TALMANSRUNDOR

Imorgon skall alla partiledare träffa talmannen, alla får 30 minuter hos talmannen. Sedan kommer talmannen Andreas Norlén hålla en presskonferens klockan 16:15. Kommer talmannen redan då presentera sitt första förslag till ny statsminister.

Jag notera att alla partiledare förutom Jimmie Åkesson skall träffa talmannen fysiskt men Jimmie Åkesson kör digitalt möte enligt DN. Hur många tror att det beror coronapandemin? Nej, jag tror de beror på EM i fotboll. Jimmie Åkesson är väldigt fotbollsintresserad och befinner sig sannolikt i Glasgow under tisdagen för att se Sveriges match mot Ukraina.

Han brukar vara på plats vid mästerskap och se någon eller några av Sveriges matcher. Är det någon som sätter emot? Media borde ju vara intresserad om min gissning stämmer.

Nu gäller det tydligen karantänsregler för inresa till Skottland och Glasgow så då är min gissning uppenbarligen felaktig.

Den första som talmannen sannolikt föreslår borde vara Ulf Kristersson och de torde gå väldigt fort enligt min mening. Jag tror till och med att Ulf Kristersson kan få ok i riksdagen om centerpartisten Helena Lindahl avstår eller röstar för Ulf Kristersson. Om nu bara Liberalerna håller sin linje. Men skulle någon liberal förstöra det för en borgerlig regering så är det helt kört för Liberalerna, då åker de ut från riksdagen senaste i september 2022. Det kommer inte bli många stödröster för Liberalerna.

Om Kristersson misslyckas så står sannolikt Löfven på tur. Men misslyckas även han är frågan vem som blir den tredje kandidaten, Busch eller Lööf?

Jag känner mig redan trött på denna cirkus som börjar imorgon. Det hade varit betydligt bättre med ett extraval och att folket fått säga hur de vill att en regering skall utformas.

Annons

18 reaktioner på ”TALMANSRUNDOR

 1. Anders G 2021-07-01 / 20:27

  Nu får Löfven chansen att bilda regering? Helt sjukt! Extra val är väl det mest kloka?

  Gilla

 2. Lars 2021-06-29 / 10:31

  Jag är fruktansvärt trött på politisk taktik o manipulerande av valresultat i form av oförutsedda koalitioner. Det enda som kan få mig att känna ngn form av framtidstro är ett extra val som gör att S, C, MP försvinner så jag åtminstone slipper höra deras falska prat. Visserligen står vi där då med vår egen Ulf ”Milhouse” Kristersson, men allt är bättre än de som nu regerar och kanske kan Jimmy knyta upp svansen på Ulf som Reinfeldt en gång gjorde.

  Gilla

 3. Roger 2021-06-29 / 10:08

  Nja, tror inte Jimmie är i Glasgow då inga svenskar släpps in pga Corona-karantän (10dgr) Men i övrigt håller jag med dig !

  Gilla

  • Thoralf A 2021-06-29 / 10:14

   Jaha, inga svenskar på plats i Glasgow?

   Gilla

   • Kalle 2021-06-29 / 11:12

    Svenskar bosatta i UK kan åka till Glasgow och se matchen. Svenska landslaget har vädjat att de åker till Glasgow och hejar på det svenska laget.Enbart i London finns det ungeför 40 000 svenskar bosatta.

    Gilla

   • Andersson 2021-06-29 / 11:43

    Åka till Skottland för att se på fotboll kan knappast vara skäl för att utebli. En riksdagsledamot är alltid i tjänst. Sedan kan inställelsetiden tillåtas variera beroende på omständigheter som den enskilde ledamoten inte kan råda över. Regeringsledamöter och partiledare bör föregå med gott exempel. Det är vad de har betalt för. Mycket betalt.

    Tolererar man en ogiltig frånvaro från Åkessons sida är det risk för att man skapar prejudikat. Att det blir tillåtet att sova hemma på kammaren i stället för i plenisalen.

    Är partiledaren ifråga smittad eller smittsam hamnar det i ett annat läge. Då är han mer riskfylld än eljest.

    Gilla

  • Sven d.ä. 2021-06-29 / 23:19

   Den Brittiska regeringen har gett UEFA potentater m fl tillträde till matcherna (utan att vara i karantän) om de sedan åker hem direkt. Så har man kontakter så kan det ordna sig (som vanligt).

   Gilla

 4. Hacke 2021-06-29 / 08:19

  Ingen i den rödgröna röran kan i varje fall lägga skulden på kollegorna i public service om det inte gått deras väg när krutröken lagt sig.
  Uppbackningen hos den tvångsfinansierade propagandakolossen är lika total som skamlös.

  Gilla

  • turrim 2021-06-29 / 11:07

   Märta Stenevi är ny seriefigur. Hon har snabbt blivit expert på allt.

   Gilla

   • turrim 2021-06-29 / 16:53

    Dessutom seriefigur i Sydsvenskan. Jag slog just upp Nättidningen för att läsa om talmansrundan. Överst ett trespalt foto på Märta Stenevi. Man råkade väl fota just när hon av alla var där.

    Det är inte förvånande efter alla helsidor. Men det borde vara generande för chefredaktören Jonas Kanje att den som bor inom siktavstånd från redaktionen syns mest i en påstått oberoende tidning. Det kanske till och med är värre nepotism än Barometern.

    Gillad av 1 person

 5. Kenny 2021-06-29 / 02:14

  Som Tyr sa i Swexittv. Hellre golfrundor än talmansrundor.
  Men vad vet jag som inte ens är intresserad av golf.

  Gilla

 6. Onkel Björn 2021-06-29 / 01:32

  ”… alla partiledare förutom Jimmie Åkesson skall träffa talmannen..”. Känns ju inte speciellt ansvarfullt att åka iväg till Glasgow och titta på fotboll just nu.

  Pratar med talmannen via internet. Ja, det fungerar kanske lika bra, vad vet jag. Kan vi ju lika gärna också lägga ned hela riksdagshuset och köra alla debatter digitalt. Riksdagsledamöterna kan sitta hemma framför sina datorer istället. En himla massa pengar skulle sparas.

  Gillad av 2 personer

 7. Sven d.ä. 2021-06-28 / 23:21

  Många säger att talmansrundorna ska gå snabbare denna gång än förra gången. Det mesta säger att det borde ta lika eller längre tid. Vi har samma mandatfördelning. Skyttegravarna har grävts djupare. Vi har några politiska vildar som vi inte brydde oss om förra gången.

  Men men Talmannen var osedvanligt mesig förra gången, så han kanske kan driva det snabbare mot extraval.

  Gilla

 8. Högt hårfäste 2021-06-28 / 22:58

  Den gamla läkaren, Barbro W i L, lär ju inte rösta för ett samarbete med SD, eller?

  Gilla

 9. Håkan Spångberg 2021-06-28 / 22:36

  PK-adeln är inte intresserade av folkviljan.
  Blir inte förvånad om sozzeriet biter sig kvar i Rosenbad…

  Gilla

  • laco 2021-06-30 / 01:22

   ”Hårfäste” gör mig stolt. Jag förväntas förstå vem ”W i L” kan vara.
   Tyvärr når jag inte den nivån av samhällsbildning.

   Gilla

Kommentarer är stängda.