GUSTAV KASSELSTRAND IMPONERAR

Jag tror publiken i Helsingfors blev överraskade när Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand höll ett 15 minuter långt tal på finska om att lämna EU. I Sverige driver vi Swexit och i Finland kallar man det för Fixit.

För någon dag sedan skrev före detta sverigedemokraten Mikael Valtersson en text på Facebook om sin syn på SD och AfS där väldigt många personer deltog i diskussionen. En ganska intressant analys som jag tror det ligger mycket i och som jag också instämmer i. Mikael Valtersson skrev följande.

”Jag skrev ett inlägg häromdagen om skillnaderna mellan SD och AfS när det gäller uteslutningar. Efter detta tror kanske en del att jag tar avstånd från SD helt och hållet, men så är det inte. Jag anser att både SD och AfS är viktiga och behövs i svensk politik.

Jag ser deras roller lite som S och V/VPK under flera decennier. Ett större och mer måttfullt parti (SD) som kan attrahera mainsteamväljare och enkelt samarbeta med övriga mittenpartier för att undvika vänsterregeringar.

Ett mindre, radikalare och mer ideologiskt renlärigt parti (AfS) som påverkar samhällsdebatten, hindrar SD från att bli för måttfullt och även gör det lättare för SD att få igenom sin politik i förhandlingarna med övriga mittenhögerpartier.

Det är inte säkert att SD krymper med en sådan utveckling även om man tappar 5-10 procent till AfS. SD kan dels vinna mer måttfulla väljare om den radikala delen av partiet hamnar hos AfS och många av de väljare man förlorar till AfS hade ändå hamnat på soffan när SD tvingas kompromissa för att få inflytande.

SD kommer också ses som en mycket smakligare samarbetspartner för främst M och KD om den radikalare tredjedelen av medlemmar och sympatisörer sökte sig till AfS.

Att AfS skulle komma in i riksdagen med ett väljarstöd på 5-10 procent är också positivt för svensk demokrati. Främst för att en stor grupp väljare inte representeras i dagens riksdag. Dessa väljare röstar på SD eftersom de inte ser något alternativ. Självklart bör deras åsikter representeras i riksdagen av ett parti som tycker som dem.

Många som röstar på SD är idag rädda för att rösta på AfS eftersom de riskerar att slänga bort sin röst på ett parti som ej hamnar i riksdagen. Jag säger istället att om alla som tycker som AfS istället röstade som de tycker så hade denna oro inte varit något problem utan då hade AfS enkelt kommit in i riksdagen. Jag uppmanar istället SD-väljare, som tom tycker som SD, att stödrösta på AfS eftersom detta långsiktigt gynnar såväl AfS, SD som hela den Sverigevänliga rörelsen. En win-win-win situation.

25 reaktioner på ”GUSTAV KASSELSTRAND IMPONERAR

 1. Skogsfinnen 2020-12-05 / 21:33

  Riktigt bra tal av Kasselstrand!
  Och att tala finska inför en stor publik. Imponerande.

  Tror att detta kan få ganska stor spridning i Finland där missnöjet med EU-medlemskapet ökat rejält senaste åren.

  Även framträdande företagsledare i Finland säger numera rakt ut att det var ett misstag att gå med i EU och ett ännu större misstag att ansluta sig till EURO-valutan.

  Lägg ner EU!
  EU = dålig karbonkopia på Sovjetstaten.

  Gilla

 2. Jörgen filipsson 2020-12-04 / 20:33

  jag sitter i valet och kvalet att rösta på AFS eller SD undrar om inte AFS kommer växa väldigt går dom över 2,8 i någon mätning tror jag att jag vågar lägga min röst på dom

  Gilla

  • Rune 2020-12-04 / 22:39

   Denna feghet förstör vårt land.

   Gillad av 1 person

   • tompas11 2020-12-05 / 00:36

    Exakt. Fega personer som inte vågar löpa linan ut. Det är precis därför som vi har det som vi har det i landet. Jag kräks på dessa.

