SVERIGE VÄRST I EUROPA

BRÅ har idag kommit med en rapport med rubriken ”Dödligt skjutvapenvåld i Sverige och andra europeiska länder”. Jag har nu lyssnat på presskonferensen från BRÅ och jag är minst sagt häpen över hur BRÅ analyserar ökningen av dödsskjutningar men jag är lika förvånad över journalisternas frågor under presskonferensen.

Sverige ligger i topp i Europa nu när det gäller dödsskjutningar. Det är bara Sverige som har en så kraftig ökning av skjutvapenvåld, i synnerhet sedan 2012 enligt BRÅ. I den grafik som presenterades framgår det väldigt tydligt.

Grafiken går fram till 2017 men enligt BRÅ har ökningen i Sverige fortsatt även under 2018-2020. Något som jag tagit upp tidigare i blogginlägg.

Enligt BRÅ har Sverige även gått om Kroatien efter 2017 och är nu i topp när det gäller skjutvapenvåld med ca 4,5 dödsskjutningar per miljon invånare.

Det som borde vara allra mest intressant är ju varför Sverige gått som en raket sedan 2000-2003 enligt ovanstående grafik men den frågan hänger fortfarande i luften efter presskonferensen och jag betvivlar att det berörs i den skriftliga rapporten.

BRÅ har däremot analyserat de skjutnas kön och ålder men inte etnicitet eller bakgrund. Helt häpnadsväckande men inte helt förvånande från den politiskt korrekta myndigheten BRÅ. Att det skulle röra sig om män i åldern 20-29 år var väl knappast något som överraskade någon som följer svenska nyhetsmedier.

Nu skulle man ju dock kunna tänka sig att någon journalist skulle ställa adekvata frågor under presskonferensen. Det var journalister från SVT, SR Ekot, TV4, TT och Sydsvenskan som ställde frågor men inte en enda fråga om etnicitet eller bakgrund på de som skjutits till döds. Det är uppenbarligen tabu på dessa redaktioner!

Det är ett totalt underkännande till den svenska politiskt korrekta journalistkåren!

Hur skall man kunna komma till rätta med alla dessa dödsskjutningar om man inte erkänner att det till 99 procent handlar om personer med utländsk bakgrund och då framförallt från MENA-länder. Det är massinvandringen till Sverige och de rättssystemets feghet som nu avspeglar sig i detta skjutvapenvåld. De gängkriminella skrattar åt dialogpoliser, saft o bulle kalas eller pizzabjudningar från polismyndigheten.

Det som borde gälla är straffa och utvisa i stor skala, gärna hela familjer eller klaner!

Jag har granskat alla dödsskjutningar i gängmiljöer under 2020 och 2021 vilket nu närmar sig 60 döda och enligt min granskning är alla utom en personer med invandrarbakgrund. Den enda riktiga svensken var troligen ett misstag då han bara var chaufför åt en gängledare som satt i bilen. Det var sannolikt gängledaren som var det tilltänkta målet för skjutningen.

Det skall bli intressant att läsa justitieminister Morgan Johanssons svar på rapporten men jag förväntar mig ingen reaktion där heller. Jag tycker han är lika hjärndöd som svenska journalister som vägrar se fakta om dödsskjutningar. Det gäller att inte stöta sig med s-väljarna.

Annons

40 reaktioner på ”SVERIGE VÄRST I EUROPA

 1. Gruvmor 2021-05-27 / 09:25

  Morgan Johansson bör skänkas ett extra namn, nämligen ”Oblomov”. Han är ju ett praktexempel på en person med viljeförlamning och dagdrömmeri – alltså oblomoveri. Han bara slöser bort sin tid i makten.
  (Ivan Gontjarovs roman från 1859).

  Gilla

 2. ivarandersson 2021-05-27 / 08:59

  När etnicitet utelämnas så vet vi att det inte är infödda svenskar som är inblandade. Sverige har tagit täten i skytteligan efter Reinfeldts och Löfvens tid i regeringsställning.

  Gilla

 3. Martin 2021-05-27 / 00:01

  Svenska Kling&Klang poliser delar ut rosor, bjuder på bullar och knäböjer av vördnad inför pöbeln, att ge sig på sexköpare är polisens prioritering nu, det jagas pilska karlar och det är helt riskfritt. Det är inte det minsta konstigt att Sverige är ett himmelrike för gangsters. Här får de härja fritt. Kasta ut dem ! Och alla vet att dom inte heter Lars, Björn eller Per. Vill ha mitt gamla trygga Sverige tillbaka. Till tiden innan Sverige blev muslimskt.

