JAG ÄR EN KLIMATOPTIMIST

Elsa Widding lanserar i sitt senaste Youtubeklipp ett nytt begrepp istället för alla negativa epitet som kastas på oss som inte stämmer in i kören av klimatalarmister. Jag vet inte hur många gånger jag kallats för klimatförnekare när jag lagt fram fakta och statistik om klimatet. I synnerhet är det socialdemokrater och miljöpartister som ägnar sig åt detta. Oftast beror det på att de saknar argument.

Klimatoptimist är ett mycket bra epitet på oss som inte är klimatalarmister. Jag känner mig betydligt mycket mer optimistisk om framtiden och klimatet än vad alla dessa negativa domedagsalarmister inom alla klimatrörelser och inte minst inom den statliga myndigheten SMHI. För att inte tala om alla klimataktivister inom Länsstyrelsen i Kalmar län och Kalmar kommun.

Se Elsa Widdings Youtube klipp där hon presenterar både det nya begreppet men också sin musikvideo som nu erövrar världen.

Jag är en klimatoptimist!

Den nya sajten/nättidningen Dagens Kalmar har tagit upp att Kalmar kommunfullmäktige utlyst klimatnödläge i Kalmar.

I artikeln så tas även telefonsamtalet till vice ordförande Elisabeth Heimark Sjörgren upp, Youtubeklippet har blivit viralt med över 55 000 visningar men någon länk till samtalet finns det dock inte i artikeln.

Miljöpartiets Max Troendlée får breda ut sig i artikeln och förklara att klimatnödläget mest är symbolpolitik som han hoppas sedan skall fyllas med skarpa förslag. I praktiken innebär det typ nya skatter som t.ex. plastpåseskatten eller subventioner av elcyklar.

Anders Blank nämner i föregående att jag var den enda som röstade nej till ett klimatnödläge.

”Thoralf Alfsson, partilös, var den enda i fullmäktige som röstade nej till förlaget.

– Det råder inte något klimatnödläge i Kalmar eller i vår region. Det är ett alarmistiskt påhitt av klimataktivister. Dessutom så är detta inte en fråga för Kalmar kommun och inte beslut som ska fattas fullmäktige.”

Jag hade hoppats på lite mer efter att Anders Blank hade kontaktat mig och ställt frågor. Så här svarade jag bland annat Anders Blank på Messenger.

”Jag anser att ett beslut angående klimatnödläge inte skall eller kan fattas av Kalmar kommunfullmäktige. Klimatet är inte specifikt för en kommun, utan är en gemensam sak för hela landet. Därför skall frågan om ett klimatnödläge inte hanteras av enskilda kommuner, utan av Sveriges riksdag.

För det andra så råder det inte något klimatnödläge överhuvudtaget i Kalmar kommun eller i vår region! Det är ett alarmistiskt påhitt av klimataktivister!”

Men jag får väl vara glad att jag överhuvudtaget nämns i artikeln och att telefonsamtalet till den socialdemokratiska ordföranden för mötet omnämns i artikeln.

https://www.dagenskalmar.nu/nyheter/e/78649/klimatnodlage-i-kalmar-men-vad-betyder-det-egentligen/

12 reaktioner på ”JAG ÄR EN KLIMATOPTIMIST

 1. malle - 2020-11-08 / 15:45

  Denna tillägnar jag Greta och Biden, speciellt titeln

  Gillad av 1 person

 2. Kenny55 2020-11-08 / 14:40

  Thoralf, eftersom du är mer insatt, kan du förklara varför landets näst största parti 18% troligtvis minst 20-25% i dagsläge bara har 2 representanter i europa parlamentet ??

  http://www.swexit.se/eu-pa-en-minut.html

  Gilla

 3. Otto 2020-11-08 / 13:27

  Jag tror faktiskt det kan bli bra med Sleepy Joe. Han verkar mänsklig! Trump är för lynnig och obstinat.

  Gilla

 4. rksmrgs 2020-11-08 / 13:22

  Citatet kommer ursprungligen från Abraham Lincoln: “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”

  Men all heder till Bob Marley för att han fångade upp och återgav det!

  Gillad av 1 person

 5. Gert Nilsson 2020-11-08 / 09:41

  Roade mig att googla på medeltemperaturer för diverse orter. Bl.a. hittade jag att Danmark har samma medeltemperatur som Kalmar. +7,7 grader Celsius. Väntar med spänning på att motsvarande nödläge utlöses i vårt grannland.

  Gillad av 1 person

 6. Ivar Andersson 2020-11-08 / 09:02

  ”Miljöpartiets Max Troendlée får breda ut sig i artikeln och förklara att klimatnödläget mest är symbolpolitik som han hoppas sedan skall fyllas med skarpa förslag”.
  Thoralf du kan väl föreslå att kommunen varnar innevånare och besökare att vara beredda på evakuering om havet stiger eller temperaturen rusar. Skyltar vid alla infarter att besökare kommer på egen risk. Även krisledningen måste aktiveras.

  Gilla

Kommentarer är stängda.