POLISMYNDIGHETENS VÄRDEGRUND

Polischefen Stefan Gustafsson i Borås har fullt förtroende för polismannen Nadim Ghazale, trots alla hans osmakliga inlägg på Twitter. Det handlar om hat, rasism och till och med antisemitism i dessa Tweet.

Till och med justitieminister Morgan Johansson har gett Nadim Ghazale sitt stöd. Därmed så måste väl polismyndigheten uppdatera sin värdegrund!

Några mer kommentarer behövs inte. Nadim Ghazales tweet talar sitt eget språk.

Morgan Johansson erkänner i praktiken att han är en hatare. Hur många gamla Tweet och kommentarer har han och Socialdemokraterna publicerat för att smutskasta i synnerhet Sverigedemokrater.

Polismannen Nadim Ghazale borde sparkas från sin tjänst snarast.

UPPDATERING

Artikel i Expressen

Annons

49 reaktioner på ”POLISMYNDIGHETENS VÄRDEGRUND

 1. turrim 2021-07-24 / 20:23

  Polisens värdegrund är tydligen att låta extremister blockera en gata i centrala Malmö under tre timmar. Man talar med dem. De lyder inte. Efter tre timmar så flyttar man vänligt på dem. Ingen grips och ingen åtalas.

  Dagens Sverige, Herr Justitieminister. Det är alltid lojala medborgare som hotas och straffas av pöbeln. Men det struntar du i. Du törs inte tala om vad som verkligen händer i landet utanför ditt snäva revir skyddat av vakter och med säkerhetstransporter till någon noga utvald plats där du kan säga att allt är bra och säkert. Där du kan håna dem som visar på fakta.

  https://www.friatider.se/har-blockerar-klimataktivister-busstrafiken-i-malmo

  Gillad av 1 person

 2. MickeP 2021-07-24 / 14:50

  Ha, ha. Har nu en vecka kvar av aktiv tjänstgöring inom rättsväsendet, därefter blir det semester, pensionering och utlandsflytt för min del. I nu nämnd ordning.

  Vem f-n vill stanna kvar i detta skitland är den fråga jag ställer mig.

  Där ett sånt kräk som Ghazale inte bara tolereras utan även supportas av självaste justitieministern i deras gemensamma drömmar om judeutrotning.

  Min egen erfarenhet, som erfaren åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Malmö, är att när jag öppet gick ut och kandiderade för SD i senaste kommun- och landstingsvalen 2018, så fick det till till följd att min dåvarande chef, grindvakten Annette Olsson vid 1:a ekobrottskammaren i Malmö, gav Ghazales avdankade kollegor på det privata företaget SRS i uppdrag att göra en åsiktskartläggning avseende mina privata kommentarer i olika kommentatorsfält på politiska bloggar på Internet, bl.a. denna blogg som du driver Thoralf.

  Anmälan i saken till JO om grundlagsbrott (olaga åsiktsregistrering m.m.) fick jag tillbaks med vändande post. Så beter sig maktens lakejer, håller varandra om ryggen i vått och torrt. Hilda och Ruben, allt det där som ni redan känner till. Ekobrottsmyndighetens högsta chef, Monica Rodrigo, är samma andes barn. Lyssna och lär från en som sett skiten från insidan.

  Vem f-n vill bo i detta ruttna land där hela rättssystemet är ruttet? Nu sticker jag härifrån. Mig ska de inte få glädjen av att kunna förtrycka längre.

  Med vänlig hälsning

  Michael Pleym
  Kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Malmö

  Gillad av 3 personer

  • Karl W 2021-07-25 / 03:31

   ”Vem f-n vill stanna kvar i detta skitland är den fråga jag ställer mig” Så tänkte jag för över 45 år sedan, och har aldrig ångrat mig. Det finns en värld utanför ankdammen. Res ut och upptäck den.

   Gilla

  • Thor 2021-07-25 / 10:57

   Bra rutet. Det som återstår för min del är att välja land. Rekognosceringsturer under hösten väntar.

   Gilla

 3. Sven d.ä. 2021-07-23 / 21:53

  Från ett media i Sverige: ”På flera håll i Europa finns ett stort vaccinmotstånd… Sveriges vaccinsamordnare Rickard Bergström ser mycket allvarligt på situationen. – Det beror på en kombination på en allmän misstro till myndigheter och konspirationsteorier. Det här är inte bra och mycket oroväckande, säger han..”