  Gillad av 1 person

 4. Onkel Björn 2021-05-26 / 21:27

  Det verkar ju som att Jimmie Åkesson har rätt. Regeringen har gett upp Man vill inte lösa problemet. Frågan som jag bara inte kan förstå är varför man inte kan/vill agera. Vågar man inte ta tag i problemen om inte EU säger till hur man ska göra? Eller är det så enkelt att våra ansvariga ministrar helt enkelt inte vet hur man ska lösa uppgiften. Och då väljer man att sticka ner huvudet i sanden och hoppas att det hel ska lösa sig av sig själv. Det var många år sen som det sades att man skulle ta tag i gängen och har vi märkt något? Men med så många anställda i departementen så borde väl någon veta hur man gör en problemlösning

  Man kan ju undra hur regeringen hade reagerat om det istället var Nordiska motståndsrörelsens medlemmar som sköt AFA folk.

  Gilla

  • Andersson 2021-05-26 / 22:58

   Jimmie Åkesson fegar. Han törs inte upprepa det han sa om arr brottsligheten är importerad. Är han så rädd för vad Annie Lööf ska säga?

   Gilla

   • Onkel Björn 2021-05-27 / 00:58

    Det är inte bara Jimmie som fegar. En stor del av dem som faktiskt vågade kalla en spade för en spade har rensats ut. Både från SD och även från de andra partierna. Varför kan man ju undra?

    Och det är ju det som är det stora problemet. Under mer än 25 år har politikerna inte vågat erkänna vilka som står bakom en stor del av problemen. Istället har man gått som katten kring het gröt. Det är ju inte bara skjutandet det handlar om. Man kan ju undra hur mycket skattefifflet och bidragsfifflet har ökat med invandringen. Hur ska man kunna lösa ett problem om man inte vågar eller kan definiera problemet. Det är ju första punkten i problemlösningens konst, att särskilja och definiera problemet. Att bara komma med förslag om höjda straff hjälper ju inte om man sen inte kan få brottslingarna dömda.

    Verkar som om riksdagspolitiker värnar mer om den egna riksdagsplatsen och plånboken än om Sveriges väl och ve.

    Gilla

 5. Hacke 2021-05-26 / 19:58

  Intressant, eller kanske inte, att se och höra hur public service hanterade dessa för deras agenda så störande fakta.
  Studio Ett koncentrerade sig på skademinimering och problemlösning. Det vill säga problemet för regeringen om detta blir en fråga som oppositionen kan använda fram till valet och hur detta i så fall skulle hanteras!
  Statstelevisionens rapport var väl förberedda med ett längre reportage från en gatstump i Malmö där man med stora insatser (hur mycket pengar och resurser som tagits via skatteutjämningen nämndes naturligtvis aldrig) nu fått utvecklingen att bromsas (för hur länge?).
  Ja, tänk så fint statstelevisionen fick till det där i Seved med det lilla invandrarbarnet som hälsade sååå fint på farbror polisen och en f d gängkriminell som nu minsann skulle satsa på en musikkarriär.
  Om det var våldsförhärligande gangsterrap förtäljde självfallet inte denna till tårar alternativt vansinne skönmålande partsinlaga som vi alla tvingas betala för.

  Gillad av 4 personer

  • turrim 2021-05-26 / 20:33

   Det långa reportaget från gatstumpen Seved var ett utmärkt exempel på hur statstelevisionen ligger på knä för regeringen. Väl förberett då man säkert visste i förväg vad som skulle stå i rapporten från BRÅ. Bra att det framgick så klart.

   Gillad av 4 personer

   • Nulle. 2021-05-27 / 11:23

    Vi skulle ju sluta titta på SVT.

    Gilla

  • Cosmik Debris 2021-05-26 / 23:00

   Jag gissar att det rehabiliterade hygglot från gatstumpen i Malmö döms för något grovt brott inom max ett år. Gissar på vålds – eller narkotikabrott.

   Då får SVT hitta en ny gatstump.

   Gillad av 3 personer

 6. Kalle 2021-05-26 / 19:13

  Toksverige gör det lättare för kriminella!!!

