VARFÖR INGA FRÅGOR TILL MALIN ALMQVIST

Idag skriver återigen Barometern om Länsstyrelsen Kalmar län dåliga ekonomi. Det var artikel 3 och 4 i detta ämne som startade för några veckor sedan då det visade sig att Länsstyrelsen under 2020 gick minus med närmare 7 miljoner kronor och att många anställningar nu hotades.

Jag tyckte att det var märkligt att den nya landshövdingen Peter Sandwall fick stå till svars i artiklarna för den urusla ekonomin då han tillträde sin tjänst den 21 september 2020 och att han knappast kan läggas till last för de stora ekonomiska bristerna i Länsstyrelsens ekonomi. Efter att Barometern även publicerat en andra artikel för några veckor sedan så skickade jag ett mejl den 4 mars till journalisten Rasmus Jeppsson och undrade varför tidningen inte ställt frågor till före detta länsrådet Malin Almqvist som slutade den 30 november vid Länsstyrelsen. Det var ju hon som hade det ansvaret för det dagliga arbetet.

”Länsrådet leder det dagliga arbetet vid länsstyrelsen och fungerar om landshövdingens närmaste medarbetare och ersättare när hon/han inte är i tjänst eller har förhinder. Länsråd utses av Sveriges regering efter normalt rekryteringsförfarande.”

Jag fick följande svar från journalisten Rasmus Jeppsson efter någon dag.

Bifall på min önskan att ställa frågor till Malin Almqvist.

Sedan har jag väntat och väntat varje dag på att det skulle komma en uppföljning på artiklarna där Malin Almqvist fick förklara varför man gick minus med närmare 7 miljoner kronor och om man från ledningen inte haft kontroll på ekonomin.

Idag kom det då två nya artiklar men inte ett enda ord om Malin Almqvist eller några frågor till Malin Almqvist. Återigen är det nye landshövdingen Peter Sandwall som får ta ansvaret för hur hans företrädare misskött ekonomin hos Länsstyrelsen. Peter Sandwall är till och med diplomatisk när han får en direkt fråga om vem som bär ansvaret för de stora underskotten i Länsstyrelsens ekonomi under 2020.

”Vems ansvar är det?

– Jobbar man på länsstyrelsen så går man till jobbet i avsikten att göra ett riktigt bra jobb. I det perspektivet är det inte någon enskild som har brustit. Utan här är det rutiner och processer som inte har varit tillräckligt bra.”

Jag kan istället svara åt Peter Sandwall. Ansvaret är helt och hållet den förra tillförordnade landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård men framförallt länsrådet Malin Almqvist som hade ansvaret för det dagliga arbetet men också ekonomin.

Nu tvingas Länsstyrelsen till ett sparmål om 14,5 miljoner kronor under 2021. Nu skall både förra årets minus och detta års minus rättas till med en stor risk för att ett 20-tal personer måste sägas upp från sina anställningar. Jag föreslår att man sparkar de som ägnar sig åt klimatförändringarna, de fyller ingen funktion och kostar bara pengar för skattebetalarna.

Hur många tror att Barometerns ovilja att både nämna Malin Almqvist som ansvarig eller ställa några frågor till henne beror på att hon är gift med Kalmar kommuns starke man, socialdemokraten Johan Persson?

PS

Malin Almqvist är fortfarande ”statsanställd” då den socialdemokratiska regeringen omplacerade henne den 1 december, från Länsstyrelsen i Kalmar län till jobbet som länsråd vid Länsstyrelsen i Kronoberg, när det började blåsa snålt i Kalmar. Ren vänskapskorruption inom det socialdemokratiska partiet och regeringen.

Annons

10 reaktioner på ”VARFÖR INGA FRÅGOR TILL MALIN ALMQVIST

 1. Bengt 2021-03-14 / 11:05

  Hur vågar länsstyrelsen anställa en massa folk under en Coronakris??
  Var det så att Malin anställde sina privata vänner? Speciellt inom den där Byateatern där både Malin o JP är skådespelare? Inom kultur finns inga jobb längre, de utbildar sig till ”riktiga” jobb istället, var det så att JP o Malins privata vänner anställdes till att ”jobba hemifrån” med trygga o bra löner på länsstyrelsen?
  Var anställningarnas syfte att Malin skulle kunna ha kvar en fot i Kalmar o på det sättet kunna få veta vad som händer o sker på länsstyrelsen för att kunna hjälpa sin man JP o fortlöpande kunna lämna info om länstyrelsens beslut i vissa frågor som kommunen JP kan ha nytta av? Vi skattebetalare undrar med stor förvåning, vad är detta för anställningar? Mitt i en brinnande pandemi?
  Är de helt urblåsta på den där myndigheten? O ekonomin verkar ingen ha haft koll på överhuvudtaget? Så går det när man anställde ett inkompetent länsråd utan ekonomisk examen o merit sambo med Kalmars kommunalråd?
  Ett länsråd behöver väl åtminstone ha en utbildning som civilekonom när man hanterar en kassa innehållande flersiffriga miljonbelopp o framförallt även en kandidatutbildning i statskunskap.

  Gilla

 2. Pekka 2021-03-14 / 10:49

  Läser idag i Barometern.