  Förtroende är något man förtjänar det kan man inte fuska sig till.

  Gillad av 1 person

 4. turrim 2021-07-23 / 20:00

  Man får tydligen inte skriva, att det var bättre förr. Men det var det. I min ungdom fick man skriva vad man ville och ingen satte igång med kölhalning oavsett egen uppfattning. Det var inget snack om värdegrund.

  Jag har aldrig röstat med socialdemokraterna. Men när jag fick rösträtt så försökte jag noga ta rätt på alternativen. Tage Erlander var definitivt på högre skalan.

  När jag sedan i yrkeslivet kom att träffa fackministrar, landshövdingar, myndighetschefer, rikspolischefen Carl Persson, Säpos handläggare m fl utnämnda av en socialdemokratisk regeringen så var det enbart trevligt, sakligt och korrekt. Ingen frågade om röstsedel. Där fanns en värdegrund som gällde att skydda Sverige under det kalla kriget. En myndighetsperson hög eller låg som inte höll måttet blev listad hos Säpo och måste övergå till annan verksamhet.

  Sedan brakade allt samman för mig när jag nu som pensionär endast kan se det från sidan och måste läsa alternativa media för att få veta fakta. Stackars de som tvingas samråda.

  Att i dag tvingas läsa klipp från Morgan Johansson, Shekarabi, Strandhäll o s v är en pina. Att i dag ens tänka på en röst på sossarna har de själva förbrukat.

  Jag hade också förmånen att i en liten grupp göra studiebesök på Aftonbladet i gamla Klara. En tidig morgon när tidningen fick sin form. Sigurd Glans var redaktionschef. Samtidigt som han gav order ut i organisationen så berättade han för oss. Det jag än i dag minns var hans ledord:

  Först det som händer i egna kvarteret, sedan i staden, sedan i länet, sedan i Sverige och därefter kan vi se om vi får plats för det som händer utomlands. Ni ska veta att vi stryker underifrån i alla nyheter och krönikor för att få plats. Därmed försvinner allt skitsnack. Det var nästan så att jag tänkte börja köpa Aftonbladet – men så försvann Sigurd Glans.

  Gillad av 1 person

 5. Ölandsbonde 2021-07-23 / 18:39

  OK. Så kanske det ska vara. Är man anställd av en svensk myndighet så råder förbud mot att hata.
  Och det ska även gälla för det man yttrar på icke arbetstid. Rätt bastant munkavle på väldigt många.

  Att skriva diverse saker på arbetsgivarens tid, och kanske utrustning, är upp till AG att bedöma och ev. åtgärda.

  Gilla

 6. Andersson 2021-07-23 / 18:20

  Det är mycket nu. Allt man inte lyckas vinkla till Morgan Johansson fördel skyller man på Sverigedemokraterna.

  Gilla

 7. Bergman 2021-07-23 / 17:35

  Jag läser i Expressen sport om den nyss avslutade invigningen och om ”Tre som inte var här?” Nämligen
  1) Kentaro Kobayash.
  Chefen för invigningsceremonin som sparkades i torsdags. Anledningen: Ett skämt han drog om förintelsen för 23 år sedan.

  2) Keigo Oyamada.
  Kompositören till en del av musiken under invigningen som sparkades tidigare i veckan. Anledningen: Oyamada hade mobbat klasskamrater i skolan på 90-talet.

  3) Hiroshi Sasaki.
  Kreativ chef för ceremonierna under OS som sparkades i mars. Anledningen: Sasaki föreslog att skådespelerskan Naomi Watanabe skulle klä ut sig till en gris under invigningen – och uppträda som en ”Olympig”.

  Gilla

 8. Staffan Sundqvist 2021-07-23 / 16:52

  Om folk är så in i h-e korkade så de inbillar sig att Nadim Ghazale ändrat åsikter och på fullt allvar tar avstånd från sina tidigare inlägg, då tar de gruvligt fel. Jag har lärt mig, delvis av egen bitter erfarenhet att ALDRIG lita på en person från MENA-området. Aldrig! För tigern kan inte tvätta av sig sina ränder. Och, det är ännu mer patetiskt att se hur den onde dvärgen Mollgan drar en lans för den stackars, STACKARS utsatte polisen! Förföljd, hatad och hotad av ondsinta svenskar. Men sätt igång att gnugga geniknölarna! Ponera att det bryter ut något som kraftigt påminner om inbördeskrig i landet, På vilken sida kommer Ghazale och hans politiskt inkvoterade kollegor att ställa sig? Vem/vilka kommer de att försvara? Räddningen för Sverige är entydig: Bort med sossarna och deras medlöpare! Fängsla dem och ställ dem inför Riksrätt! Döm ut hårdast möjliga straff, och då menar jag verkligen hårdast möjliga! Sista tåget håller på att gå för gamla Sverige. Tas inte chansen nu så kommer det inte att gå att rädda landet. Då är det som det tyska uttrycket så träffande säger: Restlos vernichtet!