  ## Gränspolisen: Kan inte utvisa grovt kriminella ##

  ## Grova brottslingar som ska utvisas ur Sverige efter avtjänat fängelsestraff håller sig kvar genom ett kryphål i lagen.
  Så många som 90 procent nekar att göra covidtest, uppger polisens nationella operativa avdelning, Noa.
  – Vi har försökt att lyfta det med justitiedepartementet, säger Natalya Carlsson, gruppchef vid Noas nationella gränspolissektion, som ser allvarliga risker.##

  ## Frågan bubblar hos både polisen och Migrationsverket, men har inte fångats upp av politiken, trots att Noa flaggat var tredje månad i rapporter till justitiedepartementet. ##

  ##– De använder sig av det här kryphålet från första sekund. Så fort som det blev ett krav så blev det också ett problem, säger en beslutsfattare.
  – Klienterna har jättebra koll på lagstiftningen, de har många människor runtom sig som hjälper dem, både organisationer och enskilda. De vet att vi inte har rätt att använda tvång, de måste skriva under frivilligt att gå med på covidtest och de säger nej på en gång. De är fullt införstådda med vad det betyder. Vi kan inte verkställa, och det uppstår ett dödläge.##

  ## – Vi har givetvis informerat justitiedepartementet så problemet är väl känt. Jag kan inte kommentera hur det mottagits, men vi har verkligen lyft det. ##

  https://www.expressen.se/nyheter/granspolisen-kan-inte-utvisa-grovt-kriminella/

  ## BITTE ASSARMO: Avgå, Morgan Johansson!##

  ## Det är uppenbart att regeringens förslag både kommer för sent och är för menlöst, även om Morgan Johansson gärna vill slå sig för lilla bringan och påstå sig vara på hugget i frågan. I själva verket är han, liksom hans kollegor, ingenting annat än floskelrapande oduglingar. Allt är bara ett spel för gallerierna, i syfte att försöka lugna den allt mer upprörda allmänheten. Men det här förslaget lär inte hjälpa. Varken i rättprocessen eller med att öka regeringens krympande förtroendekapital.##

  ## Kort sagt: Avgå, Morgan Johansson! Helst igår.##

  https://detgodasamhallet.com/2021/05/26/bitte-assarmo-avga-morgan-johansson/#more-44763

  Tycker också att det är dags för floskelrapande Justitieminister Morgan Johansson att avgå och att han tar med sig resten av regeringen. Dessa oduglingar har förstört sverige!!!

  Gillad av 1 person

 7. Ò Hyra 2021-05-26 / 17:32

  Om jag ger mej på en antagonist och åker på rejält med stryk. Gör jag då om det?
  Naturligtvis inte. Muslimer verkar inte tänka på det sättet. Gång på gång startar dom
  raketbeskjutningar från Gaza, och resultatet blir alltid det deprimerande desamma.

  Om vi betänker dessa primitiva ofta lågbegåvade ”gäster” som kommit till vårt land och som både använder och säljer droger. Kombinationen av droger och lågt IQ, Då behövs det nog inte mycket förrän man vid minsta oförrätt tar till våld.

  Gilla

  • Bergman år 2021 2021-05-26 / 18:32

   Fantastiskt initiativ av dig! Det behövs för att få bort allt hyckleri och alla floskler från såväl polis som politiker. Ofta får semantiken ta över juridiken för att förenkla olika begrepp. Ett exempel är just att media (och polisen) fastnat i begreppet medborgargarde när de med fog och adekvat juridiskt språkbruk borde varnat får olovlig kårverksamhet.

   Synd att ABAB försvann! Det blev möjligt efter mycket framgångsrikt lobbande i riksdagen från Securitas (familjen Sörensen). ABAB hade suttit som hand i handske nu, och egentligen är det den ägarformen som saknas idag när nu politikerna börjar ropa efter polisens försvunna ordningshållning. (Fast det begriper de inte för de saknar bakgrund och erfarenhet.)
   Med vänlig hälsning
   Stig Bergman

   Gilla

 8. Ò Hyra 2021-05-26 / 17:07

  Sverige har blivit ett riktigt otrevligt land att leva i tack vare en liten högljudd skara världsförbättrare.

  Gilla

 9. fete 2021-05-26 / 16:49

  Det är IDIOTER som styr o förstör detta land jävla landsförädare….

  Gillad av 1 person

 10. Cosmik Debris 2021-05-26 / 16:38

  Annie Lööf: ”Situationen är akut – vi behöver stoppa de digitala bordellerna”

  Pedofilerna och barnvåldtäktsmännen inom Centern. Vad gör vi med dem?

  Gilla

 11. Karl 2021-05-26 / 15:49

  Hur länge dröjer det innan någon får tok-spel och avrättar någon/några av våra politiker, den dagen kommer säkert då våra valda skiter i oss Svenskar och bara svamlar om, vi såg det inte komma eller vi var naiva och ljuger om allt så fort de öppnar käften ,skulle skämmas och inte visa mig ute om jag var politiker.

