OFF TOPIC VECKA 20

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic inlägg i högermarginalen under hela veckan.

Annons

37 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 20

 1. Champagne Supernova 2021-05-27 / 00:23

  Utskick i brevlådor är perfekt och om jag får ha en åsikt så är den att det ska vara så lite text som möjligt utan att något glöms bort och tydliga budskap. Ingen orkar läsa längre texter idag och då åker utskicket med tidningarna till pappersåtervinning.
  ”Vi vill…..1) 2) 3) osv”

  Gilla

 2. Goliat 2021-05-19 / 16:21

  Planer på 150 nya lägenheter vid Funkaboskolan och 16-våningskloss vid Waldorf.

  @Thoralf, behövs det så här många nya bostäder i staden? Hur ser sanningen ut egentligen?

  Gilla

 3. Högt hårfäste 2021-05-19 / 11:15

  Kalmar blev, som väntat, årets superkommun i småstadsklassen. Intressant att man kan vinna på att ta hit så många MENA som möjligt och få upp invånarantalet med ”livskvalitet”. Någon arbetsmarknad finns det inte att tala om.

  Gilla

  • Adam 2021-05-19 / 13:11

   Den gode Johan är fullständigt fixerad vid invånare. Läste hans senaste inlägg och tog mig för pannan.

   Dagens Samhälle menar att Kalmar kommun tar emot mindre invandrare än genomsnittet i Sverige, om det stämmer vet jag ej. Det är dock bara en parantes, eftersom deras siffror inte är avförande huruvida vilka som flyttar in, utan ATT det flyttar in. Antar att de kollar på SCB.

   Gilla

  • Lollo 2021-05-20 / 15:48

   Kanske Kalmars hövding Johan Persson borde betänka föjande:

   ”Vi har sett massor av exempel på städer med rekordstor invandring, där politikerna jublar så länge bidragen från staten flödar men där bakfyllan kommer efter ett par år. Det har varit Filipstad, Sandviken, Uppsala, Borlänge och många fler städer, stora som små. Orsaken är densamma, för stor invandring av oanställningsbara människor.

   I Helsingborg slog befolkningsökningen rekord flera år i rad och stadens politiker hyllade den snabba tillväxten. I dag är tonläget inte lika muntert. Inflyttarna är till stor del personer med utländsk bakgrund som har svårt att komma ut i arbete.

   Det går åt fel håll. De nyanlända kan inte språket och om de har någon utbildning alls så passar den inte på svensk arbetsmarknad. Tiden det tar för nyanlända att att få ett jobb i Helsingborg minskar inte utan ökar och det är inte bara nyanlända som har svårt att skaffa sig ett jobb. Även andra generationens invandrare som är födda i staden har det svårt på arbetsmarknaden.”

   https://www.hd.se/2021-05-16/efter-den-hyllade-befolkningsokningen-alldeles-for-manga

   Gilla

 4. Hacke 2021-05-17 / 18:43

  Veckans skörd kring den tvångsfinansierade statsradions framfart. Mörkertalet? Vågar man ens gissa vad som i övrigt försiggår därinne bland horderna av vänsteraktivister.
  Kan man äntligen hoppas på fritt förtroendefall för SR och klanledaren själv Cilla Benkö och hennes förvirrade uppfattning om uppdraget.

  https://samnytt.se/avslojar-knarkfabrik-hittades-hos-sr-reporter-josephine-freje-misstanktes-for-brott/

  https://samnytt.se/dn-sveriges-radio-har-kopplingar-till-sapo/

  https://samnytt.se/sveriges-radio-chefen-pratade-grovt-om-sex-vald-och-knark-infor-11-aringar/

  Gillad av 2 personer

 5. Ò Hyra 2021-05-17 / 18:29

  Leve kung Gustav den femte
  och hela hans hov därjämte.

  Oj tog visst fel på Norges kung, 17 maj, ursäkta torskskallar!

  Gilla

 6. Cosmik Debris 2021-05-17 / 17:39

  Fråga: Varför har polisen gasmask när man ingriper mot svenska demonstranter och inte när muslimer demonstrerar? Är man i förväg beordrad att inte ingripa?

  Svensk polis har valt sida
  https://tinyurl.com/44puyk44

  Gillad av 1 person

 7. Ò Hyra 2021-05-17 / 17:31

  Inom svenskt rättsväsende finns det 100 gånger fler förmildrande omständigheter i jämförelse med försvårande. Detta utnyttjas av kriminella och deras skrupelfria advokater, som ofta är betalade av det allmänna. Hur sjukt är inte det?

