NY STATISTK BIVERK_INGAR V_CC_N

Idag har statistiken angående biverkningar vid vaccination mot covid-19 blivit fullständig med alla data. Enligt statistiken har 723 000 personer i Sverige fått minst en dos av något av de tre godkända vaccinerna.

I förra veckan var det 7 676 inkomna rapporter om biverkning. Det har nu ökat till hela 12 769 på en enda vecka. En ökning med hela 66 procent på bara en vecka. Det är framförallt AstraZenecas vaccin som står för den stora ökningen, från 3 281 rapporter i förra veckan till hela 7 490 rapporter om biverkningar på bara en vecka. Det motsvarar en ökning med hela 128 procent på en enda vecka.

När man sedan granskar hur många av dessa inkomna rapporter som Läkemedelsverket handlagt så blir jag förvånad. Av 12 769 inkomna rapporter har man bara lyckats handlägga och därmed klassificera endast 1 816 rapporter. Uppenbarligen har inte Läkemedelsverket den kapacitet som krävs för att handlägga alla inkomna rapporter. Detta trots att man haft flera månader på sig att förbereda sig för den nya situationen då hela Sveriges befolkning skall vaccineras.

Jag är väldigt förvånad över att inte journalister inom så kallad etablerad media granskar statistiken och hur det ser ut med biverkningar och framförallt allvarliga biverkningar. Är de inte förmögna att läsa statistik och dra egna slutsatser?

Frågan är om etablerad media och statsmedia medvetet mörkar statistiken om biverkningar?

Så här ser statistiken ut.

Till att börja med hur många personer som har vaccinerats och med vilket vaccin fram till den 11 mars. Alla uppgifter kommer från Folkhälsomyndigheten eller Läkemedelsverkets webbsidor.

Sedan börjar det intressanta när även antalet inkomna rapporter om biverkningar summerats för respektive vaccin.

Det intressanta är ju dock att ställa det i relation till hur många personer som vaccinerats med de olika vaccinerna. I nedanstående diagram redovisas andelen i procent av de som rapporterat biverkningar.

AstraZeneca vaccin toppar detta med stor marginal. Det är 5 gånger så stor risk att få biverkningar med AstraZenecas vaccin i jämförelse med Pfizer eller Modernas vaccin. I varje fall när det gäller kortsiktiga biverkningar. Hur det ser ut på längre sikt vet väl ingen idag.

Det som sedan gör AstraZenecas vaccin än mer alarmerande är om man studerar handlagda rapporter av Läkemedelsverket. Nu har ju Läkemedelsverket inte handlagt så många rapporter ännu av AstraZenecas vaccin men tendensen är tydlig. Så här många rapporter är handlagda av Läkemedelsverket.

Att antalet handlagda rapporter är så stor för Pfizer beror ju på att man började vaccinera med det vaccinet redan i december. Hur stor andel har då Läkemedelsverket klassificerat som allvarliga biverkningar för respektive vaccin? Läkemedelsverket anger dock inte hur definitionen för allvarlig biverkning lyder.

För AstraZeneca anses mer än 4 av 5 inkomna rapporter om biverkningar vara allvarliga medan det bara är ungefär vart tredje för de övriga två vaccinerna. Det är också anledningen till att man inom sjukvården lärt sig att bara vaccinera en tredjedel i taget av de anställda på en avdelningen, då många kan få biverkningar och utebli från jobbet någon eller några dagar efter att de vaccinerats. Inte undra på att det finns många frågetecken om biverkningarna för vaccinet från AstraZeneca.

Men sedan ser det dock helt annorlunda ut om man tittar på antalet rapporterade dödsfall. Här skall man vara noga med att det är väldigt osäkert om det finns något samband mellan dödsfallen och vaccinet. AstraZenecas vaccin har ju i princip inte används till 65+ och det påverkar säkert utfallet i antalet avlidna.

Det intressanta är ju även här att ställa det i relation till antalet personer som fått respektive vaccin.

Här toppar Pfizers vaccin i topp även när man tar hänsyn till hur många som vaccinerats med det kan ju beror på att det bara getts till äldre personer.

