REPLIK KLIMATNÖDLÄGE

Idag publicerades min slutreplik angående ”klimatnödläget” i Barometern. Det började med min ironiska debattartikel som jag skrev om i detta blogginlägg. I blogginlägget finns även telefonsamtalet som blivit viralt, med över 61 000 som lyssnat.

https://thoralfsblogg.com/2020/11/04/episkt-om-klimatnodlage-i-kalmar/

Min debattartikel följdes av en replik från majoritetens företrädare.

https://www.barometern.se/debatt/kalmar-kommun-tar-ansvar-for-klimatet-c151a780

Idag på bästa lördagen när många läser tidningen till frukost publiceras då min slutreplik angående det så kallade klimatnödläget i Kalmar.

https://www.barometern.se/debatt/jag-varnar-var-miljo-i-kalmar-cb2e5d95

För den som inte vill gå in på Barometerns webbsida finns med slutreplik att läsa här nedan.

Min lite ironiska debattartikel om vilka åtgärder som majoriteten borde vidta efter att man i kommunfullmäktige beslutat att det råder klimatnödläge väckte känslor hos majoritetspartierna. De verkar vara så förblindade av klimathypotesen att socialdemokraten Anna Thore i talarstolen uttryckte ”vi lyssnar inte när Thoralf pratar sagor för oss”. Det jag talade om var statistik för Kalmar med obetydliga förändringar i medeltemperatur, nederbörd och sjunkande havsnivåer men dessa fakta vägrade man att lyssna till. Jag värnar vår miljö i Kalmar och har ett flertal gånger tagit strid för bevarandet av grönområden som majoriteten istället har skövlat för att bygga betongkolosser men då har Anna Thore varit helt tyst.

Det är endast ett fåtal vänsterstyrda kommuner som utlyst klimatnödläge. En majoritet av de kommuner som hanterat liknande medborgarförslag har varit förnuftiga och röstat nej till förslaget. Bland annat Oskarshamn, Växjö, Solna, Sigtuna, Mora, Mariestad, Göteborg och Tomelilla, sedan deras utredande tjänstemän kommit fram till att nödlägesbegreppet är problematiskt.

Det majoritetspartierna inte förstår i sina anklagelser är att det är skillnad på vetenskap och IPCC. Jag tror på riktig vetenskap och lyssnar på alla olika teorier men majoritetspartierna lyssnar enbart på IPCC, som är en politisk tillsatt organisation med uppgift att påvisa att klimatförändringarna beror på mänskliga aktiviteter. Målet för IPCC är redan satt och det kallar jag inte för vetenskap. Det är också anledningen till att många forskare lämnat IPCC. För bara några decennier sedan var den ”alarmistiska vetenskap” överens om att vi var på väg in i en ny istid efter att den globala medeltemperaturen sakta sjunkit under åren 1940-1975.

Klimatförändringar har alltid funnits och kommer alltid att finnas och de beror till absolut övervägande delen på faktorer som människan inte kan styra över, framförallt solens påverkan på vår planet. Jag är dock betydligt mer oroad för ett kallare klimat med betydligt lägre nivåer av livets gas, koldioxid. Då skulle vi verkligen få ett riktigt klimatnödläge.

Thoralf Alfsson

Ledamot Kalmar kommunfullmäktige

13 reaktioner på ”REPLIK KLIMATNÖDLÄGE

 1. Riddare 2020-11-15 / 00:31

  Helt i linje med Kalmar och omnejd. Citat från Barometern:

  ”Folketshusföreningen i Torsås har jobbat hårt för att skapa digitala evenemang. På lördagen presenterade ordförande Christina Kronmar föreningens arbete vid ett digitalt årsmöte med riksorganisationen Folkets Hus och Parker. Nu laddar föreningen inför visningen av dokumentärfilmen Greta.”

  Gilla

 2. Cosmik Debris 2020-11-14 / 15:57

  Klimatnödläge?? Jag håller med om att vi har ett nödläge. Muslimnödläge!

  Muslim förklarar krig mot Sverige om SD kommer till makten.Muslimen i klippet är sannolikt en ”moderat” och ”försvenskad” muslim Passa på att titta innan den försvinner från YT.

