FADÄSER

SD Kalmar har börjat producera videoklipp. Det är Mika Kotanen och Michael Foghagen som pratar lokalpolitik. Idag fick jag mig ett gott skratt när jag såg det senaste klippet.

Med rubriken ”Nytt parti i Kalmar” svarade Michael Foghagen ”Ja” Det var allt de hade att säga om mitt nya parti Framtid Kalmar. Haha…….

Sedan gick man vidare till nästa fadäs.

Det gällde gatunamn i Kalmar och att levande personer får namngivna gator och torg. Alliansen tillsammans med MP har lagt en motion om att sluta namnge gator och torg efter nu levande personer. SD har dock inte tagit ställning till motionen. Mika Kotanen säger att han blev glad när socialdemokraten och kf-ordförande Roger Kaliff fick ett gata/torg uppkallat efter sig.

”Han har ju ändå jobbat i 50 år för kommunen”, säger Mika Kotanen. Michael Foghagen fyller i ”Ja, det är faktiskt oavsett partifärg, så är det beundransvärt att jobba för en kommun och för invånarna i 50 år, det är svårslaget.”

Nu har aldrig Roger Kaliff jobbat för Kalmar kommun. Han har varit politiker och jobbat för Socialdemokraterna i 50 år genom att ha varit förtroendevald i olika positioner både i kommunen och regionen. Roger Kaliff är dessutom en socialdemokratisk politiker som jäklats med SD på olika sätt i kommunfullmäktige sedan 2006. Det står dessa SD-herrar och hyllar. Jag tar mig för pannan!

Men de gör ytterligare en fadäs angående gatunamnen när de visar sin okunnighet och att de inte är pålästa i ämnet. Michael Foghagen tar upp ett exempel med Kay Wiestål. Han säger att Kay fått en park uppkallad efter sig i Borgholm, vilket är helt korrekt. De har dock inte koll på att Kalmar kommun redan 2013 tog beslut om att ge Kay Wiestål en gata i Kalmar. I slutet av 2017 beslutade sedan kommunstyrelsen att Kay Wieståls gata skulle placeras vid det nya bostadsområdet vid Fredriksskans som just nu byggs. Kay Wiestål avled dock under 2020 i sviterna av covid-19 och fick aldrig se sin gatuskylt uppsatt vid Fredriksskans. Skall man prata om ett ämne bör man vara lite påläst.

I början av veckan kommenterade Mika Kotanen kommunfullmäktige mötet den 29 mars. Här kommer enligt mig en riktig fadäs signerad Mika Kotanen. För det första var det inget förslag från Miljöpartiet, utan det var en interpellation om säkra skolvägar för skolbarnen. Jag brukar inte försvara Miljöpartiet men det här är en sådan förfalskning av sanningen att det är hårresande. Om man skall kommentera något offentligt i t.ex. ett videoklipp skall man verkligen försöka förhålla sig till sanningen om man vill ha någon trovärdighet som politiker och företrädare för ett parti.

Är SD emot säkra skolvägar?

Så här säger Mika Kotanen i klippet.

”Dagens fadäs, eller dagens mest korkade förslag. Vi skall ta bort, inte alla men vi skall minska antalet bilvägar inne i Kalmar och i resten av kommunen så att folk skall kunna cykla istället och det var ju självklart lagt av lådcykelpartiet, Miljöpartiet. Att minska på biltrafiken i Kalmar och se till att folk cyklar och bomma igen vägar, så att det blir svårare att köra med andra ord så försvinner parkeringsplatser, vägar och möjligheten att äga och ha en bil inne i Kalmar. Det är kontentan av deras förslag. Du skall inte ha bil!”

Jag rekommenderar att den som är intresserad lyssnar på interpellationen från Kalmar kommunfullmäktige så förstår ni hur Mika Kotanen fabulerar i SD:s videoklipp. Här är länken till interpellationen, det är bara några minuter långt..

Jag är övertygad om att det kommer komma fler fadäser i dessa videoklipp som finns på SD Kalmars Facebook-sida.

Jag har även blivit ombedd av SD-medlemmar att kommentera handlingarna till SD Kalmars årsmöte men tillsvidare avstår från att göra det. Handlingarna och valberedningens förslag talar sitt eget språk.

