OFF TOPIC VECKA 23

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic inlägg i högermarginalen under hela veckan.

Annons

20 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 23

 1. turrim 2021-06-15 / 20:23

  Det är modernt över hela världen att tatuera sig. Inte små symboler utan över hela synliga kroppen och även under blusen och byxorna. Jag tycker det ser fult ut och jag tappar faktiskt lite av förtroendet för sådana blåmänniskor som kallar sig för politiker och experter.

  Det är deras problem. Men jag har funderat över om detta kan vara hälsosamt. Nu läste jag att några forskare funnit att den som tatuerats med blå färg fick blå färg på lymfkörtlarna och med röd färg fick röd färg. Således från huden in i kroppen.

  Jag vet inte seriositeten hos denna forskare. Men min amatörmässiga synpunkt är att detta sannolikt är farligt. Mycket farligare än en spruta AstraZenica. Hur många år innan cancer? Ingen som vet. Driver man forskning? Är de rädda som redan ställt upp?

  Varför så tyst från media? Men de är väl också tatuerade för att hänga med i utvecklingen bland kompisarna.

  Gilla

 2. Kalle 2021-06-14 / 14:54

  ## Direktdemokrati – något som vi i Sverige bara kan drömma om ##

  ## Schweiz har som bekant ett system med direktdemokrati, där man regelbundet med några månaders mellanrum har folkomröstningar på nationell, regional och lokal nivå. Så länge förslag från allmänheten samlar ihop minst 100.000 namnunderskrifter kan det ske en nationell omröstning. ##

  https://jennypiper.blog/2021/06/14/direktdemokrati-nagot-som-vi-i-sverige-bara-kan-dromma-om/

  Med direktdemokrati slipper man en massa (politisk) filtreing av media och knäppa politiker.

  Schweiziska medborgarna röstar och så blir det!!!

  Gillad av 1 person

 3. Kalle 2021-06-13 / 12:12

  ## Trumps smocka mot Sverige: ”Nu ett av de otryggaste länderna” ##

  ## – Ni har problem med invandringen. Det har skapat problem i Sverige, förklarade han [President Trump] exempelvis för statsminister Stefan Löfven under ett möte i Vita huset i mars 2018. ##

  ## – Ett av de otryggaste länderna är Sverige. Vet ni varför? Därför att de släpper in folk i sitt land som skapar enorm splittring. ##

  https://www.friatider.se/trumps-smocka-mot-sverige-nu-ett-av-de-otryggaste-landerna

  Sverige har blivit ett skräckexempel även på hög politisk nivå. Utländska politiker fattar mer än vad svetsaren Löven gör!!!

  Finns ingen kapacitet av något slag i sverige längre. Utländsk polis knäcker skurkarnas epost vilket inte svensk polis klarar av med dagens svenska lagar. Så är det i flera ämnen. Sverige är snart världssämst på allting.

  -Vi såg det inte komma säger Löven men han borde LYSSNA
  (Om han inte blivit politiskt döv) på utländska och inhemska politiker vilket han verkar fööör fiiin att göra.

  Gillad av 2 personer

 4. turrim 2021-06-12 / 19:23

  När jag bläddrar kanaler så dyker ofta barnsmugglarens ansikte upp. Jag mår illa och tänker på vad den SVT-reportern har kostat oss skattebetalare. För att inte veta vad den lilla snabbutbildade gangstern har åsamkat sin omgivning. Är du stolt Hanna Stjärne?

  Gillad av 3 personer

 5. Ölandsbonde 2021-06-12 / 16:42

  Ditt parti Framtid Kalmar.
  Du ser inga svårigheter från PRV över partinamnets likhet med skolan Framtid Kalmar i Kalmar.

  Har du registrerat namnet och fått organisationsnummer?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-06-12 / 19:58

   Innan du skriver och ifrågasätter något så skall du kolla upp fakta. Skolan heter Thoren framtid.

   Gillad av 1 person

 6. Sven d.ä. 2021-06-12 / 14:28

  Sommarpratarna var en gång i tiden mitt favoritprogram. Men numera blir jag bara besviken varje gång jag hör årets pratare annonseras ut. Kanske ett fåtal jag skule vilja lyssna på, men inte som förr.

  De inbjudna kommer i huvudsak i rollen som konstnär, låtskrivare, journalist, programledare, artist, författare, sångare etc – det är personer som oftats redan har en plattform till svenska folket. Det är 50-60% som är i gruppen mediamänniskor.

  Hur många har vi inte hört Benjamin Ingrosso, Niklas Strömstedt, Agneta Sjödin med flera. Bort med dessa linslusar. Fram med verklighetens folk. Jag skulle vilja höra vad som händer hos en
  lantbrukare, en grävmaskinist, sjuksköterska, arbetare på fabrik, fiskare, fattigpensionär…

  Märkligt att de inte lyft fram en sjuksköterska med tanke på Covid.

