IDIOTFÖRKLARINGEN ÄR NÄRA FÖRESTÅENDE AV S, MP, V OCH C

”Moderaterna lägger nu fram ett förslag i riksdagen med hopp om att rädda Ringhals 1. Om vi låter fullt fungerande kärnkraft stängas kan det få förödande konsekvenser för Sveriges möjligheter att klara klimatutmaningen och elförsörjningen.”

Det är sannolikt sista chansen att stoppa stängningen av Ringhals 1. Förslaget kommer med all säkerhet få stöd av SD, KD och L. Men det räcker inte mot de tankesvaga i riksdagen, det vill säga S, MP, V och C.

Nyamko Sabuni och Liberalerna har nu sitt livs chans eller mandatperiodens chans att vända sin negativa trend i opinionen och samtidigt göra något bra för Sverige.

Sabuni bör deklarera att Liberalerna lämnar januariöverenskommelsen och som stödparti till regeringen om inte regeringen stoppar avvecklingen av Ringhals 1!

https://www.di.se/debatt/moderaterna-sista-chansen-for-ringhals-1/

14 reaktioner på ”IDIOTFÖRKLARINGEN ÄR NÄRA FÖRESTÅENDE AV S, MP, V OCH C

 1. Jörgen filipsson 2020-11-22 / 20:45

  Måste gå att avsätta denna regering med motiveringen dom är en fara för rikets säkerhet och Infrastruktur

  Gilla

  • 502V8S 2020-11-22 / 20:35

   Kalops är gott!

   Gilla

   • Andersson 2020-11-22 / 21:35

    Med rödbetor. Jag ville bara kolla att du hänger med i debatten 😉

    Gilla

 2. Staffan Sundqvist 2020-11-22 / 12:47

  Nyamko Sabuni kommer aldrig att lämna samarbetet med sossarna. Likt en mager, skabbig byracka ligger hon kvar under sossarnas matbord i hopp om att ett avgnagt ben ska slängas till henne. Men hon kan glömma att rovriddaren Löfven låter henne få en plats i det socialdemokratiska luftslottet tillsammans med skoäterskan Annie. Om Gudarna är oss nådiga så försvinner Sabuni tillsammans med centerhorden och De gröna talibanerna från riksdagen efter nästa val. Förhoppningsvis står då Löfven där med sin tvättade hals och skägget i brevlådan.Det kommer att ta tid att rädda och räta upp den gamla gistna skutan Sverige, men det går. Allt beror på hur Reinfeldts knähund Kristersson agerar ihop med Ebba…

  Gillad av 3 personer

 3. Roland Salomonsson 2020-11-22 / 11:25

  Det är märkligt att världens klimatfascister gör allt för att destruera ”utsläppsfri” el-produktion. Allt verkar ske för att kvadda den utvecklade världens välfärd och göra den delen av världen FATTIG!

  Samtidigt så investerar Kina resp Indien enormt i kolkraft, för att ge sina befolkningar välfärd och göra dem rikare. Investeraingarna ÖKAR utsläppen minst 10 ggr mer än minskningarna i den utvecklade världen.

  Vad gräsrötterna i den utvecklade världen inte tillåts veta, är att i synnerhet länderna i Mellersta Östern/Nordafrika satsar ENORMT på kolkraft, trots att de normalt har stora oljetillgångar. Kol är helt enkelt billigare och effektivare för energiproduktion (el). I dagarna invigdes t ex ett enormt kolkraftverk i Förenade Arabemiraten för 34 miljarder.

  Man bör då veta vilka företag som levererar kolet. Till största delen är det företag, som köptes upp av G Soros koncerner, vilken alltså först fick världens propaganda att förklara kolgruvor som ”värdelösa” och sedan triggade världens regeringar att göra sig av med dessa ”värdelösa” tillgångar. Ingen frågade sig varför en spekulatör var intresserad av ”värdelösa” tillgångar? Självklart följde G Soros en plan för att sälja kol dyrt till den utökning av kolkraften alla sunda affärsmän lätt borde förstå skulle komma.

