LW FASTIGHETER SKRIVER NYTT AVTAL MED ISLAMISKA KULTURFÖRENINGEN

Islamiska kulturföreningen i Kalmar har skrivit ett nytt 10-årigt avtal med LW Fastigheter om att hyra lokalen där man bedriver en källarmoské på Storgatan i Kalmar.

Islamiska kulturföreningen får hyra lokalen för 8 200 kronor per månad med en årlig höjning som om 10 år kommer ge en månadshyra på 11 200 kronor per månad 2031.

Källarlokalen har precis renoverats av LW Fastigheter efter att Islamiska kulturföreningen uppenbarligen orsakat en del skador i lokalen. Därför har tydligen föreningen tvingats betala en del eller hela renoveringen.

”Engångsavgift vi måste betala är: 125 000 kr

Vi beräknar att elen och mattan tillsammans kan kosta ca 50-60,000. Kr Så totalt har vi en insats att betala på cirka 180-190,000 kr. Ni som har möjlighet och vilja att hjälpa till och betala sadaqa (det är en pågående välgörenhet) för er själv, för era föräldrar eller för er familj, vänta inte med att göra denna goda gärning!

Allah swt säger i sura Baqara vers 245. Vem ger Gud ett lån av goda gärningar, som han betalar tillbaka med flera värde? Gud tar och Gud ger och till honom kommer du att föras tillbaka. Kära bröder och systrar, vi måste skynda oss med dessa goda gärningar för att skydda vår moské med vår makt och våra pengar!”

Nu blir det dock inget Ramadanfirande i källarmoskén.

Annons

4 reaktioner på ”LW FASTIGHETER SKRIVER NYTT AVTAL MED ISLAMISKA KULTURFÖRENINGEN

 1. Roland Salomonsson 2021-04-15 / 11:39

  Thoralf! Beträffande Ramadanfirande, så vet du väl att visst fortsätter moskéen sin verksamhet (sina samlingar) som vanligt. ”Gud” skyddar ju sina trogna!

  Gilla

 2. Cosmik Debris 2021-04-15 / 01:31

  Är det OT om det handlar om ”högpresterande” somalier?

  ”På den prisade skolan har 94 procent av barnen somalisk bakgrund – och en av 510 elever har svenska som modersmål.”
  Skolan i Järvaområdet bäst i hela Stockholm
  https://www.expressen.se/nyheter/skolan-i-jarvaomradet-bast-i-hela-stockholm/

  Nu går det helt plötsligt bra att prata om nationalitet? Min gissning är att det här såklart handlar om gigantiskt fusk med betygssättningen. Inte en chans att somalier, som brukar prestera absolut sämst – helt plötsligt är bäst i Stockholm? Helt orimligt! Kanske har någon av de duktiga somalierna till och med löst Riemannhypotesen? Det glömde nog Expressen fråga.

  Tillåt mig att småle. Sannolikt är detta skolvärldens svar på Sandvikenrapporten. Förr eller senare avslöjas bedrägeriet. Det gör det alltid!

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-04-15 / 08:02

   ”Sannolikt är detta skolvärldens svar på Sandvikenrapporten.” Jag hoppas verkligen att någon vågar granska att den skolan skulle vara bäst.

   Gilla

 3. Lars 2021-04-14 / 22:00

  Jag tror de vill bygga en stor moské i Kalmar på något grönområde.

  Gilla

Kommentarer är stängda.