PESSIMISTISK

Jag har faktiskt börjat fundera på om Internat är så bra? I varje fall för de som inte har ett eget tänkande och klarar av att faktagranska uppgifter. När det gäller Internet och sociala medier är det ett måste att vara skeptisk till mer eller mindre det mesta och i synnerhet om man inte vet vem källan är eller om det helt saknas källa.

Det tycks finnas många som ”köper” vad som helst på sociala medier och sprider det vidare, utan att de förstår vad de sprider för något. De brukas kallas för ”nyttiga idioter” och det finns gott om dem på sociala medier.

När vi samtidigt har till och med ministrar och före detta ministrar i den rödgröna regeringen som sprider felaktigheter och ibland rena lögner så borde de flesta förstå att vi är på väg mot en ren katastrof i samhällsutvecklingen. Men Sverige är väl faktiskt redan där i några avseenden.

När jag tänker på nästa års allmänna val i Sverige får jag ångest. Det kommer bli en otroligt smutsig valrörelse! Socialdemokraterna, Miljöpartiet och inte minst det riktigt rika Centerpartiet kommer utnyttja sociala medier till max för att smutskasta sin politiska motståndare. Vi får heller inte glömma LO-facken, hyresgästföreningen och andra röda organisationer som kommer dra sitt strå till smutskastningen. Sedan kommer alla ”nyttiga idioter” på sociala medier göra jobbet åt dem.

Inte undra på att man får ont i magen av att bara tänka på nästa års valrörelse!

Annons

23 reaktioner på ”PESSIMISTISK

 1. Karl W 2021-08-04 / 02:22

  Internet är inte bra för det är helt oreglerat, precis som det var i Tyskland 1933 förra seklet, och Nazisterna tog kontroll av det för indoktrinering. Identiskt samma sak ser vi idag men nu är det amerikansk propaganda.
  Då skrev man, —judarna har nattliga ritualmord, kidnappar barn, dricker deras blod och grillar dom. Vi har bevis, läckta dokument, avhoppade vittnen. Lögnerna upprepades ändlöst till dom blev sanning.
  Idag heter det. —Kineserna utför folkmord, har spärrat i 2 miljoner i koncentrationsläger, tvingar folk att arbeta. Vi har bevis, läckta dokument, avhoppade vittnen. Lögnerna upprepades ändlöst till dom blev sanning.
  Varför kan vi inte dra dessa journalister aka propagandister inför rätta. Bevisa ditt påstående. Att ljuga och missleda en domstol kan betyda 4 års fängelse, att ljuga och missleda ett helt folk är fritt fram, till och med att döda, lex Benny Fredriksson, eller att förstöra människors liv med drev och systematiskt förtal och förföljelser.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-08-04 / 07:55

   Det du beskriver sker ju i Kina och Hongkong.

   Gilla

   • Karl W 2021-08-05 / 01:50

    Det är du som beskriver Sverige, hur människor, du själv ett av offren, hjärntvättas att tro på förfalskade uppgifter. Jag bor ju i Kina, och är ofta i Hong Kong, och här kan vi, olika Sverige, uttrycka oss fritt utan risk för drev och förföljelser. Däremot finns det regler, man får inte förfölja och skada andra, sprida falska rykten, eller undergräva samhället med falsk information, eller föröka lämna över samhällskontrollen till diktaturer, som USA. Känns rätt tryggt.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-08-05 / 05:33

    Du är så indoktrinerad att du uppenbarligen tror på det själv. Det är enpartisystem i Kina!

    Gilla

   • Karl W 2021-08-06 / 01:15

    Om du är så okunnig om Kina är det synd att du offentligt annonserar det. Kina har inte ens ett partisystem som Sverige. Partier blir man medlem i, inget man röstar på. Man röstar på på personer att fatta beslut, inte partier, dom personerna ska följa folkviljan, och om dom inte gör det och sköter jobbet så avlägsnas dom och man röstat fram någon annan. Partierna kanaliserar folkviljan till de valda personerna, och lyssnar och följer dom inte folkviljan åker dom ut, och det kan ske på dagen. I Sverige väljer ni Partier, Partierna utser personerna, som helt kan ”skita” i folkviljan, vilket dom gör. Så fungerar Kinas folkstyre.

