SVT RAPPORT LJUGER OM ANTALET AVLIDNA I COVID-19

Idag kom äntligen lite nya siffror angående coronautvecklingen i Sverige. Vårt land är nästan det enda landet i Europa som inte dagligen rapporterar siffror över antalet smittade, IVA-vårdade och avlidna. Något som jag tycker är en stor skandal och ett tecken på förfallit och hur staten missköter sitt uppdrag. Adekvat information är av största vikt för att hantera en akut situation. Inte minst informationen till media och det svenska folket. Hade jag varit riksdagsledamot hade jag ställt en skriftlig fråga till socialminister Lena Hallengren varför Folkhälsomyndigheten inte rapporterar sina siffror dagligen, oavsett dag!

Dagens nya siffror skvallrar om en prekär situation inom sjukvården och min sammanställda statistik är minst sagt skrämmande. I synnerhet för de äldre, det vill säga de som är 70 år eller äldre. Jag kommer fokusera blogginlägget på IVA-vårdade och dödlighet i olika åldersgrupper. När sedan Public service och SVT Rapport fuskar med rapporteringen av antalet avlidna blir jag förskräckt!

Samtidigt är jag minst sagt förvånad över att svenska journalister vid public service eller de stora mediehusen inte lyckas sammanställa statistiken på samma sätt som jag gjort. Är det beroende på okunnighet/inkompetens eller helt enkelt ointresse eller ännu värre, inte tillåtet av chefredaktörerna att berätta sanningen? Med andra ord inte politiskt korrekt.

Jag börjar först med att jämföra antalet smittade med våra nordiska grannländer.

Den nedgång som finns de senaste två veckorna beror med allra största sannolikhet på mindre provtagning under julhelgen och nyår. Norge och Finland fortsätter på en mycket låg nivå.

Antalet avlidna överstiger våra nordiska grannländer sjukt mycket! Varför? De svenska siffrorna har en eftersläpning som sträcker ända till vecka 50-51. Vecka 52 och vecka 53 tror jag kommer bli över 500 avlidna när allt är registrerat.

Ikväll redovisade SVT Rapport utvecklingen av antalet avlidna enligt detta.

Det visade diagrammet är helt felaktig. Nyhetsuppläsaren säger att diagrammet skall beskriva antalet dödsfall per dag. Det är bara att gå in på Folkhälsomyndighetens sida så ser man att SVT ljuger det svenska folket rakt i ansiktet.

Detta diagram visar att det varit flera dagar med över 80 avlidna per dag och minst 10 dagar med 70 eller flera avlidna de senaste veckorna. Det framgår inte av diagrammet i Rapport. Det ser ut som att det som mest är drygt 40 avlidna per dag. Dessutom har man lagt skalan över antalet döda från 0-200 avlidna och då ser det inte så farligt och förändringen från dag till dag ser väldigt liten ut. Det verkliga diagrammet ser ut på nedanstående sätt efter att jag laddat hem data från Folkhälsomyndigheten.

Jämför gärna med vad SVT Rapport publicerade i kvällens sändning med det riktiga diagrammet ovan. Läs av antalet döda och jämför både under våren och nu i november och december. Så luras även SVT med sin falska statistik. Fy fan vilka statliga lögner som Hanna Stjärne producerar!

Det här är fullt i klass med Nordkorea eller någon annan diktatur som ljuger för befolkningen. Jag blir förbannat upprörd över dessa lögner som presenteras varje kväll i Rapport och Aktuellt.

Nu vidare till dödligheten för de olika åldersgrupperna i Sverige.

Statistiken visar att väldigt få som är under 50 år har avlidit av eller med covid-19. Utan att dödligheten ökar med åldern och sannolikt underliggande sjukdomar som är allt vanligare bland äldre. Att antalet avlidna 90+ är lägre beror givetvis på att inte så många uppnår den aktningsvärda åldern.

Men det intressanta är att titta på hur stor andelen avlidna är av de som testats positivt för covid-19 i de olika åldersgrupper och sedan även jämföra med hur stor andel som får IVA-vård. Då framgår det hur det fungerar inom sjukvården i Sverige. Nedanstående diagram är avslöjande.

Så här läser du diagrammet för till exempel åldersgruppen 70-79 år. I denna grupp avlider 9,1 procent av de som testats positivt för coronaviruset men det är bara 4,8 procent av denna åldersgrupp som fått vård på en intensivvårdsavdelning.

