VILKA ÄR DE SOM SKJUTITS TILL DÖDS

Dagens Nyheter gjorde för tre år sedan en granskning av skottlossningar och gängskjutningar. Ganska förvånande måste jag dock tillägga.

”DN har kartlagt 53 dömda och 47 misstänkta gärningsmän i utredningar om skottlossning på allmän plats sedan 2013.”

”Kartläggningen visar också att en klar majoritet av gärningsmännen har rötter i utlandet. Med hjälp av folkbokföringsuppgifter och andra källor har DN undersökt männens härkomst. 90 av de 100 har en eller två föräldrar som invandrat till Sverige. Ungefär hälften av dessa har själva kommit hit som unga, medan övriga är födda i landet.”

https://www.dn.se/nyheter/sverige/vanligt-med-utlandsk-bakgrund-bland-unga-man-som-skjuter/

Uppklarningsprocent är dock låg vid dessa skjutningar som sker inom olika kriminella gäng. Det förvånar mig ändå att inte någon tidning gör någon större granskning av dessa gängskjutningar. Vågar journalisterna inte gräva ibland dessa kriminella gäng?

Under förra året så inträffade drygt 40 dödsskjutningar inom dessa kriminella gäng, framförallt i våra större städer Stockholm, Göteborg och Malm men även i många av de något mindre städerna.

En sak som i varje fall är helt säker och som inte borde vara så svårt för journalisterna att plocka fram är vem brottsoffret är vid dessa mord. Är det förbjudet att publicera namnet på en mördad person som med allra största sannolikhet också är kriminell? Jag antar att det beror på personens kriminalitet som han blev skjuten.

Det skulle vara väldigt intressant att se alla namnen på dessa skjutna för att se hur många Karlsson och Svensson det finns på förra årets lista. Tidningarna publicerar på sin höjd vilket kriminellt gäng som den skjutne tillhör. Tänk om det är så att mer eller mindre 100 procent av de skjutna har utländska namn. Kan det vara därför som media aldrig skriver ut några namn?

Måste jag själv göra jobbet åt Sveriges välbetalda journalister och gräva fram namnen på de drygt 40 ihjälskjutna gängmedlemmarna?

13 reaktioner på ”VILKA ÄR DE SOM SKJUTITS TILL DÖDS

 1. Sven d.ä. 2021-01-17 / 13:51

  ”Måste jag själv göra jobbet…” Ja det måste du, gammelmedia kommer inte att ta idetta med tång. Tänk om alla heter Muhamed eller liknande. Om jag var dig så skulle jag satsa på Kalmar kommun . Om du inte har Riksdagsambitioner vill säga.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-01-17 / 13:54

   Nej, jag har inga riksdagsambitioner men jag skulle kunna tänka mig att stå långt ned på en riksdagslista för ett parti om partiet tror att det skulle ge partiet fler röster.

   Gilla

 2. Laglydig 2021-01-17 / 12:04

  En bra ingång för att sammanställa denna statistik är följande två trådar på Flashback. I den större tråden finns oftast gott om länkar till trådar om de enskilda morden med uppgifter om BO (Brottsoffret) och efter en tid även länkar till FUP:arna (Förundersökningsprotokollen).

  Dödligt våld i Sverige 2020:
  https://www.flashback.org/t3106820

  Skjutvapenvåld 2020 – Diskussioner och statistik
  https://www.flashback.org/t3111956

  Motsvarande trådar finns för flera år tillbaka i tiden och även för 2021. Lite tidsödande naturligtvis att gå igenom detta tillbaka i tiden, men man skulle ju kunna börja samla statistiken för 2021 löpande och samtidigt gå tillbaka i tiden. Själv har jag varit inne på tanken tidigare men därtill är min tid allt för knapp. Det är onekligen ett intressant ämne.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-01-17 / 13:51

   Flashback har många gånger helt rätt men tyvärr också fel ibland. Jag anser att namnet måste beläggas på mer än ett sätt. Jag känner till dessa länkar men sedan finns det i regel också en egen tråd för varje skjutning.

   Skjutning igår vid Märsta är ett exempel där jag nu vet att den mördade är Meisam Abbas Heydargohli Nouri. Något som också bekräftats av anhöriga/vänner på Facebook.