  När ska man fatta att det är viktigare att höja minimistraffen även om maxistraffen också bör höjas.
  Det ska inte vara möjligt för en domstol att döma lägre än miniminivån.

  Gilla

 8. Cosmik Debris 2021-05-17 / 15:02

  Om Sverige ska överleva måste svenska kommuner vara proaktiva. Moderaterna i Uddevalla har nu tagit ett principbeslut om att man aldrig kommer att acceptera muslimska böneutrop i Uddevalla.

  Christopher Jarnvall: ”Är moderaterna på riksnivå med er i de här frågorna?”

  Henrik Sundström: ”Det vet jag inte. Vi ställer inte en fråga till Stockholm om vad vi får tycka i olika saker, utan vi bestämmer själva”

  Mycket bra. En man med ryggrad. Nu väntar vi bara på ett beslut om förbud mot uppförande av terrorcentraler också. Så agerar en politiker som värnar om sina medborgare. Det handlar om vår överlevnad. Moderaterna bör genast välja Christian Sonesson eller Henrik Sundström till partiledare. Då kan M bli Sveriges störta parti. Med råge!

  Vad tycker de politiska partierna om böneutrop i Uddevalla?
  https://tinyurl.com/5ezahh6b

  Gillad av 3 personer

 9. Cosmik Debris 2021-05-17 / 14:53

  ”Kritik mot Disneys Snövit-tåg – för kyssen utan samtycke”

  Wikipedia: ”Drottningen, som också är en häxa, förvandlar sig till en gammal gumma och ger Snövit ett förtrollat äpple som gör att Snövit hamnar i ett komaliknande tillstånd.”

  Att drottningen förgiftade Snövit har marxisterna/fascisterna inga som helst problem med? Nej, det är prinsen som väckte henne som är problemet och det är han som är förövaren. Det kanske hade varit bättre om han inte räddat Snövit?

  Rimlig slutsats: ”Hjälp aldrig en kvinna i nöd – du kan bli anmäld för sexuella övergrepp”

  Använda aldrig ett könsneutralt pronomen. Sluta läs om någon använder det. Det gör jag. Betrakta alla som använder det som hjärntvättade och viljesvaga får. Vägra att vara en bricka i fascisternas ondskefulla försök att förstöra och splittra samhället.

  https://www.expressen.se/noje/kritik-mot-disneys-snovit-tag-for-kyssen-utan-samtycke/

  Gillad av 3 personer

 10. Kalle 2021-05-17 / 12:48

  Från Katerina Magasin.

  ## Helgen då svensk polis förlorade sin heder ##

  ## De senaste månaderna har vi sett en polisbrutalitet ovärdig Sverige, när man släpar bort gamla människor som kritiserar regeringen. Samtidigt som man låter invandrare uttrycka hat, hot och hets mot folkgrupp på gatorna. Jag skäms för hur ni agerar, polisen. På Twitter går dessutom enskilda poliser ut och hånar medborgare när de ger dem kritik.##

  ## Det är med sorg i hjärtat jag observerar hur den svenska polisen allt mer börjar påminna om polisen i mitt forna hemland Tjeckoslovakien. Vi var rädda för dem, eftersom vi visste att de behandlade människor olika. De slog ner på regimkritiker och frihetsberövade systematiskt dem som kritiserade kommunismen. De förföljde oppositionella och trakasserade människor som stod upp för yttrandefrihet och demokrati. Ja, de var maktens hejdukar, kollaboranter, diktaturens väktare som höll folket i schack.##

  https://katerinamagasin.se/helgen-da-svensk-polis-forlorade-sin-heder/

  Eskilstuna bränderna:

  ## Teorin: Hämndattack – för kriminell ledare ##

  ##16 bränder på 90 minuter och en potentiell avledningsmanöver.
  Teorin: Kriminella hämnas mot polisen efter häktningen av en 34-årig gängledare i Eskilstuna.
  – Mycket tyder på att det är en samordnad brottslig aktion, säger Christer Sjöqvist, chef för lokalpolisområde Eskilstuna på en pressträff.##

  https://www.expressen.se/nyheter/flera-brander-i-eskilstuna-samtidigt/

  Är detta svaret på polisens och myndigheternas daltande av kriminella personer???

  De kriminella visar sin makt mot rättsamhället!!!

  Helgen då sverige förlorade mot de kriminella!!!

