SLÅSS MOT JÄTTARNA

Pk-etablissemanget, oavsett om det är politiker eller journalister säger sig värna demokratin och yttrandefriheten. Ett mantra som de upprepar gång på gång i alla möjliga situationer. Men det finns fler floskler som upprepas om och om igen, för det är i själva verket bara en floskel.

Har man inte de rätta åsikterna så skall man stoppas!

Att min bok inte skulle köpas in av Kalmar stadsbibliotek var bara ett ytterst litet exempel på detta. Det finns fler exempel. Igår fick jag följande meddelande från en läsare av bloggen. I kommentarerna framgår det att fler personer har råkat ut för samma sak.

Jag har ju tidigare tagit upp hur Facebook, WordPress och Google i januari 2020 ändrade sina algoritmer för att begränsa trafiken till min blogg. Se min senaste statistik nedan.

Siffrorna i diagrammet när det gäller november är fram till dagens datum men det ser ut som Facebook strypt ännu mer hur mina blogginlägg visas på Facebook när jag länkar till min blogg. Siffrorna visar hur många unika besökare som kommer från t.ex. Facebook. Att Facebook och WordPress införde någon form av ”Shadow banned” i januari 2020.

För att få ytterligare belägg för att det handlar om min blogg i första hand och sannolikt inte min Facebooksida så har jag gjort ett experiment några gånger. Efter att jag publicerat ett blogginlägg och sedan länkat till blogginlägget på Facebook så har jag skrivit exakt samma text i ett Facebookinlägg men utan att länka till min blogg. Sedan har jag kollat hur många som gillar, kommenterar och delar inläggen.

I detta fall med en länk till min blogg har 31 personer gillat och det är 3 delningar som ör offentliga. Men om jag inte länkade till min blogg så blev det enligt nedan.

Då blev resultatet 74 gilla, 12 kommentarer och 9 delningar.

Nu kan ju detta vara en ren tillfällighet så jag har gjort om det vid flera tillfällen. Alla visar samma sak. Det sista testen var angående att Kalmar stadsbibliotek inte skulle köpa in min bok.

Jag fick endast 3 gilla på detta inlägg som även länkade till min blogg. Sedan skrev jag samma text i ett nytt FB-inlägg utan att länka till min blogg.

Resultatet blev 38 gilla och 7 kommentarer.

Min slutsats av detta är att Facebook censurerar alla mina inlägg där det ingår en länk till min blogg. Det brukar kallas för ”shadow banned”. Inlägg utan en länk visas sannolikt i flödet på Facebook till en betydligt större grupp av människor. Den här ”blockering” infördes med allra största sannolikhet i januari 2020 då besöksantalet på min blogg sjönk ganska mycket. Frågan är om ens mina följare på Facebook ser alla mina inlägg?

Vi vet ju också att regeringen och justitieminister Morgan Johansson haft samtal med Facebook och Google. Frågan är om min blogg pekats ut som ”samhällsfarlig” för den rödgröna regeringen och PK-etablissemanget?

Demokrati och yttrandefrihet? Hmm……

Det är en godtycklig censur! Är det så här man bygger tilltro till samhället och makten?

30 reaktioner på ”SLÅSS MOT JÄTTARNA

 1. Lennart Karlsson 2020-11-28 / 11:43

  Du skall vara stolt Thoralf, du börjar bli som Göteborgs Handels och Sjöfarts Tidning var under sista kriget, den sista lågan av öppen information. Under 1940 talet var Aftonbladet och Jönköpings posten naz.stiska propagandablad som med regeringens (Sozialisterna och Bondeförbundet) genomdrev ”frivillig” censur. Den lydiga PK massmedia lydde men GHST fortsatte med SANNINGEN, mycket modigt och farligt. Idag skickar Regimen hem ”Näthatsgranskaren” till de som inte lyder Landsfaderns och hans anhangs order. Främst olydiga pensionärer och små företag! Stå på Dig Thoralf, det kommer en dag efter imorgon!

  Gillad av 1 person

 2. Tony 2020-11-27 / 18:59

  Det har visat sig genom åren att sanningen är förtryckarnas värsta fiende,
  ta hela det kommunistiska systemet där sanningen var deras största
  plåga, men ändå var det sanningen när den kom folket till del som blev
  kommunismens fall, man ska inte tro att vänstervridna är bättre i Sverige
  än till ex. gamla <Sovjet! Deras tid kommer.