  Hoppas den fria median kan göra ett eget Sommarprogram.

  Gillad av 4 personer

  • Andersson 2021-06-12 / 15:41

   Numera lyssnar jag inte på sommarprogrammet. När Torsten Ehrenmark berättade om när han for in till stan från torpet i Hästmahult för att handla ost hos Berthold Svensson vid Fisktorget var en riktig höjdare. Det programmet glömmer jag aldrig.

   Berthold Svensson köpte upp osäljbara ostar som han förvarade i ett särskilt skjul på gården. Att ha en sådan i kylskåpet var inte att tänka på. Det gällde att inte köpa på sig mer än vad som gick åt på kvällen samma dag man köpt den.

   Jag brukade också frekventera Berthold Svenssons ostaffär. En gång när när jag hade betalat och stod och väntade på en plastkasse säger Berthold: ”Ska du ha en plastkasse du som ser ut som en sån där miljöaktivist?” Man kan gott säga att Bertold var före sin tid.

   Berthold gick ur tiden 1978 och Torsten lämnade oss 1985. Jag saknar båda två. Mycket.

   Gillad av 3 personer

  • Ölandsbonde 2021-06-12 / 16:39

   Jag håller med dig. Länge sedan jag fann någon värd att lyssna på. Men när jag tittar på årets värdar så tycker jag mig se en skillnad mot de senare årens lista. Blir inte alls lika upprörd som jag brukar bli.

   Någon som vet bättre?

   Gilla

 7. Andersson 2021-06-12 / 13:30

  Jag lyfter min kommentar från 2021-06-11 / 16:17 på inlägget

  15 REAKTIONER PÅ ”LÄGG NED PLANERNA PÅ FOPPAHOTELLET”

  https://thoralfsblogg.com/2021/06/11/lagg-ned-planerna-pa-foppahotellet/

  ##############

  Publicerat igår kl 17.06

  KONSTKUPP

  Ansedda auktionshus sålde fejkkonst för miljoner

  Flera ansedda auktionshus och gallerier har sålt bluffkonst för över tio miljoner kronor av påhittade konstnärer, det rapporterar SVT:s Kulturnyheterna.
  Det rör sig om verk av signaturerna Tom Moore och Alexander Vasilenko – som inte tycks existera.
  Ett auktionshus som sålt bluffkonsten är Bukowskis. De skriver i ett pressmeddelande att de brustit i rutinerna i och med att auktionshuset gott i god för verkens äkthet.

  Kulturnytt – kulturnytt@sverigesradio.se

  ##############

  Vad är fejkkonst? Vad är bluffkonst? Vad är en påhittad konstnär? Är konstnär en skyddad ytkestitel titel? Är inte all konst äkta?

  Signatur är en pseudonym, ett användarnamn eller initialer. Tom Moore och Alexander Vasilenko är pseudonymer för konstnärer som existerar. Vad är problemet?

  Vad är ett ansett auktionshus?

  Vad är ett äkta konstverk? My little pony i Malmö? Menskonst i Sölvesborg? Lamotte-statyn utanför LO-borgen? Zlatan i Rosengård?

  Gilla

  • Andersson 2021-06-12 / 23:21

   Det är komiskt. Jag sökte lite på nätet. Det är åtminstone tjugo ansedda nättidningar och Fria Tider som har spridit SVT:s artikel rakt av utan några som helst betänkligheter. Dela fake news det är farliga saker.

   En händelse som ser ut som en tanke. För några veckor sedan köpte jag en dvd-film på second hand. Den heter Blåsningen och den hade jag aldrig sett. Den var riktigt bra.

   Gilla

   • Andersson 2021-06-13 / 08:07

    Det blir värre och värre:

    ####
    https://www.svt.se/kultur/auktionshus-salde-bluffkonst-bukowskis-alexander-vasilenko-tom-moore

    Det rör sig om verk av signaturerna Tom Moore och Alexander Vasilenko, båda beskrivs som nu verksamma konstnärer, men när Kulturnyheterna söker konstnärerna tycks de inte existera. Det finns visserligen en konstnär vid namn Tom Moore, men han har ingenting att göra med den konst som säljs på auktionssidorna och bor i Australien.

    – Det är mitt namn och jag på bilden, men jag har inget att göra med verken. Så det är en förfalskning, säger han till Kulturnyheterna.
    ####

    ####
    https://www.friatider.se/bukowskis-salde-konst-av-konstnarer-som-inte-finns

    Det finns visserligen en konstnär vid namn Tom Moore, men han bor i Australien och har inget med Bukowskis bluffkonst att göra, förutom att Bukowski lånat en bild på honom till presentationen på sin hemsida.

