TOKSVERIGE

I fredags startade rättegången mot afghanen Tamim Sultani som försökte knivmörda sju personer i Vetlanda. I media namnges han inte utan kallas fortfarande för ”knivmannen” i Vetlanda. I svensk pk-media så skriver heller ingen journalist att Tamim Sultani utropade det muslimska stridsropet ”Allahu Akbar” när han gick till attack med sin stora kniv enligt brottsoffrens vittnesmål. Till och med poliserna som sköt honom i benet berättar att han även då skrek ”Allahu akbar”.

I vilket annat land i Europa hade detta kallats för ett muslimskt terrordåd! Men inte i Sverige. Varför?

Vad är det för fel på svensk media? Vad är det för fel på svenska journalister? Eftersom det gäller alla inom pk-media så måste det finnas en hemlig överenskommelse mellan chefredaktörerna. Det har absolut inget att göra med pressetiska reglerna.

Dagens Nyheter förvånade mig när man grävt fram uppgifterna om att Tamim Sultani först sökte asyl i Norge men efter avslag så sökte han istället asyl i Sverige med en annan identitet. Han beviljades till och med ett tillfälligt uppehållstillstånd trots att Migrationsverket kände till att han tidigare fått ett nej i Norge.

”Den 25 oktober 2015 ansökte han om asyl och uppvisade ett afghanskt pass där det stod att han var född 1988. I passet fanns även ett visum till Ryssland samt olika stämplar. I Norge nekades han asyl.

Året därpå tog han sig till Sverige och gjorde ett nytt försök att söka asyl, den 13 februari 2016. Då uppgav han att det pass han uppvisat i Norge inte stämde och att han i själva verket var elva år yngre, född 1999. Svenska Migrationsverket beviljade honom ett tidsbegränsat uppehållstillstånd som sedan förlängts i omgångar.”

Det mest sannolika och troliga är att han är född 1988 och själva verket är 33 år, inte 22 år. Det borde ju lätt kunna verifieras med afghanska myndigheter.

Varför avvisades inte Tamim Sultani omgående till Norge?

Igår läste jag en artikel i Aftonbladet där det första brottsoffret, Bo Martinsson, hör och häpna tycker synd om gärningsmannen.

”Han känner inget hat mot den misstänkte utan tycker nästan lite synd om honom.

– På ett sätt kan man nästan tycka synd om honom. Han hade ju inget otalt med mig. Detta hade ju kunna hända vem som helst.”

Undrar om Aftonbladets journalist pressat fram detta uttalande från brottsoffret Bo Martinsson eller kända han pressen från pk-media. Eller är han bara en i raden av naiva svenskar?

Det sägs att ingen i pk-media skrivit att Tamim Sultani skrek ”Allahu akbar” när han gick till attack utan att detta bara finns i artiklar skrivna av alternativa medier.

Stämmer det, så är det en stor skandal! Föraktet för journalisterna i pk-media blir allt större!

PS

När svensk pk-media skriver om alla mord som begås av muslimer i Frankrike så är det mer eller mindre alltid ett terrordåd enligt artiklarna.

Annons

21 reaktioner på ”TOKSVERIGE

 1. Cosmik Debris 2021-05-23 / 17:19

  ”I sin iver att göra gott förstörde de ett välfungerande land och åstadkom inget annat än mängder av mänskliga tragedier, fattigdom, utanförskap, kriminalitet och misär.”

  Birgitta Sparf: VAD SKA VI GÖRA MED RINKEBY?
  (Kategori: Olösliga egenskapade problem)

  https://tinyurl.com/kbrutsy3

  Gillad av 2 personer

 2. Cosmik Debris 2021-05-23 / 16:46

  TOKSVERIGE?

  Louise Edlind Friberg: ”– Jag tycker att Saltkråkan kan få fortsätta att vara en gemensamhetsskapande bild av Sverige, men en som är lite breddad. En bild av Sverige som inte är så blond och blåögd, säger hon i SVT:s Mötet”

  ” En bild av Sverige som inte är så blond och blåögd”

  …som Louise Edlinds egen trappuppgång då eller? En mer etniskt extremt ren trappuppgång får man fanimej leta efter.

  Gillad av 3 personer

  • turrim 2021-05-23 / 20:01

   I hennes del av Östermalm är nog trappuppgångarna extremt rena från allt som kan störa. Då kan man stoltsera med att vara en god folkpartist/liberal som talar om för oss andra vad vi ska tycka.

   Gillad av 2 personer

   • Cosmik Debris 2021-05-24 / 03:07

    Det enda som smäller i hennes trappuppgång är champagnekorkar och klicket när kaviarburken öppnas.

    Gilla

 3. NICKNAME4 2021-05-23 / 16:21

  Bedrägeriet med skattebetalarnas pengar är helt galet, då är nog bara Norge hälften så galet som vårat land!!

  Gillad av 1 person

 4. nils 2021-05-23 / 15:55

  Åtminstone Expressen o SVT har nämnt det
  Intressant om somliga har nämnt det och andra inte

  ”Han skrek ”Allahu akbar” när han greps av polis men han kommer inte att ställas inför rätta för terrorbrott.”
  https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/darfor-ar-hans-dad-i–vetlanda-inte-terror/

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/sa-gick-gripandet-av-22-aringen-till
  ”Mannen släpper inte kniven utan skriker ‘Allahu akbar’ ”

  Gilla

  • Thoralf A 2021-05-23 / 17:31

   Tack. Det var nog SD-kanalen Riks som påstod det i ett inslag.