   Gilla

 3. Bergman år 2021 2021-01-17 / 11:37

  Redan år 1893 noterade Gustav Fröding risker med influenser från andra kulturer och skrev Bristande Pietet:

  ”Att samojederna ha ben till gudar
  och medicinmän gå omkring i hudar
  och skrämma negerbarn vid Tanganjika
  -det kvittar mig lika.
  Men kommer svarta trollmän och predika
  fetischpredikningar från Tanaganjika
  för vite män i Europas mitt
  -då vill jag begabba dem fritt.”

  Men Fröding skrev också ”Det var dans bort i vägen” om en tid som för oss ter sig något exotisk. Men den tiden är vårt arv och som inte ska fritt ”begabbas”.

  Gillad av 1 person

 4. Benny 2021-01-17 / 09:25

  Jag har sett olika siffror på hur stor del av kriminaliteten i Sverige som är utom-Europeisk och ca 90-95% verkar vara en rimlig siffra! En inte alltför vågad gissning är att även skjutandet utförs av samma importerade kategori! Givetvis är det svårt att få fram exakta siffror eftersom media och BRÅ plus andra ”myndigheter” gör sitt bästa för att dölja hur illa det verkligen är!

  Gilla

 5. Ivar Andersson 2021-01-17 / 09:06

  När tidningar och PS inte vill ange ursprung vet man att det inte är en svenne. Likadant med polisen och deras signalement. Fria tider publiceras ofta namn.

  Gilla

 6. Hacke 2021-01-17 / 09:03

  Att förvänta sig att gammelmedia ska göra sitt jobb i dessa sammanhang är utsiktslöst.
  Det är bara när saker blivit virala genom fri media som man motvilligt tvingas ut på banan med någon halvmesyr till verklighetsbeskrivning. Detta för att inte vara totalt irrelevanta och löjeväckande och därmed överges också av de närmast sörjande prenumeranter som är kvar och fastnat i sörjan av lögner och hjärntvätt.
  Enda chansen systemmedia och därmed regimen har för överlevnad är att som nu ständigt pumpa in mer av våra skattemedel i fejkindustrin i kombination med kohandel med Big Tech om nedsläckning av de fria alternativen. Vad kan egentligen gå fel i demokraturen?
  Allt kulle jag vilja säga med den nu så uppenbara paniken hos demokratins, yttrandefrihetens och inte minst folkets värsta fiender.

  Gillad av 1 person

 7. Åke Nordlöf 2021-01-17 / 07:36

  Det skulle vara mycket intressant att veta, resultat är nog att det är nästan inga med svenska namn

  Gilla

 8. Lars 2021-01-17 / 07:20

  Vi skulle också behöva bringa ordning i vem som är vem i dessa grupperingar som fångas upp i vårt hårt belastade rättssystem. När det handlar om, över tid, löst sammansatta gäng (tex. rånarligor som träffats på kåken), eller grupperingar med regler o konsekvenser när det bryts mot dessa men inte har en religiös gemensam nämnare (tex.HellsAngles). Muslimska klaner med stora släkten som bas, och med ett överhuvud. Inom dessa grupperar sig gäng med tillhörighet till olika muslimska trosuppfattningar som Salafism, Shia, Sufism, Sunni. Alla dessa klaner/trosuppfattningar konkurrerar in i döden i vårt sekulärt land som regleras av lagar som var skrivna för etniska svenskar. Skall de muslimer som kommit till vårt land vara kvar här (inte alls självklart) måste ett gigantiskt arbete starta för att reglera rättigheter och skyldigheter för dessa grupperingar och där det sekulära samhället i alla avseende skall dominera över det religiösa. Lagen om mångkultur i det svenska samhället måste rivas upp och skrivas om att hantera verkligheten inte flummiga utopier. Jag skulle gärna se detta arbete påbörjas av ThorAlf eftersom vänsterjournalister eller för den delen BRÅ som borde gjort jobbet aldrig kommer att göra det.

  Gilla

  • Bergman år 2021 2021-01-17 / 09:38

   Men…
   Vem ska nu betala? Vem ska punga ut?
   Var fan ska han få pengar från när mina dom e slut?

   Gillad av 1 person

 9. Hilmer 2021-01-16 / 23:44

  Familjen Ali Khan i Göteborg är väl inblandad i en större del av dessa.

  Två skjutna i Stockholm ikväll på två olika platser, en man dog och en kvinna skadad.

  Vilka var dessa…?

  Gilla

Kommentarer är stängda.