OFF TOPIC VECKA 28

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic inlägg i hög

Annons

22 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 28

 1. turrim 2021-07-20 / 17:22

  EU-parlamentets vice ordförande, den tyska socialdemokraten Katarina Barley, kräver att alla EU-pengar till Polen och Ungern ska stoppas. Varför kräver hon inte invasion som tyskarna gjorde 1939 och 1944 så kan hon ånyo få bestämma på riktigt vad som är tillåtet att säga och tycka i de länderna?

  https://www.friatider.se/eu-topp-vill-strypa-alla-pengar-till-ungern-och-polen

  Gilla

 2. Onkel Björn 2021-07-19 / 03:39

  Ibland har jag lite svårt att förstå saker och ting och något som jag definitivt har svårt att förstå är denna hysteri kring covid-19. Man stänger ner verksamheter och regeringen spenderar en massa miljarder både till höger och vänster. Nedstängningar och begränsningar som lett till att många förlorat sina jobb och vår rörelsefrihet har i en del fall begränsats.

  Enligt statistik för 2020 dog ca 9400 av (med !) covid under 2020. Totalsumman för landet det året var ca 98200 döda, vilket var lite mer än det ca 90000 som dör i snitt per år. Av dessa dog ca 22000 av cancer och ca 25000 av sjukdomar i cirkulationsorganen.

  Varje år får jag hem tiggarbrev från hjärt-lungfonden och cancerfonden. Men och det är ju detta som jag har lite svårt att förstå, varför detta ”svala” intresse från vår regerings sida för alla dessa som drabbas av dessa sjukdomar. Varför ska det behöva finnas privata aktörer som samlar in pengar till forskningen? Hur många cancersjuka och hjärt-lungsjuka får inte den vård de egentligen borde ha fått?

  Visst, covid är ingen vanlig förkylning. Det är jag medveten om. Men cancer i bukspottkörteln eller ett hjärtstopp, det är heller inga småsaker.

  Gilla

 3. Kenny 2021-07-17 / 18:51

  En av flera storspelare på wallstreet en såkallad blankare som tjänar pengar på småsparares förluster. En shorters som pressar ner priset på stora framgångsföretag som borde värderas högre med sina hedgefonder. Men the APES har gaddat ihop sig med advokaten Wes Christian och tänker inte låta detta fulspel pågå längre, börsen är upp o ner:

  Gilla

 4. Kenny 2021-07-16 / 23:38

  Varenda normalt fungerande som handlar eller pensionssparar på börsen har nog förstått att allt inte står rätt till. Börsen är korrumperad av blankare med hedgefonder, så kallade shorters som trycker ner aktier med hjälp av aktierobotar. Stora rika företag med stora orderingångar trycks ner. Mellanstora framgångsbolag trycks ner. Nya förhoppningsföretag trycks ner. Så fort man går in och köper en vare sig om det är svensk amerikansk eller norsk aktie så lyser de genast rött istället för blått i portföljen. Men the apes eller apenation har organiserat sig mot detta fulspel. APE en förkortning av ”all people equal”. Chad Brewers och Wes Christian ska försöka åtala dessa kriminella blankare som själ småsparares pengar. Vi får se hur det går:

  Här har ni ansiktet på en av dessa blankare Ken Griffin några minuter in i intervjun. Inte en enda fråga kan svara rakt på från Sherman. Slingrar sig värre än sossepolitiker:

  Gilla

 5. Nils Dacke 2021-07-16 / 20:58

  Mycket spännande framöver med sossarnas samhällsbygge när cementen tar slut i höst och allt husbygge och anläggningsbygge stoppas. Allt är som vanligt i bananmonarkin då ena handen inte vet vad den andra gör, exakt samma med elförsörjningen framöver då överföringsledningar från Norrland byggs ut men Norrland behöver all el de producerar själva. Exakt samma med massinvandringen då svenskar blev överkörda av pk-sekten och vi skulle ta emot halva världen till landet och där nu fler och fler? inser att detta inte funkar. Osv osv osv. Är det något som funkar i landet enligt normala konsekvensanalyser och undersökning av logiska samband.???

