COVID-19 SVENSK OCH UTLÄNDSK BAKGRUND

Jag hittade i helgen en intressant rapport från Socialstyrelsen som knappast uppmärksammats i media. Siffrorna från rapporten har i varje fall inte presenterats av någon, inte ens av public service. Det kan kanske bero på att en liknande rapport i juni fick ganska stor uppmärksamhet som fick den somaliska diasporan att gå i taket angående coronaviruset och covid-19.

I den nya rapporten anges siffror för personer med svensk respektive utländsk bakgrund när det gäller covid-19 sjuka som lagts in på IVA och hur stor andel från respektive bakgrund. Jag presenterar statistiken i några diagram nedan.

Utländsk bakgrund är överrepresenterade i gruppen under 65 år även om man inte tar hänsyn till andelen i befolkningen. Om jag även tar fram befolkningsandelen från SCB så får jag följande diagram.

I åldersgruppen 0-49 år och 50-64 år utgör utländsk bakgrund 30 procent respektive 23 procent av befolkningen men andelen som vårdats på IVA är 56 procent respektive 52 procent. En kraftig överrepresentation i förhållande till andelen i befolkningen. I åldersgruppen 65 + ses mer eller mindre samma överrepresentation även om andelen med utländsk bakgrund är mindre.

När det gäller avlidna av eller med covid-19 ser man exakt samma mönster enligt Socialstyrelsens rapport.

Det som gör att det totala antalet avlidna är så många eller stor andel med svensk bakgrund beror på ca 95-96 procent av de avlidna är äldre än 65 år och i den gruppen utgör utländsk bakgrund bara ca 16 procent i dagsläget. Men i åldrarna upp till 65 år är personer med utländsk bakgrund de som har störst andel avlidna av covid-19.

Mönstret går även igen när det gäller avlidna. Vad beror denna överrepresentation på?

Det finns säkert många orsaker men jag skulle säga att det främst beror på kultur, stora familjer och klaner, låg bildningsnivå och ett självvalt utanförskap på grund av religion och kultur.

Ännu en kostnad för samhället som skall tillföras den svenska generösa migrationspolitiken. Grattis Sverige!

22 reaktioner på ”COVID-19 SVENSK OCH UTLÄNDSK BAKGRUND

 1. Tomas 2020-12-31 / 12:47

  Hej.

  Precis som personer ovan nämner är D-vitamin oerhört viktigt för immunförsvaret. Vi kan få det från solen även i Sverige, men bara mellan maj-aug och mitt på dagen då solen står tillräckligt högt. Kläder och mörk hy skyddar mot solen och gör att mindre D-vitamin bildas. Andra mycket viktiga näringsämnen för immunförsvaret är zink och C-vitamin. Jag känner personligen inga somalier, men jag misstänker med tanke på deras utbildning och andra tillkortakommanden att de inte sköter varken kost eller motion speciellt bra och detta adderar naturligtvis till ökad ohälsa.
  Det finns ett antal orsaker till att fler personer blir sjuka vintertid i Sverige och en av dessa är (enligt mig) brist på D-vitamin (det sägs att 90 % av svenska folket har brist på D-vitamin under vintern). Så därför är det inget konstigt att fler nu återigen blir smittade med covid, detta kunde jag berättat för er redan i juli.

  Sköt om er.

  Gilla

 2. Ò Hyra 2020-12-30 / 17:48

  Nu är jag lite utanför ämnet, men det handlar om något oerhört viktigt.
  Som ställer den vansinniga politiska korrektheten i ett ljus från en tysk iakttagare.
  Naturligtvis är videon förbjuden på dom flesta kanaler.

  Om ni trodde det var illa ställt med vårat land, glöm det, det är värre.
  Videon är på tyska språket, men ni förstår nog ändå.
  Sverige är ett dårhus, en självmordskandidat.

  https://altcensored.com/watch?v=FUD4pIcU4z0

  Gilla

  • Jan_S 2020-12-30 / 22:58

   länk till engelska originalet:

   Gilla

 3. Lasse 2020-12-30 / 16:11

  Jaha, då har den första gamlingen dött efter vaccinering för Covid-19 på ett boende i Kalmar län. Det går bra detta!

  Gilla

 4. Henrik 2020-12-30 / 15:56

  Intressant information och mycket bra stapeldiagram. Har du länk till dokumentet som det är hämtat från?

  Gilla

 5. ac carlsson 2020-12-30 / 10:36

  Våra ambassader och beskickningar i MENA borde ha en översättning av Thoralfs text och diagram för att dela ut till dem som tänker emigrera till Sverige. Det är ju lite falsk marknadsföring att bara beskriva Sverige som ett land som har världens mest generösa bidragssystem utan att nämna risken för att bli allvarligt sjuk eller dö.

  Precis som ÖLANDSBONDE och ALICE WALLHOFF beskrivit så saknar dessa människor från MENA en del av de fysiska förutsättningar som krävs för att få ett hälsomässigt gott liv i vårt land.

