VACCINEFFEKT

Nu börjar effekten av vaccinet även vissa sig i åldersgruppen 60-69 år. Antalet döda bland 70+ minskar för varje vecka.

Diagrammet talar sitt tydliga språk. Behöver inte kommenteras mer än så.

Annons

8 reaktioner på ”VACCINEFFEKT

 1. Robban 2021-06-11 / 18:35

  Jag tvivlar inte på vaccinernas effekt! Speciellt inte över tid!
  Mina egna invändningar är att det är experimentella vaccin som inget har godkänts, utan alla används via ett ”nödtillstånd”!
  Personligen så kommer jag aldrig någonsin låta mig injeceras av något som inte har sina kliniska studier klara och riskerar att tillföra tex narkolepsi eller värre i det långa loppet!

  Gilla

  • Thoralf A 2021-06-11 / 20:26

   Det är ju givetvis upp till var och en annan att bedöma sin egen situation och göra en riskbedömning för och emot att vaccinera sig.

   Gilla

 2. Sven d.ä. 2021-06-11 / 09:34

  Jag skulle gärna vilja säga att det är en vaccineffekt, om inte så har det ju varit förgäves. Men tittar man på https://www.svt.se/datajournalistik/har-sprider-sig-coronaviruset/ och grafen ‘Utveckling av dödsfall över tid’ så är ju antal döda lägre september-oktober 2020, och då var det inte många vaccinerade.

  En bra måttstock borde vara antal döda per smittad. Tittar man på antal smittade nu jämfört med september-oktober 2020, så är det betydligt högre andel idag än då. Se på ‘Utveckling av bekräftade fall’ https://www.svt.se/datajournalistik/har-sprider-sig-coronaviruset/.

  Skulle slutsatsen vara att med vaccin så klarar man smittan bättre dvs inte dör, men vaccinet har inte effekt på hur många som blir smittade.

  Jag misstänker att det finns en mängd andra parametrar som påverkar.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-06-11 / 09:46

   Du måste ta i beaktande ur många som är smittade under varje tidsperiod. Under sep-okt 2020 trodde Anders Tegnell att det inte skulle bli någon andra våg då antalet smittade var väldigt lågt. Sedan vet vi vad som hände.

   Det kom en andra våg och dödstalen steg dramatiskt i december-januari för att sedan börja gå ned.

   Under den tredje vågen steg inte dödstalen utan då var istället dödstalen ganska stabila på drygt 100-150 avlidna per vecka mot 500 per vecka några månader tidigare. Att dödstalen inte steg under tredje vågen beror med allra största sannolikhet på att vaccinet börjat få effekt.

   Precis det som mitt diagram visar.

   Gilla

  • Eva 2021-06-11 / 10:11

   Precis!
   Å ” konstaterat smittade” med ett test som inget säger…. t.o.m FHM har meddelat detta på sin sida.
   Men den som tror på narrativet kan ju fortsätta göra det. Kom bara ihåg att ni förlänger covidiotin och banar vägen för att grinden till ”slaktfållan” ska slås igen innan de djupt sovande vaknar ur sin hypnos. Även vi andra blir drabbade av er naivitet.

   Gilla

   • Thoralf A 2021-06-11 / 11:34

    Det är sorgligt hur samhället har utvecklats och att tilliten till helt obekräftade källor är större än riktiga fakta hos vissa personer.

    Gilla

 3. nilscobra 2021-06-11 / 07:46

  Hur ser det ut jämfört med samma period förra året?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-06-11 / 07:55

   Förra året så var det i väldigt stor utsträckning de äldre som avled på boenden. Det finns ingen motsvarande statistik att gå tillbaka till för att göra det.

   Gilla

Kommentarer är stängda.