OFF TOPIC VECKA 18

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic inlägg i högermarginalen under hela veckan.

Annons

22 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 18

 1. Kalle 2021-05-09 / 12:39

  ## Lagt lock ligger, men en tryckkokare kan explodera! ##

  ## ”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” – FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19.##

  ## Ett av de bästa sätten för folk att stå ut är att ventilera sina känslor och frustrationer. Ta bort rätten att tala och skriva om frustrationerna och bara våldet finns kvar.
  Tänk på det, alla chefredaktörer över hela vårt land, släpp på kommentarsfunktionerna igen…##

  ## Det är bra att det finns gula fransmän, bruna fransmän och svarta fransmän. Det visar att Frankrike är öppet för alla raser under förutsättning att de inte blir för många. Ty då kan Frankrike inte förbli Frankrike. Förstår man inte det har man en hjärna som en kolibri.”
  Charles de Gaulle ##

  https://petterssonsblogg.se/2021/05/09/lagt-lock-ligger-men-en-tryckkokare-kan-explodera-4/#more-367108

  Håller med till fullo. Den svenska regeringen verkar vara ett kolibrigäng!!!

  Gilla

 2. Kalle 2021-05-07 / 13:30

  ## Förakt för oss äldre när vi inte får välja vaccin
  Annika Bryn: Ta misstron mot Astra Zeneca på allvar ##

  ## [AFTONBLADET] DEBATT. Danmark har just meddelat att Astra Zenecas vaccin ska stoppas, på grund av ovanliga men livshotande biverkningar.
  Samtidigt meddelar Region Stockholm – i media och på sin hemsida – att äldre endast ska erbjudas Astra Zeneca. Tar man inte det, får man inget alls. Yngre personer får andra vacciner. ##

  ##Man undrar om denna hårdhänta policy från Region Stockholm, särskilt i ljuset av fakta om antalet biverkningar, överhuvudtaget är laglig.##

  ##Enligt patientlagen ska patienter, om det finns två likvärdiga och godkända behandlingsformer, kunna välja. (Kapitel 7) Det är en central del. Man kan inte tvinga på människor den ena möjligheten av två eller flera erkända metoder.##

  ## Jag är knappast den enda som känner doften av förakt för äldre här. Är dessa vaccin ens likvärdiga? ##

  ## På Läkemedelsverkets sida finns en jämförande sammanställning av olika vacciners antal givna doser och inrapporterade fall av biverkningar.

  Så här ser den ut:

  Pfizer-Biontech: 1 555 000 givna doser, 7 932 rapporterade biverkningar.

  Moderna: 196 000 givna doser, 1 780 rapporterade biverkningar.

  Vaxzevrika (Astra Zeneca): 652 000 givna doser, 19 089 rapporterade biverkningar. ##

  ## Astra Zeneca har alltså markant fler rapporterade biverkningar. Med mindre än hälften av antalet doser jämfört med Pfizer-Biontech, har vaccinet mer än dubbelt så många rapporterade biverkningsfall.
  Men svaret på folks misstro har inte blivit fakta, utan ett hånfullt besked från Region Stockholm.
  Astra Zenecas vaccin ska nu förbehållas de äldre, sköraste – eller prackas på dem, kanske man kan uttrycka det. ##

  ## Lena Mellin säger i denna tidning, om än rörande politik: Fyrtiotalisterna kommer inte att låta sig styras av snorungar. ##

  ## Vi behöver inte mer ”information” om saken. Om alla ska bli vaccinerade och bli det på ett etiskt och medicinskt godtagbart sätt – låt alla välja, så att vi blir klara med den här fasen.##

  Skriver Annika Bryn, författare, på Aftonbladet DEBATT

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/aP68ka/forakt-for-oss-aldre-nar-vi-inte-far-valja-vaccin

  ÄR Astra-Zenica ett annat sätt för myndigheterna att minska antalet pensionärer. Vi har de högsta dödstalen över 14 000 i Norden.

  Hur kan det komma sig att våra grannländer har mycket lägre dödstal. Tillsammans några tusen!!!

  Kan det bero på Tegnells olika teorier som han fick på moppe av från andra länders experter. Länder som inte gjorde på Tenells vis??? De har lägre avlidna i Coronan.

  Här är en länk till patientlagen (2014:821)

  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/patientlag-2014821_sfs-2014-821

  Gilla

 3. Andersson 2021-05-07 / 09:32

  Nu ska jag gå till torget och köpa kroppkakor.