  Gilla

 6. J B Doe 2021-07-16 / 20:49

  Inte nog med att det numera är omöjligt att straffa en bank som inte sköter sig, genom att man helt enkelt tar ut sina pengar. Det enda man kan göra är att flytta pengarna till en annan bank. De blir alltså kvar inom ”kartellen” av banker.
  Idag fick vi dessutom i Rapport höra att storbankerna gör rekordvinster och planerar att vräka ut pengar till sina aktieägare. MEN: några pengar till ränta för insatta belopp, det finns det inte.
  Tjyvsamhället i ett nötskal

  Gilla

  • Thoralf A 2021-07-16 / 21:46

   Enda sättet är att köpa aktier för att få lite ränta på sitt kapital.

   Gilla

 7. turrim 2021-07-16 / 20:17

  Nu är det så, att även jag tycker illa om Annie Lööf. Men det är tydligen förbjudet enligt justitieministern. Ska jag viska det i lönndom vid frukostbordet?

  Morgan har tydligen en hemlig lag som inte är processad genom Riksdagen. Nog är det väl nu dags att byta till en omdömesgill minister. Eller hur Löfven?

  https://nyheteridag.se/morgan-johansson-attackerar-hatkronika-om-annie-loof/

  Gilla

  • ivarandersson 2021-07-17 / 10:23

   Löfven har samma dåliga omdöme som övriga regeringen så att byta ut Morgan är inte tänkbart 🙂

   Gilla

 8. Omnivore 2021-07-16 / 18:02

  Av någon anledning har det blivit svårare att läsa din blogg på mobilen.Varje gång jag går in på bloggen kommer det ett pop-upfönster med rubriken ”Privacy & Cookies”. Det är inte alla gånger det går att klicka ner detta fönster.

  Gillad av 1 person

 9. Andersson 2021-07-16 / 17:33

  Klimatförändringarna är här och Merkel skickar hälsningar från Amerika.

  Gilla

 10. turrim 2021-07-16 / 17:08

  Nu blir Annie glad. Hennes åldersvariabla grabbar får stanna. Migrationsverket kör över alla andra och stoppar utvisningar till Afghanistan. Lär röra sig om 7000 som vi nu ska logera och försörja på hög nivå. Plus brottsliga problem om man ser till statistiken. Den brottsliga statistiken sägs vara motsvarande i t ex Österrike.

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-07-16 / 17:36

   En fin present till Annie Lööf på högtidsdagen.

   Gilla

 11. messkalle 2021-07-16 / 15:49

  På Petterssons kan man läsa då och då:”Importerar man mellanöstern får man mellanöstern.” Ergo det kommer att bli inbördeskrig i Sverige. Frågan är när. Med en polismyndighet som arbetar som gråtande socialarbetare kryper den dagen närmare.
  Lyssna på denna länk

  Starka gripande kloka ord väl värda att spridas.

  Gillad av 1 person

 12. Anders 2021-07-16 / 15:09

  Titta på intervjun med vår justitieminister Morgan J . På Conflict Zon eller på Petterssons blogg .
  Efter men har sett den är det inte ett dugg förvånande att det ser ut som det gör med sossevasaller runt om i Sverige .
  Arrogant och maktfullkomlig lägger han allt ansvar på andra , och tycker att allt skit som händer i Sverige finns även nu andra länder . Så det är inget att bry sig om.
  Så pass upp , det den här snubben står för och representerar är farligt för Sverige.
  Det är deras (S) inställning som råder i Landet .
  Det som jag misstänkt men inte förstått är om man är feminist för att man är dum i huvudet , eller blir man dum i huvudet av att vara feminist.

  Gillad av 1 person

 13. Martin 2021-07-16 / 13:51

  Det är stekande sol här på västkusten och i västra Tyskland och Belgien forsar syndafloden fram. Och Kanada har haft närmre 50 +
  Vad säger klimatGreta om det? Och domedagsgprofeten Rockström rockar fett av förtjusning. Jorden går under snart, väldigt snart. Kan vi ha 10 år kvar? Sedan ligger Skandinavien under vatten, Holland är en enda stor ubåt och Storbritannien är en öken.

  Minns dom översvämningen i Nordsjön 1953? Då nära 2000 miste livet i Holland.
  Johan Rockström ut media och säger att det är mycket värre än han befarade med ”klimatkrisen”, jorden värms upp några grader varje år ( Det låter så på honom..) nu är risken inte lika stor för liknande översvämningar i Sverige, pga att vi lever inte lika tätbefolkat och bygger inte lika dåliga hus som i t ex Belgien.. Jag har sett med egna ögon husbyggen som lika gärna kunde varit ett skjul i Sydamerika.
  Åska och regn kan ställa till det. I augusti 1997 föll 276 mm regn på ett dygn nära fulufjället i Dalarna. Hade det inträffat i ett tätbefolkat område skulle katastrofen varit mycket större än den nu i Tyskland och Belgien.