Jag kommer fortsätta följa statistiken en gång i veckan de kommande veckorna och se om det förändras över tid när yngre och yngre personer börjar vaccineras.

Annons

17 reaktioner på ”NY STATISTK BIVERK_INGAR V_CC_N

 1. Ivar Andersson 2021-03-13 / 09:55

  Journalister inom MSM är lata eller okunniga eller mutade så att offentlig statistik inte presenteras i tidningarna.

  Gillad av 1 person

 2. Christer 2021-03-13 / 08:15

  Vet inte om jag missat det men har inte sett till din statistik på insjuknade och döda pga Covid på ett tag nu.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-03-13 / 08:51

   Nej, det stämmer men jag uppdaterade siffrorna i mina dokument igår och planen är att publicera dem igen.

   Gillad av 1 person

   • Roland Salomonsson 2021-03-13 / 09:55

    Skilj då på registrerade döda MED Covid och dem AV Covid. Hur ser normal dödlighet ut och hur ser den ut från 20-01-01

    Det är sannolikt där Sverige skiljer sig från resten av världen. Här klumpas allt samman i samma ”officiella” statistik. Jag är främst orolig för vad Svenska regimens statistik UTELÄMNAR!

    Visste du att det ser ut som om alla mediciner, som positivt påverkar Covid sjukdomstillstånd f n av sjukvården BYTS mot ”likvärdiga” (påstår man). T ex får patienter som i flera år medicinerats med Pulmicort nya mediciner och de verkar inte alls likvärdigt. Jag förstod eg inte varför innan jag såg en blänkare om att forskare i Schweiz (tror jag det var), testat effekten av astma-mediciner hos covidsjuka. Det enda medlet som gav positiv effekt (lindrade andningssvårigheter) var just ”Pulmicort”( ett svensktillverkat läkemedel).
    Är det mer än jag (och Lars Bern) som ser sambanden? Alla verkningsfulla, oftast BILLIGA, mediciner mot Covidinfektion skall bannlysas. Alla skall tvingas till DYR vaccination.

    Jag tillhör riskgrupp, men kommer inte att vaccinera mig förrän om ett par år, när även långsiktiga biverkningar visat sig. Själv beslutade jag att istället ta influensavaccin kombinerat med vaccin mot lunginflamation. Det farligaste med Covid är ju att lungorna angrips, med lunginflammation som följdverkan.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-03-13 / 12:07

    Du kan ju berätta för mig hur man skiljer ”döda MED Covid och dem AV Covid”.

    Tror du på fullaste allvar att sjukvården försöker döda patienterna?

    Gilla

   • SB 2021-03-13 / 17:18

    Angående Roland Salomonssons kommentar nedan, kan man lägga till att Region Stockholm gjort en undersökning om dödligheten äldreboenden våren 2020, och då fann man att 8% av covid-19 patienterna avlidit av annat än covid-19, 17% direkt av infektionen och 75 % hade virusinfektionen varit en bidragande orsak till dödsfallet.

    Klicka för att komma åt rapport-covid-19-som-dodsorsak-sarskilda-boenden.pdf

    (se sida 9)

    detta rör specifikt covid-19 patienter på äldreboenden i Stockholm våren 2020, hur väl denna statistik överensstämmer över riket och över tid vet vi inte, men man kan nog utgå ifrån att denna undersökning stämmer ganska väl med hur förhållandet är. Vårdpersonalen gör ett fantastiskt arbete med dessa patienter. Det är hur man räknar statistiken det handlar om här. Väl värt att tänka på när media rapporterar antalet dödsfall MED covid-19

    Gilla

 3. Ölandsbonde 2021-03-12 / 23:37

  Ge mig Sputnik, annars får det vara. Efter att sosseddöden fått uppmärksamhet så har man blivit mer försiktig med triagering. Nu tas det måhända nya tag att minska fläskberget av gamla+

  Gillad av 2 personer

 4. Champagne Supernova 2021-03-12 / 23:11

  Thoralf, väntar på din kommentar angående haveriet Bulletin.nu.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-03-12 / 23:21

   Varför skall jag kommentera det? Jag har ingen kontakt med någon på Bulletin.