Annons

17 reaktioner på ”FADÄSER

 1. Dan 2021-04-04 / 12:46

  Hur kan Lena Hallengrens förtroende rusa i höjden? Typiskt det sovande folket!

  Gillad av 1 person

 2. Snutte Sprätt 2021-04-03 / 23:23

  OT. Så jävla pinsamt när svenska folket röstar kvar den sämsta dansaren i Let’s Dance enbart för att hon är tjock och ska representera allas lika värde och ”våga vara dig själv”. Säger en hel del om vårt samhälle idag.

  Tänker på tjockisen i Fråga Doktorn.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-04 / 08:21

   Intresserar mig inte det minsta. Vad har det med mitt blogginlägg att göra?

   Gillad av 1 person

  • Jan 2021-04-04 / 13:00

   Hon på Fråga Doktorn på PK, överviktig och pratar om det lika värdet. Det gillas av TV4 och folket.

   Gilla

 3. Anders 2021-04-03 / 22:40

  Thoralf, hittar inte klippet där Mika nämner ditt parti? Har du länk till klippet?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-04 / 08:20

   Ca 2:25 in i klippet

   ””https://www.youtube.com/watch?v=5QTCfmCExbA””

   Du får ta bort fnuttarna i länken

   Gilla

   • Anders 2021-04-04 / 11:25

    Hade gärna sett Framtid Kalmar ha en youtubekanal/facebook med klipp som SD gör. Bra att synas.

    Gilla

   • Andersson 2021-04-04 / 18:57

    ANDERS 2021-04-04 / 11:25

    Thoralf har aviserat en Facebook-sida. Fast det verkar bli allt färre som har konto i spionericentralen. Facebook får inte ersätta en egen nätsida. Varken helt eller delvis.

    Varför man ska sänka sig till använda sig Youtube förstår jag inte. Det borde inte vara något större problem att använda en egen plattform och slippa förödmjuka sig. Det enklaste är sällan det bästa.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-04-04 / 19:32

    Det är i och för sig väldigt trevligt att ni tror att jag är någon övermänniska som kan fixa allt ensam.

    Gilla

  • Hans 2021-04-03 / 15:47

   Nu har ju Johan infört 3 timmars gratis parkering och ett presentkort till hans medlöpare i kommunen att handla för i detaljhandeln, så nu är allt frid och fröjd. 🙂

   Gilla

   • Thoralf A 2021-04-03 / 18:52

    Och skolungdomar får gratis busskort hela sommaren. Det gäller att smörja väljarna!

    Gillad av 1 person

 4. Thor 2021-04-03 / 12:27

  Lyteskomik från SD-Kalmar

  Gilla

 5. Hacke 2021-04-03 / 12:22

  Det är sådana här okunniga personer, inte minst ute i landets kommuner, som skadar sd:s trovärdighet. I och för sig logiskt med tanke på partiets snabba tillväxt under kort tid och problem med rekrytering av kompetenta personer.
  Men de värsta avarterna borde fasats ut vid det här laget kan tyckas. Det verkar dessvärre inte vara så i Kalmar. Att de nu dessutom alltmer tycks gå etablissemanget tillmötes är faktiskt än värre men också det ett resultat enligt samma logik.
  Extra roligt och framförallt viktigt då för de medvetna väljarna med nya partiet Framtid Kalmar.
  Där finns bevisligen desto mer av såväl kompetens som opposition på riktigt.

  Gillad av 3 personer

 6. Johan Karlsson 2021-04-03 / 12:21

  Gillar verkligen din blogg och härligt att du äntligen kör på med eget parti. Men tappar verkligen tron när du är mer engagerad i att försvara Miljöpartiet mot Sverigedemokraterna. Bitterheten lyser igenom och det är inte något du vinner på direkt. Skärpning!

  Gilla

 7. stigrydmark 2021-04-03 / 11:56

  Att det finns lokala ”stolpskott” även inom SD är inte förvånande, de finns ju också i toppen. SD lade ner sina röster i riksdagen när FN:s Agenda 2030 debatterades. SD har visat sig så ytterligt fega i flera sammanhang. Man har sålt sin ursprungliga skäl och har ständiga ryggproblem.
  Som väljare kräver vi rakryggade politiker som inte hukar när det blåser i media.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.