KUNGEN OM CORONA

”Jag anser att vi har misslyckats.”

Kung Carl XVI Gustaf

Det är glädjande att kungen uttalar sig om regeringen och Folkhälsomyndighetens misslyckande i hanteringen av coronapandemin. Det var en rejäl känga till Stefan Löfven och Anders Tegnell. Något som fått internationell uppmärksamhet under dagen. Rubriken från BBC.

Genast rycker dock framförallt vänstermänniskor ut och kritiserar kungen för hans uttalande och att han inte får uttala sig i politiska frågor. Jag hoppas att kungen struntar i det och fortsätter tycka till om saker och ting som oroar kungahuset.

Idag rapporterades 8 881 nya smittade. Det är den absolut högsta dygnssiffran som noterats men det glömde man nämna i kvällens Rapportsändning. Är det däremot ett rekord i Danmark eller Norge så poängteras det men inte när det gäller Sverige. Helt sjukt men avslöjande. Det tyder givetvis på att vi får minst lika många nya smittade denna vecka som under förra rekordveckan.

Statsepidemiolog Anders Tegnell fortsätter framhäva att han inte haft fel på någon punkt med utgångspunkt ifrån den information han haft. Att inte kunna erkänna sina egna fel och misstag är ett svaghetstecken. Regeringen har presskonferens efter presskonferens om corona men jag anser inte att det kommer fram något nytt. Jag är ytterst förvånad över att det inte framförs allvarlig kritik över hur regeringen och Folkhälsomyndigheten hanterar situationen. Var finns oppositionen? Vad har vi ledarsidorna till i alla tidningar? Skall inte ledarsidorna vara politiska? Eller är alla ledarsidor numera rödgröna? Frågorna är många men svaren väldigt få.

PedofilCentern

Jag trodde faktiskt inte mina ögon när jag läste artikeln idag på morgonen om att ännu en centerpartistisk politiker lämnar sina uppdrag sedan det avslöjats att han bott ihop med en dömd pedofil. Denna gång i Skåne.

”Centerpartisten Christer Yrjas, ordförande i kommunfullmäktige i Tomelilla, har bott tillsammans med en man som dömts för sexuellt övergrepp mot ett spädbarn och grovt barnpornografibrott. Ett av brotten ägde rum i deras gemensamma bostad. Under torsdagen meddelar C att Yrjas, som känt till brotten, avgår.”

För varje dag och vecka som går så får vi veta mer och mer om vilken värdegrund som gäller inom Centerpartiet.

20 reaktioner på ”KUNGEN OM CORONA

 1. Onkel Björn 2020-12-18 / 22:01

  Jag kan inte hjälpa det, men är det inte för mycket uppståndelse kring pandemin. Många värdeladdade ord har sagts av div personer, bla ska kungen ha sagt ” svenska folket har lidit kolossalt under svåra förhållanden”. Även statsministern har sagt något liknande. Jag är medveten om att det inte är en vanlig förkylningsinfluensa, utan en mer aggressiv. Har bekanta som flera månader efter att de har varit sjuka fortfarande saknar lukt och smaksinne.

  Men är den verkligen så farlig som våra myndigheter vill ge sken av? Ser man på dödligheten fram till den sista november i år är den ju bara marginellt större än ett genomsnittsår, ca 262 döda per dag mot ett genomsnitt de senaste 20 åren på ca 250.

  Vad jag inte har förstått är de som nu rapporteras döda i covid-19, har de dött av covid-19 eller med covid-19? Samhället öser ut pengar i olika stödåtgärder. Men, cancern tar livet av mer än 22.000 personer om året. Hur mycket pengar satsar samhället på forskning och läkemedel där?. Varje jul får vi tiggarbrev från cancerfonden. Nu är ju cancer inte smittsam, men vad vet vi om all strålning som omgärdar oss och ämnen som vi hanterar samt mat vi äter. Hur farlig är den. Enligt uppgift ökar bla sköldkörtelcancern. Månne mobilerna vara boven? Hur farlig är egentligen 5G?

  För det är väl ändå inte som så att regeringen, ivrigt påhejad av gammelmedia, försöker få oss att fokusera ifrån andra ämnen. I dessa tider är det lätt att ha konspiratoriska tankar.

  Gilla

 2. Roger... 2020-12-18 / 21:57

  Kungen kan ersättas med en stämpel. samma funktion och hiskeligt billigare än apanaget, jag kan lägga ut summan för stämpeln.

  Lite annan info för vetgiriga.

  https://www.scb.se/om-scb/nyheter-och-pressmeddelanden/svartolkat-trendbrott-i-statistik-om-dodsfall/

  Preliminär statistik över döda (excelfil) ladda ner och kolla hur vi ligger till.

  Var på Willys för en vecka sen och träffade en person med typ helmask för målning med dubbla filter över munnen, jag tittade en stund på honom och undrade vad han tänkte på när jag såg hur han tittade på mig, han såg inte så glad ut alls.

