VÄNSKAPSKORRUPTION

Jag fick ikväll ett tips om att se ett inslag i TV4 Nyheterna om före detta landshövdingen i Kalmar län Cecilia Schelin Seidegård.

”Åklagare vid Riksenheten mot korruption har inlett en förundersökning kring den före detta landshövdingen på Gotland och turerna kring en omstridd strandskyddsdispens för att bygga en restaurang på stranden i Tofta. Misstanken är tagande av muta.”

Dispensen från strandskyddet och naturskyddsområdet kostade uppenbarligen 150 000 kronor enligt vad åklagaren tror.

Efter att jag sett inslaget så reflekterade jag över hur landshövding Cecilia Schelin Seidegård och länsrådet Malin Almqvist styrde Länsstyrelsen i Kalmar län. Jag undrar fortfarande vad Cecilia Schelin Seidegård samtalade med Barometerns chefredaktör Anders Enström talade om när det började uppdagas hur det gick till när landshövding Tomas Carlzon sparkades av regeringen efter anonyma tips till Barometern. Tips som Barometern köpte utan att man källgranskade dem. Vilket kom fram under hösten och jag skrev mycket om detta.

Det var även Cecilia Schelin Seidegård som var landshövding när socialdemokraten Mattias Adolfson ärende om den avverkade eken kom upp första gången hos Länsstyrelsen. Hon var även landshövding när jag lämnade in min anmälan. Vänskapskorruption?  

6 reaktioner på ”VÄNSKAPSKORRUPTION

 1. Robban 2020-12-20 / 00:14

  Min erfarenhet är att sossar, rent generellt, är genomruttna! Det liksom sitter i ryggmärgen! En naturlig egenskap hos dom! Slicka uppåt, trampa nedåt, gå över lik, kasta någon under bussen!
  Det bedrägliga och falska sättet, korruptionen, viljan att sko sig själva på andras bekostnad, det absolut gränslösa hatet för den lilla laglydiga människan som dristat sig till att inte hålla med! osv mm

  Gilla

 2. Lasse 2020-12-19 / 16:41

  Jag förstår inte varför ingen JO-anmält Länsstyrelsen.

  Gilla

 3. Bill 2020-12-19 / 14:23

  Kalmar verkar vara korruptionens Mecka!

  Gilla

 4. Julstjärna 2020-12-19 / 14:06

  Ofattbart, vilka korrupta tjänstemän Kalmar lyckats dra till sig. Det är banne mig rekord i korruption. Johan Persson, Malin Almqvist, Mattias Adolfson, Annette Andersson, Cecilia Schelin, Eva Brynolf och han som sågade ner eken, vars namn jag glömt, med flera. De måste ha psykotiska drag hela bunten.

  Gilla

 5. Allt for money 2020-12-19 / 00:48

  Fy f-n vilken jävla kärring! Hoppas hon åker dit, men hon lär väl räddas av Malin o JP o Barometern??

  Gilla

 6. Lars Johansson 2020-12-18 / 21:50

  Tyvärr så när sossar är inblandade i beslut så gäller vänskapskorruption! Detta är min personliga åsikt! Dessvärre har jag själv upplevt att jag har förlorat mål inom förvaltningsrätt där part varit s-märkt och nämndemän varit c+ 2s och resultatet varit givet! Att jag naturligtsvis förlorat.

  Gilla

Kommentarer är stängda.