  Gillad av 2 personer

  • Lennart Karlsson 2020-11-28 / 11:48

   Därför faller alltid Socialistiska/Kommunistiska diktatorer och deras regimer till slut. Se exemplet i Rumänien och Sovjet! Kanske dags att skicka info till Löfven?

   Gillad av 1 person

 3. Andersson 2020-11-27 / 18:57

  Jag har grunnat på en sak.

  Om man skriver en nätadress i en kommentar här i forum så förvandlas den till en länk. Måste det vara så? Det är så enkelt att klicka på en länk. Kanske rentav utan tänka sig för. Det kräver mer att kopiera adressen och kopiera in den i adressfältet.

  Kan ‘mottagaren’ se ursprunget för en länk. I så fall skulle det vara en bonus om länkarna försvinner från forumet.

  Gillad av 1 person

 4. Sven-Erik 2020-11-27 / 12:06

  ”Etablissemanget ” läser man ofta om nuförtiden. När jag växte upp så menade man direktörer och de med hög lön eller stort kapital, inte nån journalist på en landsortdtidning.
  Numera verkar det användas som ett skällsord, trots att många företagare gjort stor nytta för samhället.

  Gillad av 2 personer

 5. Staffan Sundqvist 2020-11-27 / 09:52

  Kan man annat än skratta åt Fredrik Federley? Kommer de ärade läsarna av denna blogg ihåg hur nämnde Federley fjantade runt för flera år sen i tidningarna välsminkad och iklädd festklänning sägandes sig lystra till namnet Ursula? I samma veva, han satt då i riksdagen, så hade han varit med på en påkostad utlandsresa som något storföretag stod för, och då var det någon av hans politiska opponenter som ville anmäla honom för tagande av muta. Men han försvarade sig med argumentet att ”Det var inte Fredrik Federley som hade åkt på den resan, det var Ursula!” I mina ögon har han alltid varit, och kommer alltid att förbli, ett pervo av allra grövsta kaliber. Hur mycket har an inte propagerat för bögars rätt att adoptera? Och hur många har inte reagerat på Prideparadens upptåg med läderbögar som kryper omkring på gatorna iklädd selar, nitar och strypkoppel samtidigt som en del av dessa släpar med sig små barn? Detta samtidigt som ledarfigurer inom RFSL slagits för att gränsen för att ha sexuellt umgänge med barn ska slopas! Finns det,hemska tankar, något som ligger bakom förslagen att adoptera små barn från t.ex något mindre utvecklat land? Jag har mina funderingar. Min åsikt är i alla fall kristallklar: Ursula och ett flertal av hans/hens/whatsoever gelikar är inget annat än perversa varelser som med alla till buds stående medel ska hindras från att adoptera små barn!

  Gillad av 6 personer

 6. Robban 2020-11-27 / 03:49

  Om jag skulle gissa så är det här en organiserad attack av tex jahärhär!
  Dvs människor som hatar demokrati och yttrandefrihet! Men påstår sig helt surrealistiskt arbeta för just detsamma!
  Dvs precis som vilken socialist och liberal som helst! De kämpar stenhårt 24/7 för att avveckla demokrati och yttrandefrihet och påstår att de gör det just för att skydda demokratin och yttrandefriheten!

  Gillad av 3 personer

 7. en stilla undran i natten 2020-11-26 / 23:47

  Kommer vi nu att se en stor Pedofilskandal inom (C) i svensk media i stil med den s k järnrörsskandalen som pågick i flera månader och år?!

  Gillad av 3 personer

  • Staffan Sundqvist 2020-11-27 / 09:55

   Glöm det! Skoäterskan Annie och hennes anhängare ligger för bra till hos MSM för att ett drev ska startas.

   Gillad av 4 personer

   • janne 2020-11-27 / 10:50

    Det finns en fågel som heter biätare,är den släkt med skoätaren kan tro?

    Gillad av 1 person

 8. Linkan 2020-11-26 / 22:55

  Du visas inte, för att som jag mailat till dig tidigare om så klassas inte din webbläsare som säker, och drför blockeras som tex via norton

  Gillad av 1 person

  • Peter Andersson 2020-11-27 / 07:36

   Stämmer inte . Jag kör med IE11 och har aldrig blivit varnad av Thoralfs web provider. Som data freaks så skulle jag aldrig installera eller ha något med Norton att göra. Goggle är också ett företag som försöker styra och har lagt in algoritmer I söktjänsten för att tex visa interasistmen som första alternative om man söker efter Thoralfs blog.