  Gillad av 2 personer

 11. stigrydmark 2021-05-17 / 12:14

  Jag tycker att Sveriges företag/Svenskt Näringsliv varit förvånadsvärt mycket PK. De tycks som medis lojalt följa med strömmen utan nämvärd kritik. Massinvandringen har accepterats som något bra för företagen. De har ju fått billig arbetskraft, Har de? Är det egentligen inte så att de kanske är besvikna? Var fanns kompetensen de vill ha i den stora inströmningen? Kan någon möjligen ge ETT ENDA ex på vad som är bra för Sverige med massinvandring?
  Vi har tydligen 675.000 bidragstagare idag, Invandringen ger ju automatiskt en effekt som resulterar i fler jobb, men invandringen är för stor för Sverige, jobben finns inte. Om Arbetsförmedlingen har 75.000 lediga platser, så har vi hundratusentals som inte matchar med
  kunskap och kompetens.

  Den ekonomiska bördan för Sverige och den arbetande befolkningen är enorm. Det är väl ingen situation våra företag borde vara nöjda med. Ju större andel arbetande skapar välstånd som kommer företagen till del. Men man är oförklarligt helt nöjda med läget, Bekvämt för regimen.

  Gilla

  • pllay 2021-05-18 / 02:40

   Svenskt näringsliv uppmuntrar invandring av bidragstagare därför att dessa lever av bidrag som de till stor del förbrukar inom Sverige till mat, möbler, energi, hyra, kläder osv.
   Staten avkräver oss skattebetalare en ständigt ökande del av vår arbetsinkomst och skickar dessa pengar vidare till bidragstagare som handlar för dem, ofta på rekvisition.
   För näringslivet innebär det att omsättningen och därmed vinsten ökar helt utan affärsrisk, staten betalar och staten är en mycket kreditvärdig kund.
   Någon billig arbetskraft i form av invandrare är näringslivet inte intresserad av förutom att dessa skall fungera som hämmande på lönebildningen.
   Invandrarnas verkliga värde för näringslivet är i form av betalningssäkra storkonsumerande kunder.
   Allt du inte köper kommer en invandrare köpa.
   Invandrare som i tacksamhet för sina bidrag röstar vänster.

   Gilla

   • stigrydmark 2021-05-18 / 12:03

    Jag har funderat på om invandrarnas bidragspengar ger en större konsumtion än en normal situation med maximalt arbetande och minimalt antal bidragstagare. Det skickas ju miljarder tillbaka till hemländerna- Samhällssaldot är intressant att få veta.

    Gilla

 12. Goliat 2021-05-17 / 11:59

  Kommer det nya bränder i natt i Eskilstuna tro?!?

  Gilla

 13. stigrydmark 2021-05-17 / 11:49

  Vår totalitära regim stärker kontrollen. SÄPO har den naturliga kontrollen och som vi ser som något naturligt.och acceptabelt. EXPOS roll är helt emot normala värderingar. Staten ska inte stödja en vänsterextremistisk organisation för åsiktsregistrering. Det som tillkommit är regimens kontakter med de stora internetplattformarna. Obekväma åsikter och kritik måste tystas.
  Nyligen har vi läst om en Gunnar Janson på FHM som rapporterar kritik mot FHM till MSB.
  För regimen obekväma kan tydligen hamna i olika register. Och med det senaste utspelet att ge FOI uppdraget att registrera kritik och hat mot kvinnor, tycks man ha fulländat sin fascistoida agenda.
  Förmodligen har Sverige, efter Nord-Korea, kommit längst i kontrollen av medborgarna. Att skydda våra skolor, där nästan en skola om dagen brinner, med kameraövervakning är ointressant och kränkande. Många hundratals miljoner tillspillo. Regimens kontroll och registrering är kränkande och ovärdigt. Våra väljare älskar det här.

  Gillad av 1 person

  • pllay 2021-05-18 / 02:46

   Varje nedbrunnen skola höjer BNP med hela kostnaden för att återuppbygga den.
   Inte kommer staten=(S) försöka stoppa en så effektiv motor för arbetsmarknaden, näringslivet och BNP, framförallt inte som det förmodligen skulle kasta en skugga på våra nysvenska barn.

   Gilla

   • stigrydmark 2021-05-18 / 12:04

    Bra kommentar!

    Gilla

 14. stigrydmark 2021-05-17 / 10:27

  Denna irriterande TV-reklam. Nu,nästan i alla annonser finns det en n-r. Det är alltid en man!
  Rädslan i PK-lägret är alltså så stor att det nu handlar om rena överdrifter. Suck, suck.

