LÖFVEN VÄLJER NYTT KAOS

”1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse. Den offentliga makten utövas under lagarna.”

Stefan Löfven vågade inte ge det svenska folket makten över en ny regering!

Det är mycket förvånande att riksdagspolitiker och före detta partiledare är så förtvivlat rädda för ett extraval eller för val överhuvudtaget. Det verkar som att de helst inte vill ha några val.

Stefan Löfven skyller på pandemin att han inte väljer ett extraval. Så ynkligt!

Med tanke på det parlamentariska läget borde ett extraval vara den bästa lösningen och det behöver inte dröja 3 månader, utan valet skulle kunna göras redan i slutet av augusti om bara viljan finns.

Men det svenska folket skall inte få chansen att säga sitt!

Nu blir det talmansrundor och det kommer ta minst en vecka per talmansrunda. Om den fjärde talmansrundan även misslyckas blir det extraval.

Det lite intressanta är att alla riksdagsledamöter nu måste vara beredda på att åka in till riksdagen för att rösta om en ny statsminister och regering. Med andra ord måste de ställa in alla sina semesterplaner, i synnerhet om det är utlandsresor. Det blir spännande att se om några riksdagsledamöter kommer beklaga sig över inställda resor. Trots att de ofta har närmare 3 månaders semester varje sommar, från ungefär midsommar till mitten av september när riksdagen öppnar varje år.

Jag hade hoppats på ett extraval men samtidigt vet jag ju hur maktkåta Socialdemokraterna är och att Stefan Löfven nu vill dra ut på detta för att kunna få en liten möjligheten att sitta kvar.

Stefan Löfven säger att han agerar för Sveriges bästa, samtidigt väljer han kaos med talmansrundor. Det svenska folket får inte ge sin röst!

PS

Jag tror Ulf Kristersson (M+SD+KD+L) har goda förutsättningar att klara en statsministeromröstning. Det räcker med att centerpartisten Helena Lindahl trycker på gult eller grönt och alla andra följer partilinjen.

Annons

28 reaktioner på ”LÖFVEN VÄLJER NYTT KAOS

 1. Tony 2021-06-30 / 14:06

  Han är säkert medveten om att om han utlyst ett extra val så hade han fått reda på
  hur illa omtyckt både han o regeringen har varit, därför tramset med
  talmansrundor. I och för sig borde dom ändå veta om att dom inte varit speciellt
  populära, att inteckna barnen o barnbarnens framtida tillgångar är helt enkelt
  för bedrövligt!

  Gilla

 2. ivarandersson 2021-06-29 / 10:27

  Stefan Löfven är för en gångs skull klok och avgår vilket är bra för Sverige och svenskarna.

  Gilla

 3. Champagne Supernova 2021-06-28 / 20:58

  Nej, kommer inte ta en vecka per talmansrunda. Kommer gå betydligt snabbare.

  Gilla

 4. turrim 2021-06-28 / 20:13

  Talmansrundorna slutar nog med att den stöddiga jäntan viker sig ånyo. Det ingen kunde tro kunde hända, att Bondeförbundet går armkrok med Kommunisterna; om man ser till rötterna.

  Gilla

 5. Stefan 2021-06-28 / 19:07

  Annie Lööf upprepar sitt mantra ”en bred lösning i mitten”. Jag tror hon hoppas bli tillfrågad av talmannen att bli statsminister… Gud hjälpe oss om det skulle ske!

  Gillad av 1 person

 6. Ò Hyra 2021-06-28 / 16:23

  Löfven poängterar gång på gång att han gör det bästa för Sverige.

  Antar att han menar att: massinvandring, fejkade skolresultat, islamisering och gängkriminalitet är det bästa för Sverige.

  Gillad av 2 personer

 7. Ludvig 2021-06-28 / 15:42

  Hur det än blir så vore det roligt om partierna kunde komma upp ur sandlådan, gäller ju inte riktigt alla men nästan.

  Gilla

  • Andersson 2021-06-29 / 23:49

   Vilket parti är det som ska bli kvar i sandlådan?