  Gillad av 1 person

 4. Martin 2021-05-06 / 23:45

  Så var det dags igen…den svenska rasismens fula ansikte visar sig ständigt. Vi svenskar är tydligen nazzar och heilar runt på stan mest varje dag.
  Nu är det svtprogrammet ”Blågula hjältar” som granskar hur idrottare med något mörkare hudfärg än likbleka svennar blir bortvalda och nedtystade.
  Ska man tro på detta? seriöst?
  ”Även om inte folk står och heilar på gatan, så finns det en rasism” enligt Jasmina Roberts. Ja.. ni vet den där handbollsspelerskan som nyligen blev avstängd för att hon skrek okvädningsord till en motspelare. Hycklerska är hon!
  En enad landslagstrupp med en bister fkJanne A i spetsen stod bakom Jimmy Durmaz när han under fotbollsvm-18 läste upp några av de rasistiska hat meddelande han fick,
  Durmaz dränktes i hat påstås det, men det var bluff, fejkade konton. Det händer mer än en gång att allt är påhitt.
  Färgade med invandrarbakgrund har stora plattformar som svt t ex i ryggen och kan bygga vidare på den där bilden av det rasistiska Sverige.

  Tydligen är Sverige fullt av rasister som hela tiden plågar färgade icke svenskfödda. Hela tiden, i alla städer och på alla offentliga platser brer islamiseringen ut sig, reklamaffischer går mer och mer i brunt än vitt.
  Äger aldrig omvänd rasism rum? Finns gott om blekfeta svenskar som blir bortvalda pga fel värdegrund.
  Svenskar ska hålla käften, hata sitt land, sin kultur, sin historia, sin hudfärg allt det är förlegat och passé.
  Sånt här det retar mig väldigt mycket, inget annat land är lika förskonande och godhjärtade mot invandrare och nya kulturer, ändå får vi ständigt höra hur fruktansvärt svårt det är för färgade i det här landet. Är det ett skämt eller? När är det nog? Inte nog med att vi blir pissade på, vi ska tycka om det också!

  Vi får vackert stå med mössan i hand och buga inför den främmande invasionen, och säg inte emot för då är du rasist.
  Jag har uppfattningen att det bugas och fjäskas extremt mycket för invandrare och färgade i landet, de får förmåner och går före svenskar på grund av den rådande värdegrunden som likt en våt sur disktrasa sänkt sig över landet.
  ”Sverige är ju godhetens stamort på jorden..”
  Vill vi ha det så här?

  Gillad av 1 person

 5. J B Doe 2021-05-06 / 21:26

  Fredagen den 29 april tog Rapport upp problemet med att Försvarets kläder och övrig utrustning inte är anpassade efter kvinnliga soldater. Bland annat klämde det skottsäkra skyddet över bröstet, vilket man kan förstå. Marsch-skorna var för stora osv.

  Talesmän för Försvaret var mycket bekymrade och lovade att börja utforma persedlar för kvinnor. Tidigare har det även klagats på att tälten var svåra att resa, varför de också ska ändras. Vapnen var för tunga, så man jobbar på att ta fram lättare varianter.

  I TV-inslaget var alla rörande ense om att det var enormt viktigt att ha kvinnliga soldater. Men varför försvarsförmågan ökar pga feminint inslag i armén förklarades inte. Effektiviteten är ju det viktiga. Allt annat är sekundärt.

  Den smartaste lösningen på alla problemen är ju att undanta kvinnor från värnplikten (precis som det var en gång i tiden).

  Jag anser att, när hela Försvaret är underfinansierat, så är det inte läga att dess resurser går till annat än att öka försvarsförmågan

  När man ändrade reglerna motiverades vikten av att ha även kvinnliga soldater med att ”vi är tvungna att bredda rekryteringsbasen”. Detta är ju en ren lögn eftersom vi förr tog in hela åldersklasser av unga män, utan att någon ”breddning” var nödvändig. Nu, när vi årligen tar in en liten rännil av ungdomarna, anses det plötsligt viktigt att även kvinnor deltar.

  Det verkliga skälet till ändringen är alltså ett annat. Jag tycker inte att våra myndigheter ska ljuga för befolkningen, utan klart deklarera sina verkliga skäl.

  Att påstå att det är en jämlikhetsfråga håller inte. Jag har aldrig stött på några klagomål från kvinnor som känner sig exkluderade. Vi ska komma ihåg att värnplikten inte är en förmån utan det är just en PLIKT.

  .

