STATISTIK COVID-19

Igår lyssnade jag till Folkhälsomyndighetens presskonferens om covid-19 och vaccineringen. Tänk om man hade fått ställa frågor till ansvariga tjänstemän. Det finns flera frågeställningar som journalisterna inte tar upp, utan de springer alla på samma boll. Igår ställdes det dessutom dumma frågor som föranleder mig att tro att flera journalister har problem med att lyssna och tänka logiskt, om jag nu uttrycker mig lite försiktigt.

Varför är det ett sådant fokus på Astra Zeneca när det avlidit nästan 30 gånger fler som fått Pfizers vaccin? En del av förklaring ligger säkert i att betydligt fler fått det vaccinet och att det är många riktigt gamla som fått Pfizers vaccin men varför ställs inga frågor om detta. Är journalisterna helt ointresserade? Eller beror det på att de inte klarar av att leta upp statistiken själva och att den inte presenteras mitt framför näsan på dem?

Dela gärna detta inlägg på Facebook, Twitter och i sociala medier. Facebook och Google försöker på alla sätt stoppa denna information!

Men det finns mer statistik och fler frågeställningar.

Även om man räknar ut antal avlidna i förhållande till antal personer som vaccinerats med de olika vaccinerna så sticker Pfizer ut. Det har avlidit 8 gånger fler som fått Pfizers vaccin än vad det avlidit med Astra Zenecas vaccin. Är det helt ointressant för media? Det kanske finns en helt naturlig förklaring men varför inga frågor?

Sedan är det ju helt klart att Astra Zenecas vaccin leder till betydligt fler biverkningar och att andelen av de rapporter som kommit in klassificeras som allvarliga när det gäller Astra Zenecas vaccin.

Ca 80 procent av inkomna rapporterna när det gäller Astra Zenecas vaccin klassificeras som allvarliga. Varför ställer journalisterna inga frågor om detta? Vad är definitionen för att något skall klassas som en allvarlig biverkning? Är det att man får feber som överstiger 38 grader och måste stanna hemma från jobbet? Eller vad?

Är svenska journalister helt oförmögna att göra lite egen research? Skall allt presenteras mitt framför näsan? Jag har inget förtroende för merparten av de svenska journalisterna.

Hur har då covid-19 situationen utvecklat sig i jämförelse med våra nordiska grannländer när det gäller antal smittade per vecka.

Anders Tegnell brukar framföra som argument för att inte stänga ned samhället att det gör ingen skillnad att stänga ned och sedan brukar han jämföra med Frankrike, Belgien eller något annat land som misslyckats. Men den bästa jämförelsen man kan göra är ju med våra grannländer i Norden som har relativt liknande förhållanden som i Sverige och då ser man den enorma skillnaden i hur många som bekräftade smittade per vecka, som respektive land haft. Den enda förklaring jag har på detta är just de åtgärder som man infört i våra grannländer.

Det mest tragiska är dock antalet avlidna som följer antalet smittade mer eller mindre slaviskt.

Vi kommer med allra största sannolikhet nu få se stigande antal avlidna per vecka. Tendensen finns redan för vecka 10 även om alla avlidna ännu inte registrerats ännu för den veckan. Sverige ligger av någon anledning två veckor efter övriga nordiska grannländer i sin rapportering av antalet avlidna med covid-19.

I Sverige värderas ett människoliv betydligt mindre än i våra nordiska grannländer! Ett mer öppet samhälle värderas högre än flera tusen människoliv. De flesta är ju gamla och skall ändå dö tycks vara förklaringen från regeringen.

Det är den svenska rödgröna regeringen med statsminister Stefan Löfven som har fulla ansvaret för den ståndpunkten!

Källa till statistiken är Folkhälsomyndigheten, Läkemedelsverket och när det gäller de nordiska grannländerna Worldometers coronastatistik.

Annons

26 reaktioner på ”STATISTIK COVID-19

 1. MickeP 2021-03-27 / 00:32

  Så, nu har jag sagt upp mig.

  Efter drygt trettio års trogen tjänst inom staten som tingsnotarie, fiskalsaspirant, tingsfiskal, hovrättsassessor, extra åklagare, kammaråklagare och nu senast senior åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Malmö, kan jag nu äntligen vinka adjö till en av de sämsta arbetsgivare jag någonsin har kunnat föreställa mig. Nämligen Ekobrottsmyndigheten, EBM.

