TOKIGA MILJÖPARTIET

De profilerade företrädarna för Miljöpartiet försvinner den ena efter den andra. Det var några år sedan som en gråtande Åsa Romson tog bakdörren ut från Rosenbad. Vid valet 2018 lämnade Gustav Fridolin som språkrör och lämnade över till den märklige och magre Per Bolund som språkrör tillsammans med Isabella Lövin. Hon som låtsades inte känna igen sin makes koldioxidbastard till pickup i direktsändning från Almedalen.

Nu lämnar Isabella Lövin regeringen och som språkrör för Miljöpartiet. Varför lämnar hon politiken just nu? Någon vecka före jul meddelande en riktig profil inom Miljöpartiet, Peter Eriksson att han lämnade som minister omgående men även politiken. Varför lämnar han politiken?

Det är ju framförallt dessa politiker som drivit på den vansinniga politiken inom migrationsområdet, klimatpolitiken och energipolitiken. En politik som nu obevekligen håller på att dra ned Sverige i bottenträsket. Konsekvenserna av denna vansinniga politik kommer nu dag från dag att visa sig för det svenska folket, inte minst när det gäller vår elenergiförsörjning. Där spiken i kistan sannolikt var nedstängningen av Ringhals 1 vid nyår. Något som gör att Sveriges energibalans hamnat rejält på minussidan.

”Vill du göra en klimatinsats idag? Minska din elanvändning något. Just nu har hela Sverige väldigt höga elpriser och importerar smutsig kolkraft från Polen. Det gör lika stor nytta oavsett var du bor i landet! Själv avvaktar jag med morgondisken. :)”

Twittrade en energisakkunnig på Naturskyddsföreningen enligt SvD.

Det kan nog bli att låta disken stå många dagar under vintern och att använda diskmaskinen kanske man bara kan göra under andra årstider. Den senaste veckan har Sverige importerat elenergi vid flera tillfällen, senast under eftermiddagen idag.

”Att kärnkraft är osedvanligt effektiv klimatpolitik illustreras väl av att förtidsavvecklingen av Ringhals 1 och 2 årligen ger 3 procent högre koldioxidutsläpp, vilket är tre gånger så mycket som utsläppen från hela det svenska inrikesflyget. Men trots kärnkraftens betydelsefulla roll för klimat och samhälle röstade riksdagen i fjol nej till förslaget från M, KD, L och SD om att statliga Vattenfall skulle driva vidare reaktor 1 och 2.

Sveriges ena regeringsparti kallar sig alltså ”de gröna” samtidigt som det kämpar för avvecklad kärnkraft och därmed ökar koldioxidutsläppen. Det andra kallar sig för ”Sveriges arbetarparti” och säger sig vara garanten för svensk industri, samtidigt som de ökar risken för elbrist och därigenom stryper förutsättningarna för näringslivet att verka.

Hur ska Sverige ta ledning i klimatomställningen utan säker tillgång till ren el? Och hur ska jobben värnas när bristande elförsörjning sätter krokben för företagen?”

https://www.svd.se/de-grona-forblindas-i-karnkraftsfragan

Är det detta som Miljöpartiets profilerade politiker Fridolin, Lövin och Eriksson nu flyr ifrån sitt ansvar och det samhälle de drivit igenom. Givetvis kommer ingen erkänna det men jag tror det är en stor del av sanningen. Det kan ju inte vara helt dumma i huvudet, utan de borde också se konsekvenserna.

De som nu kan tänkas bli Miljöpartiets nya språkrör verkar på mig vara ännu mer verklighetsfrånvända än de avgående. Jag tänker i första hand på Annika Hirvonen som inte verkar ha alla hästar hemma.

Stefan Löfven står nu också inför en regeringsombildning och skall utse en ny vice statsminister efter Isabella Löfvin. Det blir intressant att se vem regeringen utser till det uppdraget och vilka övriga förändringar som sker. Kommer Peter Eriksson överhuvudtaget ersättas? Kommer MP finna sig i att missta en ministerpost? Eller kommer det skapas något nytt ministerområde?