  Gillad av 1 person

 6. Hacke 2021-05-06 / 18:42

  Äntligen!
  Så tar då statsradions tyngsta nyhetsprogram Studio Ett äntligen tag i ett samhällsproblem det inte går att blunda för längre.
  Nämligen, varför är det så många manliga sångare/artister som hörs på äldre dagar jämfört med sina kvinnliga kollegor!
  Det var statsradions tidigare medarbetare, den samhällsmedvetna djupgrävaren Christel Valsingers, som i sitt anletes svett och i folkets tjänst riktat all sin journalistiska energi på denna glömda, eller varför inte av det patriarkala krafterna medvetet mörkade jämlikhetskatastrof.
  Nu tipsade hon sina kollegor på SR som givetvis kom till undsättning för exponering i bästa skyltfönstret.
  Och nu väntar förstås det sedvanliga triumftåget och rundgången hos väninnorna i tv-sofforna och övrig statsmedia i veckor framöver. Här behövs varken källor eller övrigt tjafs. Alla ”vet” vilket fasansfullt patriarkat dessa förtryckta kvinnor lever under. Och som om inte kvinnorna i Sverige och då inte minst svenska kvinnliga ”journalister” skulle vara bäst skickade i sammanhanget. Dessa privilegierade och överrepresenterade stackare som tvingas leva i landet med världens största klyftor och mest skoningslösa patriarkat. Indignationen kunde inte vara större bland de medverkande i Studio Ett denna eftermiddag som får trösta sig tills det blir dags för utdelningen av Stora journalistpriset.
  Ett pris det nu ryktas om ska utdelas varje vecka för att inte riskera missa något av alla de hjältedåd våra skattefinansierade clowner utför i tredje statsmaktens tjänst.
  Eller kanske snarare för att någon utöver de ryggdunkande branschkollegorna kring Södermalm ska märka att de existerar överhuvud taget.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2021-05-06 / 18:53

   Jag hörde det och undrade om detta verkligen hörde hemma i Studio Ett.

   Gilla

   • Hacke 2021-05-06 / 20:04

    Tycker definitivt inte det hör hemma i Studio ett. Inte ens om det fanns något som liknade underlag för påståendet. Det enda inslaget vilade på var att ”det VERKAR(!) som manliga artister kan hålla på längre upp i åldrarna…” och så ett exempel med Tom Jones och att han som 80-åring nu toppar någon lista.
    Men det tycktes som åtminstone den manlige programledaren skämdes och ville distansera sig från tramset. Han försökte med en motfråga om Dolly Parton och sedan avrundades spektaklet med en låt med en då 93-årig Vera Lynn!
    Ridå.
    Studio Ett ingår för övrigt i SR:s samlade nyhetsblock tillsammans med Ekot och P1 Morgon. Ekot som nu avslöjats med skandalen med partsinlagorna kring den säkerhetsklassade och mordhotsdömde Gävleimamens son. Undrar om de har vett på att skämmas då de sannolikt alla varit medvetna om och under lång tid mörkat denna praktskandal. Ett gräv som medborgarjournalisten på sajten Doku f ö borde få ett journalistpris på riktigt för.
    Så egentligen får man väl vara glad så länge politrukerna på SR håller sig till clowneri av den sort vi hörde i eftermiddags. Då gör de minst skada i etern och för vårt land. Men svindyra cirkusföreställningar blir det för oss alla oavsett.

    Gilla

 7. Adam 2021-05-06 / 18:11

  Hur kommer det sig att krögaren Martin Bergvall Nilsson beklagar sig över personalbrist i restaurangbranschen? Det finns ju inte ett enda jobb inom denna bransch att söka i Kalmar. Kan han inte anställa invandrare, eller duger de inte?

  Gilla

 8. Bergman år 2021 2021-05-06 / 17:15

  Väldigt prat om Ebbas klänning! Det är enklare med männen. Kostym o slips. Punkt.

  Fast kanske ändå inte. Kristersson kan nog inte ha en röd slips och lika omöjligt är det väl för Åkesson att bära en grön slips. Åkesson i grön slips? Då blir det rabalder!

  Gillad av 1 person

 9. Cosmik Debris 2021-05-06 / 17:09

  Miljöpartiet är ett hot mot allt levande. Miljöpartistisk politik dödar.

  Eagle found at the feet of a wind turbine, one of hundreds, every year

  Gilla

 10. Ò Hyra 2021-05-06 / 17:01

  Förra året, i september gjorde jag ett längre besök i Vellinge kommun i Skåne, Skanör, Falsterbo och Höllviken. Det var som att hamna i ett Sverige så som hela landet kunde ha varit, ett lugnt och välordnat, och som jag tyckte – paradis.

  Men som ni vet har sverigehatande politiker gjort allt för att förstöra Sverige och genom en närmast grotesk invandring splittrat landet. Resultatet ser vi varje dag i form av sprängningar och skjutningar, för att inte nämna alla andra otäcka brott som drabbar oskyldiga varje dag, året om.

