ANTALET SMITTADE HAR HALVERATS

Antalet coronasmittade har minskat kraftig de senaste veckorna. Under förra veckan testades drygt 18 000 positivt. Fem veckor tidigare var det drygt 41 000 som testades positivt. Det innebär att antalet smittade har mer än halverats.

I Danmark har antalet smittade ökat något under samma veckor medan de i Norge och Finland ligger stabilt på låga nivåer. I diagrammet ser man utveckling för de nordiska länderna fram till och med vecka 20.

Jag har även sammanställt Folkhälsomyndighetens data för antal avlidna i de olika åldersgrupperna. Data visar med all tydlighet att vaccinet fungerar bra och antalet avlidna i övre åldersgrupperna fortsätter att minska allt eftersom fler och fler blir fullvaccinerade. Skall bli intressant att se nästa 2-veckorsperiod om inte effekt kommer synar rejält även i gruppen 60+ och 70+.

Ingen kan väl blunda för denna utveckling. Det finns enligt min mening bara en förklaring till minskningen av antalet avlidna, Vaccinet.

Vi vet också att Pfizer och Modernas vaccin har ett skydd till ca 95 procent mot allvarlig sjukdom. Det innebär att 1 av 20 ändå kan bli allvarligt sjuk. Ingen har garanterat ett 100-procentigt skydd mot covid-19. Men det tycks vissa ha förträngt på sociala medier.

Med den här utvecklingen så kommer inte regeringen förlänga restriktionerna utan från 1 juni kommer man lätta på de rekommenderade restriktionerna.

Annons

11 reaktioner på ”ANTALET SMITTADE HAR HALVERATS

 1. Bert Juhlin 2021-05-26 / 12:31

  Nobelpristagaren i Medicin 2008, Luc Montagnier(fick N-priset för upptäckten av HIV) säger följande: ”Det är coronavaccinen som gör att viruset muterar och nya varianter uppstår.”

  Enligt Luc Montagnier är det känt bland epidemiologer att VACCINER skapar infektionsförstärkande antikroppar(ADE) som tvingar viruset att hitta nya lösningar, epidemiologerna väljer dock enligt Luc M att ”hålla tyst” om detta fenomen.

  Luc M framför också att det var, citat:”ett oacceptabelt beslut och ”ett enormt misstag” att inleda massvaccinationer under pågående pandemi.”
  De av WHO och i Sverige av FHM rekommenderade massvaccinationerna kommer således se till att läkemedelsbolagen kommer att tjäna storkovan på nuvarande och i tät följd kommande covid-19-mutationer – så, det ser mer ut som en i förväg planerad och permanentad covidpandemi än en dito av slumpen uppstådd.

  För övrigt lär vacciner vara klassade som defensiva biologiska vapen!
  Man kan möjligen i detta sammanhang ha en sedan länge inom div org diskuterad ”depopulation” i åtanke om covidmutationerna blir fler än vad som är möjligt att hålla i schack med ständigt nyframtagna vacciner!

  Gilla

 2. ivarandersson 2021-05-26 / 09:03

  Förra våren såg vi också en avtagande trend men sedan kom 2:a och 3:e vågen. Hoppas att vaccinet förhindrar en fjärde våg.

  Gilla

 3. Stefan 2021-05-26 / 08:32

  Skönt att se den utvecklingen, vaccinet gör helt klart stor nytta. Det verkar dock gå trögt att få fram tillräckligt med vaccin när fler och större åldersgrupper ska vaccineras.

  I vår region finns inga bokningsbara vaccinationstider, klinikerna skyller på vaccinbrist och uteblivna leveranser.

  Samtidigt ser man att Löfven slår sig för bröstet och är stolt över att Sverige skänker bort 3 miljoner vaccindoser till andra länder… Sällsynt dålig timing!

  Gilla

  • Thoralf A 2021-05-26 / 08:38

   Gissningsvis är det doser från AstraZeneca som man så generöst ger bort. Sverige har ju slutat använda det vaccinet men avtalet gäller ju fortfarande med AstraZeneca så antingen skänker man bort det eller destruerar vaccindoserna. Någonstans läste jag att varje dos från AstraZeneca kostade ca 25 kronor. 3 miljoner doser innebär ca 75 miljoner kronor.