  Sedan jag började jobba 2006 på denna skitmyndighet (ursäkta ordvalet) har min löneutveckling gått raskt nedåt. Jag har under alla dessa år ansetts obekväm för att jag säger min åsikt, rakt ut och utan anpassning till åsiktskorridoren. För detta har jag fått böta flerfalt. Jag har som sagt blivit diskriminerad i lönehänseende. Jag har blivit avpolletterad från tjänster jag sökt, bl.a. som ställföreträdande chef för Cåbra-projektet, det ärendehanteringssystem som jag själv har varit en viktig del att få på plats 2007. Jag har blivit kartlagd och åsiktsregistrerad för mina politiska åsikter (SD-associerade, huvaligen). Detta har jag anmält till JO, men utan ngn som helst respons. Hela det svenska rättssystemet är ruttet. Inifrån. Från huvudet ruttnar fisken säger Stefan Lundberg, f.d. chefsåklagare i Stockholm. Jag kan ej annat än hålla med.

  Nu äntligen kan jag ge EBM fingret. Denna skitmyndighet och dess generaldirektör Monica Rodrigo kan helt enkelt dra åt h-te i mina ögon. Men jag ska härda ut in i det sista, och göra allt för att fullfölja mitt uppdrag som åklagare i det s.k. Kambua-ärendet (till detta tycks jag av cheferna duga),vilket ni Kalmarbor torde vara väl förtrogna med. Om detta kan ni läsa i Barometern.

  MickeP

  Gillad av 3 personer

  • stigrydmark 2021-03-27 / 10:03

   När länder styrs av regimer, höger, vänster, så ingår förföljelse av oliktänkande.Detta förnekas naturligtvis och media medverkar istället för att avslöja.

   Gillad av 1 person

 2. Otto 2021-03-26 / 19:33

  Från Borås tidning nu.

  ”En patient på Säs utreds nu för misstänkt koppling mellan blodproppar och Astra Zenecas vaccin.

  Enligt uppgift rör det sig om en boråsare i 30-årsåldern som nu vårdas på iva-avdelning med respirator.”

  Gillad av 1 person

 3. Ò Hyra 2021-03-26 / 18:23

  I dessa coronatider är det för många idioter som skaffar husdjur, särskilt hundar.
  Hundar är intelligenta djur som inte ska införskaffas av personer som lider av ensamhet och dåligt självförtroende. Då får man en hund med problem som husse/matte skapat.

  Varför är Sverige Europas dårhus? Tag en titt på TV-9 och programmet som jag tror heter
  Böda Sand. Den campande svensken verkar vara ett byfåne som får Åsa Nisse att verka normal.

  Gillad av 2 personer

 4. Ò Hyra 2021-03-26 / 17:57

  Hur ska vi kunna ha en fungerande sjukvård när man anställer folk som precis har lärt sig att sjukdomar orsakas av bakterier o virus och inte av onda demoner?

  Gillad av 2 personer

 5. MickeP 2021-03-26 / 16:00

  ”Är journalisterna helt ointresserade?”

  Nä, de är bara korkade, underdåniga sina uppdragsgivare (läs herremän = ansvariga utgivare), och fullständigt okunniga.

  Det finns ett fåtal som skiljer ut sig, men de är som sagt få.

  MickeP

  Gillad av 4 personer

 6. Kalle 2021-03-26 / 15:36

  ”” Norge gör som Danmark – beslut om Astra Zenecas vaccin dröjer ##

  ## Bland de nordiska länderna är det nu alltså Sverige, Finland och Island som har återupptagit vaccinationen. Men de kommer bara att erbjuda det till äldre människor. ##
  ##I landet [Norge] har fyra personer dött och två behandlas på sjukhus efter att ha fått en kombination av blödning, blodproppar och lågt antal blodplättar.##

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/norge-gor-som-danmark-beslut-om-astra-zenecas-vaccin-drojer

  Gillad av 1 person

 7. Sven Dacke 2021-03-26 / 13:46

  En fri journalist med bland annat ett förflutet på SR en tid är Emanuel Carlsten.
  Men genom att ”fria” människor hindras från att spridas är det inte så många som känner till att han finns

  Han har publicerat mycket om det som kallas Corona
  https://emanuelkarlsten.se/

  Gillad av 1 person

 8. stigrydmark 2021-03-26 / 12:07

  Eftersom de äldsta också är de sköraste är det naturligt att de ges Astras vaccin, de har ju bättre förutsättningar att dö!?
  EU har sagt att medicinen Ivermektin, som tydligen i många fall fungerat och räddat liv, inte bör användas. Därmed så får man förmodligen fler döda. För hela världsetablissemanget är det av större vikt att människor dör. Inga mediciner får inte/bör inte användas. Skit i immunförsvar, vi ska ju alla dö någon gång, ju förr desto bättre.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-03-26 / 13:41

   Delar inte din uppfattning jag tror Big pharma vill att alla gamla skall överleva så att de kan fortsättas ordineras en uppsjö av mediciner!