    – Det är mitt namn och jag på bilden, men jag har inget att göra med verken. Så det är en förfalskning, säger Tom Moore till Kulturnyheterna.
    ####

    Ska man lita på Fria Tider så är det Bukowskis själva som sysslar med förfalskning.

    Det finns säkerligen ett stort antal män som heter Tom Moore. Här är den mest kände av dem alla:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Captain_Tom_Moore

    Hade jag haft en tusenlapp över hade jag nog köpt en tavla. För att värdesäkra kapitalet jag inte har. Men jag kan ju göra en tavla på egen hand.

    Gilla

   • Andersson 2021-06-13 / 14:15

    Jag har ett expertutlåtande från en expert vars namn jag inte vill avslöja:

    ”Min egen granskning (dock inte betald av skattepengar) visar att bokhandlare sålt miljontals bluffböcker genom årens lopp. Det är bluffböcker eftersom författarna inte existerar, t.ex. Bo Baldersson. Och eftersom författarna inte existerar, så har naturligtvis böckerna skrivit sig själva.

    Som experten antyder så betalas SVT:s granskning med skattemedel.

    SVT: ”Kritiserat förslag blir verklighet – medier som sprider desinformation kan nekas stöd”

    Bluffmakare målar med Fake Paint Pro. SVT skriver i Fake Print Pro. Nej det sista tar jag tillbaka. Jag vill inte bli polisanmäld, häktad och bötfälld.

    Gillad av 1 person

 8. Karl W 2021-06-12 / 09:33

  På fredagen 11/6 klubbade Kinas riksdag igenom en ny viktig lag. Svenska media mörkar som vanligt. I grunden säger lagen att åsamkar någon en förlust för någon annan är dom skyldiga att ersätta dom för förlusten. Den har kallats anti-sanktionslagen, men tycks gå längre. Som ett exempel. Om USAs regering inför sanktioner mot ett företag i Xinjiang med avsikt att skada Kina och det företaget, och ett svenskt företag i Kina följer sanktionerna och slutar att köpa från företaget, då blir det svenska företaget skyldig att ersätta Xinjiang företagets förluster. Bluffmakaren och bedragaren Adrian Zenz står redan iför rätta för att orsaka förluster. Lagen tycks gå längre. Om en svensk journalist publicerar fejknyheter i Sverige och det orsakar förluster för ett företag i Kina, då blir den journalister skyldig att ersätta företaget för de förlusterna.

  Gillad av 1 person

 9. Cosmik Debris 2021-06-11 / 23:58

  Ett enskilt rum i Angered.

  En vän skickade bilden till vänster som han tagit från sin altan. Bilden till höger är också nytagen av Hasse (Sheriffen i Angered på Youtube) från hans balkong i Angered. Hela gården fullkomligt kryllar av somalier och andra framstående samhällsbärare.

  Livskvalité? Vilken utsikt väljer ni? Jag skulle inte stå ut en tiondels sekund med halva Somalia skränandes utanför mitt hem. Jag har inget gemensamt med dessa människor. Absolut ingenting! Det kan heller ingen tvinga mig att ha. Så mitt val av utsikt blir självklart bilden till vänster som är ren balsam för själen. Man blir lugn, lycklig, varm i hela kroppen och ger, för en kort stund – hoppet om Moder Svea en andra chans. Sedan återvänder uppgivenheten, min ständige följeslagare. Samma val gör givetvis också miljöpartister, sossar och centerpartister om ni frågar dem mellan skål och vägg. Jag tycker att alla svenskar ska ha samma rätt till lugn och ro. Sverige är svenskarnas plats på jorden. Vi får ett liv. Ett enda. Sedan är det slut.

  Gillad av 4 personer

  • Lars 2021-06-12 / 07:34

   Bra sammanfattat Cosmik Debris – det är det här det handlar om – vår livsstil. Vi har inget gemensamt med de människor som tagit sig friheter i Sverige.

   Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2021-06-12 / 13:57

   Inte nog med att den svenska miljön tunnas ut och blir svagare och svagare. Även på lokalnivå så försvinner det. I Skåne så vill jag höra skånskan talas, i Hälsingland hälsingedialekten. I min barndom kunde man höra skillnader mellan olika hälsingedialekter. Det bara försvinner.

   Gillad av 1 person

   • Ölandsbonde 2021-06-12 / 16:36

    Jag var nyanländ i Skåne på 60-talet. Jag blir glad av att höra att skånskan är på väg bort. Skönt att sådant läte försvinner! All skånska är inte som Hasse Alfredssons. Du har de breda lagrens malmöitiska och tala om lätet från Hässleholm.

    Vi borde aldrig tagit emot Skåne. Tänk vad skönt för oss om det nu tillhört Danmark.

    Gilla

Kommentarer är stängda.