   Gillad av 3 personer

  • Andersson 2021-03-12 / 23:48

   Jag säger ingenting så har jag ingeting sagt:

   Gilla

 5. stefan a. 2021-03-12 / 21:40

  Fick min andra spruta i torsdags har ännu inte märkt någonting, men det gick ju märkligt fort att få fram vaccinet så man undrar om alla biverkningar verkligen är utredda, är säkert mycket pengar inblandad…

  Gillad av 1 person

 6. Bergman år 2021 2021-03-12 / 20:39

  På en vårdcentral idag i Stockholm bokade en närstående till mig sina vaccineringstider:
  Spruta 1: Vaccinering på tisdag. (Uppgavs vara fullgott skydd fram till spruta 2)
  Spruta 2: Vaccinering efter 9 veckor räknat från tisdag. Även den tiden bokades. (Spruta 2 behövdes, upplystes hon om, för att förlänga skyddet efter den tiden.)
  Vaccin: AstraZeneca

  Gillad av 1 person

 7. Testad o har antikroppar 2021-03-12 / 20:20

  Helt klart är media tillsagda av regeringen som vanligt att inte rapportera de allvarliga följder av vaccinet som kokats ihop på kort tid. Regeringen stöttar så klart samtliga läkemedelsbolag, allt handlar enbart om pengar. Man får ju verkligen hålla tummarna för att det inte bara är vanliga skattebetalate som blir svårt sjuka utan man önskar ju verkligen att samtliga politiker ska bli svårt sjuka o riskera samma risker som de utsätter vanliga folk med.

  Att det inte finns flera platser på Iva, att de få respiratorapparaterna är slut, att personalen är underbemannad som vanligt, att de får ligga o kippa efter andan, för exakt så har vanliga människor fått kämpa.

  Vad folk inte tycks ha fattat ännu efter 1 års pandemi, är att detta är en dödlig smitta som drabbar vem som helst, nyligen gick att läsa i media att tragiskt nog avled en stackars ungdom 20 år gammal, helt frisk innan insjuknandet o inga underliggande sjukdomar.

  Grabben var sjuk liksom övriga familjen, efter 6 dagar kände han sig helt frisk, han gick till jobbet som vanligt efter karantänen, en dag när han kom hem gick han o la sig för att vila på soffan, 5 minuter senare avled han. Obduktionen visade proppar i lungorna pga Covid, så kom ihåg, ingen går säker. En propp i lungan innebär omedelbar dödlig utgång o går inte att rädda.

  Gillad av 2 personer

  • Roland Salomonsson 2021-03-13 / 10:14

   Det viktigaste vid svår Covid, är ju att den sjuke får tillgång till SYRGAS snabbt. Det finns idag syrgassystem, som kan distibueras till varje äldreboende eller varje person med hemtjänst. FAST SÅDANT ANSKAFFAS INTE I SVERIGE, då de läkare som larmade om ”morden” blev svartlistade i Sverige, också var de som konstruerade systemet. IVA är överskattad och eftersom det krävs att den sjuke sövs, så är det närmast mord att lägga en svårt lungsjuk AV eller MED covid i IVA.

   Proppar i lungorna? Hur vet de att det är AV Covid? Proppar i lungorna kan uppstå av massor av andra sjukdomar, bl a MED Covid. Proppar, i synnerhet många små samtidigt, uppstår inte momentant. De tar tid att bildas, den ena efter den andra. Under tiden bör det uppstå andningssvårigheter, att hjärtat bultar d v s arbetar för högtryck, det bör göra ont inte minst pga syrebrist. Då springer inte ens en 20-åring runt.

   Exemplet verkar vara en HOAX avsedd att skrämmas med.

   Gillad av 1 person

   • .... 2021-03-13 / 14:40

    Du yrar i mössan du. Föräldrarna har själva gått ut med detta i media!!!!!!!

    Gilla

 8. Hacke 2021-03-12 / 19:25

  Tack för såväl den mycket intressanta redovisningen som den träffande rubriksättningen 😉
  Sjukt är bara förnamnet på utvecklingen.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.