   Gillad av 2 personer

 9. Antipedofil 2020-11-26 / 22:45

  Statstelevisionen beskyddar pedofiler och våldtäktsmän
  Textnyheterna sid 119, 26.11.2020

  Fredrik Federley (C) framställs som offer och ömkansvärd sjuk stackare. Inte ord om den bakomliggande orsaken till att han nu pausar från politiken.
  Fredrik Federley har nämligen blivit avslöjad med att ha en intim relation med en dömd pedofil och våldtäktsman.

  Detta bekräftar vad vi redan visste dels om att pedofili och våldtäkter är mycket mer utbrett inom homofilkretsen och dels att pedofillobbyn har stort inflytande inom makt- och medieetablissemanget.

  Staten tvingar oss att finansiera en tv-kanal som döljer sanningen för oss och beskyddar pedofiler och våldtäktsmän.
  Tur dock att det finns alternativa medier.

  Gillad av 4 personer

 10. PK 2020-11-26 / 21:03

  Väpnat rån igen i ICA-butik i Kalmar ikväll, vilken?

  Gillad av 1 person

 11. Anders Persson 2020-11-26 / 19:10

  Det är helt riktigt att t ex Facebook och Google på olika sätt styr trafiken bort från alternativ media eller konservativa sidor. Ett par exempel som jag själva nyligen har drabbats av:

  1) Googles sökmotor började för någon dryg månad sedan nedgradera vissa sökresultat för sidor med alternativ media. Jag besöker regelbundet Fria Tiders sida. Den kom tidigare bland de första sökresultaten om orden fria tider skrevs in som sökord. Helt plötsligt var dock Fria Tider helt borta från sökresultaten och det krävdes flera sökningar innan sidan kom fram igen. En tillfällighet? Knappast, det har ju fungerat utmärkt tidigare under flera års tid.

  2) På Facebook följer jag bl a den svarta konservativa politikern Candance Owens. Inte för att jag direkt tänkte på det men någon månad innan presidentvalet i USA så upphörde hennes sida att komma i mitt nyhetsflöde. Jag sökte aktivt upp hennes sida för att läsa nya inlägg. När jag efter att läst första inlägget skulle gå vidare till nästa länkade Facebook mig istället till delstaten South Dakotas hälsoministeriums hemsida. Det tog ett par tre försök innan det gick att gå vidare till nästa inlägg hos Candance Owens. Samma procedur upprepades varje gång jag försökte se ett nytt inlägg på hennes Facebooksida. Naturligtvis ingen tillfällighet utan medveten censur av en politisk motståndare. Liknande skedde när jag försökte läsa inlägg på den konservativa opinionsbildaren Tomi Lahrens sida.

  Nu är detta inte något nytt fenomen. Samma sak skedde under 2018 inför det svenska riksdagsvalet. På flera av våra stora tidningars Facebooksidor blev det närmast omöjligt att länka till alternativ media eller konservativ media. De kommentarerna raderades raskt. Motiveringen var att det inte var tillåtet att länka till otillförlitliga källor. Samtidigt såg jag hur kommentarer som länkade till vänsterpolitiska sidor fick vara kvar. Ganska intressant var Göteborgspostens Facebooksida som raderade kommentarer som länkade till Fox News men länge tillät kommentarer som länkade till CNN. Till slut gick det inte ens att länka till CNN varför jag frågade Göteborgsposten om de därmed ansåg CNN var en otillförlitlig nyhetskälla. Då blev jag helt blockerad. Mest tillåtande av de stora svenska tidningarna vad gäller kommentarer är enligt min erfarenhet, kanske något förvånande, Aftonbladet.

  Gillad av 2 personer

  • Håkan Spångberg 2020-11-26 / 20:44

   Det finns ju andra sökmotorer. T ex Duckduckgo. Och DDR-Twitter kan man ersätta med GAB.

   Gilla

 12. turrim 2020-11-26 / 18:25

  När jag köpte en dator för nog 20 år sedan så var Norton installerat. Efter en tid så var jag inte nöjd och ville byta. Jag var självlärd och hade inte kunskap att bli av med dem. Jag gav upp och gick till en servicefirma med några duktiga ungdomar som fixade. Men de fortsatte länge och försökte locka mig tillbaka. Nu kan jag se, att de hundralappar som servicefirman kostade var väl använda.