    Gillad av 1 person

   • messkalle 2020-12-05 / 07:01

    Fegt är det inte. Klokt är om din röst räknas. Dessutom är oddsen för vinst sätt vid 2,8 %.

    Gilla

   • Rune 2020-12-05 / 10:06

    Messkalle
    Om inte fusk förekommer så räknas alla röster. Oavsett om antalet räcker till riksdagsinträde eller inte.

    Gilla

  • AfS 2020-12-05 / 00:42

   Väsentliga är att AfS når +1% 2022 så de får valsedlarna utdelade till samtliga vallokaler vid valet 2026.
   Når inte partiet 1 % så har det ingen framtid.

   Gilla

 3. messkalle 2020-12-04 / 20:01

  ”Det finns över 600.000 vapenägare i Sverige som jagar och … är djupt förankrade i det svenska samhället och en del av folkrörelserna. …….”

  Två modetata riksdagsledamöter, MLC och SB, skriver ovanstående i en debattartikel: ”EU håller på att ödelägga jakten i Sverige”

  – EU ödelägger för 600 000 svenskar med vapenlicens. Dessa sexhundratusen borde vara grunden för ett Svexit.

  Gillad av 1 person

 4. Ò Hyra 2020-12-04 / 16:00

  Man kan verkligen ställa sig frågan hur ett så genomkorrupt land som Rumänien kunnat bli medlem i EU. Korruptionen torde inte vara okänd för byråkraterna i Bryssel.
  Men som vanligt är det marknaden och profiten som styr

  Det sorgliga är att det förmodligen är den rumänska modellen som kommer att spridas inom EU.

  Innan EU-helvetet var medborgare från tjuvstaterna på Balkan, Polen och Baltikum tvungna att ha visum för inresa till Sverige. Hade dom inte medel för sitt uppehälle kunde dom bli avvisade vid gränsen. Fick dom resa in visste vi vilka dom var.

  Nu, decennium efter decennium. går en ständig ström av tjuvgods ut från Sverige. Det senaste var 14 Porsche-bilar från Göteborgsområdet. Hur i helvete kan detta få fortgå?

  Allt stjäls: utombordsmotorer, jordbruksmaskiner, motorsågar, koppartak, tandkräm.

  Gillad av 5 personer

 5. Sven d.ä. 2020-12-04 / 15:43

  Fina ord men det kommer inte att hjälpa AfS in i Riksdagen. AfS fick ca 20000 röster i senaste valet, men potentialen är så mycket högre. Men ingen vill se sin röst bortkastad, dvs många lägger sin röst på SD istället. Ca 300000 röster tror jag behövs i nästa val för att komma in i Riksdagen.

  Men om det finns någon typ av garanti så tror jag att AfS är i Riksdagen i nästa val. Garantin skulle kunna vara att det finns 100000 väljare som lovar att rösta på AfS oavsett vad som händer. AfS måste samla in trogna väljare på något sätt, kanske en lista. Om denna bas finns så tror jag att tillräckligt många vågar.

  Gilla

  • Rune 2020-12-04 / 22:36

   Ingen röst är bortkastad! Alla röster visar något viktigt! Jag kommer att rösta Afs oavsett om det innebär riksdagsinträde eller inte. För min del står Sverigedemokraterna som reserv i Kommun och Landsting om Afs saknas.

   Gillad av 1 person

   • tompas11 2020-12-05 / 00:38

    Kloka ord som många borde ta till sig.

    Gillad av 1 person

   • Sven d.ä. 2020-12-05 / 10:38

    Rune, du och jag var i gruppen av de 20000. Jag tyckte då att rösten inte var bortkastad. Men det var då det.

    AfS måste in i Riksdagen, annan målsättning är förkastligt. Det bokstavligen brinner i knutarna. AfS måste hitta ett sätt som ger en garanti till väljarna att deras röst inte blir bortkastad. Jag beskrev en idé, det finns säkert fler.

    Det är nu om 2 år det gäller, inte 2026.