I grupperna 40-69 år räddas många till livet på IVA. Då andelen som får IVA-vård är större än andelen som avlider. I gruppen 80-89 är dödligheten 22,6 procent men endast 1,6 procent av de smittade med coronaviruset får vård på en intensivvårdsavdelning. Nästan var fjärde i denna åldersgrupp avlider.

Jag tror att var och en kan dra sina egna slutsatser av detta diagram över dödlighet och hur sjukvården prioriterar olika åldersgrupper men också hur public service fuskar och bluffar i sin redovisning av antalet avlidna.

Det är inte bara Dan Eliasson som skall sparkas utan även Hanna Stjärne som är VD på Sveriges Television!

PS

Jag kommer anmäla SVT Rapport till Granskningsnämnden för dessa förvanskningar av fakta från Folkhälsomyndigheten.

Anmälan inskickad till Granskningsnämnden. Kvittonummer 7994.

28 reaktioner på ”SVT RAPPORT LJUGER OM ANTALET AVLIDNA I COVID-19

 1. Tony 2021-01-06 / 18:36

  Sverige har blivit en ljugande och fuskande nation där folket hela tiden
  ska föras bakom ljuset, och medierna bidrager starkt till detta, hur man
  undviker att ställa följdfrågor till styrande så att dom lättare ska kunna smita undan!

  Gillad av 1 person

 2. Alice 2021-01-06 / 17:03

  Men i vilket fall som helst så är sjukhus och IVA fulla (även om de tycks få plats med alla skjutna och knivade). Visserligen har antalet platser under åren dragits ner, men nu är det som det är. Och man får inte tala om att man ska öka intaget D-vitamin försett lindrigare sjukdomsförlopp och inte behöva vården.

  Gilla

  • Roland Salomonsson 2021-01-07 / 12:02

   Sjukhus fulla? Men då är det dags att plocka fram de militära sjukhusen igen. Visserligen skall de bemannas av den vårdpersonal som redan jobbar i vården, men det skulle kunna tas in ”f d” personal.

   Sedan jobbar väl MSB intensivt på att återupprätta civilförsvarets ”beredskapssjukhus”. Lokalerna finns i princip kvar, men utrustningen behöver återanskaffas. På ett halvår skulle flera sjukhus kunna vara i drift ”om staten vill”! FAST STATEN FÖREDRAR ATT ETNISKT SVENSKA ÅLDRINGAR DÖR BORT ISTÄLLET!

   Sedan har vi ”forskning” om vilka ordinära behandlingsmetoder som skulle kunna användas vid Covid? Sker sådan. Kan inte metoder (och mediciner) som används i Taiwan (massor av smittade, men några få avlidna) eller i Uganda (några få avlidna i några städer – landsbygden ännu färre) eller dödligheten i Nigerias malaria-områden, som är ett fåtal. Den Nigerianska överläkaren i New York fick in 350 svårt Covid-sjuka och INGEN DOG. Alla andra sjukhus hade samtidigt hög dödlighet. Kvinnan utvisades eftersom hon behandlade med metoder myndigheterna INTE godkänt. VACCIN BEHÖVS EG INTE, DÅ DET FINNS METODER SOM ÄR BILLIGARE! Är detta var skon klämmer? Big Pharma kan inte suga ur skattemedel ur världen?

   SÅ VILKEN AKUT FORSKNING SKER I SVERIGE FÖR ATT FÖREBYGGA OCH BOTA? Obs – vacciner botar sällan!

   Gillad av 1 person

 3. wanjie11 2021-01-06 / 15:05

  Jämfört med övriga länder i Europa är nu Sverige närmast vad vi kallar en bananrepublik. Inget ansvar någonstans.

  Gillad av 3 personer

 4. Hacke 2021-01-06 / 09:20

  Gedigen research och information som alltid. Toppad med anmälan mot lögnhalsarna och oduglingarna i regimmedia (även om Granskningsnämnden bara är ännu en av alla dessa tandlösa potemkinkulisser som omgärdar demokraturens smutsiga hantverkare).
  Tack Thoralf och övrig fri media för att ni ständigt avslöjar folkförrädarna i msm alternativt tvingar ut dem på banan med information de in i det längsta hade hoppats skulle stanna inom maktens boningar och då självklart inkluderande deras egna redaktionsbunkrar.

  Gillad av 7 personer

 5. Ivar Andersson 2021-01-06 / 09:18

  Public service och SVT Rapport är finansierade av skattemedel och visar den bild som regeringen vill. Public service och SVT Rapport är lika styrda som Bagdad Bob. Verkligheten får vi titta efter på annat håll.