  Gillad av 1 person

 9. Ölandsbonde 2021-07-23 / 11:19

  Nu fars det iväg som ängsliga nyckelpigor. Det är helt OK att hata vem och vad man vill. Är ni inte för åsiktsfrihet längre?

  Om hat omsätts handling kan handlingen beivras, annars inte.

  Jag hatar massor av personer, organisationet och politiker.

  Tagga ner upprördheten, tack.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-07-23 / 11:34

   Jag ser nog en viss skillnad på en privatperson och en anställd tjänsteman vid en svensk myndighet!

   Gillad av 2 personer

  • Thor 2021-07-23 / 17:39

   Vad är det för idioti? Självklart att en polis måste vara neutral politiskt! Ganska uppenbart att en person med kända SD-sympatier inte skulle behandlas opartiskt av Ghazale.

   Gilla

  • Sven d.ä. 2021-07-23 / 22:36

   Hata och hata – vi säger ju bara som det är.

   Gilla

 10. Sven d.ä. 2021-07-23 / 10:33

  Jag jobbade ett tag i Libanon (där nämnde ‘Polis’ kommer från). Det var ngt år efter inbördeskriget mellan kristna och muslimer. Mina Libanesiska kollegor berättade att när de var i muslimområden så hängde de upp en islamsk bön i backspegeln och när de var i kristet område så ersattes det av ett kors. Libaneser är mycket flexibla. Nu passar det Ghazale att vara pro-socialdemokrat eftersom de är de som har makten.

  Mina kollegor sa också att man skulle räkna fingrarna på handen efter man hälsat på dem. Ni får själv fundera ut varför.

  Gillad av 1 person

 11. Hacke 2021-07-23 / 10:24

  Det hörs av hans kommentarer att han inte ändrat sig en millimeter i sak.
  Det enda han oroar sig för är om han ska förlora sin VIP-status hos public service och övriga guldsitsar inom pk-etablissemanget.
  Men även om han skulle hamna i medieskugga ett tag står det tusen åter tusen skitstövlar av hans kaliber att lyftas fram som Guds eller snarare Allahs gåva till till svenska folket hos landsförrädarmedia.
  Han ska inte bara sparkas från polisen, han ska förpassas tillbaka dit han hör hemma som den uppviglande svenskhatare han är.

  Gillad av 1 person

  • stigrydmark 2021-07-23 / 15:01

   Nu är han ännu mer värdefull för regimmedia.

   Gilla

 12. Lotta 2021-07-23 / 09:41

  Tillhör man de ”goda” och dessutom hör till den nya adeln kommer man undan med allt. Den sk polisen borde naturligtvis avskedas direkt. Tweetarna är skrivna mellan 2014-2018 vilket inte alls är länge sedan.

  Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2021-07-23 / 10:34

   Tidsmässigt precis före valet!

   Gilla

 13. janne 2021-07-23 / 09:33

  Hur var det nu med förtroendet för polisen,om jag inte minns fel så är det
  ganska lågt om inte obefintligt,så det blir inte bättre när sådana som Gazarslet
  släpps in i församlingen.

  Gilla

 14. Fredrik Östman 2021-07-23 / 09:13

  Kan vi inte ge Gazali och hans rassepack ett eget land, säg Libanon, så att vi slipper ha skiten här?

  Gillad av 2 personer

 15. Benny 2021-07-23 / 08:41

  I dårhuset Sverige springer 700 dömda kriminella omkring lösa för att det inte finns fängelseplats och håller man sig undan tillräckligt länge från sitt straff får men det dessutom preskriberat som belöning! Tomas Bodströms fifflarkompis i Allra-skandalen har tydligen lämnat landet för att undvika fängelse..Bodström själv slipper dock straff av någon anledning men troligtvis för att han är högt uppsatt sosse! Och mitt i allt detta så har Sverige poliser som håller på med politisk propaganda för sossepartiet som blivit en stat i staten. Den här Ghazale är nog övertygad om att sossarna kommer att sitta vid makten länge till annars skulle han nog hålla käften!