  ”Barometern-OT har sökt före detta länsrådet Malin Almqvist, men hon vill inte medverka i en intervju.”

  Gilla

 3. Marie 2021-03-14 / 10:00

  Jag är inte förvånad. Malin som länsråd är tydligen dålig på företagsekonomi och Cecilia verkar ha samma bekymmer. Vad jag förstått så slutade vissa viktiga nyckelpersoner inom ekonomi och HR efter att landshövding Thomas C fick gå. Ryktet säger att Malin tvingade bort dessa eftersom husfrun som fick sparken hade anställts av Malin.
  Jag är övertygad om att det finns många saker som man kan grotta ned dig i som kommer att få konsekvenser för vissa personer.

  Gillad av 1 person

 4. Nils Dacke 2021-03-14 / 09:50

  Den socialdemokratiska korruptionen genomsyrar idag stora delar av samhället där minsta lilla förening, intresseorganisation, kommun, region till det ”opolitiska ”delen av regeringskansliet är översållade av deras obehagliga och odemokratiska tentakler. Denna kontroll och korruption hade till och med imponerat på gamla DDR och Sovjet.

  Gillad av 1 person

 5. Heja DK Dagens Kalmar 2021-03-13 / 23:07

  Dagens Kalmar DG står ju i en högre klass än fake blaskan Barran, för Barran hade ju krypavstånd till Stortorget där Charlotte Åkerlind stod, det var endast DK som la ut klippet på fegisen Jeppe knas, Barran skulle aldrig vågat lägga ut ett sådant klipp på sin ledare Jeppe knas.

  Gilla

 6. Klara 2021-03-13 / 22:39

  Jag är inte förvånad att Barometern inte ställer Malin och Cecilia mot vägen. Barometern vågar inte skriva negativt om Johan och Malin.
  Jag är övertygad om att det finns saker som Johan och Malin inte vill skall komma ut. Förr eller senare kommer sanningen fram och då faller dessa personer stenhårt.

  Gillad av 1 person

 7. Ny skattekrasch för skattebetalarna 2021-03-13 / 22:02

  Hur ska länsstyrelsen kunna få balans i ekonomin o spara in över 14 miljoner? Eller rättare sagt det är ju vi skattebetalare som fått stå för notan när Malin o Cecilia lekte på länsstyrelsen med folkets skattemedel. Helt otroligt. Är det därför som Kalmar har landets dyraste kommunskatt?

  Johan Persson måste ha ångrat sig flertal ggr att han fixade jobb åt sin sambo Malin som länsråd utan kompetens för jobbet. Se allt hon ställt till med, vilken oreda, o därmed också orsakat en penibel situation för Persson själv.

  Två korkade vuxna maktgalna människor som ställt till med så mycket oreda, det här kommer att gå till historien.

  Sedan får man också inte glömma att Barometern har en stor skuld i eländet med Malin o Johan, för tidningen har mörkat deras skumma beteenden, o hade de varit seriösa skulle de skrivit sanningen o all fakta istället för att skydda dem, för då kanske Malin besinnat sig o backat o insett att hon helt spårat ur. Hur kan man äventyra sitt jobb på det viset? Så att man blir förflyttad till annan kommun?

  Har det kanske med omdömet att göra?

  Man måste vara en riktig urbota idiot om man inte inser vem o vilka som ljög ihop historien om landshövding Thomas Carlzon om ”svarta löner”. Lite märkligt sammanträde va, att hoppsan så dök Johan o Malins privata kompis Shekarabi upp som gubben ur lådan och avskedade på stående fot Thomas Carlzon. Utan. Att. Ta. Reda. På. Sanningen. Nämligen att trion från länsstyrelsen ljugit ihop sin story, att det inte var några ”svarta pengar” överhuvudtaget! Allt var bara en lögn, i ett ”anonymt” brev skickat från länsstyrelsen till Barometern.

  Thomas Carlzon med familj tvingades med kort varsel ut från residenset på en ren lögn. Det var som en ren avrättning.

  Den nya landshövdingen hälsade ju så gott på Malin i Barometern och tyckte det skulle bli så roligt att jobba med henne, så falskt.

  Tänk alla dessa nickedockor utan civilkurage som stått o står fortfarande o nickar för J Persson o Malin gate affär. Skäms på er. Hur står ni ens ut med er själva?

  Gillad av 2 personer

 8. Jan 2021-03-13 / 19:12

  Kalmarfolket är så blåsta och förda bakom ljuset, man häpnar! Det är nästan bara Thoralf som ifrågasätter!

  Gilla

 9. Olle 2021-03-13 / 18:59

  PK-tidningen Barometern leverar igen, går alltid Johan Perssons ärenden.

  Gilla

  • Ingen mer prenumeration 2021-03-13 / 22:37

   Jo men Anders Enströms uppgift är ju att skydda sossen Persson, det har vi ju sett , A Enström hjälpte ju villigt till med att avskeda Thomas Carlzon genom att omedelbart skriva spaltmeter med lögner om de här svarta pengarna, i efterhand kom de ju på att allt bara var ett påhitt. Adjö Barometern.

   Gilla

Kommentarer är stängda.