  Nordiska Avdelningen – Krigsförklaring
  https://tinyurl.com/y3adsb9e

  Gilla

 3. L8 2020-11-14 / 13:26

  Hade tänkt lägga in följande kommentar i tidningen men vägrar skapa konto eller legitimera mig med bank-id. Jag håller fullständigt med skribenten. Dessa miljöhysterikor av båda kön håller ju fullständigt på att förstöra Kalmar. Titta exempelvis på hur det idag ser ut på den en gång ganska breda Kungsgårdsvägen vid Korsets kapell och söder ut. Vid kapellet har man smalnat av vägen och placerat en busshållplats så står det en buss på hållplatsen får man vackert vänta bakom tills bussen kört. Hur miljövänligt är det med tanke på avgasutsläpp från stillastående bilar? Forsätter man söderut så har man smalnat av vägen så mycket att två bilar knappt kan mötas, detta för att ge plats åt rejält tilltagna cykel- och gångvägar. Samma sak på vägen förbi Fredriksskans. Vore dags att införa skatt så att cyklister och gångtrafikanterna också får vara med och bekosta dessa cykel-och gångbanor av jätteformat inte bara vi bilister via fordonsskatten som är väl tilltagen.

  Gilla

  • Anders J 2020-11-16 / 10:20

   Är inte de allra flesta gång- och cykelbanor kommunala och bekostas via kommunskatten?
   Då spelar det ingen roll på vilket sätt kommuninvånaren transporterar sig, man får betala ändå.

   Gilla

   • L8 2020-11-25 / 16:58

    Precis men då får jag som bilist först vara med och bekosta dessa groteskt tilltagna cykel- och gångbanor via skattsedeln sedan får jag vara med och betala vägunderhållet via trafikskatten. Hur rättvist är det? Tokiga Miljöpartiet vill ju bygga en supercykelbana längs Norra vägen där några andra uppenbarligen lika tokiga vill bygga en suoerbussled. Hur detta plus vanliga bilar skall få plats övergår mitt förstånd.

    Gilla

  • Thoralf A 2020-11-14 / 13:34

   Antalet tecken är begränsat och jag låg redan i överkant.

   Gilla

 4. Messi 2020-11-14 / 12:59

  Herregud, vilken tokig kommun.

  Gilla

 5. messkalle 2020-11-14 / 10:14

  De som påstår att klimatet inte förändras över tid är få s.k. klimatförnekare. Det betyder att alla övriga varken är alarmister ellerklimataktivister. Du, jag är realister och lär oss och förstår att IPCC’s mål är att få stora belopp från de flesta länder för att sysselsätta fler inom FN’s ram att försvara sin idé att fossilförbränning orsakar den ökande globala temperaturen.
  Ingen sågar av den gren man sitter på och därför är ofta bidragsberoende forskare bakbundna. Pensionerade, äldre och kloka forskare och engagerade syns inte i pk-media.

  Här på klimatsans finns opposition.
  https://klimatsans.com/2020/11/11/do-oceans-compensate-for-anthropogenic-emissions/

  Gillad av 1 person

 6. Finns i Emailet 2020-11-14 / 10:05

  E di redia? Undrar en ölänning.

  Gilla

  • Andersson 2020-11-14 / 14:45

   Di e tosingar!

   Gilla

 7. messkalle 2020-11-14 / 09:42

  I Barometern finns en kommentar till v-s-c inlägg : ”Forskningen har slagit fast att det inte pågår någon klimatkris och inte råder något klimatnödläge. Thoralf Alfsson tycks vara den enda i kommunfullmäktige som har lyssnat på vetenskapen. ……….”.
  – 61 000 som lyssnat på Thoralf. Det bådar gått. Fortsätt SÅ.

  Gilla

 8. Ivar Andersson 2020-11-14 / 09:26

  IPCCs vetenskapliga del WG1 sammanfattas av politikerna i SPM. Politikerna förstår inte WG1 pga sin otillräckliga utbildning utan nöjer sig med att lyssna på de klimathotsreligiösa som möjligtvis läser delar av SPM och troligen lyssnar på Greta (som ser den osynliga gasen koldioxid).

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s