INTRESSANTA FRÅGESTÄLLNINGAR

När jag startar mitt lokala parti med syfte att ställa upp i kommunvalet 2022 så skall det bli intressant att se hur jag kommer behandlas av politiska motståndare och av media. Kommer jag accepteras eller kommer jag ses som paria? Vilket stöd kommer jag få från väljarna?

Hur stor risk kommer jag vara för övriga partier?

Vi ser idag hur Sverigedemokraterna ser på konkurrenten Alternativ för Sverige, där företrädare för SD mer eller mindre smutskastar AfS, trots stora likheter i den förda politiken. Kommer jag och mitt parti utsättas för samma sak i Kalmar. Vem kommer i så fall leda en sådan smutskastningskampanj?

Kommer övriga partier i Kalmar se det som en möjlighet att försvaga SD i Kalmar? Med förhoppningen att jag tar röster från SD men ändå inte kommer över ”småpartispärren” och in i kommunfullmäktige. Om de ser den möjligheten kommer de då vara försiktigt positiva till mitt parti under valrörelsen nästa år?

Mycket hänger givetvis på hur kommunens starke man, socialdemokraten Johan Persson väljer att betrakta mig och mitt nya kommunala parti. Kommer han se det som ett hot på något sätt mot sin egen maktposition? Eller tvärt om som en försvagning av oppositionen

Hur kommer media behandla mig och mitt parti? Kommer de bojkotta allt! Inga artiklar, inga frågor och stopp för publicering av insändare och debattartiklar. Eller har lokalmedia också en agenda som går ut på att försvaga SD? I så fall kommer de troligen ändå ge mig ett visst utrymme i media. Eller är de så demokratiska i sin journalistik så att alla kommer behandlas lika.

Jag hoppas i varje fall att det finns så många väljare i Kalmar som önskar att jag får sitta kvar i Kalmar kommunfullmäktige under ännu en mandatperiod för att bedriva opinion mot de maktfullkomliga Socialdemokraterna som styrt Kalmar under så många år. Eller kommer dörren till kommunpolitiken stängas den 11 september 2022.

Kommer mina politiska motståndare och media se mig som ett större hot och fara än vad de anser ett splittrat SD i Kalmar vara?

Annons

17 reaktioner på ”INTRESSANTA FRÅGESTÄLLNINGAR

 1. MikeWhisky 2021-03-20 / 06:36

  Jag tycker det är synd att det skall behöva vara all denna osämja inom den Sverige vänliga rörelsen. Alla nya partier som inte klarar spärrarna (AfS, med etc) försvagar tyvärr bara rörelsen och minskar dess totala inflytande.

  Gilla

 2. Martin 2021-03-19 / 13:52

  Vi kommer ha ett möte för hur vi ska tackla ditt nya parti. Jag vill att du tänker till en extra gång innan du ska starta upp ett nytt parti. Sluta förstör för oss!

  Gilla

 3. Andersson 2021-03-19 / 11:13

  Jag kan naturligtvis ha mina funderingar men det är naturligtvis upp till er att bestämma. Allt är väl avhängigt vad ni kan få ihop för styrelse och hur många medlemmar ni lyckas locka till er. Sedan beror det naturligtvis på hur mycket funktionärer och medlemmar kommer att slita för att partiet ska nå framgång.

  Jag skriver ni och då menar jag demokrati.

  På sätt och vis saknar jag tiden då man skrev på papper och skickade med snigelpost. Men nu är en annan tid och man måste anpassa sig. En bra plattform på internet är A och O. Egen domän och eget serverutrymme på ett pålitligt näthotell. Inga skriverier i partiets namn på Facebook, Instagram eller Twitter. Ska det nödvändigtvis vara ett konto ska det enbart hänvisa till hemsidan och möjligen innehålla blänkare till kommande aktiviteter. Samma information som finns på hemsidan. Personliga skriverier på diverse så kallade sociala media måste naturligtvis vara tillåtet.

  Allt som skrivs i partiets namn på nätet ska vara undertecknat. Exempelvis: ”för styrelsen Anders Andersson” Det är ett otyg med anonyma medarbetare på myndigheter. Senast var det någon Eva som var ute och dummade sig på Instagram tror jag det var. Eller så var det Maria. Det är inte som tar ansvar för sina handlingar nu för tiden.

  Jag vill föreslå ett forum på hemsidan. Något i stil med det här. Förhandsgranskning. Helst egna namn. Det bör inte vara lika kontroversiellt med ett litet lokalparti som med SD. Absolut inga tummen upp och ned. Helst inga gilla. Säger jag som brukar få ett och annat gilla. En variant som tilltalar mig är registrerade användarkonton.

  Sedan är det det här med moderering. Det är knepigt med att vara moderator och samtidigt delta i diskussioner. Jag tycker Thoralf klarar den saken galant i det här forumet. Men jag vet förstås hur mycket han sållar bort. Att censurera åsikter man inte gillar tror jag inte är bra om man vill vara trovärdig.

  En moderator får inte vara anonym.

  Sedan måste man fundera på hur man kan utnyttja internet. I synnerhet i dessa coronatider. Men det finns en del att tänka på. Såvitt jag vet så är inte medlemsmatriklar allmängods. Därför måste man vara försiktig vid utskick och kallelser till medlemsmöten och andra aktiviteter.