   Gilla

   • Nils Dacke 2021-05-26 / 10:12

    Förhoppningsvis skänker man inga doser förrän alla som kan/vill vaccineras i landet är fullvaccinerade. Dessutom tycker jag att åtgärden att skänka vaccin till andra fattiga länder sannolikt är en av de bättre delarna av biståndet till andra länder jämfört alla andra stora jättebelopp som kastas på totalt meningslösa projekt av den korrupta regeringen.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2021-05-26 / 11:07

    Helt riktigt. Jag hoppas att regeringen drar ned i u-landsbiståndet med motsvarande kostnad.

    Gilla

   • Bernt Ekholm 2021-05-26 / 11:50

    Glädjande siffror, tror dock att den i år lite senare våren och värmen har en del i detta också. så som också förra årets siffror visar.

    Men varför denna hysteri mot AstraZenecas vaccin?
    När man läser Läkedelsverkets senaste rapport, 20 Maj, Inrapporterade misstänkta biverkningar
    http://www.lakemedelsverket.se
    Finner man att Pfizer och Moderna vacciner har 7 gånger resp 4 gånger högre dödlighet än AstraZeneca vaccin!
    Varför rapporteras inte detta i media. Vem står bakom smutskastningen och varför?
    Kan det vara så att, som jag har uppfattat det, AstraZenecas vaccin kostar 18:- per dos och Pfizer 121:- Modernas 149:- per dos!

    Gilla

   • Thoralf A 2021-05-26 / 12:20

    Rätt siffror är Pfizer 0,008%, Moderna 0,005% och AstraZeneca 0,003% som avlidit inom 30dagar efter en vaccindos men då utan att analysera dödsorsaken. Det kan i många fall vara ett dödsfall som inte har med vaccinet att göra. Därför skall siffrorna tas med en nypa salt!

    Gilla

   • Bernt Ekholm 2021-05-26 / 15:52

    Det är riktigt som som du skriver, om man då räknar om detta till aktuella fall så visar det följande;

    För att AstraZeneca skall uppvisa samma dödlighet som Pfizer så skall 5568000 vaccineras med AstraZeneca, en bit kvar.

    Förövrigt har du rätt i att man ”Därför skall siffrorna tas med en nypa salt!” Detta gäller också siffrorna gällande redovisade döda MED Covid19.

    Då både Folkhälsomyndigheten och Läkemedelsverket skriver följande i sin redovisning.

    Folkhälsomyndigheten; ”laboratoriebekräftad covid-19 som avlidit, oavsett dödsorsak, och är rapporterade som avlidna i databasen SmiNet.”

    Läkemedelsverket;, ”De rapporterade dödsfallen kan vara förknippade med de misstänkta vaccinen i fråga, men de kan även bero på patientens eventuella andra sjukdomar, andra läkemedel som patienten använder, eller andra faktorer.”

    Jag håller helt med dig, siffrorna skall tas med en nypa salt!

    Gilla

   • Thoralf A 2021-05-26 / 16:10

    Du glömde räkna in att ca 4 gånger så många har vaccinerats med Pfizer än med AstraZeneca idag!

    Gilla

  • Bergman år 2021 2021-05-26 / 11:09

   Och ändå… Costa Ricas president vädjade till världssamfundet härom dagen att snarast fördela överblivet coronavaccin så rättvist som möjligt till länder som skriker efter vaccin. Vädjan gällde för flera länder i Karibien och därikring. Hur om helst så blir vi nog inte kvitt det här gisslet förrän större delen av jordens befolkning vaccinerats och det här miserabla tillståndet får en chans att ebba ut.

   Costa Rica är beroende av turister bl a från USA för sin ekonomi, som före pandemin var, vad jag förstår, god. Costa Rica är ett lysande exempel på en demokrati som håller stånd mot kringliggande gangsterstater (Honduras, Nicaragua m fl) och förtjänar att tas på allvar. Landet vaccinerar fortlöpande sin befolkning, men det vaccin som man kommit över räcker inte till. (Trots att man även där dras men med en bromskloss – en underliggande vidskepelse, precis som exempelvis här.)

   Gilla

Kommentarer är stängda.