STYR SOCIALDEMOKRATERNA BAROMETERN?

Idag publicerade Barometern en intervju med den fd landshövdingen Thomas Carlzon som avsattes genom en kupp inom Socialdemokraterna, som verkställdes av dåvarande civilminister Ardalan Shekarabi. Det var en läsvärd artikel med skarpa anklagelser mot kommunalrådet Johan Persson (S) och hans hustru före detta länsrådet Malin Almqvist.

Det dröjde dock inte så många timmar innan artikeln var bortplockad från Barometerns webbsida.

Har Socialdemokraterna utövat påtryckningar mot chefredaktör Anders Enström för att artikeln skulle plockas ned från webbsidan. I så fall borde Johan Persson avgå som kommunalråd i Kalmar!

Jag citerar lite från artikeln.

Man kan inte sitta som kommunstyrelsens ordförande och ha sin fru som länsråd, alltså operativ chef i regionen. För mig går det inte ihop i huvudet. Det blir en jävsituation. Det var det jag ifrågasatte.

Precis så började det. Med en utmaning av etablissemanget i öst.

Kalmars ledande politiker sedan många år, Johan Persson (S), är gift med dåvarande länsrådet i regionen, Malin Almqvist (numera länsråd i Kronoberg). Den nytillträdde landshövdingen reagerade. När han vände sig till sina uppdragsgivare på regeringskansliet fick han en kniv i ryggen – i alla fall uppfattar han det själv så – och förpassades så småningom till elefanthyllan, som han kallar sin slutdeportering.

– Jag ville ha ett byte av position och kontaktade regeringskansliet. Först sa chefen där: ”Vi får se vad vi kan göra”. Sedan ringde han tillbaka efter tio minuter och sa att de inte tänkte lägga sig i utan överlät allt på mig. Då kände jag att det inte gick att gå vidare.”

”Thomas Carlzon försökte omplacera länsrådet Malin Almqvist. Men blev till slut själv avsatt av sin chef Ardalan Shekarabi (S), som för övrigt är vän med paret Almqvist och Persson. Fem dagar innan Shekarabi slutade som civilminister gav han Carlzon ett nytt uppdrag som generaldirektör i Regeringskansliet.”

Den stora frågan är nu om Barometern kommer publicera hela artikeln i pappersupplagan. Eller kommer man stryka vissa stycken innan publicering eller kommer den aldrig publiceras i den tryckta upplagan. Jag väntar med spänning på utgången i nästa veckas papperstidning.

Bestämmer Socialdemokraterna och Johan Persson vad som får tryckas i Barometern eller vad som får publiceras på webben?

Annons

17 reaktioner på ”STYR SOCIALDEMOKRATERNA BAROMETERN?

 1. Kalle 2021-04-18 / 20:50

  Det är som en dockteater. Det rycks i lite trådar här och var. Nästan alla dansar med!!!

  Gilla

 2. Roland Salomonsson 2021-04-18 / 10:07

  Oavsett om order gått ut direkt eller via de formella ägarna, så bestämmer uppenbarligen S. Vad annat att vänta i en kommunistisk diktatur!

  Gillad av 2 personer

 3. Jan 2021-04-18 / 10:07

  Det är väl inte första gången något försvinner från Barometern? Vill minnas att det hänt tidigare.

  Inbrott i bostad i Berga centrum igår, i natt i Hossmo + källarförråd. Snart skriver nog inte Barometern om detta, det ser inte bra ut för Diktatorn Johan.

  Hur har det kunnat gå så här illa? Minst ett inbrott om dagen och det kommer närmare de finare områdena.

  Gilla

 4. Henrik 2021-04-18 / 06:13

  Finns som cachad version i google 😉

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-18 / 06:47

   Ja, har du sparat länken till artikeln så finns den där. Du kan också gå till min FB-sida och hitta en länk till artikeln. Frågan är varför Barometern tog ned den från sin webbsida. Påtryckningar?

   Gillad av 1 person

 5. Andersson 2021-04-18 / 00:31

  Jag har funderat på det här med delning. Jag vet inte riktigt vad innebär mer än det kan vara kriminellt.

  Att kopiera en artikel från en papperstidning jag prenumererar på och ge kopian till en vän är inte olagligt efter vad jag kan förstå.

  Att skanna en artikel från en papperstidning jag prenumererar på och ge en pdf-fil till en vän är inte olagligt efter vad jag kan förstå. På ett usb-minne i handen eller i brev. Eller som bilaga i ett e-mejl.

  Att spara ned en artikel, packa ihop den och skicka den som bilaga i e-mejl till en person kan inte vara olagligt. Oavsett om sidan ligger öppen eller bakom betalvägg.

  Att publicera en artikel utan tillstånd är inte tillåtet. Varken i pappersformat eller digitalt på internet eller annat sätt.

  Ansvaret för vidare delning är upp mottagaren. Citera får man alltid göra.

  Jag förutsätter att den som ger bort en kopia gör det gratis eller till självkostnadspris. Biblioteken tar några kronor per A4. Att Barometern i det här fallet skulle lida någon ekonomisk skada tvivlar jag på.

  Är det så att det kan vara otillåtet att länka till en sida så är det illa. Utan länkar vore internet någonting.

  Gilla

 6. en småländska 2021-04-17 / 23:37

  Ja det verkar inte bättre, detta kan inte bortförklaras. Obehagligt är bara förnamnet, vem skrev den?

  Gilla

 7. Gunnar 2021-04-17 / 23:10

  Artikeln finns lördagens Smålandsposten (Text Per Ohlsson)

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-17 / 22:37

   Ja, den är borttagen från Barometerns webbsida.

   Gilla

   • Högt Hårfäste 2021-04-17 / 23:34

    Jag hittade den på deras sida? Hmm…

    Gilla

   • Thoralf A 2021-04-18 / 06:42

    Nej, den finns inte på webbsidan.

    Gilla

   • Högt Hårfäste 2021-04-18 / 07:20

    Stämmer, var nog via Google om jag tänker efter. 🙂

    Mätlligt! Länken finns ju i alla fall kvar.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-04-18 / 08:48

    Socialdemokratisk skademinimering.

    Gilla

 8. Olle 2021-04-17 / 21:56

  Johan Persson styr Barometern med järnhand. Jag har hört att Barometern tassar på tå för honom, i utbyte mot att få matnyttig information från kommunen. De måste i stort sett ha Johans godkännande innan något skrivs. Förut var det Anders Blank – Johans springpojke.

  Polisen har också hållhake på Barometern. De får inte skriva något negativt om ledningen för då får tidningen ingen info från polisen.

  Gilla

  • Otto 2021-04-18 / 13:10

   Kalmar är en inavlad ankdamm!

   Gilla

 9. Håkan Spångberg 2021-04-17 / 21:33

  Adelssozzar…

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.