  I övrigt kan man undra varför danska bilisterna blir stenade på Skånes landsvägar?
  Är det nån ”sur skåning” som blev avundsjuk på danskarnas emsuccé i fotboll?
  Eller mer troligt….någon ”godhetsposerande dåre ” som inte tycker om andra länders invsndringspolitik. Och på så sätt vill visa sin gästfrihet. Kan gärna byta ut danskar mot etniska svenska dioter. Taget. Alla dar i veckan.

  Gillad av 2 personer

 14. Cosmik Debris 2021-07-16 / 13:37

  Ericssons årsredovisning, Zalando, Klarna, 1177, SEB, Arla och Apoteket. Det är några få exempel där vi dagligen tvångsmatas med att svarta och bruna människor från våldsamma och främmande kulturer är skötsamma, ett helt naturligt inslag och att svenskar i sanning är både svarta och bruna. Inte vita med blont hår. Absolut inte!

  Jag är jävligt trött på n-ord.

  Hur ser det då ut i verkliga livet? Hur presenterar sig svarta och bruna människor i t.ex. rubrikform i våra kvällstidningar? Där är de helt plötsligt våldtäktsmän, polismördare, assistansbedragare, knarklangare, trångbodda, socialbidragstagare, förnedringsrånare, upploppsmakare och muslimska terrorister. Varför avspeglas inte den påstådda skötsamheten och dugligheten i verkliga livet?

  Nej, det här är inte en tillfällighet. Nix! Företagen bedömer inte att det säljer bättre med bruna och svarta människor i reklamen. Det är satt i system, tvingande och görs på direkta order.

  Gillad av 3 personer

 15. Bergman 2021-07-16 / 13:22

  Patrik Engellau, Det goda samhället, ger sin omtumlande syn på omvärldens reaktioner vid olika klimatväxlingar genom historien i artikeln ”Lösa spekulationer”.

  Gilla

 16. Bergman 2021-07-16 / 13:00

  Från min synnerligen enkla utkikspunkt tycker jag mig se att det verkar finnas flera professorer än kroppsarbetare nu för tiden.

  Ann-Sofie Hermansson (S), en gång Volvoarbetare och efter en slingrig väg bl a tidigare kommunstyrelsens ordförande i Gbg (Fil kand sociologi Göteborgs universitet) är numera omtyckt sopåkare på heltid. I flera tidningsartiklar vill hon återupprätta hedern och betydelsen av kroppsarbete.

  På sitt sätt uttryckte den geniale och bildade spjuvern Alf Henrikson på sin tid liknande åsikter:
  ”Mången målar en kalv som en sol
  och blir ansedd för rena geniet
  Men den som vill göra en hederlig stol
  har inga genvägar dit.
  Mången diktar med grumliga ord
  Och folk säger ”underbart!”
  Men den som vill snickra ett användbart bord
  är tvungen att tänka klart.
  Hjärnans drömskhet är utan gräns
  Och ögat ser som det vill
  Men handens medfödda intelligens
  kan ingenting konstla till.”

  Gillad av 2 personer

 17. Kalle 2021-07-16 / 11:31

  ## Utredning om folkbokföringen duckar de viktigaste frågorna##

  ## De allvarliga brister i folkbokföringen, som gör att det är möjligt att flyta runt i vårt samhälle med flera identiteter, uppbära multipla bidrag etc, har varit en het potatis i minst 14 år. Alla vet om det, men ingen verkar vilja lösa problemen. Regeringen begravde 2019 frågan i en offentlig enmansutredning, som presenterade sitt slutbetänkande den 24 juni i år . Utredningen föreslår ett flertal åtgärder, men orkar inte sätta ner foten i den viktigaste – att säkerställa identiteten på Sveriges invånare. ##

  https://www.nyatider.nu/utredning-om-folkbokforingen-duckar-de-viktigaste-fragorna/

  ## flyta runt i vårt samhälle med flera identiteter, uppbära multipla bidrag##

  Det bttyder också att personen med flera identiteter också får flera röstkort och kan rösta flera gånger i svenskt val. Myndigheterna (sossarna???) tycks inte bry sig av någon anledning, undrar varför!!!

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.