  Gillad av 3 personer

  • Ölandsbonde 2020-12-30 / 13:56

   Somalierna fick sitt alfabet för 50 år sedan. Vårt som bygger på fenikerna är 3.000 år gammalt.
   Föreställ er den intellektuella kapaciteten hos ett folk som inte på 3.000 år fixar ett alfabet.

   Gillad av 2 personer

   • Ò Hyra 2020-12-30 / 17:31

    Anal-fabeter?

    Gilla

  • Ò Hyra 2020-12-30 / 16:16

   Bidragssnabeln suger mer än rädslan för att bli sjuk eller missanpassad.
   Låt oss göra 2021 till året då vi skickar hem alla ointegrerbara
   som våra politiker prackat på oss.

   Gillad av 2 personer

 6. Andersson 2020-12-30 / 06:48

  Tack Stefan Löfven för att du sumpade julen för mig och de mina. Min dotter kom inte hem för hen fick inte ta med sig sin familj in i Sverige. En annan i familjen kom inte hit på juldagen som planerat. Hon fick ta sig till Sverige utan att passera Danmark för att komma in i landet. Det blev en försening på ett och halvt dygn mitt i julen. Hur kul är det Stefan Löfven. Vi ska dela ut julklapparna i dag. Vi blir fyra istället för sju men det är bara bra för du har ju sagt att man inte ska vara för många. Vad ska med julklapparna jag köpte långt innan jul Stefan Löfven? Ska jag ligga på dem till nästa jul eller ska jag ge dem till en fattig? Tack än en gång Stefan Löfven.

  Gillad av 1 person

  • Stentmannen 2020-12-30 / 17:51

   Kverulant.

   Gilla

 7. Ölandsbonde 2020-12-30 / 05:33

  ”Det finns säkert många orsaker men jag skulle säga att det främst beror på kultur, stora familjer och klaner, låg bildningsnivå och ett självvalt utanförskap på grund av religion och kultur. ”

  Nej. Där håller jag inte med dig. Jämför man läget i Somalia och Sverige är det så här.

  Somalia totalt 127 döda och 8,5 per miljon invånare
  Sverige totalt 8.279 döda och 813 per miljon invånare

  Det är väl ingen skillnad på kultur, stora familjer, religiösa vanföreställningar och bildningsnivå för somalier i Somalia och här i nya landet?

  Orsaken är till de höga dödstalen här står nog att finna i miljön. Evolutionen har gjort att de människor som överlever i soligt klimat skyddas av mörk hud. En hud som inte alls behövs på våra breddgrader. Tvärtom. Pigmenteringen stänger ute bildandet av D-vitamin. Precis som Alice Wallhoff skriver här nedan. Att barnen påverkas mycket negativt sker också.

  På motsvarande sätt hjälper vår ljusa hud till att släppa fram det livsgivande solljuset. I Afrika skulle vi dö som flugor om vi gick omkring i badkläder. Där måste vi skydda oss från solen.

  Den givna slutsatsen är att ljushudade är anpassade till norra breddgraderna och de med svart hud till Afrika söder om Sahara. Norr om Sahara och upp genom södra Europa ljusnar huden succesivt för att släppa fram solljus ilämplig grad.

  Detta är inget som rasistiska sverigedemokrater hittat på, utan det är naturen själv som ordnat det så genom evolution. Samma evolution som gör att vi tål mjölk från kor. (Mutationen för det skedde i nuvarande österötland)

  Nu tror jag inte att brist på D-vitamin är tyngsta orsaken utan det är nog annat också. T ex boendeformen. Våra lägenheter är bra på mycket, men särskilt hälsosamma är de inte. Torr luft t ex. Vi har också ett explosionsartad.ökning av antalet allergiker. Sannolikt beroende på vår livsmiljö. Bäst vore att alla somalier återvände till en för dem, på alla sätt, lämpligare miljö. Här klarar de inte av att leva utan samhälliga bidrag.

  Gillad av 2 personer

 8. Alice Wallhoff 2020-12-29 / 23:30

  Nej, jag tror det beror på D-vitaminbrist. De klarar inte av den brist på sol som vi har i Sverige. Deras hy kan inte ta upp den lilla sol som visar sig och dessutom gömmer de sig bakom huckle och lakan. D-vitaminbristen leder också till autism hos deras barn och till benskörhet hos mammor och kvinnor. Det talas tyst om detta. Googla och se vad du kan hitta.

  Gillad av 5 personer

 9. Cosmik Debris 2020-12-29 / 23:23

  Enligt Ingrid & Marias källor så är majoriteten av akutpatienterna i Skåne afrikaner eller parasiter från MENA. Den som kan hitta ETT(1) politikområde som inte påverkas negativt av den skadliga invandringen från muslimska och afrikanska länder får en guldstjärna.

  Gillad av 4 personer

  • messkalle 2020-12-30 / 08:00

   När triangering, processen för att sortera och prioritera patienter, måste ske så.kan den förenklas – svarta till vänster – vita till höger.

   Nåja med rätt värdegrund kan någon axla den manteln och peka på utgången för.de som gjort sin plikt och kräver sin rätt.

   Gilla

Kommentarer är stängda.