Blir det kulturminister Amanda Lind som blir vice statsminister i den feministiska och rödgröna regeringen. Bevare mig väl från dårskapen i regeringen!

21 reaktioner på ”TOKIGA MILJÖPARTIET

 1. fantomen1 2021-01-19 / 14:38

  Med tanke på att islamistpartiet Nyans med stor sannolikhet kommer att godkännas till 2022 så kommer S att dramatiskt minska sin valboskap, då så gott som alla muslimer hittills röstat S, p.g.a. att de ger mest i bidrag till dessa. Nyans kommer att med tvång få muslimerna att rösta på detta ”nya” parti, och då får Sverige ett islamistparti i regeringen, som får minst 5-6 procent av alla röster.

  Gillad av 1 person

 2. Ivar Andersson 2021-01-19 / 11:18

  Vi har ett rött och ett grönt parti i regeringen och politiken blir brun som i brunkol.

  Gillad av 1 person

 3. turrim 2021-01-19 / 11:05

  Den tokiga kulturministern Amanda Lind säger i riksdagen att det är inte fråga om censur på nätet. Men vanligt folk trycker på fel saker vilket riskerar leda till extremism och polarisering.

  Jag tillhör vanligt folk och Amanda kan inte veta vad jag läser och varför – hoppas jag; eller har hon direkt access till Expo?

  Så en gissning från Amanda att jag ”riskerar” bli polariserad när jag ser på SwebTV är således giltigt skäl för att släcka ner deras sakliga utbud. För övrigt har jag enligt grundlagen rätt att se på vad jag själv vill.

  En saklig bedömning är nog att risken för polarisering är säker om man endast ser på SVT.

  Dessutom är risken stor med nuvarande statsminister att Amanda utnämns till hans vice statsminister.

  https://www.friatider.se/ministerns-obegripliga-algoritmer-svar-om-natcensuren

  Gilla

 4. Nils Dacke 2021-01-19 / 09:54

  Det absolut viktigaste vid nästa val är att fascistpartiet MP hamnar utanför riksdagen, detta är så viktigt för landets framtid att både S och C kan få vara kvar vid köttgrytorna om bara MP försvinner.

  Gillad av 1 person

  • tompas11 2021-01-19 / 10:41

   S och C är ju precis samma fascistpartier, så det lär göra liten eller ingen skillnad om MP blir kvar eller ej.

   Gillad av 2 personer

 5. Bergman år 2021 2021-01-19 / 09:03

  Den här dängan är ännu aktuell på Söder.
  Melodi: En sockerbagare

  En MP-väljare det bor på Söder
  Hen dricker latte så magen blöder
  Hen äter rötter och odlar bin
  Och lajkar bilder på Fridolin
  Och i hens fönster hänga massa växter
  och på hens Facebook skrivs det gröna texter
  Hen är så trogen som nån kan bli
  men när det gäller så blir det Fi

  Gillad av 2 personer

  • Andersson 2021-01-19 / 18:41

   Vexter o texter heter de på Söder. I alla fall när jag bodde der. Men det femtio år sedan. De var tider det.

   Jag hade en kompis som hade en morsa som var från Värmland. Hon hade ett ölsjapp på Skånegatan. Ibland när vi varit ute och rumlat hela natten ramlade vi in där på tidigt på morgonkvisten. Då fick vi en bastant avhyvling, en stor balja java och en rejäl macka. Men ingen pilsner. Hon var snäll men bestämd på den punkten. Det brukade vara limpa, stekt falukorv och stekt ägg.

   Nu är allt borta men jag saknar det än. Sjappet, mackan och min gamle vän.

   Gillad av 1 person

 6. Thor 2021-01-18 / 22:36

  Undrar hur mycket serverhallarna har drivit upp elpriserna? Enligt lagen om tillgång och efterfrågan så har de definitivt bidragit till höjda priser.

  Och på utbudssidan har Ringhals 1 och 2 försvunnit.

  Ett lämpligt jobb att anförtro riksdagens utredningstjänst.

  Hallå SD! Ni spelar mot öppet mål!