  Gillad av 2 personer

  • Andersson 2021-05-17 / 14:20

   SVT är sämst bland de sämsta med sin reklam mellan programmen. Särskilt reklamen för SVT Play som jag inte har råd att se.

   Gilla

 15. Bergman år 2021 2021-05-17 / 09:21

  Vi vet ju att vi har makthavare som inte längre företräder folket. De ser folket som ett användbart verktyg för att de själva ska få egen makt. Folkets utslag i allmänna val anses av dem som bevis på väljarnas bristande förstånd och omdöme. Därför skall sådana viljeyttringar omvandlas till något som är bra för folket. Makthavarnas egna ambitioner manifesteras därför exempelvis i ett januariavtal och därmed är väljarnas önskade färdriktning en fjärt ut i rymden. I stället blir det Mumbojumbo.

  Fast någon gång, av ren tur, avslöjas dock en och annan taskspelare i all sin nakenhet och då visar det sig att den sortens kejsare bara är en vanlig hycklare som varit fräck nog att komma upp sig genom att klättra på andra och dessutom använt andras pengar för att bekosta sitt klättrande.
  Men hur kan vi sätta krokben för sådana män eller kvinnor som har ambition att bli kejsare eller åtminstone näst intill kejsare på vår bekostnad? Det räcker ju uppenbarligen inte med en valsedel vart fjärde år och att utdela en dagsedel när andan faller på är ju förbjudet.

  Och för resten!

  Varifrån kommer alla kvinnor, som med hjälp av eller med eller utan en kejsares kläder, ändå klättrar med armbågarna trots att just sådana trick anses som omoraliska om man ska tro de vanligaste hycklarna? En del kvinnor återfinns visserligen som kommunala maktfruntimmer i Gislaved och andra drar sig fram som opartiska reportrar på SR men säg mig, varför i herrans namn har kvinnor slutat sjunga i kyrkokören och i stället blivit helt vanliga gaphalsar som, när armarna nu inte längre räcker till, dessutom jabbar med vänstern?
  Har vi fått ett samhälle som styrs av kvinnor? Den positionen kan de i så fall ärligt ha förtjänat. För kvinnor har genom idogt arbete sedan skolåldern lyckats få fram mera anpassade CV så att de som en självklarhet klättrar förbi männen när det är dags. Fast det har kanske alltid varit kvinnorna som styrt världen, för männen har hycklat för att ställa in sig hos kvinnorna för att få till den där dejten. Därför har de putsat fjäderskruden, bättrat på färgen på den och burrat upp sig. Kvinnorna då? Ja, det är en viktig fråga och hur som helst så är det bevisligen hycklare som leder Sverige idag.

  Fast ännu så länge har till exempel 65-plussarna i Gislaved rätt att köpa läsk i Konsum om de bara tyar gå så långt från sina kommunala boenden. Och de har ju naturligtvis fortfarande möjlighet att buda med personer av bättre årgång som kan ”köpa ut” åt dem. Ty i Gislaved är man mån om folkhälsan och det hycklar man inte med bland ortens bestämmande kvinnor. Det måste dessutom understrykas att Gislaveds styrande kvinnor ännu så länge inte ifrågasatt 65-plussarnas rätt att rösta i allmänna val och beträffande SR, där väldigt många kvinnor tycks jobba, får vi glädja oss åt att vi alla, hög som låg, i rättvisans namn får betala till de där ljuden även om vi på ålderns höst blivit döva.
  SR anses i praktiken som en del av Sveriges totalförsvar vars anläggningar kan klassas som skyddsobjekt. Men när en reporter på SR avslöjats med att ha haft en intim förbindelse med en knallhatt med direktkopplingar till våldsbejakande islamism, så är det helt uteslutet med en extern utredning av saken. Det säger med eftertryck kvinnan, kejsaren, som är högsta chef på SR, när hon riskerade att helt enkelt skulle avslöjas som kejsar Agda om fjädrarna rök. Eller som Nixon uttryckte det: I am not a crook! Han var visserligen inte kvinna, och således inte högsta hönset i hönshuset, men saknade stake när han tvingades upp till bevis. Därför ville även han endast tillåta att utreda sig själv för att kunna undvika att visa sig naken för medborgarna. Hade Nixon levt i Sverige idag hade han naturligtvis varit feminist – ett nödvändigt attribut för nutida hycklare som vill klättra.

  Och på Vårdguiden, en annan kvinnlig bastion med sin omtänksamhet om medborgarna (eller vad det är), har man på sin språkliga riktlinje lagt till: “Undvik orden kvinna och man för att beskriva att kroppar ser ut på vissa sätt”.
  Och så vidare.