  Gillad av 4 personer

 6. Onkel Björn 2021-01-06 / 03:25

  Vill vi verkligen ha reda på hur många som dagligen dör. Dagligen hör och ser vi dessa uppgifter på bla tv.
  Tror att det skrämmer upp alldeles för många i onödan.
  Nu vill jag inte föringa coronan, men livet är farligt. Vi utsätter oss dacligen för olika faror. Ibland kanske det är bättre stt man går omkring med en villfarelse att livet är bättre än det i själva verket är.
  Hur som helst, av självbevarelsedrift, måste var och en av oss kalkylera med alla dessa faror och fördöka skydda oss, så gott det nu går. Livet hat lärt, åtminstone mig, att man nog inte ska lita allt för mycket på myndigheter.

  Gilla

  • Bo Adolfsson 2021-01-06 / 08:00

   Varför då rapportera om trafikdödade och knivmördade?
   För att inte tala om framtida fiktiva offer för klimatet?

   Gillad av 3 personer

  • Lollo 2021-01-06 / 09:10

   Ja, jag vill ha reda på hur många som smittas och hur många som dör och jag vill ha korrekta siffror. Att public service som jag finansierar via skatten ljuger om antalet döda är inget annat än en skandal. Väldigt bra att Thoralf anmäler detta inslag til granskningsnämnden.

   Gillad av 3 personer

   • Thoralf A 2021-01-06 / 09:29

    Det tragiska är att detta sannolikt pågått under lång tid och då sannolikt även i Aktuellt.

    Gillad av 2 personer

   • Roland Salomonsson 2021-01-08 / 19:11

    Det är då VIKTIGT att rapportera vilka som dör AV Covid-19 och att rapportera vilka som dör MED Covid-19. I Sverige är det otydligt hur det ligger till. Som det verkar blandas dessa uppgifter, vilket sannolikt är anledningen till att Sverige har så höga döds-siffror.

    Genom att blanda, så blir den ”önskade?” skrämseleffekten högre.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-01-08 / 19:29

    Källa på detta från våra nordiska grannländer!

    Gilla

 7. Laglydig 2021-01-06 / 01:33

  Jag blev minst lika förbannad som du Thoralf när jag såg Rapport inslaget!

  Det är total lögn rakt igenom, ingen sanning alls!

  Jag började föra min statistik över Covid-19 i Sverige den 31 januari förra året och har uppdaterat den varje dag sen dess. Nej, där spred jag osanning, numera är det ett par gånger i veckan bara, d v s när FHM publicerar ny statistik. Bara det en skandal i sig!!!

  Diagrammet i Rapport inslaget har rubriken ”Utveckling av rapporterade dödsfall”.
  Då kan man fundera på om man
  1. menar just rapporterade dödsfall per dag eller om man
  2. menar faktiska dödsfall per dag eller om man
  3. avser ett medelvärde per dag.

  Jag kan bevisa genom statistik från FHM att oavsett vad man avsett att redovisa så är det förbannad lögn! Så låt oss bena ut detta.

  1. Rapporterade dödfall
  Om man avser rapporterade dödsfall så hade vi ju t ex 258 ”rapporterade” dödsfall idag, men även under april var talen höga som t ex den 14 april då man ”rapporterade” 114 nya dödsfall, den 15 april då man ”rapporterade” 170 nya dödsfall, den 16 april då man ”rapporterade” 130 nya dödsfall, den 18 april då man ”rapporterade” 111 nya dödsfall och den 21 april då man ”rapporterade” 185 nya dödsfall på en dag. Det fanns fler dagar i april då man ”rapporterade” om över 100 avlidna i Covid-19.
  Alltså ren LÖGN i Rapports rapportering!

  2. Faktiska dödsfall
  Av det man hittills rapporterat (det kan ju vara fler under december) så har antalet avlidna i Covid-19 överstigit 100 per dag vid fyra tillfällen under april med topparna 115 döda den 8 respektive 15 april.
  Alltså ren LÖGN i Rapports rapportering!

  3. Medelvärde
  Som framgår av Rapport inslagets diagram så överstiger aldrig antalet avlidna i Covid-19 aldrig 80, inte ens i april, trots att medelvärdet under 10 dagar i följd i mitten av april låg över 90 döda!
  Hittills har för övrigt antalet avlidna per dag varit 80 eller fler under 27 enstaka dagar, senast nu i december med flera dagar. Varför ser man inte detta i Rapports kurva?
  Alltså ren LÖGN i Rapports rapportering!

  Jag undrar vad är syftet med denna skattefinansierade lögnaktiga rapportering förutom att skapa dimridåer för alla skandaler och med Dan Eliassons ”nödvändiga” bögresa till Kanarieöarna på toppen av det hela?

