LENA HALLENGRENS HISTORIEFÖRFALSKNING

Igår anordnade Barometern en debatt mellan kommunalrådet Johan Persson (S) och oppositionsrådet Hanne Lindqvist (M) angående utvecklingen av stadsdelen Oxhagen i Kalmar. Jag har inte tänkt att kommentera själva debatten då det inte finns mycket att kommentera men under debatten slog kommunalrådet Johan Persson fast att Oxhagshemmet och Kungsgårdsvägen tillhörde stadsdelen Oxhagen.

Så här skrev socialminister Lena Hallengren på Facebook för några dagar sedan efter att ombudsmannen Linus Hellman (S) skrivit om Oxhagen.

”En fin del av Kalmar som nu expanderar med bibehållna naturområden.”

Ett häpnadsväckande uttalande och ren historieförfalskning!

Hur många minns det stora sveket mot de boende vid Kungsgårdsvägen när majoriteten körde över alla boenden och beslutade bebygga ett särskilt skyddsvärt grönområde i sin helhet enligt den egna grönstrukturplanen. Det blev 7 stora huskroppar med ca 280 lägenheter i ett grönområde som skövlades.

Det var till och med demonstrationer för grönområdet som hölls av de boende och andra som protesterade mot kommunens byggplaner. Läs artikel med foto.

https://www.barometern.se/kalmar/an-fler-bostader-planeras-vid-norra-kyrkogarden/

Lena Hallengren måste ha svårt med minnet eller geografin i Kalmar! Eller så är det en medveten förfalskning.

Jag försökte kommentera det på Linus Hellmans FB-sida men mina kommentarer raderas omgående av Linus Hellman men jag hann i varje fall ta en skärmdump på min kommentar.

Här ser ni området rödmarkerat 2016 och hur det ser ut 2020. Hur kan kan Lena Hallengren förtränga detta? Nedan bild på husen vid korsningen Kungsgårdsvägen och Perstorpsvägen.

”En fin del av Kalmar som nu expanderar med bibehållna naturområden.”

Så förfalskar socialdemokratiska politiker sina egna beslut och hoppas att människorna glömt deras svek!

Annons

11 reaktioner på ”LENA HALLENGRENS HISTORIEFÖRFALSKNING

 1. Sven d.ä. 2021-04-17 / 20:06

  Vilket misstag hon gjorde. Hon trodde att det inte finns Kalmariter som har koll, det går inte att tänka från ett Stockholmsperspektiv. Men kan hon komma med osaningar en gång så kan det komma flera gånger. Jag tycker hon kan ta time-out.

  Gilla

 2. Håkan Spångberg 2021-04-17 / 18:34

  Sozzeriet levererar…

  Gilla

 3. Andersson 2021-04-17 / 17:09

  Pandemin stoppar Musik på Larmtorget i Kalmar

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/pandemin-stoppar-musik-pa-larmtorget

  Går inte att flytta ut verksamheten i förorterna?

  ‘Sjung hos oss i Hossmo’ till exempel. Det finns väl alltid någon grön plätt där man kan hålla avstånd.

  Eller körsång från balkongerna i Oxhagen. Den svenska visskatten måste leva. Evert Taube blir bra. Han var mångkulturell. Han diktade om spanjorer, mördare, negrar, tjuvar, skottar och självförsörjande fruntimmer på Kuba.

  Gillad av 4 personer

  • Andersson 2021-04-17 / 18:47

   Visst är vid Larmtorget som källarmoskén ligger? Där blir det väl trångt nu under ramadan. Men det finns väl något grönområde att ta till.

   I Ronneby brukar man hålla till i Brunnsparken. Där är lugnt och skönt i parken innan islamisterna dyker upp.

   I Karlskrona har de bekymmer med sin lokal som inte räcker till om man ska hålla avstånd. Fast med åtta personer blir det glest så det räcker. Bönerop ska de väl klara av i alla fall. Annars borde det gå att avhysa bilarna på Kungsmarksplan. Det är också ledigt vid Panncentralen. Där har verksamheten upphört på grund av fiffel och båg.

   Jag tror inte det blir någon musikfrågesport på Ronnebygatan i sommar. Det är lika så bra det. Jag vinner aldrig. Det är inte min musik.

   Gilla

   • Thoralf A 2021-04-17 / 19:12

    Källarmoskén ligger mellan Stortorget och Larmtorget, bara ca 50 meter från Stortorget.

    Gilla

 4. Otto 2021-04-17 / 13:15

  De styrande i Kalmar har tappat fotfästet fullständigt. Vad säger Johan och gänget förresten om att glashuset vid gamla brandstationen var med på listan över fulaste byggnader? 🙂

  Gilla

 5. Jan 2021-04-17 / 12:44

  En skam att Lena pratar om grönska i Oxhagen. Skälby är det enda område som återstår, troligtvis en begränsad tid till. Det är märkligt att Lena Hallengren inte själv vill bo i Oxhagen, utan bor ett stenkast från gamla stan i Kalmar.

  Gillad av 2 personer

 6. Staffan Sundqvist 2021-04-17 / 12:06

  Ja men Herre min skapare! Har inte folk insett att så fort en socialdemokratisk politiker öppnar käften så är det bara för att spy ur sig en massa lögner! Inte för något annat. Vi kan ju ta något så simpelt som valet 2014. Tjock-Steffe skrek sig blå om hur fint pensionärerna skulle få de när skatterna sänktes. Vad hände? Inte ett j-a dugg! Favorit i repris innan valet 2018. Nu skulle pensionärerna minsann inte bara få guld utan också gröna skogar. Resultat? Se 2014. Och så var vi framme vid den största lögnen: 2020 skulle minsann pensionen vara befriad från skatt! Fan, det har den som sköter om min pension på skatteverket missat! Jag märker ingen minskning av skatten? Det jag vill ha fram är att lita ALDRIG på en sosse! Om man har skakat hand med en sosse så ska man kolla så man har klocka, ringar och framför allt fingrarna kvar! Lömskare pack får man leta efter!

  Gillad av 4 personer

  • SasjaL 2021-04-17 / 12:18

   Du missade tyvärr att man även måste kontrollera att plånboken finns kvar. Tänkte även lägga till mobilen, men den lär en sådan inte ta. Hur kan ”de” då hålla koll på var man befinner sig, etc. …?

   Gillad av 2 personer

 7. Olle 2021-04-17 / 11:51

  Kalmarsossarna går alla i husguden Johan Perssons fotspår; raljera, överdriva, missvisa, ljuga, siffertrixa och snedvrida.

  Det är deras gebit! Fattar de inte hur avslöjade de är?

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.