SLUTREPLIK MED VIDEOKLIPP

Idag publicerades min slutreplik i Barometern angående befolkningsökningen och bostadsbyggandet i Kalmar. Jag har tidigare fått ett svar från kommunalrådet Johan Persson på min debattartikel. Nu kritiserar jag hans typiska Johan Perssons svar. Det skall inte vara någon betalvägg för att läsa min slutreplik.

https://www.barometern.se/debatt/kalmar-gar-i-malmo-eller-sodertaljes-fotspar-5cb78962/

Jag har också testat att göra ett litet videoklipp där jag kommenterar befolkningsökningen sedan Johan Persson blev kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande 2005 i Kalmar.

Här nedan finns texten från min slutreplik om någon inte skulle kunna läsa den på länken ovan.

”Kalmar går i Malmö eller Södertäljes fotspår”

Slutreplik i debatt rörande bostadsbyggande i Kalmar, tidigare inlägg 20 och 23 januari.” Det blev en typisk Johan Persson replik. Han bemöter inte min problembeskrivning.”

Istället fick vi ett nytt prov på hans ego då han räknar upp hur ”duktig” han varit och vad han åstadkommit, kryddat med ett och annat falskt påstående som att jag skulle röstat nej till Linnéuniversitet i Kalmar. Jag röstade JA till ett Linnéuniversitet vid Brofästet.

Inte med ett enda ord berörde han att befolkningsökningen under hans tid som kommunalråd består av närmare 80 procent med utländsk bakgrund eller närmare 90 procent, om även födda med en utländsk och en inrikes förälder räknas med i statistiken. Johan Persson kallar det för Kalmars positiva utveckling! Jag delar inte den uppfattningen och han har rätt i att jag stör mig på den, då den medför segregation och att Kalmar går i Malmö eller Södertäljes fotspår, där Socialdemokraterna styrt kommunerna under decennier genom att säkra makten med stor invandring.

I repliken berör han inte heller den bostadsbubbla som byggts upp. En koll hos bostadsförmedlare och fastighetsmäklare visar vart det är på väg. Idag kan man få grattis hyra under tre månader om man skriver ett hyreskontrakt. Det visar att utbudet redan idag är större än efterfrågan men det gynnar förstås invånarna, i varje fall de med pengar och bra inkomster. Men som en expert på Boverket uttryckte det. ”Ska man ha statligt investeringsstöd, som Kalmar brukar söka, så handlar det om lägenheter som endast uppfyller byggreglernas minimikrav. Jag tror inte att kapitalstarka hushåll kommer att vilja bosätta sig här.”

Johan Persson menar att hyrorna är rimliga i de nya områdena. Det får stå för honom. Jag har dock fått uppfattningen att många inte har råd med hyran i dessa områden, utan att många äldre tvingas idag bo kvar i områden som de upplever blivit väldigt otrygga på grund av befolkningsutvecklingen och segregationen.

Jag varnade mycket riktigt för invandringskostnaderna 2015. Idag är nästan alla partier överens om att begränsa invandringen kraftigt på grund av den totalt misslyckade integrationen, till och med Socialdemokraterna. Uppenbarligen delar inte Johan Persson sitt partis uppfattning. Det tragiska är att Johan Persson inte ser längre än till kommungränsen. Bara Kalmar kommuns ekonomi går plus, om sedan regionerna och staten går med stora underskott tycks vara helt ointressant för kommunalrådet.

Att Kalmar kommun klarade sin ekonomi 2015-2019 beror på enorma ersättningar, bidrag och åtgärder från staten på cirka 1 100 000 000 kronor eller cirka 1,1 miljarder kronor för enbart Kalmar kommun under dessa år. Det handlar om ersättningar från Migrationsverket på närmare 750 miljoner kronor men även de så kallade välfärdsmiljarderna, Etableringsersättningar och ”låtsasjobb” som extra tjänster, moderna beredskapsjobb genom Arbetsförmedlingen, för att rädda kommunernas ekonomi och att inte kommunens försörjningsstöd skulle raka i höjden.

Utan dessa statliga stöd hade skattehöjningar varit enda räddningen för Johan Persson och Kalmar kommun.

Thoralf Alfsson, ledamot kommunfullmäktige Kalmar

Annons

19 reaktioner på ”SLUTREPLIK MED VIDEOKLIPP

 1. Sven d.ä. 2021-01-30 / 21:25

  Du måste in i denna värld med små filmer upplagda på någon av plattformarna. Det blir ett måste till nästa val.

  Du kanske t o m måste ha en liten studio hemma med rätt ljus och ljud. Du måste dessutom ha en reservplan om eller kanske när du blir avstängd på någon av plattformarna.

  Gillad av 1 person

 2. Otto 2021-01-30 / 13:36

  Vilka i regionen är det som gått före i vaccinationskön? Hårfästet gnäller idag på att krögarna bidrag dröjer. Hans partivänner styr ju Sverige, kan han inte prata med sina vänner Ardalan och Stefan?

  Gillad av 1 person

  • Erik 2021-01-30 / 19:05

   Kalmar var en av regionerna på TV4-nyheterna nu där chefer och deras anhöriga gått före. Vidrigt är bara förnamnet.