   Gilla

   • nils 2021-05-23 / 19:50

    Oki hoppas det stämde när de sa det och det kan det visst ha gjort

    Gilla

 5. Cosmik Debris 2021-05-23 / 15:03

  ”Tamim Sultani utropade det islamistiska stridsropet ”Allahu Akbar”

  Jag skulle ha skrivit ”det muslimska stridsropet” för tydlighetens skull.

  Gillad av 1 person

 6. Kalle 2021-05-23 / 12:28

  Thoralf har rätt. Sverige har blivit Toksverige. Det har blivit något av en nationalsport att tycka synd om alla i hela världen!!! Vetlanda offret Bo är inte den första att ycka synd om gärningsmannen. Kom ihåg f.d.Polischefen Dan Eliasson som yttrade liknande om sin syn på gärningsmän.

  Jag TROR att svenskarna lider av ett slags fredsyndrom kombinerat med att vi är värdsbäst på allting!!! Sverige angriper oftast de länder som varit ockuperade exempelvis Ungern, Polen med flera!!!

  Vi är europabäst på Coronadöda nästan, det fattar inte svensken som litar på Tegnell. Våra grannländer fattade vad Corona var och lyckades med sina motsatta virusstrategier.

  Staten upptäckte att resultaten i Pisaundersökningen föll. Då försökte de fuska sig till ett bättre resultat som en fuskande simpel student: Sådan är den svenska staten. Bluff och båg i det längsta!!!

  Så pågår det hela tiden. Det blir nästan förbjudet att tala illa om sverige utomlands. Sanningen måste döljas. Se bara på Katerina som talade sanning om sverige i Tjeckisk TV. Den svenska statsministern blev förgrymmad och ville inskränka yttrandefriheten för svenskar utomlands.

  Den dag sverige fattar att vi lever med ett fredsyndrom och inser att vi INTE är världsbäst utan en liten skitnation i den stora världen. Sverige har blivit en ännu så länge bananrepublik med en bortskänkt välfärd till höger och vänster utan kontroll på något sätt. Vart faen tar våra skattepengar vägen???

  Andra länder kör för fullt med höghastighetståg. Sverige befinner sig fortfarande på diskussionstadiet!!! Inte tänkte våra förfäder som byggde stambanorna på det sättet. Sverige behövde stambanorna och så byggde de sådana.

  Den dagen kanske svensken vaknar ur sin Törnrosasöm, men dit är det långt tyvärr eller försent!!!

  Gillad av 2 personer

  • peo 2021-05-23 / 15:12

   Europa bäst på coronadöda är Ungern men det beror väl på Orban.

   Gilla

 7. folksam2010 2021-05-23 / 11:58

  En sak jag reagerade på var att ett offer sa att han stack in kniven i magen och vred om. Det fick vi lära oss i lumpen med bajonett övning för att orsaka så stor skada som möjligt. jag tycker det inte liknar en handling under psykos snarare planerad om den uppgiften stämmer

  Gilla

 8. Hacke 2021-05-23 / 11:14

  – På ett sätt kan man nästan tycka synd om honom. Han hade ju inget otalt med mig. Detta hade ju kunna hända vem som helst.”

  Jag tycker inte minsta synd om detta väluppfostrade och av media utvalda pk-mähä som verkar kunna bjuda t o m på ett bestialiskt mordförsök från det nya frälset.
  Däremot tycker jag synd övriga drabbade som förhoppningsvis är vid sina sinnens fulla bruk efter detta vansinnesdåd och kallar en spade för en spade och masslaktförsök för precis för vad det är.

  Gammelmedia har inte bara blod på sina händer efter dessa oräkneliga illdåd mot ursprungsbefolkningen, de bär också ansvaret för den långvariga hjärntvätten av ett folk som nu inte längre förmår agera efter vare sig sunt förnuft eller naturlig självbevarelsedrift och medfödd överlevnadsförmåga.

  Gillad av 2 personer

 9. tompas11 2021-05-23 / 10:45

  Journalisterna biter inte den hand som föder dem är väl den korta förklaringen till varför sanningen döljs och inga ”obekväma” frågor ställs.

  Gillad av 1 person

 10. peo 2021-05-23 / 10:01

  Varje media bestämmer själva vad och hur de rapporterar. Här har tex inte skrivets något om styckmordet i Karlskrona, så vad är det för fel på dig?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-05-23 / 11:48

   Det är ju smickrande att du jämför mig och min blogg med DN, Expressen och Aftonbladet. Tidningar som har hundratals välbetalda medarbetare. Men samtidigt bevisar du bristen i din tankeförmåga.

   Gillad av 3 personer

  • tompas11 2021-05-23 / 15:13

   Thoralf kan väl för fan inte skriva om varenda jävla mord som begås i landet. De är ju så många så en person har inga möjligheter att ta upp alla.

   Gillad av 1 person

   • Bergman år 2021 2021-05-23 / 17:43

    Och så har vi ju sprängningarna och våldtäkterna och…

    Gilla

 11. Ölandsbonde 2021-05-23 / 08:57

  DN. Praktikant och helgledigheter var nog orsaken.

  Gilla

 12. Håkan Spångberg 2021-05-23 / 08:23

  Detta är ett synnerligen skadat land.
  I kommande(?) val finns chansen att korrigera tidigare misstag och påbörja reparationsarbetet av Sverige.
  Det möjligheten kommer svenskarna med all sannolikhet inte att ta…
  Men det är kanske som med romarriket som ju imploderade. Sveriges öde…?

  Gillad av 1 person

 13. Bergman år 2021 2021-05-23 / 08:16

  Svensk media består av hycklare – PK-samhällets bockfot, som verkar för att det är viktigare att värna illegala invandrares väl och ve än svenska medborgares liv och lem.

  Över hela landet bygger dessa hycklare sina verbala potemkinkulisser – hycklarnas oöverträffade fasader i det nutida PK-samhället.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.