  Gillad av 1 person

 12. Bergman år 2021 2021-05-26 / 15:21

  Partiernas finansiering med dess politiker, myndigheternas finansiering med dess tjänstemän och mediernas finansiering med dess journalister är helt beroende av den politik som förs för att de ska kunna försörja sig. Alla jobbar därför i Sveas Samhall.

  Och dessutom! Det är väl inte bara jag som sett att företagen med dess främsta potentater börjat banka på dörren för att bli del av finansieringen i Svea Samhall?

  Och det är väl inte bara jag som hört den där vålnaden vandra omkring i Rosenbad, i Marieberg och på Helgeandsholmen mumlande: ”DDR mit seiner schwedischen Bruderfirma Sveas Samhall, sehr wertvoll ist.”

  Gillad av 2 personer

 13. Roger... 2021-05-26 / 14:53

  Saxat ur text-TV

  Som skrivet, de kommer aldrig att göra något åt problemen förmodar jag.

  Gummilagarna styr i tingsrätterna för visst folk och kommer att så förbli länge.
  Sverige är förmodligen helt kört inom nåt decennium, hinner USA före oss?
  ————————————————————————————————
  Åkesson (SD): Regeringen har givit upp

  SD:s partiledare Jimmie Åkesson menar
  att regeringen har givit upp.

  ”Det är skandal att det gått så här
  långt, regeringen har kapitulerat och
  totalt tappat greppet”, skriver han
  i en kommentar till TT angående Brå-
  rapporten om det dödliga skjutvåldet.

  ”Alla de åtgärder och de så kallade
  satsningar som regeringen presenterat
  hjälper inte. Brottslingar bryr sig
  inte om hur många presskonferenser
  Mikael Damberg och Morgan Johansson
  håller”, skriver Åkesson som menar att
  dagens ”verklighetsfrånvända” regering
  aldrig kommer att lösa dessa problem.

  Gillad av 2 personer

 14. Cosmik Debris 2021-05-26 / 14:30

  Liten man gör så ont han kan.

  Stalin 170 cm
  Goebbels 165 cm
  Lenin 165 cm
  Mussolini 169 cm
  Franco 163 cm
  Hitler 175 cm

  Morgan Johansson?

  Gillad av 5 personer

  • Benny 2021-05-27 / 10:09

   ”Riksdvärgen” Johansson….Ca 150 cm att döma av bilden! Stor i orden liten på jorden har fått ett ansikte!

   Gilla

 15. tompas11 2021-05-26 / 14:21

  Här lösningen:
  1. Stopp för all invandring från menaländerna.
  2. Avskaffade straffrabatter och den dömde måste sitta av hela straffpåföljden.
  3. Mycket kraftigt skärpta straff.
  4. Och de allra viktigaste. Efter avtjänat straff sker regelmässig utvisning av den dömde, den dömdes familj, släkt och klan.

  Efter att detta genomförts i full skala så behövs inte fler poliser och de poliser som blir övertaliga ombedes att arbeta vid gränsstationerna för att förstärka tullpersonalen.

  Gillad av 3 personer

  • peo 2021-05-26 / 16:22

   Du menar alltså att oskyldiga ska bestraffas för vad någon släkting har gjort. Ska det också gälla när någon helsvensk begår brott?

   Gilla

   • Cosmik Debris 2021-05-26 / 17:58

    Har du, likt en dement, ögonblick av klarhet då du inser hur fullkomligt vilse du är? Eller är allt bara ett konstant töcken?

    Gillad av 1 person

   • tompas11 2021-05-26 / 19:56

    Det är inga oskyldiga som bestraffas. Utvisning är inget straff.

    Gilla

   • tompas11 2021-05-26 / 20:42

    PEO, vad har du själv för förslag för att få bort alla skjutningar och all annan brottslighet knutet till invandrare? Nu har du chansen PEO, fram med dina förslag!

    Gilla

 16. Andersson 2021-05-26 / 13:43

  Man måste ta i beaktande att Sverige har en sjukvård i världsklass. Varje skottskadad ta upp en plats på IVA och kostar oss skattebetalare stora summor. Dessbättre verkar det som träffsäkerheten har förbättrats avsevärt på senare tid. Till gagn för oss alla för oss alla på mer än ett sätt. Så länge buset hålls med att skjuta ihjäl varandra ska vi inte förfäras över de höga siffrorna. Men polisen borde se mellan fingrarna – de har så mycket annat att ta tag i. Som är mycket viktigare.

  Gilla

 17. Cosmik Debris 2021-05-26 / 13:23

  Att Stefan Löfven är dum i huvudet är inte skäl nog för att han ska slippa svåra frågor eller följdfrågor.