  Nu planeras för att avveckla all vår kärnkaft, vilket öppnar för att utpressa Sverige med kolkraftleveranser i framtiden, när Sverige har vindstilla och behöver importera. Tyskland bygger på nytt ut kolkraft i tysthet, eller snarare utvecklar kapacitéten hos befintliga verk.

  Gillad av 2 personer

  • ac carlsson 2020-11-22 / 23:06

   I det kärnkraftsprogram som Förenade Arabemiraten upprättat ingår ett samarbete med Internationella Atomenergiorganet, IAEA. Som följd av detta bildades Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC). Huvudsyftet med kärnkraftsprogrammet är att avsalta havsvatten.
   Finansiellt är ”byggherren” ett sydkoreanskt konsortium vars mål är att ha fyra kärnreaktorer à 1400 MW färdiga år 2020 till en kostnad av 20 miljarder USD.

   Gilla

 4. nilscobra 2020-11-22 / 09:54

  Vi har ingen ”klimatutmaning”. Inte mer än vanligt i vart fall. Vi har faktiskt ett rätt så bra klimat just nu.

  Sen den Lilla istiden så har vi nämligen haft en klimatförbättring på ca en plusgrad. Jorden har också tack vare den ökade CO2 halten blivit en grönare planet. Öknarna minskar och skördarna ökar. Extremvädren minskar dessutom.

  Det så kallade klimathotet existerar bara i dom klimathotstroendes fantasi. Däremot behöver vi el. Det borde vara det avgörande skälet till varför vi skall behålla den kärnkraft vi redan har så länge det är möjligt samtidigt som vi bygger nya ännu säkrare och effektiva verk.

  Gillad av 5 personer

  • messkalle 2020-11-22 / 11:57

   Thotalfs ide, att ”Sabuni bör deklarera att Liberalerna lämnar januariöverenskommelsen……” bygger på att Löfen ser Nyamko som en större tillgång för behålla makten efter 2021 än Miljöpartiet. Han som jag ser på Liberalernas opinionssiffror. De inget hopp. Han satsar istället på de troende och dt oirogna Miljöpartiet.
   Jag hoppas istället att naturen själv klimatkompenserar ordentligt i vinter, att vi får en riktig fimbulwinter både i norr och söder som när Skåne försvann. Ett Ragnarök för klimatalarmisterna när ingen energi från norr kan nå mellersta och södra.
   Ringhals 1 är då redan stoppat men då nöden ger rätt att tänka en gång till och återstarta.

   Gilla

   • ac carlsson 2020-11-22 / 23:35

    Under en längre period har Ringhals 1 kört ett avstängningsprogram med syfte att utnyttja så mycket som möjlig av det kvarvarande kärnbränslet för el-produktion. Troligtvis krävs det att man fyller på med en större mängd nytt kärnbränsle för att få ut en rimlig effekt vi en eventuell omstart av reaktorn.
    Att starta om reaktorn efter nyår för att täcka upp för en hastigt uppkommen elbrist blir därför en ganska komplicerad procedur som förmodligen tar alldeles för lång tid.

    Gilla

 5. Doken J 2020-11-22 / 09:21

  Liberalerna kommer inte att lämna JÖK:en, utan de kör sin vana trogen i diket, förhoppningsvis ännu svagare till valet.
  2022 är det dax för L och Sveriges farligaste parti MP att lämna riksdagen.

  Gillad av 3 personer

 6. Håkan Spångberg 2020-11-22 / 09:14

  Väljarna har ju röstat fram företrädare som inte har Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen.
  Så, med vänsterliberalerna tillbaka till 1800-talet.
  Synd bara att det även drabbar oss som är oskyldiga…
  Det finns kanske något annat land med mer sund syn på tillvaron…

  Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman 2020-11-22 / 22:39

   Om det vore så väl! På adertonhundratalet hade vi inga socialister!

   Gilla

Kommentarer är stängda.