  Ingen bättring är i sikte, strutsarna har fortfarande näbben i sanden och reagerar med hysteriska inövade ramsor så fort någon sanningssägare påtalar ”tillståndet”

  Gilla

 11. Ò Hyra 2021-05-06 / 16:35

  Om man låter Richard Jomshof få posten som invandringsminister så borgar det för ett nollinflöde av muslimer.

  Gilla

  • Högt hårfäste 2021-05-06 / 15:31

   Kan gissa att Johans käft gått varm, liksom hans mailbox, till Dagens samhälle och Lena Micko, med siffror och underlag på vad han säger sig ha åstadkommit.

   Gilla

 12. Bergman år 2021 2021-05-06 / 14:00

  Anders Leion skriver idag om Socialdemokratin i Det goda samhället:

  ”Under sina lyckliga år gjorde socialdemokratin på det viset. Den hade folk i sina led med egna direkta erfarenheter av den tidens vardag, dess verklighet. De hade upplevt bristerna på egen hud. De formulerade ett förslag till förbättring, genomförde reformen – och fick direkt svar från sina egna medlemmar om hur den utföll. De kunde ”sätta in rätt åtgärder vid rätt tillfälle” – utan att ha behov av någon övergripande plan.

  Det har alltså fungerat en gång, men det fungerar inte längre – därför att det socialdemokratiska partiet inte längre – lika litet som Annie Lööf – har någon kontakt med verkligheten. På område efter område skyr det verkligheten – nu senast brutalt avslöjat av deras hantering av Pisa-undersökningen. Det är likadant på andra områden.”

  Gillad av 2 personer

 13. Hacke 2021-05-06 / 13:51

  Jag hoppas sd ser till att den senaste skandalen kring det tvångsfinansierade fästet för vänsteraktivism public service, infiltreringen och partsinlagorna kring en klassad terrorist, hamnar på dagordningen på högsta politiska nivå.
  Intervjun med den ansvarige chefen på SR:s Ekot i gårdagens Aktuellt gav bara ytterligare frågetecken till de han misslyckades med att reda ut.
  Dick Erixon ställer de berättigade frågorna i en ledare på Samtiden:
  Är det här bara toppen på ett isberg? Hur långt in i Sveriges Radio har islamister penetrerat organisationen? Kan svenska folket lita på Sveriges Radio vid ett krisläge?
  https://samtiden.nu/2021/05/verkliga-hotet-mot-demokratin-nar-journalister-ar-intima-med-personer-som-utgor-hot-mot-rikets-sakerhet/

  Gillad av 1 person

 14. Kalle 2021-05-06 / 13:09

  ## 900 gravida fick inte plats på förlossningen i Stockholms län ##

  ## Över 900 kvinnor saknade plats på förlossningsklinik i Stockholms län 2020 när det var dags att föda. Platser fick lösas akut, och i flera fall blev patientsäkerheten lidande, säger Barnmorskeförbundet. Det är första gången som Region Stockholm redovisar den här statistiken. ##

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/900-gravida-fick-inte-plats-pa-forlossningen-i-stockholms-lan

  ## Elin drabbades av personalbristen på förlossningen: ”Inte sugen på att föda barn igen” ##

  ## När Elin Broberg skulle föda tvillingar på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge 2019 fanns bara en barnmorska på plats, och hennes sambo och mamma fick hoppa in och hjälpa till under förlossningen. En miss i kommunikationen gjorde att läkaren som också skulle vara med trodde att Elin inte var inskriven. Dessutom saknades rätt utrustning för att få ut moderkakan, och Elin hamnade på operationsavdelningen i en vecka efter att ha förlorat närmare tre liter blod. ##

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/elin-drabbades-av-personalbrist-pa-forlossningen-inte-sugen-pa-att-foda-barn-igen

  Så rutten är den så omskrutna svenska vården. Vi betalar världens högsta skatt men det syns inte i vården. Vart i helsefyr tar pengarna vägen???

  Politiken verkar helt handfallen och står där utan att veta vart de skall ta vägen. Under tiden ruttnar den svenska sjukvården alltmer!!!

  Ett barn har dött på grund av brist på förlossningsplatser. Det är ett barn för mycket vad än politikerna urskudrar sig med.

  En anna gravid kvinna fick åka hem igen på grund av plats bridtem. Hon födde sitt barn hemma i duschen!!!

  Sverige har blivit ett skiiitland med världens högsta skatter!!!

  Gillad av 5 personer

Kommentarer är stängda.