KLIMATNÖDLÄGE I KALMAR

Stövlar på mot de stigande havsnivåerna i Kalmarsund.

”Thoralf Alfsson (-) är och har varit den hårdaste kritikern av beslutet att konstatera klimatnödläge. Han menar att det är ren och skär populism från kommunalrådets och majoritetens sida, även om fullmäktigebeslutet togs i stor enighet.”

”Ordförande Johan Persson talar med kluven tunga och bara driver en symbolpolitik när det gäller klimatet och att det i Kalmar råder klimatnödläge. När han samtidigt gör allt för ökat resande, turism, nya hotell och nya företagsetableringar till Kalmar. Hyckleriet har inga gränser, inte ens i Kalmar kommunfullmäktige”, skrev han i en debattartikel.

Det är dock tråkigt att Barometern döpt om ”klimatnödläge” till ”miljönödläge” på flera ställen i texten. Jag hoppas att det är slarv från journalisten. Det är dock väldigt bra att Barometern uppmärksammar beslutet om klimatnödläge som togs i oktober nu när vi har en kall och snöig vinter. Något som går helt emot vad klimatalarmisterna påstår.

Men klimatalarmisterna på Länsstyrelsen i Kalmar fortsätter gå på om att havsnivå skall stiga med en meter till år 2100. Suck….

I debatten i kommunfullmäktige var jag den enda ledamoten som argumenterade emot beslutet om klimatnödläge i Kalmar. Jag kände mig som pojken i sagan om Kejsarens nya kläder som ropade att kejsaren är naken men frågan är om någon av 7-klöverns politiker ens förstod min liknelse från talarstolen.

Annons

10 reaktioner på ”KLIMATNÖDLÄGE I KALMAR

 1. Onkel Björn 2021-02-19 / 19:14

  Nödläge. Läste för ett tag sedan en artikel om Texas, där man har haft både snö och kyla i överflöd. Detta ledde till att man fick problem med elöverföringen och det var tydligen väldigt nära att det kollapsade helt. Hade det kollapsat hade större delar av Texas drabbats och det hade kunnat ta månader för att få ordning på det hela igen.
  Man kan ju undra vilka marginaler som vi har i detta landet när det gäller elnätet riktigt kalla dagar.

  https://www.texastribune.org/2021/02/18/texas-power-outages-ercot/?utm_source=pocket&utm_medium=email&utm_campaign=pockethits

  Gilla

 2. Ivar Andersson 2021-02-19 / 16:21

  Johan Persson på bilden saknar flytväst vilket är obligatoriskt vid klimatnödläge 🙂

  Gilla

  • Onkel Björn 2021-02-19 / 19:16

   Han kanske har en fallskärm : ) .

   Gilla

 3. Hilmer 2021-02-18 / 19:14

  Snygg bild på Hårfästet, vem har ritat den? 🙂

  Gilla

 4. Evert 2021-02-18 / 14:32

  Vi har 10 år på oss Jo det har man hört förut vid ett flertal tillfällen. Har det hänt nåt ? Nej inte ett skit. Klimatnödläge Vilken trams !

  Gillad av 2 personer

 5. awsvensson 2021-02-18 / 13:18

  Att det skulle stiga en meter i Kalmarsund tyder på en enorm okunskap ,att inte känna till att vi har en landhöjning i varierande grad med maximum i Norrland o avtagande mot Skåne, om det hade handlat om virriga miljöpartister vore en sak ,men här handlar det om folk på Länsstyrelsen.

  Gillad av 1 person

 6. Tony 2021-02-18 / 13:01

  Den store tänkaren Stefan Löfven anser att hans kolleger utfall mot SD
  var rätt, SD är ett arbetarfientligt parti??

  Konstigt, hur kan det då va att merparten av alla arbetare flyttat från
  Sossarna till SD och AFS ? Man flyttar väl inte till ett parti som jobbar emot dem?

  Gilla

 7. Jan i Nybban 2021-02-18 / 12:47

  Här i Nybban har vi inte klimatnödläge ! Men vädret växlar med årstiderna

  Gilla

 8. turrim 2021-02-18 / 12:10

  Ni har således en modern Völva (S) i Kalmar som kan bestämma Ragnarök till 2031. Har Anna Thore bestämt vad som ska göras under dessa 10 sista år och för hur många miljoner som ändå föröds? Det bör vara av nationellt intresse att få veta.

  Gilla

 9. Sven d.ä. 2021-02-18 / 11:00

  Vad har i praktiken gjorts? Byggt murar till havet? Stängt industrier? Sänkt temperaturen i komunalhuset? Eller är det bara prat och dokument.

  (I Europaparlamentets talas det ofta om klimat- och miljönödlägen, så det är nog ingen tillfällighet av journalisten.)

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.