DEN NYA BROTTSLIGHETEN

Skönt att få höra lite klarspråk. Jag undrar dock om partiledningen i SD gillar Charlie Weimers klarspråk. Jag är mycket tveksam.

Barometern har publicerat några artiklar om brottsutvecklingen i Kalmar. Nu litar jag inte helt och hållet på statistiken från Polismyndigheten då det finns alldeles för många politiskt korrekta personer även inom myndigheterna. Många kommer säkert ihåg hur Polismyndigheten kodade flera tusen brott som kod R291 där asylsökanden var inblandade. Något som jag skrev om på min blogg. Förtroendet för myndigheten fick då en rejäl törn hos mig.

Våldsbrotten har minskat ganska rejält på Kvarnholmen från 75-80 våldsbrott ned till 40-45 under 2020. Men förklaringen är ju ganska självskriven i och med att restauranger, pubar och klubbar var mer eller mer nedstängda om helgerna och alkoholserveringen varit begränsad synnerligen sen kvällstid och under nätterna. Dessutom har också kommunen haft anställda ordningsvakter som patrullerar på Kvarnholmen under ”risktid”.

Våldsbrotten har dock ökat i de invandrartäta stadsdelarna Oxhagen och Norrliden. Men även i Lindsdal. För några år sedan delade jag ut valinformation i Smedbys invandrartäta område som kallas Löten. Jag träffade då några vaktmästare som jag pratade med och de beskrev att situationen blivit mycket bättre i Löten men att problemen flyttat till Lindsdal och området Kroppkakan. Det är sannolikt det som vi ser resultatet av nu.

Det brott som ökat allra mest är inbrott i källarförråd och i vindsförråd. Dessa inbrott har ökat med ca 200 procent under 2020. Kommunpolisen Niko Kalcidis sa tidigare följande.

”Ligorna står för bostadsinbrotten, medan det mer är missbrukare som gör inbrott i källare och förråd. Och där kan ganska få personer sätta sin prägel på statistiken.”

Undrar om antalet missbrukare ökat så kraftigt i Kalmar? Jag tror dock att det är andra grupper som börjat ägna sig åt dessa inbrott i förråd. Skulle vara intressant att se i vissa stadsdelar dessa inbrott sker. Är det även i de invandrartäta områdena?

10 reaktioner på ”DEN NYA BROTTSLIGHETEN

 1. Kalle 2021-01-21 / 14:28

  Tre unga män döms till fängelse för knivöverfallet i samband med en bröllopsfest i Knäred i somras. Men inte för mordförsök, som åklagaren ville,

  Ringde halmstad tingsrätt, mena folk…

  Gilla

 2. Champagne Supernova 2021-01-20 / 23:15

  Thoralf, varför tror du Rikshem låter sina fastigheter (Kroppkakan) i Lindsdal förfalla?
  Skötseln av ytterområdena är kraftigt eftersatt. Ser ut som allmän misär.

  Gilla

 3. ac carlsson 2021-01-20 / 20:03

  Jag tror inte att Charlie Weimers riskerar uteslutning från SD. Han nämnde att förövarna var ”migranter” och det är nog tillåtet inom partiet, hade han specificerat varifrån migranterna kommit eller nämnt vilken religion de har så hade det varit en annan sak.
  Dessutom utgör inte Weimers något internt hot, både han Jessica Stegrud kom ju in i partiet strax före valet till EU-parlamentet. Rimligtvis har de ännu inte hunnit få speciellt många fiender bland sina så kallade partivänner.

  När SD rensar inom de egna leden, gör de ibland som staten och ser till att klämma åt människor som saknar förmågan att uttrycka sig på politiskt korrekt sätt, och skapar därmed varnande exempel. Ibland väljer man i stället att utesluta ”fritänkare” som Thoralf för att slippa en besvärlig intern diskussion.

  Gilla

 4. Lars 2021-01-20 / 12:55

  Vakter i en liten stad som Kalmar är lite udda.

  Gilla

 5. Ludvig 2021-01-20 / 07:24

  Jag tror att han hade haft det lugnare i KD, nu väntar kanske uteslutning.

  Gilla

 6. Sven d.ä. 2021-01-19 / 23:09

  Jag tror det finns en skillnad på vad man kan eller får säga i Sverige alternativt säga i utlandet. Men detta bör sägas i Sveriges Riksdag.

  Gilla

 7. Hilmer 2021-01-19 / 22:43

  Inbrotten i Kalmar är ju sanslöst många, verkar t o.m. vara fler än i storstäderna.

  Gilla

 8. tompas11 2021-01-19 / 21:01

  Det var i sanning ord och inga visor. Bra mer av detta!

  Gillad av 1 person

 9. Håkan Spångberg 2021-01-19 / 20:31

  Uteslutning…?

  Gilla

Kommentarer är stängda.