DEBATT SVERIGES ELFÖRSÖRJNING

Ny vindkraftspark 10 km väster om Kalmar, mellan Ljungbyholm och Trekanten. Vindkraftverken har en totalhöjd på ca 200 meter. Ännu ett stort skogsområde som helt förlorat sitt naturvärde.

Har i helgen lyssnat på förra veckans debatt i riksdagen om Sveriges elförsörjning. Väldigt intressant att höra de olika partiernas ställningstaganden men även hur de mörkar sina ställningstaganden i vissa frågor. Det förvånande är att de rödgröna partierna kan uttrycka så många tvivelaktiga påståenden eller rena lögner.

https://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/sarskild-debatt/sarskild-debatt-om-sveriges-elforsorjning_H8C120210305sd

Det var Sverigedemokraterna som begärt debatten och Mattias Bäckström Johansson som företräde SD i debatten. Det som förvånar mig är att MBJ inte tog några repliker på Richard Nordin (C), Birger Lahti (V) eller Lorentz Tovatt (MP) som är de riktiga motståndarna, förutom Socialdemokraterna. De sista 70 minuterna av debatten var MBJ helt frånvarande, mycket märkligt med tanke på att det var SD som begärt debatten.

Miljöpartiets Lorentz Tovatt är den största missbrukaren av sanningen och verkligheten. Han är dock rak när det gäller att kapa effekttopparna, det vill säga industrin måste stängas ned vid vissa tillfällen då effekten i det svenska elsystemet inte räcker till. Det är Miljöpartiets svar på hur man skall agera när det inte blåser. Men uppenbarligen har ingen i media reagerat på detta från debatten.

Anslutningsavgiften eller anslutningskostnaderna för havsbaserad vindkraft, det vill säga subventioner för vindkraft var något av det hetaste ämnet vid sidan av kärnkraften. Jag kommer återkomma  i ett kommande blogginlägg om havsbaserad vindkraft under veckan.

Tänk hur stor betydelse en enda röst i riksdagen har för utvecklingen av Sverige elförsörjning. S+C+V+MP = 175 och M+SD+KD+L = 174. Svenska folkets röster i valet 2018 håller på att förstöra Sverige framtida elförsörjning och det är Miljöpartiet som styr regeringen i denna fråga.

Makten fram till 2022 är viktigast för Socialdemokraterna, inte Sveriges framtid.

PS

Idag på morgonen importerade återigen Sverige elenergi från Polen och Tyskland och elpriset i södra Sverige var 3 gånger så högt i förhållande till Norrland. Om Miljöpartiet hade fått bestämma hade delar av svensk industri fått stänga ned i södra Sverige.

Annons

9 reaktioner på ”DEBATT SVERIGES ELFÖRSÖRJNING

 1. Razor 2021-03-08 / 20:59

  Johan Persson fortsätter tjata om livskvalitet på sin blogg. Lite kul att på hemsidan han hänvisar till, så nämner man bland annat Samhall som en stor arbetsgivare, där nyinflyttade kan söka jobb.

  Vilka är det som söker jobb på Samhall? Har de råd att köpa de bostadsrätter han länkar till på hemsidan?

  ”Regionen och länets kommuner har gått ihop och skapat en hemsida där de som är intresserade av att flytta till vår del av landet på ett enkelt sätt kan klicka sig fram till både jobb och bostäder. Det är en uppföljare till Kalmarsundsregionen.com som hittills drivits av de södra kommunerna i Kalmar län. Jag är övertygad om att fler människor de närmaste åren kommer att söka den livskvalité som vi kan erbjuda här.”

  Gilla

  • Ölandsbonde 2021-03-08 / 21:35

   Va?? Söka jobb på Samhall? Har precis allt spårat ur? Fast för de som Johan nämner så kanske det passar.

   Gilla

  • Hilmer 2021-03-08 / 21:56

   Om det är så många som vill ha livskvalitet, måste man då gå ut med en hemsida? Jobb är ju inte så viktigt längre menar JP. Sosse-Kalmar betalar så gärna bidrag och ordnar låtsasjobb.

   Gilla

 2. Ò Hyra 2021-03-08 / 18:39

  OT:
  Hur ska vi kunna ha en fungerande sjukvård när man anställer folk som precis har lärt sig att sjukdomar orsakas av bakterier o virus och inte av onda demoner?

  Gillad av 1 person

  • Ölandsbonde 2021-03-08 / 21:36

   Det är väl bra att de lär sig, även om de inte tror på det.

   Gilla

 3. Ò Hyra 2021-03-08 / 18:34

  OT: som ju brukar vara på måndagar, vill jag bara säga följande,
  som polisen också sa: Dom var på fel plats vid fel tillfälle.

  Polisens kommentar alltså… ta in det

  Gilla

  • Rune N 2021-03-08 / 20:10

   Vetlandaborna är alltså på fel plats när de gör sina ärenden i Vetlanda.
   Var tänkte sig denna polis var de skulle ha varit i stället?

   Gilla

  • Andersson 2021-03-08 / 20:13

   Var ska smålänningar vara? Om inte i Småland.

   Gilla

 4. Håkan Spångberg 2021-03-08 / 18:20

  Svenskar som röstar på vänsterregimen får väl som en konsekvens räkna med att bli arbetslösa om företagandet omöjliggörs.
  Jag kommer inte att gråta för de drabbades skull…

  Gilla

Kommentarer är stängda.