  Gillad av 1 person

  • Leve 8088! 2020-11-26 / 23:58

   Peter Norton var en väldigt bra programmerare som gav ut bibeln för de som programmerarade PC. Gjorde tidigt ett antivirusprogram. Rubbet köptes senare upp av Symantic och då blev Norton Utilitis inte lika lätta att använda. Det var ändå Norton som tillsammans med Dr. Solomon gjorde de första riktiga verktygen mot virusprogram.
   Norton gav även ut den helt fantastiska Norton Commander, en filhanterare innan Windows. Idag vill jag varmt rekommendera Unreal Commander. Skriven i Nortons anda spöar den Microsofts egna filhanterare med hästlängder. Kan hämtas här: https://x-diesel.com/

   Gillad av 2 personer

  • messkalle 2020-11-26 / 19:28

   CD, du är en ”gammal” vän på kommentatorsfälten. Därför har jag ingen anledning att ifrågasätta att sambon är döm för pedofili.

   Jag får samma tanke. Äpplet brukar inte falla långt från päronträdet. Brott mot barn är synnerligen allvarligt och de skall bestraffas.

   Gillad av 1 person

   • Cosmik Debris 2020-11-26 / 21:25

    Från Thomas Gür Facebook. Svinhugg går igen 😊

    Gillad av 2 personer

  • Thor 2020-11-26 / 20:06

   Troligen, men det är ju en osmakligt överslätande attityd från ”Ursula” att välja en pedofil till sambo.

   Federley vill inte yttre mycket, försöker ge intryck att samvaron med pedofilsambon ligger tillbaks i tiden.

   Visst, ungefär till förra veckan eller när ”stoppa pressarna” släppte bomben tippar jag.

   Fredrick var nog rejält kär i sin pedofil och hoppades att den osmakliga sanningen inte skulle komma fram. Ett vanligt beteende bland makthavare att inbilla sig osårbara.

   Gillad av 1 person

 13. Andersson 2020-11-26 / 15:26

  Jag funderar över länkar från din blogg till Facebook och andra obskyra sidor kommer att hanteras. De kanske behandlas redan idag vad vet jag. 1984 är en aning försenat men nu går det undan.

  Gilla

  • Bergman år 2020 2020-11-26 / 16:31

   ”1984” ger väl en aha-upplevelse för dagens läsare. Läser man även ”Flugornas Herre” så tvingas man till ytterligare eftertanke. Och båda böckerna skrevs egentligen om oss fast för flera decennier sedan!

   Gilla

 14. Anders 2020-11-26 / 14:36

  Kan du inte numrera dina inlägg och på så sätt ge dina läsare möjlighet att se om det blir något hack i nummerserien ?

  Gilla

 15. Hans 2020-11-26 / 13:57

  Man orkar snart inte slåss mot idiotin.

  Pratade med en vän i USA. Hans inställning till Sverige förvånade mig. Enligt honom är Sverige ett underbart land på alla sätt. Vi pratade om bl.a. PK och indoktrinering. Jag nämnde t.ex. HBTQ och bögadoptioner. Han tycker detta är helt okej och att bögar ska få vara föräldrar. Jag frågade honom om inte barnen kunde tycka det var udda och märkligt med två pappor som föräldrar, varpå han svarade:

  ”Barnen kanske också är bögar och tycker det är normalt”.

  Han tyçkte vidare att islam var en fin och fredlig religion.

  Det är ungefär som den dumme svensken.

  Gilla

  • Håkan Spångberg 2020-11-26 / 20:40

   Tragisk utveckling i USA.

   Gillad av 1 person

 16. Håkan Spångberg 2020-11-26 / 13:49

  Det är snart bara en tidsfråga innan det öppnas Gulag.
  Där kommer alla som inte är Politiskt Korrekta globalister och oikofober att hamna.
  Det är sannerligen överraskande att man skulle få uppleva att demokratin och yttrandefriheten var rättigheter som stegvis avskaffades.
  Man får hoppas på en stuga i ödemarken där man slipper den motbjudande vänsterliberala världsordningen.

  Gilla

Kommentarer är stängda.