    Gilla

  • messkalle 2020-12-05 / 08:35

   Många är trogna läsare på denna och andra bloggar. Men steget att bli partimedlem är stort då ”svensken” är nationalist, en blyg individualist. Undantagen är många. Thoralf m.fl. och de som bärs upp av kollektivet typ LO, Svenska Kyrkan (+importerad politisk ideologi) samt intresseorganisationer.
   De som är partimedlemmar är mycket få i jämförelse med deras andel.röstande.

   Hur gör man att få oss väljare att lämna garanti att rösta på något nytt? Ett svar är att
   genom gemenskap i en intresseförening kan medlemmarna påverkas om deras intressen är hotade.

   Ett exempelvis: (Saxat ur en debattartikel) ”EU håller på att ödelägga jakten i Sverige”

   Det finns över 600.000 vapenägare i Sverige som jagar ….. är djupt förankrade i det svenska samhället och en del av folkrörelserna. …….För många människor är jakten en livsstil och kan avgöra valet av bostadsort och jägarna måste kunna sköta landets viltvård….. ”

   -Medlemmarna har en medial plattform I Svenk Jakt. OM tidningen skrev; Nu är det tid att stödja SWEXIT, då skulle oddsen.öka väsentligt för AfS Men vågar de skriva detta. Knappast då svensk jakt och deras medlemmar sannolikt då kommer att bli straffade av en mängd åtgärder från myndigheter vars ursprung kommer från *influencers”.

   Gilla

   • messkalle 2020-12-06 / 22:24

    Europaparlamentet har 705 ledamöterna av dessa har samtliga svenska partier.någon representant, totalt 21 valda till 2024

    Tidningen Svensk Jakt har ånyo synpunkter på våra, nåja sina valda ledamöter.
    Citat ”Avskaffad rätt
    Nu förefaller det som inte otänkbart att vår närmast urgamla jakträtt håller på att helt beslutas bort nere i Europa.

    Politikerna har ju tillförsäkrat sig själva möjligheten att, för att kunna sitta kvar till döddagar, avskaffat rätten att på röstsedlarna stryka namnen på de politiker man anser inte vara lämpade för att handlägga Sveriges, det vill säga svenska folket angelägenheter.
    ……. Det enda vi kan göra är att grundligt undersöka var de på röstsedlarna nominerade svenska politikerna står vad gäller EU och vår urgamla jakträtt.
    Och sedan försöka rösta bort de politiker som gynnar EU mer än vårt eget land.Personligen är jag i alla avseenden svensk och inte europé.

    – Jag menar det är en illusion att din parlamentariker eller ens Sveriges 21 ledamöter kan eller kommer göra någon skillnad för svenska jägare. Agendan är satt. Regeringen intresserar sig inte. Jägarna är inte deras väljare.

    Gilla

 6. Lars 2020-12-04 / 15:33

  Ja Gustav Kesselstrand är en bra karl med gott omdöme och balanserade åsikter. Det är du med Toralf och vi är många som ser fram emot att rösta på dig i Kalmar. Du kan utan tvivel utgöra den kraft som vår stad så innerligt behöver vid rodret.

  Gillad av 1 person

 7. turrim 2020-12-04 / 13:58

  Ett mycket fint tal utan överdrifter eller elakheter som hölls med stor publik, utan vänsterdemonstranter och polisbevakning i centrala Helsingfors. Imponerande.

  Bra att det är textat till svenska. De som borde lyssna/läsa i Sverige törs nog inte inför risken att bli påverkade av fakta. SVT:s reporter i Finland Hasse Svens är säkert ledig.

  Gillad av 4 personer

 8. Kalle 2020-12-04 / 13:22

  Det är bra att Kasselstrand AfS sprider sitt polistiska budskap över Norden. Svenska, Danska och nu senast på Finska.

  En duktig kille med ett bra budskap!!!

  Gillad av 5 personer

 9. Robban 2020-12-04 / 12:41

  Kasselstrand som statsminister och det skulle gå fort att återställa Sverige till ett trevligt och fint land, fyllt av framtidsutsikter!
  Men gissar att Löfven ser att han snart nått målet och kommer intensifiera förstörelsen för att se till att Sverige blir ett land i tredje världen som styrs av tjänstemän i Bryssel!