   Gilla

 8. Cosmik Debris 2021-06-28 / 13:51

  Fria Tider: ”Danmarks statsminister Mette Frederiksen passade under EU-toppmötet i Bryssel på att ta upp den svenska stenterrorn med Sveriges statsminister Stefan Löfven.”

  Det här är fanimej helt sanslöst! Är det verkligen något som två nordiska statsministrar ska behöva diskutera? Undrar om Mette Frederiksen är informerad om att Stefan Löfven är gravt efterbliven? Att resonera med en idiot är ju trots allt helt meningslöst.

  Den minst komplicerade enheten i den här mannens kropp är hans hjärna.

  Gillad av 1 person

 9. Jan_S 2021-06-28 / 13:01

  Emot ett nyval skulle följande kunna anföras:
  Efter ett nyval återstår endast ett år för en ny, borgerlig regering att genomföra sin politik.
  Endast ett år innebär att den nya regeringen inte hinner vidtaga de åtgärder som krävs för att stoppa, eller ens hejda, det pågående förfallet och upplösningen av samhällsfunktionerna. Ej heller kommer den nödvändiga utrensningen av alla aktivistiska byråkrater, tjänstemän, poliser, domare, nämndemän et consertes, hinna göras.
  Följden blir därför att den för medborgarna alltmer iakttagbara samhälleliga försämringen, av oppositionen, kommer att skyllas på den sittande, borgerliga regeringen.
  Alltså ett mycket sämre utgångsläge för det borgerliga blocket inför valet 2022.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-06-28 / 13:16

   Delar inte alls den uppfattningen.

   På ett endaste år hinner en regering fatta ett antal kraftfulla beslut. Om viljan finns, även rent populistiska beslut som kanske ger lite mer i plånboken som t.ex. sänkt skatt eller bensinskatt. Eller nya beslut rörande energipolitiken och återstarta Ringhals 1 för att säkra elförsörjningen i södra Sverige.

   För att inte tala om brottslighet och gängkriminalitet, där kan en ny konservativ regering göra många bra saker som svenska folket skulle uppskatta.

   För att inte tala om invandringspolitiken där en ny regering skulle kunna slå MP, V och C på fingrarna rejält.

   Även om effekten av dessa beslut skulle dröja så är jag övertygad om att det skulle stärka regerings förutsättningar att bli omvald.

   Gillad av 6 personer

   • Cosmik Debris 2021-06-28 / 14:04

    eller en folkräkning.

    Gillad av 3 personer

   • Jan_S 2021-06-28 / 15:19

    Det glädjer mig att läsa detta, uppmuntrar.
    (Har missat att (L) har initierat en process för att avskaffa lagparagrafen, som förbjuder att den nedstängda reaktorn återstartas.)

    Gilla

   • Sven d.ä. 2021-06-28 / 19:57

    Håller helt med. De kan inte bara initiera nya utredningar, klubba igenom nya lagar, plocka bort General Direktörer, välja domare, välja ambassadörer – och inte minst de kan stoppa mycket. Bara viljan finns där. Kom ihåg med vilken frenesi både Biden och Trump hade de första dagarna i att skriva på nya orders.

    Jag har märkt att SVT säger att man inte hinner med så mycket på ett år och att svenska folket inte vill ha ett extraval. Säger man det tillräckligt många gånger så upplevs det som en sanning.

    Gilla

 10. PL 2021-06-28 / 12:05

  Kan inte se några förutsättningar att Stefan Löfven skulle kunna göra comeback som regeringsbildare. Det förutsätter ju i så fall en ny överenskommelse med C och L och frågan är om tiden räcker till för att arbeta fram ett sådant. Tvivlar starkt på att Lööf och Dadgostar är beredda att släppa fram Löfven igen utan att få något substantiellt i utbyte. Grundtipset är att Löfven nobbas av riksdagen, men man vet ju aldrig, Sedan en fråga till dig Thoralf, kan man verkligen beteckna Centerpartiet som ett ”mittenparti” med tanke på den ultraliberala ekonomiska politik de förespråkar?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-06-28 / 12:36

   Centerpartiet är ett rödgrönt parti. Mängder av borgerliga centerpartister har lämnat C.

