BAROMETERN, CENTERPARTIET OCH JOHAN PERSSON

Idag ägnar Barometern fyra helsidor åt en kurva på en byväg ute i skogen. Dessutom är det på Kalmarsidorna men vägen ligger mellan Oskarshamn och Västervik, ca 10 mil från Kalmar. Är det seriöst? Finns det inget viktigare att skriva om?

Varför skriver Barometern så lite om Centerpartiet och Fredrick Federley? Vi har ju en riksdagsledamot för Centerpartiet i Kalmar vid namn Anders Åkesson. Varför har han inte fått några frågor om Federley?

Vi har dessutom tre kommuner som styrs av kommunalråd från Centerpartiet. Mönsterås med Anders Johansson, Högsby med Stihna Johansson Evertsson och Hultsfred med Lars Rosander. Varför har inte dessa fått svara på frågor om Federley.

Jag tror att Barometerns läsare hellre hade läst om vad dessa politiker anser om Fredrick Federley än en kurva på en byväg uppe i Misterhult. De betalar dyrt för tidningen!

Pinsamt av Barometern anser jag!

Om ni vill höra några sanningar om Centerpartiet och Fredrick Federley så skall ni lyssna på denna podd med bland annat moderaten Hanif Bali.

https://poddtoppen.se/podcast/1372019059/god-ton/113-ursula-blir-ihop-med-en-pedofil

Jag tittade in på Kriminalvårdens webbsida och hittade denna karta över Sverige och hur mycket byggplaner som Kriminalvården hade.

Barometern hade igår en artikel om att det skulle vara klart med bygget av en ny anstalt med plats för 400 interner med placering i Halltorp ca tre mil söder om Kalmar och dessutom har kriminalvården beslutat att bygga ett nytt häkte i Kalmar som kommer få minst 50 platser fler än det gamla häktet.

Samtidigt påstår ju pk-etablissemanget att brottsligheten minskar i Sverige. För bara något år sedan var en utbyggnad av tingsrätten klar med två nya rättssalar. Visst är det märkligt att Kriminalvården och Domstolsverket måste bygga ut så kraftigt om brottsligheten samtidigt minskar, utan att det döms ut några strängare straff.

Det handlar om ca 650 nya häktesplatser och ca närmare 2 000 nya anstaltsplatser. Hur stor andel av de som sitter bakom galler har utländsk bakgrund. Det finns uppgifter om att det är ca 65-70 procent. I vissa anstalter mer eller mindre 100 procent. Dessutom måste Kriminalvården planera så att vissa folkgrupper hålls isär på olika anstalter enligt personalen.

I Kalmar har det socialdemokratiska kommunalrådet uttalat sig för Barometern om placeringen av det nya häktet.

”Det nya häktet ska alltså byggas alldeles intill polishuset. Detaljplanen för det klubbades redan 2017.

– Det är en gräsyta på 15 000 kvadratmeter som är väl anpassad. Kriminalvården vill ju bygga på höjden för att få insynsskydd, säger Johan Persson.”

För det första så klubbades detaljplanen inte 2017, utan den beslutades i februari 2018 av kommunfullmäktige. Jag har själv varit med och beslutat om detaljplanen. Sedan säger Johan Persson att det är en gräsyta på 15 000 kvadratmeter och att kriminalvården vill bygga på höjden. En fotbollsplan är ca 6 500 kvadratmeter. Det motsvarar nästan 2,5 fotbollsplaner! Helt fel. Den ytan finns inte vid polishuset. Snarare är ytan som får bebyggas ca 2 000 kvadratmeter för ett häkte enligt den beslutade detaljplanen.

Sedan vill fastighetsbolaget Stenvalet bygga bostäder vid Tingsrätten. Ännu en del av ett grönområde som kommer försvinna i centrala Kalmar. Jag är övertygad om att Johan Persson kommer säga ja till även detta. Vi får se hur länge parken som ligger mitt emot Tingsrätten på andra sidan Erik Dahlbergs väg klarar sig. Flera företag hugger på att få en markreservation där.

https://www.barometern.se/kalmar/stenvalvet-vill-bygga-bland-annat-bostader-vid-tingsratten-4d7f3031

Vi har i rask takt sett hur grönområde efter grönområde eller idrottsområden tagits bort för att bygga lyxiga och dyra bostäder i centrala Kalmar. Snart finns inga grönområden kvar i Centrala Kalmar om ingen säger ifrån till Johan Persson.

Fastighetsbolagen, byggbolagen och fastighetsmäklarna älskar säkert Johan Persson men vad tycker vanligt folk?

18 reaktioner på ”BAROMETERN, CENTERPARTIET OCH JOHAN PERSSON

 1. Jörgen filipsson 2020-12-14 / 03:28

  Nu är jag inte från Kalmar men tanken med utbyggnaden av vägnätet kan det gå i linjen med byggnad av ert Nya Fägelse för det lär väl ge en del trafik??

  Gilla

  • Andersson 2021-05-21 / 12:33

   En ny sträckning av E22 från länsgränsen upp till Söderåkra vore inte helt fel.

   Gilla

   • Thoralf A 2021-05-21 / 13:14

    Det borde ingå i Trafikverkets framtidsplaner

    Gilla

 2. Robban 2020-12-13 / 23:09

  Rörande överskott av bostäder i Kalmar! Det finns säkert en plan hur de ska fyllas!
  Finns ju en penningsvag, ständigt växande grupp som alltid har förtur till bostäder, gärna nybyggnadtion, då inget är gott nog till denna grupp och som får andra kommuner att riva överflödiga bostadshus!
  oklart om det ska ses som en fördel för Kalmar dock!