  Är det för att försöka dölja att den andra vågen av smittan är mycket större och värre än den första vågen i våras? Eller att man försöker dölja alla sina misstag? Eller har man helt tappat kontrollen?

  Och till sist angående att Ulf ”Lill Fredrik” Kristersson och Ebba Bush nu kräver Dan Eliassons avgång och att det i media framställs som att det bara är dessa två så uttryckte sig Jimmie Åkesson sig så här om Dan Eliasson redan för två och ett halvt år sen i juli 2018 så här ”ska inte ha någon plats på någon svensk myndighet”.

  Gillad av 2 personer

  • Lollo 2021-01-06 / 09:13

   Jag tycker att du också borde anmäla inslaget till granskningsnämnden.

   Gilla

   • Gunnar Karlsson 2021-01-06 / 20:29

    Lollo, jag tycker alla vi som besöker Thoralfs blogg borde anmäla detta, varför förlita sig på andra skall göra det ??

    Thoralf, kan du vänligen ge oss en snabbinstruktion i hur man går till väga ?

    //Gunnar

    Gilla

   • Gunnar Karlsson 2021-01-06 / 22:02

    Tack Thoralf, för informationen, nu uppmanar jag alla här att följa Thoralfs goda exempel och anmäla DDR.TV

    //Gunnar

    Gillad av 1 person

  • wanjie11 2021-01-06 / 12:28

   Det är inte bara detta. Under tiden den 15 Mars till början på Maj var överdödligheten enligt SCB ungefär 35%. Vad man inte tar hänsyn till är att för tiden 1:a Januari till 15:e Mars var dödligheten 7% LÄGRE än medeltalet under de fem föregående åren. Därför bör överdödligheten av CCPV (Chinese Communiost Party Virus), vara 42-43% under våren 2020.

   När FHM och Tegnell slutade rapportera antalet svårt sjuka och antalet tillfrisknade började jag skriva och ‘anfalla’ tidningarna och reportrar, till ingen nytta. Jag har ochså många e-mail till så kallade smittskyddsläkare om skötsel och skydd av äldre. Likaså till ingen nytta. (Min mor är 96 år och har ‘givetvis’ hjälp i hemmet). Men det spelar ingen roll vilka argument man kommer med, så länge ingen har personlig ansvarighet skyller man bara på FHM. Om min mor blir smittad kommer jag att stämma de ansvariga inom hemvården och smittskyddet. Det ska bli väldigt intressant om den dagen kommer. Dessutom borde faktiskt FHM och Tegnell ställas inför rätta för massmord. Det är ju bevisat genom publicerade email att strategin faktiskt varit att låta smittan spridas fritt i samhället i ‘lagon’ takt så att sjukvården hinner med.

   Noteras bör att under våren var det många som aldrig testades eller ens fick kontroll och hjälp av läkare. Det var ‘body bag’ direkt från äldrevården utan kontroll. Ungefär som i Wuhan.

   Gilla

  • Thoralf A 2021-01-06 / 06:14

   När vi summerar 2020 kommer det visa på en överdödlighet!

   Gilla

  • Lollo 2021-01-06 / 09:20

   Överdödlighet är ett alltför trubbigt instrument. Överdödligheten varierar år från år så det finns ingen ”normal” överdödliget per år. Statistik har dessutom visat att ”överdödligheten” ökar under coronaperioder. Att fokusera på begreppet överdödlighet är ett knep som dom som av olika anledningar vill förringa allvaret med coronasmittan tar till för att snedvrida debatten.

   Gilla

   • Thoralf A 2021-01-06 / 12:48

    Genomsnittet för 2015-2019 är 90 962 avlidna per år. I dagsläget har 95 022 avlidit under 2020 men den siffran kommer säkert räknas upp med minst 2 000 avlidna när alla dödsfall registrerats i december.

    Gillad av 1 person

   • wanjie11 2021-01-06 / 15:02

    @thoralf Dessutom sjunker dödligheten, åtminstone i början på året var den betydligt lägre.

    Gilla

 8. Hilmer 2021-01-05 / 23:47

  Sverige är sämst i allt som vanligt. Det är skrämmande. Som Thomas Di Leva sjöng på 80-talet ”vem ska man tro på?”. Inte staten i alla fall. Alla som skålade vid tolvslaget och trodde att vi nu skulle slippa Corona, tyvärr lär det nog bli än värre 2021. Alla dessa mutationer, bara att invänta och se när vaccinen blir värdelösa.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.