  Gilla

 16. Ludvig 2021-07-23 / 07:17

  Att en sådan hatare får vara kvar som polis säger en hel del om polisen. Och att justitieministern stöder en sådan säger en hel del om honom. Förtroendet stiger inte precis.

  Gillad av 1 person

 17. peo 2021-07-23 / 04:58

  Skönt med en polis som har civilkurage och tar klart ställning mot nyfascismen. Skönt också att han backas upp från högsta ort.

  Gilla

  • Benny 2021-07-23 / 08:48

   PEO, ditt problem är ju att det är sossarna som är nyfascister…Eller egentligen pånyttfödda fascister då ju sossarnas agerande under andra världskriget med stödet till Hitler lämnar en unken stank! PEO skulle nog läsa Aron Flams bok för att uppdatera sig om sossarnas samarbete med nazisterna? Inte så mysig läsning för en inbiten sosse antar jag?…Det som är märkligt är att Jimmy Åkesson inte påtalar sossarnas egen skumma historia när SD blir kallade nazister av regimen?

   Gillad av 3 personer

   • Thoralf A 2021-07-23 / 09:11

    PEO kan även läsa Herman Lindqvists bok ”Historien om Sverige” så blir han upplyst om hur Sverige agerade under WW2.

    Gillad av 2 personer

   • Cosmik Debris 2021-07-23 / 14:28

    Helt rätt. Jag skulle däremot kalla soSSarna för gammelfascister rakt av.

    Gilla

  • Cosmik Debris 2021-07-23 / 14:19

   Och du kämpar på. 👍😊

   Gilla

  • Cosmik Debris 2021-07-23 / 15:01

   Några exempel på socialdemokratisk fascism.

   Makarna Myrdal
   Medicinska experiment på handikappade
   Tvångssteriliseringar
   Tvångsmätning av näsor på tattare
   ABC-städerna
   Den moderna människan
   Rasideologi
   Rivning av stadskärnorna
   ABF, KF, Vi (tidning) och så vidare….
   A-barn

   Gilla

   • Cosmik Debris 2021-07-24 / 13:28

    Wikipedia: ”Fascismen förknippas ofta med massrörelse, elitstyre ovanifrån och meningen är att individen är underställd statens och kapitalintressens behov.”

    Byt ut fascismen mot socialdemokratin

    Gillad av 1 person

  • Staffan Sundqvist 2021-07-23 / 16:58

   Jag hoppas verkligen att det du skrivit är ironiskt menat. Om inte, då borde du ställas i skamstocken!

   Gilla

  • Ò Hyra 2021-07-23 / 17:51

   I mina norrländska hemtrakter hade vi en snubbe som kallades Piteå-Tarzan.
   Han var inte heller riktigt klok.

   Gilla

  • Thor 2021-07-23 / 18:53

   De italienska fascisterna tryckte i sina fiender ricinolja så att de fick ett rejält lavemang. Det är ju inte något som SD ägnar sig åt men jag tycker det är ganska oskyldigt jämfört med vad Socialdemokraterna utsätter svenska folket för.

   Gillad av 1 person

  • Lotta 2021-07-24 / 13:37

   @Peo Vilken nolla. Vem släppte ut dig i det fria?

   Gillad av 1 person

 18. Karl W 2021-07-23 / 02:48

  En tydlig deklaration att polisen i Sverige nu är en politisk institution som är opålitlig och saknar svenskarnas förtroende.

  Gillad av 2 personer

 19. Cosmik Debris 2021-07-23 / 00:55

  Om en svensk skulle gå fram till Nadim Ghazale när han är i tjänst och säga: ”- din jävla babbesnut”. Vad tror ni skulle hända då med den personen?

  När babbar dagligen skriker hora, gris och mordhotar svensk polis – vad händer då?

  Jag tycker det är dags att vi börjar prata om det – innan det är för sent. Björn Söder har givetvis rätt. Vi ska inte ha personer från Afrika och Mellanöstern i vår poliskår. Jag tycker att vi börjar där.

  Gillad av 3 personer

 20. Cosmik Debris 2021-07-23 / 00:42

  SHA 70: Så var det slutligen bevisat – POLITISKA polisen härskar i Sverige!