  Gilla

 3. Kalle 2020-12-13 / 12:12

  Typiskt att framträda sen fredagseftermiddag när media förbereder sig att vara lediga över helgen. Speciellt om personen eller sakfrågan är utsatt för ett drev. Grävande har vissa svårigheter att få fram uppgifter när folk är lediga. Man hoppas också att en annan ny skandal om något annat skall komma fram under helgen så att allmänheten/läsarna skall få något nyare att läsa om.
  Ren glömmataktik för media och allmänheten/läsarna!!!

  ## EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) påstår nu att han inte kände till detaljerna kring sin pojkväns barnvåldtäkter. Nu anklagas han för att ljuga, rapporterar Stoppa Pressarna. ##

  ## – Han ljuger och det har han gjort hela tiden. Han har erbjudit nära vänner att läsa domen och har hela tiden vetat om mannens avskyvärda brott, säger en boende i Björbo. ##

  ## Fredrick Federley meddelade i fredags att han lämnar alla sina politiska uppdrag. ##

  https://www.friatider.se/grannarna-federley-fortsatter-ljuga-om-pedofilen

  Att komma med svåra utalanden och lägga fram svåra förslag görs ofta på fredagen för att slippa de flesta skriverierna i media och opposition som sagt.

  Gilla

 4. Sven-Erik 2020-12-13 / 10:32

  Bloggar och media har ju skrivit massor om Federley. Han är nu borta.
  Dags att fortsätta med att debattera de problem som finns i landet.

  Gilla

  • Bergman år 2020 2020-12-13 / 12:00

   Fast den där Federley är nog en seg gubbe.

   Gilla

  • Andersson 2020-12-13 / 14:28

   Därvidlag har vi skilda meningar. Fredrick Federley är inte borta. Inte förrän andra har plockats bort . Så länge partiledaren är kvar kommer Federley att komma tillbaks. Som en gummiboll. Är det någon som törs hålla i svärdet och plocka bort Annie Lööf? Jag tror inte det finns någon inom centerpartiet som törs. Då skulle partiet rasa ihop. Det är tveksamt om någon har kurage nog. Jimmie Åkesson skulle nog vilja men är för feg. Nej Federley är inte död. Men det är guldläge att stoppa förslaget till att förändra föräldrabalken. Barnen är viktigare än bögars och pedofilers välbefinnande.

   Gillad av 2 personer

   • Roger... 2020-12-13 / 19:31

    FF är borta då han står på Af och får ut max 11k rent från A-kassan., hårt liv eller?

    Han ska inte ha en spänn extra från dag ett då han lämnar regeringen/Eu.

    Gäller alla inom riksdagen/regering, verkligheten kan vara hård, och ska vara så, allas lika värde(ha) eller?.
    Skon väntar eller hur var det, smakar den gott?

    Gilla

 5. Ölandsbonde 2020-12-13 / 09:41

  Så förändrar den globala uppvärmningen och den fria invandringen Kalmars stadsbild. Där det förr spelades bandymatcher och åktes skridskor är det nu ett polishus och ett häkte ska också byggas.

  Gillad av 1 person

 6. Lasse 2020-12-13 / 02:21

  Kalmar är en stad i fritt fall!

  Gilla

 7. Trött 2020-12-13 / 00:59

  Hemskt hur staden förtätas, det råder ju ren mani på byggandet. Johans kompis Per-Olof på P&E lider av samma hybris och måste ha näsan med överallt. Skälby får väl inte vara kvar länge till. P&E förvaltar ju både polishuset, Hansa och Giraffen. Är väl inblandade även i Linnéstaden. Vadå ivavlad stad?!?

  Förstår inte hur ett häkte kommer få plats bredvid polishuset. Snacka om att trycka ihop det. Ofattbart att det byggs så mycket, verkar vara överflöd på boenden i Kalmar nu till viss del.

  Jag tror att om 10 år är det riktigt illa i Kalmar. Stendött på Kvarnholmen, all handel har försvunnit, massa fula höga klossar överallt, utanförskapsområde i Snurrom m.m.

  Gilla

  • Trött 2020-12-13 / 01:02

   Dessutom förvaltar P&E Baronen och nu är Johans kompis också involverad i Norden-området.

   Gilla

 8. Håkan Spångberg 2020-12-12 / 19:03

  DDR-media.
  Svält ut dessa maktens megafoner.

  Gillad av 1 person

  • Lollo 2020-12-13 / 07:38

   Det går tyvärr inte. Ju färre läsare pk-media har desto större blir regeringens stöd till dessa i form av presstöd, redaktionsstöd och radio och tv-avgift. Utan bidrag hade pk-media inte klarat sig ekonomiskt.

   Gillad av 1 person

   • Håkan Spångberg 2020-12-13 / 10:00

    Jo, det äger sin riktighet.
    Men det minsta man kan göra är att inte köpa, se eller höra deras produkter.
    Om sedan folk slutade rösta på oikofoba vänsterliberaler så kunde man kanske börja se ljuset…

    Gilla

   • Thoralf A 2020-12-13 / 10:25

    Undrar om hela Sverige kommer få Bulletin som en välbehövlig julklapp?

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.