   Gilla

   • Andersson 2021-06-28 / 14:51

    Vad jag tycker synd om dessa riksdagsledamöter som inte kan åka på utlandssemester i dessa pandemitider. De får väl nöja sig med Österlen, Åre och Höga Kusten.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-06-28 / 15:12

    Härligt med lite empati 😉

    Gilla

 11. Sven d.ä. 2021-06-28 / 12:00

  ”Stefan Löfven avgår som statsminister”

  En rubrik som man sällan glömmer.

  Gillad av 1 person

 12. Håkan Spångberg 2021-06-28 / 11:56

  Sozzeriet släpper inte makten.
  Förmodligen kommer de inte att acceptera ett valnederlag heller.
  Skrämmande.

  Gillad av 1 person

 13. Kalle 2021-06-28 / 11:49

  Grejen är bergis den att vid extraval/nyval så gäller den mandatperioden endast fram till nästa ordinarie val september 2o22.

  I andra länder så gäller extraval/nyval i en ordinarie mandatperiod i sveriges fall i 4 år.

  Svenska oppositionen tycker att endast ett års mandatperiod är för lite tid att visa framfötterna. De vill antagligen ha en fyraårs mandat period även om det är ektraval/nyval.

  Gilla

  • Sven d.ä. 2021-06-28 / 12:34

   Jag tror de resonerar att, 4-årslöner är bättre än 1-årslön. Om man nu ändå ska satsa på ett val. Bättre utdelning med tanke på insatsen.

   Gilla

  • Andersson 2021-06-28 / 14:48

   Skilj på extra val och nyval. Det är inte samma sak.

   Extra val gäller fram till nästa ordinarie val.

   Nyval innebär innebär början på en ny mandatperiod.

   Nyval existerar inte vid val till det svenska parlamentet. Det finns ordinarie val och extra val. Och omval när så är befogat.

   Det är en konstig ordning att en regering kan avsätta en regering som får sitta kvar. Det är märkligt att en statsminister som har sagt upp sig får fortsätta regera. Riktigt märkligt blir det om samma statsminister tillåts fortsätta och bilda ny regering.

   Gilla

 14. Martin 2021-06-28 / 11:31

  Inte förvånad, vet hur maktkåta sossar alltid hittar utvägar för fortsatt diktaturstyre. Det ännu värre scenariot är att kopparormen Lööf blir statsminister, den skräckfilmen är inte helt otänkbart nu….Då är Armageddon här. Gud hjälpe oss.

  Gillad av 3 personer

 15. Sven d.ä. 2021-06-28 / 11:22

  I de senaste Riksdagsvalen så har Socialdemokraterna gått tillbaks, i val efter val. Under 80-tal och 90-tal så låg de på runt 40-45%, Nu i det senaste 28,3%. Val till Riksdagen är inte Socialdemokraternas bästa gren. Jag tror också att Vänsterpartiet ligger väl till bland väljarna nu, och S och V är kommunicerande skäl.

  Jag tror att S har gjort en väljarundersökning under senaste veckan, och pejlat läget. Förmodligen visade undersökningen att det inte var läge med ett nytt val, utan talmansrundor var en bättre strategi.

  Allt är taktik för att behålla makten.

  Gilla

 16. Goliat 2021-06-28 / 11:16

  Det var väntat, nyval finns inte på kartan.

  Gilla

 17. Per 2021-06-28 / 11:04

  Som sagt. S har 2 punkter som dom följer slavisgt.
  1. Att ta makten
  2. Att behålla makten
  Allt annat är oviktigt.

  Gilla

 18. Ò Hyra 2021-06-28 / 10:59

  Det är på tiden att socialdemokratin blir en historisk parentes
  precis som kommunismen och nazismen.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.