar mig när demokratibegreppet ska få tillägg som ”folk”, ”liberal”.

  – Trump fick nästan 50% av rösterna i sin väljarkår, Lööf kan kanske skrapa ihop 5% om det var val idag. Så var inte så stursk.

  Gillad av 4 personer

 6. Ò Hyra 2020-11-09 / 10:42

  Sverige har blivit ett Mecka för islamistiska extremister då våra myndigheter haft en naiv och godtrogen syn på begreppet ”flykting”.

  Gillad av 1 person

 7. Nils Dacke 2020-11-09 / 09:50

  Jag är i alla fall inte förvånad, Centerpartiet är idag islams och islamismens moder i Sverige då det är partiet med den ”rätta” värdegrunden. Att vara centerpartist idag är väsensskilt från det parti som fanns längre tillbaka i tiden. Fälldin roterar kontinuerligt i sin grav.

  Gillad av 1 person

 8. Sven d.ä. 2020-11-09 / 09:46

  Avslöjande artikel, bra Thoralf.

  Muslimer sitter i en rävsax, de kan inte fördömma dåden eftersom de då fördömmer Islam och de vill inte samtidigt bli utpekade som blodtörstiga mördare. De sitter i ett dilemma. Det blir mycket avslöjande; var ligger lojaliteten? Till Islam eller Sverige? Eftersom jag inte sett några avståndstaganden så är lojaliteten större till Islam än Sverige.

  Att avkräva ett fördömmande av dåden är ett lithmuspappertest på var lojaliteten ligger.

  Gillad av 3 personer

  • turrim 2020-11-09 / 10:22

   Just det! Annie Lööf.

   Gilla

 9. Ivar Andersson 2020-11-09 / 08:55

  Det verkar vara stora sprickor i Centerns värdegrund.

  Gillad av 3 personer

 10. Ludvig 2020-11-09 / 06:56

  Jaså han anser det, att det inte behöver fördömas. Helt otroligt. Är det något som behöver fördömas så är det sådana terrordåd.

  Gilla

 11. Benny 2020-11-09 / 06:37

  Det är ju just ledande muslimer som SKA fördöma terrorbrott och visa sig vara föredömen! Han har missuppfattat sin position, eller det mest troliga, han vill inte ta avstånd för att han sympatiserar med förövaren!

  Gillad av 1 person

 12. Liam 2020-11-08 / 23:50

  Såg nu till min stora förvåning att det på Kungsgårdsvägen bredvid Del-ta, ploppat upp nya klossar till bostäder. Hade jag helt missat.

  Herregud, överallt dessa lådor och klossar. Finns det någon liten plätt kvar…?

  Detta är ju vansinne minst sagt.

  Gilla

 13. Ingemar Ekman 2020-11-08 / 22:42

  Detta är väl helt i linje med Centerns värdegrund, så den som ligger illa till nu måste vara
  Lina Danlid Burke.

  Gillad av 2 personer

 14. Håkan Spångberg 2020-11-08 / 22:36

  Nya tider i Sverige…

  Gilla

 15. Cosmik Debris 2020-11-08 / 22:36

  ”några män sågar av huvudet på en försvarslös ung tjej medan hon ropar efter sin mamma”

  Vi tar det en gång till.

  ”några män sågar av huvudet på en försvarslös ung tjej medan hon ropar efter sin mamma.”

  Muslimsk ondska. Hur många muslimer har Reinfeldt och Löfven släppt in i vårt land som är beredda att utföra liknande fruktansvärda och bestialiska muslimska dåd? Jaafar al-Jabiri?

  Gillad av 3 personer

  • Ellu 2020-11-09 / 10:14

   Heder åt den damen! Hon kan rakryggad se sina barnbarn i ögonen och berätta att hon fått ett halvårs fängelsestraff, villkorligt visserligen, för att ha stått för sin åsikt, yttrandefriheten och västerländska värderingar.

   Annars tycker jag att det är lite löjligt med alla dessa fördömanden av olika politiker i samband med terrordåden. Det är en självklarhet och de borde göra något mer aktivt åt sakernas tillstånd än att bara sitta och ”fördöma”. Deras fördömande verkar vara en floskel, nästan som en täckmantel för att inte vilja göra något.

   Gilla

   • Tony 2020-11-09 / 14:19

    Just det, men här finns många PK figurer som kommer att få svårt att se
    sina barnbarn i ögonen för det helvete dom varit med att ställa till med
    sin okritiska inställning till massinvandringen. För nu kan även dessa
    blindstyre se det elände som många varnat för, men som av dessa
    blev benämnda alla fula epitet!

    Gilla

Kommentarer är stängda.