  Gillad av 1 person

 18. Kalle 2021-05-26 / 13:04

  Den här ökningen har pågått i många år men myndigheterna har inte märkt något tidagre med andra ord de vill inte se sanningen i ögonen.

  Att hitta orsaken till det hela är en ”svår fråga”. De vill inte säga rakt ut vad det beror på!!!

  ”Svår fråga” betyder i klartext att det beror på invandringen till sverige men det vill man inte säga av någon anledning. SD har varnat och har haft rätt hela tiden.

  Nuvarande och tidigare regeringar och dess underlydande myndigheter bygger på Bluff, Båg och Lögner!!!

  Vet man inte orsaken till dödskjutningarna så varken kan eller vill myndigheterna göra åt det för då skulle de erkänna att de har haft fel hela tiden i 40 – 50 år.

  OCH det vill de INTE!!!

  Gillad av 1 person

 19. folksam2010 2021-05-26 / 12:51

  Dom borde haft den Tyska? journalisten där som var på plats när man rapporterade om Corona han kunde ställa frågor vill jag minnas

  Gilla

 20. Roland Salomonsson 2021-05-26 / 12:47

  Nu har jag inte läst analyserna, men med vetskap om BRÅ eg uppdrag, d v s att dölja vad som egentligen sker med framförallt VILKA som skjuter, så tror jag mer på Magnus Stenlunds snabbanalyser av orsakerna bakom skjutningarna.

  Glöm heller inte att dödstalen p g a skjutningar bara är ca 25% av vad som sker. En massa ytterligare skjutningar leder ju till skadade, som normalt skulle dött, men där allt skickliga KRIGSSJUKVÅRD räddar livet på massor av kriminella. Det är inte EN skytt vid skjutningarna utan flera i eldstrider.

  Magnus Stenlund visar enkelt förståligt i sin ”ledare” (tror det är SwebbTV) hur Sverige av idag är överlägset värst i världen, t o m före de Centralamerikanska länderna Honduras, Guatemala, räknat i skjutningar per 100000, där således muslimska klaner skjuter mot varandra i mer än 70 ggr per 100000. Normalt räknas denna nivå för inbördeskrig!

  Gillad av 1 person

 21. Robban 2021-05-26 / 12:19

  Du har fel om att de s.k ”journalisterna” vägrar se fakta Thoralf!
  Det är helt fel! Men att få dom att erkänna att de har haft fel om mångkulturens förträfflighet och att SD haft rätt hela tiden blir nog svårare!
  Att få någon att erkänna att allt han trott på, arbetat för är en livslång lögn är antagligen helt omöjligt att lyckas med då det gäller personer med både auktoritära och totalitära drag och världsbild!

  Gillad av 1 person

  • pllay 2021-05-26 / 12:45

   Människor som inte kan lära av sina misstag slutar ofta på institution, eller borde göra det.
   Det anses vara det som skiljer högre stående livsformer från insekter och växter, tragiskt att Sverige skall styras av dessa intellektuella och moraliska mikrober.

   Gilla

 22. Hacke 2021-05-26 / 11:47

  En enda, oändligt försiktigt framförd fråga från någon vettskrämd representant från statsmedia på vad det kunde bero på att Sverige sticker ut som det gör besvarades kort:
  – Vi vet inte.
  Sarnecki och Morgan hånler i mjugg över arvtagerskans tydlighet kring detta helt ofattbara och oförklarliga fenomen som enbart ”drabbat” den massimporterande extremistiska demokraturen i norr.
  Fy fa´n vilket spektakel i den sedvanliga föreställningen av ”Leka blindbock” förklädd i pressträff.

  Gilla

 23. turrim 2021-05-26 / 11:40

  I Sverige har man statistik på nästan allt. Många institutioner lever gott på att räkna vilket ger många och långa inslag i statsmedia. Man vet t ex till första decimalen hur många plåtburkar och papperspåsar som återvinns och hur många som är veganer fördelade på kön och ålder.

  Men det är förbjudet att få veta etniciteten på skurkar och på hur många örnar som dödas av fågelgiljotinerna.

  Gillad av 2 personer

 24. Damien Thorn 2021-05-26 / 11:18

  hade också varit intressant att se kurvan för icke dödligt våld totalt och icke dödligt våld med skjutvapen involverat.

  Gilla

 25. Håkan Spångberg 2021-05-26 / 11:14

  Så blir det med oikofobiska makthavare som inte har Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen.

  Gilla

  • folksam2010 2021-05-26 / 12:52

   Denna rapport borde räcka för att ge Morgan Johansson sparken

   Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.