  Sjukt vad media kan skrämma folk till….

  Ha en skön helg och hoppas att lampan är uppe några timmar på dagen för lite d-vitaminer, eller ät flera ägg är bra, bättre än piller.

  Gilla

 3. turrim 2020-12-18 / 17:40

  Om jag fattat detta rätt så får kungen en fråga som han svarar allmänt diplomatiskt men känslofull på, att vi har misslyckats. Vad ska han säga med så många döda?

  Problemet är, som statsministern säger, att SVT har klippt bort frågan. Som vanligt klarar man inte sin opartiska uppgift. Ingen tittare får veta vad vi egentligen hör i sammanhanget.

  Fritt fram för kungahatarna att ta till stora orden. Till och med Knutsson i SVT gjorde en höna av fjädern. Media utomlands får också chansen att peka finger. Inte mot kungen utan mot den svenska modellen.

  Gilla

 4. Cosmik Debris 2020-12-18 / 17:21

  Fredrik Fedeley, Christer Yrjas, Niklas Wellholt, Oskar Åsberg, Denny Olofsson och Bo Gunnar Hedlund. Listan på centerpartistiska pedofiler blir bara längre och längre. Centerpartiet är tydligen ett Mecka för pedofiler. I dubbel bemärkelse!

  Jag misstänker att centerpartisterna Fredrik Federley och Christer Yrjas är vad man kan kalla proxypedofiler. De är väl medvetna om att det är det är en vidrig handling och har hittills(?) lyckats med att bekämpa sina lustar att begå egna övergrepp på barn. Spädbarn i vissa fall! Min gissning är att Federley och Yrjas får sina sjuka sexuella fantasier tillfredsställda, än så länge – genom att umgås med perversa och sjuka typer. Att Federley och Yrjas har disposition för pedofili betraktar jag som en avgjord fråga.

  Det finns helt enkelt inget annat rimligt svar på varför man vill umgås med pedofiler som vill våldta spädbarn.

  C-politiker blottade könet för småbarn – försvarade sig med att han är centerpartist
  https://samnytt.se/c-politiker-blottade-konet-for-smabarn-forsvarade-sig-med-att-han-ar-centerpartist/

  Gilla

 5. Sven d.ä. 2020-12-18 / 16:12

  ”…vi har misslyckats.” Jag förstår att Kungen måste uttrycka sig på detta sätt. Men räkna inte in mig i ”vi” – detta är den Socialdemokratiska Regeringens fulla ansvar.

  Gilla

 6. Emil 2020-12-18 / 15:24

  14:22 16.15: Statsministern håller pressträff – nya restriktioner på gång?

  PS. Läste din bok – bra bok, skamligt att du blev utesluten ur SD.

  Gilla

 7. Kalle 2020-12-18 / 13:35

  ”” Tegnells svar till kungen: ”Inga kommentarer” ##

  ## Statsepidemiolog Anders Tegnell vill inte kommentera kungens utspel om pandemin.
  – Jag har inga vidare kommentarer på det. Frågan får man ställa till Sveriges regering eller till kungen, säger han.
  Tegnell vill inte vidare utveckla några tankar kring kungens uttalande om antalet döda och om huruvida Sverige har misslyckats. ##

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vAkorl/tegnells-svar-till-kungen-inga-kommentarer

  Ättestupan Tegnell vill inte svara utan hänvisar till regeringen. Den svaga regeringen med löven i spetsen har ju tidigare hänvisat till ”experterna”. Nu frånsäger sig ”experterna” sitt ansvar med ett INGA KOMMENTARER.

  Sverige in prydno: Alla skyller på alla. Ingen tar ansvar utan allt glider bara sakta men säkert mot ättestupan. Folk avlider som flugor jämfört med våra nordiska gannar.

  Ättestupan-Tegnell vägrar hårdnackkat att lyssna på andra som t.ex. WHO.Han är emot alting som kan göra det bättre och få ned dödskurvorna i sverige. En riktig motvallskärring!!!

  Nu måste regeringen sparka Ättestupe-Tegnell så fort som möjligt och sätta någon med kompetens och att rädda så många svenskar som möjligt. Lyssna på all expertis i hela världen samt agera efter det.

  Rädda så många som möjligt från Coronan!!!

  Regeringen har hela ansvaret i slutänden. Våga peka med hela handen!!!

  Gillad av 2 personer

 8. Hans 2020-12-18 / 08:26

  Majestätet hade väl redan tidigare riktat kritik mot Nobelstiftelsen/-.kommitteen för att Sverige-
  demokraterna ej inbjudits till tidigare banketter.

  Nu alltså en uppföljning med kritik mot dubiösa makthavare!

  Här får man ta av hatten för majestätet!

  Väntar väl på en uppföljning.