   Gillad av 3 personer

   • stigrydmark 2021-03-26 / 15:40

    Bill Gate shar nog en krets likasinnade som allvarligt vill decimera jordens befolkning, det är ingen hemlighet. För många år sedan hölls ett hemligt möte med speciellt inbjudna. Resultatet av mötet gav ett scenario värre än nazistdåden, Underförstått handlade det om en kraftig decimering
    för att rädda planeten. Jag har ingen källa, kanske är det sant? Mitt inlägg hade lite av ironi. Svaga som lättare kan dö får vaccin som äldre kan dö av.

    Gilla

   • stigrydmark 2021-03-26 / 17:30

    Som jag skrev har jag ingen källa på det.

    Gilla

 9. Grålle 2021-03-26 / 11:51

  Såg på nätet en utländsk läkare, dr Berger, betona vikten av solens strålar för att minska risken för covid. Brist på sol kan i viss mån kompenseras med d-vitamin.
  Han tog som exempel Stockholm som har en somalisk population som utgör ca 0,85% av Stockholms befolkning, men som svarar för ca 40% av alla dödsfall i covid i Stockholm.
  Förklaringen var att somaliernas mörkare hudpigment inte tar upp solljuset under vinterhalvåret och således gör dem mer mottagliga för diverse virus.
  Har aldrig hört någon företrädare för regeringen eller fhm betona detta.

  Gillad av 1 person

  • Roland Salomonsson 2021-03-26 / 15:19

   Även detta fixas med känd behandling. Dock är medicinerna ”förbjudna” att förskriva i Sverige. Varför då – om/eftersom de är verksamma. Snart är väl också vitamintillskott förbjudet. Inget som skulle förvåna mig. ÄT CA 4000 IE D-vitamin per dygn om du är nordbo. Mer om du är fetlagd.
   Lars Bern förklarar via SwebbTV!

   Gillad av 1 person

  • Robban 2021-03-26 / 22:09

   Det här är ju anledningen till varför du ibland kan veta att det står en afrikan runt hörnet om vinden ligger rätt/fel, då vissa tydligen använder någon hemgjord salva, baserad på bläckfisk för att åtgärda problemet! Istället för att gå till apoteket!
   Har ingen källa på det! Men detta enligt en afrikan jag känner!

   Gilla

 10. Onkel Björn 2021-03-26 / 10:50

  Antar att när det gäller statistiken för antalet smittade och avlidna, så är väl det i faktiska antal. Kan gissa att staplarna ser likadana ut om man tar antalet smittade och döda per 100.000 invånare men att de då kryper ihop och att skillnaderna kanske inte ser så stora ut. Har jag fel?

  Minns i början av pandemin när vår store glappkäft (kan inte säga annat) till statsminister gick ut och förkunnade att de som skulle skyddas i samhället var de äldre. Och hur gick det? Fast det är ju klart, lite pensionsutbetalningar sparar man säkert in.

  Sen kan man ju också undra över hur många ansvariga för alla de brister som har uppenbarats under tidens gång, som har fått reprimander för just deras underlåtenheter. För det är ju som så att man är inte bara ansvarig för det man gör, utan även för det som man underlåter att göra.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2021-03-26 / 10:58

   Eftersom våra grannländer bara har halva befolkningsmängden så minskar ju skillnaden

   Gilla

 11. Sven d.ä. 2021-03-26 / 10:10

  ”Tänk om man hade fått ställa frågor till ansvariga tjänstemän.”

  Enligt Swebbtv så måste man vara med i Journalistförbundet för att komma in på Folkhälsomyndighetens pressträffar och representera ett media. Jag har sett att det kostar ca 100kr i månaden, men då får du ett Presskort. Kan kanske vara en bra investering inför valet. Sedan får man se hur länge det tar innan du blir utesluten.

  Gillad av 2 personer

 12. ivarandersson 2021-03-26 / 09:13

  Journalister har inte förmåga att ta till sig information och kan därför inte ställa följdfrågor. Journalisterna har förberett sina frågor och har inte förmåga att reagera på ny information.

  Gillad av 2 personer

 13. Sven d.ä. 2021-03-26 / 08:29

  Är din källa SCB? Folkhälsomyndigheten?

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-03-26 / 08:36

   Jag skall lägga till källa i blogginlägget.

   Källa till statistiken är Folkhälsomyndigheten, Läkemedelsverket och när det gäller de nordiska grannländerna Worldometers coronavirusstatistik.

   Gillad av 1 person

   • Marita Roos 2021-03-26 / 20:13

    Du kan även kolla på VAERS
    ( liknande am läkemedels verket) efter skador och dödsfall mm i samband med vaccin .

    Gilla

Kommentarer är stängda.