  Gillad av 4 personer

 10. Svante 1 2020-12-04 / 11:55

  AfS sedan sex månader tillbaka-medlem !!!

  Gillad av 2 personer

  • ceskyraj 2020-12-04 / 16:28

   Välkommen Svante 1 till Afs. Jag är också med! 👍🇸🇪

   Gillad av 1 person

 11. Hacke 2020-12-04 / 10:42

  Härligt att höra Kasselstrand.
  Inte minst på finsk mark och på deras eget språk! Det är mycket uppskattat där. Det nordiska samarbetet bör stärkas i framtiden och bli en välgörande motvikt till den odemokratiska EU-koloss vi förhoppningsvis likt Storbritannien snart kan lämna och betrakta som en mörk parentes i vår historia.

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2020-12-05 / 08:08

   EU-hydran vill ta över alla nationella beslut. Nu vill man förbjuda jakt på 10% av Sveriges yta. Man vill bara tillåta strikt kontrollerad turism vilket medför upphävande av allemansrätten. Om detta kan man läsa i Nya Tider.

   Inte ett ord om detta jag sett i betalmedia eller hört från regeringen. Här borde man likt Ungern och Polen kraftfullt ifrågasätta vad tusan Bryssel har att göra med svensk mark i t ex Jämtland.

   Gillad av 1 person

 12. Andersson 2020-12-04 / 07:25

  Jag skrev det här med anledning av att Sveriges Släktforskningsförbund har släppt databasen Sveriges Befolkning 2000 till försäljning. Denna gång på USB inte på DVD. Jag skrev detta innan Expressen och Aftonbladet började pudla när det gällde det som det skrivit om modern med den ‘inlåsta’ sonen. Även SVT tror jag försökte släta över det som de hade skrivit. Jag hade tänkt att skriva det här under ‘off topic vecka 50’. Men inlägg och kommentarer är många gånger färskvara så det går inte alltid att vänta.

  Det är inte bara ”nyfikna släktforskare” som har glädje av ‘befolkningsskivorna’ och ‘dödboken’. Tillsammans med databaserna på internet – ratsit.se eniro.se hitta.se – och googles kartor är det ovärderliga hjälpmedel för kriminella. Som bedragare, utpressare, inbrottstjuvar och vanliga tjuvar och inte minst rånare. Hänsynslösa rån som kan sluta som dråp eller mord. Bilregistret finns som ‘sms-tjänst’. Det registret är givetvis ett hjälpmedel vid bildstölder. Tillsammans med de andra databaserna underlättar registret vanliga inbrott. Att råka ut för en punktering när man handlar på köpcentrumet och sedan komma hem och finna huset länsat är inte så kul. Eller åka med färjan till Gotland eller Polen och lämna tjuvarna fritt spelrum.

  Det är bara fantasin som sätter gränser. Det finns säkert fler varianter men jag har inte fler tips att ge.

  Sedan har vi detektiverna på flashback.se Ta det aktuella fallet med kvinnan och den ‘inlåsta’ sonen. Det tog inte lång tid för deckarna att lista ut namn och adress samt födelseuppgifter modern, sonen och dennes två systrar. Det var inga som helst problem att hitta den avlidne fadern på Sveriges Dödbok. Liksom med den avlidne brodern. Spanarna finns i hela landet. Förmodligen också i din egen kommun.

  Murvlarna på Aftonbladet och Expressen har naturligtvis tillgång till samma material att gräva i. Och sprida över världen. Amatörerna på public service försöker hänga på. SVT hänvisar ofta till andra källor än sina egna. Det är praktiskt när man behöver skylla från sig.

  Leif GW Persson menar att det här är inte så unikt som det kan låta. Han menar att det här är ett psykfall och inget annat. Jag håller med. Det är inget som behöver valsa runt i spalterna.

  Har du ingenting gjort eller sagt så har du inget att dölja och ingen att frukta. Eller hur?

  Gilla

Kommentarer är stängda.