  Allt detta reser naturligtvis viktiga frågor som söker svar. Så vad gör en gubbe som söker svaren och försöker begripa? Det var förstås något som senast diskuterades framåt tolvtiden i den glesnande skaran av gubbar vid köksbordet. Underbara fördomar blir alltid gudomliga sanningar runt detta bord. Pang på rödbetan och total åsiktsfrihet råder. Det hycklas inte för runt bordet finns bara gubbar med livslånga erfarenheter från den tid då käbbel inte ansågs kränka någon även om man snackade skit bakom ryggen. Talarnas möjlighet att framföra sina åsikter vid köksbordet anses för övrigt vara avsevärt bättre än i riksdagen. Det är i allmänhet ungefär lika många som lyssnar till talarna i respektive forum, men vid köksbordet hycklar man inte för att låtsas vara uppmärksamma.

  Efter några timmars konferens har bordet explicit utvecklats till demokratins mest centrala plattform utifrån ett globalt synsätt. Vill någon exempelvis, mitt i alltihopa, rita en gubbe som kan föreställa en aldrig tidigare tillåten bild av en maktgalen hycklare som levde anno dazumal någonstans, så är det fritt fram för sådana visualiseringar och till allas förnöjelse hängs verket i köksarmaturen över bordet tills alla har fått nog. Horisonten vidgas dessutom ofantligt hos gubbarna vid dessa tillfällen genom ett kärleksfullt förhållande till Foot of Africa som vanligen på sitt sätt påverkar dessa köksbordskonferenser. Men just den här kvällen hade gubbarna själva bra på fötterna så framlagda förslag antogs på stadiga ben avseende strikta nationella lösningar med detaljerade förslag om räfst och rättarting mot hycklarna senast hösten -22. Då hade klockan, vid köksbordet, blivit över tolv.

  Gillad av 2 personer

 16. J B Doe 2021-05-17 / 09:04

  I förra veckan berättade Rapport om att många rovfåglar dör när de kalasar på djur som blivit överkörda av tåg och sedan blivit liggande på rälsen.
  Detta är allvarligt, men vad man naturligtvis inte nämnde var de många örnar och andra rovfåglar som år in och år ut massakreras av vindkraftverken, vilket Thoralf nyligen upplyst oss om.
  Jag tror att risken är stor att vi håller på att utrota örnarna.

  Gilla

  • Bo Adolfsson 2021-05-17 / 09:50

   Detta inslag att örnar dödas av tåg var ett typiskt agerande för att dölja något annat.
   Så agerar ”Public service” ständigt!
   Å andra sidan. Då kanske det inte är så bra med höghastighetståg? Tänkte inte på det…

   Gillad av 1 person

 17. Andersson 2021-05-17 / 08:51

  Ett tjugotal samordnade bränder i Eskilstuna. Det måste väl ändå vara terrorbrott?

  Gilla

  • tompas11 2021-05-17 / 09:08

   Visst är det väl härligt när Sverige nu blivit ett mångkulturellt land på riktigt. Som vi har längtat efter detta. Här har vi ett lysande och brännande exempel på hur en annan kultur, än den mer modesta svenska varianten, fått fullt utlopp. Vad är väl svenska majbrasor mot detta? Pytt intet. Och visst brinner vi alla för att mer av denna exotiska kultur skall spridas och få fotfäste i landet. Mångkulturen måste ju få trivas på sitt eget lilla sätt, gudbevars.

   Gilla

   • Onkel Björn 2021-05-17 / 20:13

    Ja livet har onekligen blivit mer spännande. man vet inte om man riskerar att träffas av en förlupen kula eller råkar komma förbi en bil eller fastighet som just då sprängs. För att inte tala om att man kanske råkar på en högre stående varelse som har fått för sig att börja decimera den svenska befolkningen medelst kniv.
    Tänk vad tråkigt våra föräldrar måste ha haft, som inte fick uppleva detta.

    Gilla

  • Benny 2021-05-17 / 12:20

   I Sverige kallar PK-eliten inte terrorbrott för terrorbrott! Du har väl märkt hur media vrider och vänder för att bagatellisera det som hände i Vetlanda! Trots att vittnen hörde hur han skrek ”allauh akbar” så vägrar man ta ordet terror i sin mun! Media försöker få det till att han är psykiskt sjuk och visst måste väl dyrkande av islam klassas som psykisk sjukdom även om pk-journalisterna inte verkar begripa att det är just det som antyds i deras ynkliga försök att skönmåla!

   Gilla

Kommentarer är stängda.