  Kanske kungen privat är väldigt oroad över samhällsutvecklingen i Sverige?

  Hans

  Gillad av 6 personer

 9. Thomas 2020-12-18 / 07:30

  Statschefen efterträds av sin förstfödda i detta land. Detta får ses som en medeltida sedvänja. Nu när pandemin håller på att politiseras yttrar sig statschefen om Sveriges pandemimisslyckande, och det har han väl i och för sig fog för. Där fick nog den folkvalda regeringschefen sig en snyting som svider.

  Det vore, som Thoralf skriver, klädsamt om skattefinansierade medier jämförde omvärdens rekordsiffror med Sveriges.

  En bra synonym till redundans är övertalighet. Inom teknikvärden vanligt med övertalighet i aktiva komponenetr för att upprätthålla önskad funktion vid enstaka komponentfel. Jämför med människokroppen som bl a har två ögon och två öron och för vissa två kulor.

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2020-12-18 / 09:57

   Det här med vad redundans betyder behöver vi inte dra i långbänk. Inte heller om det är ett svenskt ord eller inte.

   Jag är blind på ett öga. Skadar jag mitt friska öga så blir jag i värsta helt blind. I mitt fall finns ingen redundans.

   Skadar jag syncentrum i hjärnan kan jag bli helt blind. På bägge ögonen såvida inte hjärnfunktionen är dubblerad.

   Enstaka komponentfel kan vara nog så förödande.

   Vad jag menar är att IT-säkerheten är låg inom många delar av statsapparaten. Massutskick av sms är inte heller oproblematiskt. Det var säkerligen nyttigt med ett test. Men nästa gång ska man nog inte avisera flera dagar i förväg.

   Gilla

 10. Berra 2020-12-18 / 05:39

  Förundras över munskydd inte är obligatorisk nu med så många smitltade i Sverige. Bor i en stad södra Kina 6 miljoner här. Som mest var det 54 som var smittade då i februari. Total lockdown i 2 månader i början april öppnades det upp. Nu går allt i sin vanliga trall men munskydd måste man ha i kommunala transportmedel o supermarket. Även det skrivs om dom inte visste om detta virus så fanns det massa info härifrån. Men s.k experter hade ingen aning Tegnell m.m undermåliga till max… behöver inte vara expert räcker med sunt bond förnuft..

  Gilla

 11. Peter 2020-12-17 / 22:54

  Och för denna pedofilartikel fick den fina rikspressen och svt ge cred till samhällsnytt. Förra gången till stoppa pressarna. Det svider nog rätt bra att inte ha monopol på nyheterna längre.

  Gillad av 2 personer

  • Andersson 2020-12-17 / 23:38

   Jag såg att Stoppa Pressarna kallades högerpopulistisk och Samnytt för hatsajt. Jag har inte sett att någon av blaskorna har gett cred. Jag ska titta efter igen. Däremot har jag sett att hela pressen har referat intervjun som Fredrick Federley gav exklusivt för Dalarnas Tidningar. Pressen har ingen pressetik.

   Gilla

   • Peter 2020-12-18 / 10:03

    Ja, det är väl den creden som de kan vänta sig. Det sved nog så in i helvete ändå!

    Gilla

   • Tony 2020-12-18 / 11:42

    Nej hade SVT haft någon Etik så hade man inte sänt så kallade
    humorprogram med >Bergsturken Özz Nyjen, ni vet han som
    finansierade terroristen som tog livet av 7 personer. Ynkligt

    Sen förstår jag inte figurer som tror att dom är roliga, men
    som enbart är pinsamma?

    Gillad av 1 person

 12. Bergman år 2020 2020-12-17 / 22:49

  Det var befriande att höra kungen tala klarspråk. Det behövdes för att rensa luften bland alla floskler som dagligen pådyvlas oss och som naturligtvis avslöjar odugligheten hos dem som borde framstå som ledare.

  Det är i kristider som det behövs en samlande gestalt. Heder åt kungen vars enkla rättframhet inte lämnade utrymme för bortförklaringar. Men kungen höll sig naturligtvis för god för att direkt peka ut några ansvariga. Fast flera bör nog ändå känna sig träffade!

  Gillad av 2 personer

 13. Andersson 2020-12-17 / 22:00

  ”Genast rycker dock framförallt vänstermänniskor ut och kritiserar kungen för hans uttalande och att han inte får uttala sig i politiska frågor.”

  Hur kan en pandemi var en politiska fråga?

  Regeringens misslyckade politik borde leda till en regeringsombildning. Vi kanske skulle ha haft en samlingsregering redan i våras. Med samtliga regeringspartier och en statsminister som inte heter Stefan Löfven. En regering som är till för medborgarnas bästa.

  Gilla

 14. Håkan Spångberg 2020-12-17 / 21:42

  Liberalismen leder uppenbarligen till dekadens av värsta och mest motbjudande sort.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.