   Gillad av 1 person

 3. Benny 2021-01-29 / 18:24

  Försöker få fram uppgifter på hur mycket olika kommuner i Sverige få i statsbidrag! Verkar helt omöjligt att få fram överskådlig statistik men det kanske är meningen från myndighetens sida! Alf har du bättre info om detta någonstans? Är nyfiken på hur mycket liknande kommuner som Karlskrona, Växjö och Halmstad får i bidrag jämfört med Kalmar!

  Gilla

  • Thoralf A 2021-01-29 / 18:30

   Jag har utarbetat en rapport som jag har erbjudit SD-kommunföreningar. En delföreningar har nappat men det ligger en hel del arbete bakom rapporterna så jag tar lite betalt för den. Men av de kommuner du nämner har jag bara erbjudit en kommun som inte återkom.

   Gilla

 4. Sven d.ä. 2021-01-29 / 17:16

  Du kan dina siffror, och det måste finnas ett stabil förståelse när man argumenterar.
  Men 8818, 5363, 1354 etc tycker jag inte är bra kommunikation, det blir för många siffror för Kalmarbon. Jag tror att % kan vara för svårt också. Du måste omsätta det i något begripligt. Vad vet jag inte. Men en idé kan vara att säga att Kalmar får ett nytt Norrliden vartannat år.

  Vad betyder det att 76% är icke etniska svenskar? Skolor, äldrevård, kriminalitet… det finns säkert många bra exempel att ta upp.

  Gilla

 5. Ò Hyra 2021-01-29 / 17:04

  600 000 utrikes födda, enligt text-tv utan egen försörjning. Hur många av dom tvingas Kalmars skattebetare försörja? Fast det är ganska ointressant, det är lika illa i hela landet. Och importen fortsätter b la genom så kallade kvotflyktingar.

  Kvotflyktingar, EU-migranter, papperslösa? I normala länder kallas dom illegala invandrare.
  Vilka är det som förvränger språket, och för svenska folket bakom ljuset.

  10 000 mindre i månaden, i pension, jämfört med våra grannländer.
  Det är vad vanstyret kostar. Inget Sverige först här. Vi ska bara hålla tyst medan vi blir rånade
  in på bara skinnet av våra vidriga makthavare.

  Ja du Löfven, du fick 4 000 mer i månaden och tjänar nu 180 000 kr/mån.
  Jag fick 60 kronor i månaden, och tjänar inte 180 000 om året.

  Jag antar att du, riksbyfånen, känner dej sååå god och fin. Så god som någon
  som hyllar idealen om jämlikhet och broderskap bara kan göra.

  Vad jag skulle vilja säga till dej, Herr Riksbyfåne om vi träffas?
  Ja det vågar jag inte sätta på pränt.

  Gillad av 2 personer

 6. Ò Hyra 2021-01-29 / 16:23

  Persson är väl som dom andra hycklarna: hyllar mångkulturen men vill själva inte ta del av den.
  Det är nog därför han bosatt sej lantligt, på behörigt avstånd från Kalmar.

  Gillad av 1 person

 7. Sputnik 2021-01-29 / 15:01

  Han har väl aldrig någonsin haft några argument, annat än floskler?

  Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2021-01-29 / 20:10

   Jag är rädd för att det är floskler man vinner val på. Folk vill inte se och förstå sanningen.

   Gillad av 2 personer

 8. Olle 2021-01-29 / 13:44

  Mannen kommer bli historisk som den som förstörde Kalmar på 10 år!

  Gillad av 1 person

 9. Hacke 2021-01-29 / 13:04

  Mycket koncist och informativt videoinlägg. Svidande fakta som etablissemanget naturligtvis inte vill ska komma till allmän kännedom.
  Klockren slutkläm med frågan till Johan Persson Persson!
  Han är bara ett av otaliga exempel på sossarnas smutsiga resa från folkrörelse till folkfiende.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2021-01-29 / 15:35

   Funderar på att göra ett kort videoklipp varje vecka och se om det är uppskattat. Max längd 2 minuter men helst kortare.

   Gilla

   • Jan 2021-01-29 / 19:09

    Jag vill gärna se video varje vecka! Bra förslag!

    Gilla

   • Thoralf A 2021-01-29 / 19:13

    Det viktigaste är ju sedan att klippen sprids på sociala medier.

    Gilla

 10. Hilmer 2021-01-29 / 12:38

  Johans partikollega Boel styr i Södertälje och är lika nöjd som han är. Johan är mästare på att slå sig för bröstet och raljera med sitt stora ego. Han är dessutom helt oförmögen att ta till sig kritik.

  https://teraply.se/narcissism

  Gillad av 1 person

 11. Jan 2021-01-29 / 12:27

  Det är skrämmande hur Johan Persson ”Hårfästet” lever med skygglappar och i förnekelse.

  Gilla

 12. Lars 2021-01-29 / 12:23

  Är du förhindrad att lägga ut en kopia på ditt svar här på bloggen (till oss som inte har tillgång till ”Barran” ) ?

  Gilla

 13. Staffan Sundqvist 2021-01-29 / 11:54

  Bakom betalvägg.

  Den fre 29 jan. 2021 11:51WordPress.com skrev:

  > Thoralf A posted: ” Idag publicerades min slutreplik i Barometern angående > befolkningsökningen och bostadsbyggandet i Kalmar. Jag har tidigare fått > ett svar från kommunalrådet Johan Persson på min debattartikel. Nu > kritiserar jag hans typiska Johan Perssons svar. Det skall ” >

  Gilla

Kommentarer är stängda.