  Gillad av 4 personer

   • Thor 2021-01-19 / 09:43

    Vilket annat riksdagsparti skulle ge uppdraget till riksdagens utredningstjänst?

    Att det är många skitstövlar inom SD är en annan sak.

    Gillad av 1 person

   • Andersson 2021-01-19 / 17:58

    THOR 2021-01-19 / 09:43

    Vilket annat riksdagsparti skulle ge uppdraget till riksdagens utredningstjänst? Att det är många skitstövlar inom SD är en annan sak.

    – – – – – – – – – – – – – –

    Jag skojar inte om allvarliga saker ….

    Gilla

   • Andersson 2021-01-19 / 18:45

    Men snälla du. Vi kan väl ladda dom batterierna utomlands. Polen kanske.

    Gilla

 7. Roger... 2021-01-18 / 22:07

  Mina fem öre.

  Att Peter Eriksson lämnade tror jag beror på att han visste att swebbtv skulle censureras på tuben m.fl. inom kort, och ville nog inte vara med om detta, då bättre att avgå med hedern/tystnaden i behåll?
  Han var ju digitalminister och säkert med hjälp av Miniorganet Johansson som inte vill höra sanningen, och när MJ öppnar munnen är det bara sorgligt att höra flosklerna.

  Och mer kommer det att bli, bara början på idiotin, mörklägg allt.

  Stora stenar kan man ha en släpkärra till då istället för en pickup, lastar mer också.

  Gilla

 8. Sven d.ä. 2021-01-18 / 21:35

  Miljöpartiet har nått sitt före-bästa-datum. Greta har sin bästa tid bakom sig. De två är på väg utför. Miljöpartiets väljare kommer att migrera över till andra partier, förmodligen Vpk , Centern och Socialdemokraterna. Mp kmmer att dra de tre partierna mer till vänster. Valrörelsen 2022 kommer att bli intressant.

  Gilla

  • Ölandsbonde 2021-01-19 / 10:41

   Tyvärr tror jag de blir kvar i riksdagen. Det finns så många efterblivna i landet nu att de säkert kommer över 4%. Tänk bara på alla unga som lurats i årtionden. Enligt uppgift skulle 75% av svenskarna röstat på Biden. Så nog lär mupparna nå sina 4%. Om S behöver dem så får de vara med i regeringen.

   Den s k oppositionen bara pratar och vågar sig inte på några misstroendevoteringar. Den duger inte.
   Vid valet 2022 kommer allt som inte fungerar att skyllas på pandemin. T ex kommunernas ekonomi som för många var körd under botten vid den här tiden förra året. Någon som hört något om detta sedan dess?

   Gilla

 9. Lars Johansson 2021-01-18 / 20:42

  Jag bara kommer ihåg Bohlunds fanatiska ögon vid en intervju när han fick mothugg! Jag tänkte att denne man är inte riktigt frisk!

  Gilla

 10. Andersson 2021-01-18 / 20:14

  Det har ju bra i två månader. Eller lika dåligt …

  Gilla

 11. Anders 2021-01-18 / 20:12

  De lämnar såklart för att i god tid innan nästa val säkra välbetalda jobb. För efter ett förmodat katastrofval för MP, där de möjligen åker ur riksdagen och S tappar makten, så kommer det inte bli några fina reträttposter. Inte ens om S behåller makten så är det säkert att de bryr sig om MP.

  Gilla

 12. Rune N 2021-01-18 / 20:07

  De börjar väl inse att deras politik inte håller längre? Bäst att sticka när det roliga är slut.

  Gilla

 13. Håkan Spångberg 2021-01-18 / 19:55

  Väljarna har det yttersta ansvaret.
  Under förutsättning att valresultatet är korrekt så röstar väljarna fram oikofoba företrädare som inte har Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen i val efter val.
  Tyder på självskadebeteende hos befolkningen.
  Eller är det resultatet av decennier av hjärntvätt.
  Att ett litet extremistparti som Mp får sätta dagordningen i detta land är ofattbart.
  Något för framtida forskning att försöka förklara…
  Sverige RIP.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.