  Gillad av 2 personer

 21. Ölandsbonde 2021-07-22 / 23:09

  Den onda dvärgens beteende kvalificerar för en förtroendefråga.

  Men SD sover och tänker bara på procenten.

  Gilla

 22. Cosmik Debris 2021-07-22 / 22:23

  Nadim Ghazale är nu i position att kunna säga precis vadsomhelst om vem som helst. Etablissemanget har bestämt sig och han är numera under deras beskydd. Kelgrisen stannar. Allt annat vore ett nederlag för soSSarna. Att han är direkt olämplig som polis och en otacksam skithög från Mellanöstern är fullkomligt ointressant. Jag blir inte förvånad om Nadim Ghazale dyker upp i någon korruptionshärva inom en nära framtid. Det brukar upphöjda babbar nämligen alltid att göra.

  Men fram till dess gäller: Babben stannar!

  Gillad av 4 personer

 23. Bergman 2021-07-22 / 22:18

  Den där polisen, med det konstiga namnet, inte visste jag att han var en skåning som blivit mobbad av folk i 08-land (och av diverse andra länningar). Precis som alla andra skåningar som mobbats bara för att dom är skåningar!

  Fast den där polisen, eller vad han är, har missat en del av sin bakgrund och sin historia! Den om att Kristian den gode och Kristian tyrann var en och samma person! När Kristian tyrann satt på Stockholms slott hyllades han i Skåne som Kristian den gode. Långt senare tvingades skåningarna som bekant acceptera att Christian 2, den gode, var Kristian tyrann. Det där går ganska bra numera för skåningarna har ju under lång tid kunnat vänja sig!

  Men den där Gonzales i Borås, eller vad han heter, tycks ha marigt med tillvänjningen. Hade Kristian tyrann varit polischef i Borås hade pojken fått fotblada Borås gator upp och ner tills han bett om att få bli skjutsad hem.

  Gilla

 24. Lars Johansson 2021-07-22 / 21:32

  Otroligt att denne polis fortfarande är anställd? Skulle sparkas omedelbart! Vem kan ha förtroende för en sådan polis,som uppvisarar sådana rasistiska åsikter?

  Gillad av 5 personer

  • Kenneth Nilsson 2021-07-23 / 07:28

   Skulle han blvit i ett normalt land

   Gillad av 1 person

 25. Sven d.ä. 2021-07-22 / 20:48

  Jag tror han är mer raffinerad nu, mer eftertänksam. Han vet att man inte kan säga så. Mediatränad kan man säga. Men längst inne så har han samma åsikter och tankar. Ränderna går inte ur.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-07-22 / 20:59

   Absolut inte hans uppfattning om Israel! Judehatare.

   Född i Libanon.

   Gilla

   • Sven d.ä. 2021-07-22 / 22:02

    Oj då. Men har det inte blivit accepterat att uttrycka judehat bland araberna? Socialdemokraterna i Stockholm låter det gå på för fullt med judehat bland annat i Malmö. Vad som sedan sägs i moskéerna, som vi inte vet om. Där tror jag jusehatet frodas.

    Gillad av 2 personer

 26. stigrydmark 2021-07-22 / 20:21

  Jag har naturligtvis mejlat polismyndigheten i Borås för att påtala att jag inte har något förtroende.

  Gillad av 1 person

 27. stigrydmark 2021-07-22 / 20:18

  Jah gar naturligtvis mejlat polismyndigheten i Borås att jag inte har något som helst förtroende.
  Bedrövligt hur SR plockar närmast ett PK-pack till sommarpratarna. Har man rätt bakgrund är man gärna vulgär och helst SD-hatare. Normala människor har svårt att platsa.

  Gillad av 1 person

 28. Håkan Spångberg 2021-07-22 / 20:03

  Sozzeriet levererar…

  Gillad av 1 person

 29. turrim 2021-07-22 / 20:02

  Man tror inte det är sant – men det är det – bara att läsa innantill. Att vi inte har någon justitieminister värd uppgiften har vi sett länge.

  Men att vi efter bytet har fått en ny rikspolischef som inte heller han vågar styra sitt fögderi och sina anställda. Som tycks tro att han kan få förtroende hos allmänheten genom att styra med tystnad.

  Ytterst ligger ansvaret på statsministern och i riksdagen. I riksdagens sandlåda är det hög tid att börja skämmas.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.