  OBS Det finns inga möten på nätet som kan hållas inom en sluten grupp. Det kan alltid läcka någonstans. Precis som i levande livet.

  En duktig ‘webmaster’ är ett måste. Liksom en bra nätadress. Den ska associera till partinamnet och vara lätt att komma ihåg. Kanske en utländsk domän typ https://samtiden.nu/ och ett webbhotell i utlandet?

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-03-19 / 12:50

   Tack för dina synpunkter. Jag delar din åsikt i det mesta men inte riktigt allt. Jag tror dock att en Facebooksida i partiets namn är väldigt viktigt.

   Gilla

 4. Messkalle 2021-03-19 / 08:21

  Dagens tevenyheter rapporterar att bostadsbyggande i Stockholm stoppas på grund av energibrist.
  – Bra nyhet. Hoppas polletten trillar ner hos Stefan så att han släcker strömmen innan han lämnar Sagerska Palatset. Att energiminister förstår sambandet är uteslutet.

  Gillad av 1 person

 5. Hoppas på muslimskt parti! 2021-03-18 / 19:13

  Ja det var ju ett lätt svar du får här, det blir naturligtvis Johan Persson o A Enström på Barometern som ju redan har smutskastat dig, det är ju bara att läsa all skit Barometern skrivit om dig under åren.

  Däremot en mycket intressant fundering vad som kommer att hända med sossepartiet när muslimerna i Sverige ska starta eget parti, det har de ju redan gått ut med. Sossarna har ju totalt misslyckats med integrering, o bara orsakat ännu mera utanförskap för dem o detta har nog muslimerna genomskådat för länge sedan. Alla utlänningar kommer så klart att rösta på ett muslimskt parti i riksdagen, o då kan Löven hälsa hem, muslimerna har för länge sedan genomskådat sossestyret som väl är för sossestyret skiter fullständigt i muslimerna o alla utlänningar, det enda intresset hos sossestyret är att utlänningar ska lägga sin röst på sossestyret. Varför byggs det fortfarande bara höghus typ som bananhuset?? Varför bygger man inte villor som är överkomliga att köpa till utlänningar?? Jo det är enklare för Johan Persson att kasta in dem i ”bananhuset”. Johan Persson borde begripa att de inte vill bo i sådana här områden. Johan Persson kan ju själv flytta dit så får han se hur mysigt det blir att andas in alla farliga avgaser o skit som kommer från E22!!

  Gillad av 1 person

 6. Hilmer 2021-03-18 / 16:46

  Är någon förvånad över kalkonkommunen Kalmar? Från Barometern.se. Man vill uppenbarligen inte tala om vilken skola det gäller. Eftersom det står Kalmar som rubrik över själva artikeln och inte ”länet”, så utgår jag ifrån att det är i Kalmar kommun.

  ”DO kritiserar kommunens rutiner mot trakasserier.

  I DO:s beslut om ett uppmärksammat fall där en tonårsflicka tvingats möta sin våldtäktsman varje dag i skolan slår man fast att den aktuella kommunens rutiner mot trakasserier är bristfälliga.

  Däremot har man inte brustit i sin skyldighet att utreda sexuella trakasserier.”

  Gillad av 1 person

 7. Högt hårfäste 2021-03-18 / 15:26

  Det blir nog Johan Persson som lär leda denna förtalskampanj!

  Gillad av 1 person

  • Ò Hyra 2021-03-18 / 17:47

   Jo så blir det nog. Men först måste han stå framför badrumsspegeln på morgonen och smörja in lite gel i kalufsen, så att dom fåtaliga stråna står rätt upp.

   Gillad av 1 person

 8. stefan a. 2021-03-18 / 14:39

  Du får iaf. nytta av din tid i SD, van vid utfrysning, bojkotter och smutskastning som det tyvärr politiska klimatet ser ut i Sverige i dag, demokratins stamort på jorden…kyss mej i rö….

  Gillad av 2 personer

 9. Sven d.ä. 2021-03-18 / 12:30

  Det beror säkert på vilka ni/du kommer att sätta upp på kommunlistan.

  Största risken kan vara att ditt nya parti blir negligerat i media. Den som inte syns får inga röster.

  Gillad av 1 person

 10. Jörgen filipsson 2021-03-18 / 11:37

  Bodde jag i Kalmar skulle jag utan tvekan rösta på dig, det skall bli kul att läsa när du debatterar om Kärnkraft kontra Vindkraft Du till skillnad mot många poliker kan ju presentera fakta

  Gillad av 2 personer

  • Andersson 2021-03-18 / 16:34

   Du kan bli partimedlem och du kan stötta på annat sätt än att bidra med din röst.. Kalmar kommun sätter avtryck i hela länet och lokalt parti kan inte begränsa till den egna kommunen även om de inte är representerade någon annanstans. Energiförsörjning och då inte minst kärnkraft är exempel på det.

   Gilla

 11. Anders 2021-03-18 / 10:14

  Du behöver starta det nya partiet snarast och kommer du behöva hjälp med att dela ut flygblad? Alternativ för Kalmar är ett bra namn.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.