    Gilla

 2. Robban 2021-08-03 / 07:37

  Tyvärr har rena aktivister tagit över samtliga myndigheter alt styrs av ministrar som är mer aktivister än politiker.
  Min gissning är att det kan bara sluta på ett par sätt!
  Tvångsförvaltning! Utländsk intervention! Eller öppna motsättningar som leder till en svensk version av Balkan/Libanon.
  Vi får väl se vilket det blir!
  Att SD eller AfS skulle få 51% innan något av ovanstående sker, ser jag tyvärr som osannolikt!

  Gillad av 1 person

 3. Cosmik Debris 2021-08-03 / 02:31

  Har ni också noterat att det just nu pågår en koordinerad påverkansoperation i media för att förbereda svenskarna på en ny invasion av livsfarliga afghaner? Sverige ska tydligen förstöras med alla till buds stående muslimer?

  Sverige klarar inte ytterligare en muslimsk dödsvåg. Då går landet under.

  Gillad av 3 personer

  • Lars 2021-08-03 / 05:57

   Dårarna avlöser varandra på Migrationsverket. Nu är det Mikael Ribbenvik som huserar fritt med regeringens goda minne. Allt är som en mardröm. Finns inte en möjlighet att Sverige kommer att klara detta. Men istället för att påtala invasionskrisen så kamoufleras detta ständigt med klimatkrisen. Gängvåld rapporterar man om – i vilket syfte är oklart för man avser inte att ta tag i det onda vid roten. Ibland önskar jag det blir inbördeskrig så man åtminstone får glädjen att visa vad man tycker om alla svenska tjänstemän ”som bara lyder order”. Att läsa om Belarus som antas släppa igenom välfärdsmigranter och Sverige som inte har ngn gränsvakt är olidligt frustrerande.

   Gillad av 2 personer

 4. Cosmik Debris 2021-08-03 / 01:24

  Bara för att det inte är braskande rubriker så betyder det inte att muslimerna håller sig lugna och jobbar extra på något äldreboende. Det muslimska våldet och attackerna mot det svenska samhället pågår dygnet runt. Det har nu normaliserats så till den grad att rapportering inte sällan uteblir.

  Mats Skogkär:
  ”I stadsdelen Kronogården i Trollhättan var det oroligt natten till måndagen. Bilar och däck brändes, maskerade ungdomar sköt raketer mot människor och fordon, och kastade sten mot polisen”

  ”De flesta i Sverige bor numera inom skotthåll från en värld som de för inte så länge sedan bara kom i kontakt med genom dystopiska, amerikanska kriminaldramer som The Wire. Fiktionen har blivit verklighet.”

  Skogkär: Sveriges skadligaste parti
  https://bulletin.nu/skogkar-sveriges-skadligaste-parti

  Gillad av 3 personer

 5. Andersson 2021-08-02 / 23:44

  SVT: Ökad efterfrågan på vakter i bostadsområden: ”Eskalerat”. Kritik mot utvecklingen: ”En privatisering av våldsmonopolet”

  Kvalificerat skitsnack. Det är de krimininella som har tagit över våldsmonopolet.

  Gillad av 1 person

 6. Sven d.ä. 2021-08-02 / 22:35

  Jag ser också framför mig ett smutsigt val hösten 2021. Att (S) var så emot ett extraval tror jag ligger i att de var inte klara med sin påverkanskampanj nu på hösten 2020. Nu skyllde man på att svenskarna ville ha semester inte extraval. Mycket omtänksamma plötsligt.

  Gillad av 1 person

 7. Ò Hyra 2021-08-02 / 20:11

  Kriminella asylbedragare och bidragsparasiter trycker på mot Sverige och Tyskland.
  Dom sitter för tillfället fast i Litauen.

  Varför inte Danmark eller Finland?
  Ska det vara så svårt att säga nej till parasiterna?

  Gillad av 2 personer

 8. Stentmannen 2021-08-02 / 19:48

  Jag älskar skogarna, ängarna, bergen och sjöarna i Sverige,
  men jag hatar de ynkryggar som styr landet och de främlingar som trängt in i landet

  Gillad av 3 personer

 9. Cosmik Debris 2021-08-02 / 17:21

  Hans Rustad på document.no:
  ”Du behöver inte titta på skräckfilm längre. Det räcker med att läsa nyheterna från Sverige så får du din dos av skräck. Skillnaden är att i Sverige är det verklighet – det är inte film. Vi ber för Sverige då det är så många människor som får sina liv förstörda. Myndigheterna i Sverige är riktigt dåliga människor”

  …och skräckfilmen fortsätter. Den här gången blir det den absolut blodigaste föreställningen någonsin.

  Alexander Bard om afghaners mentala status: ”Afghanistan är ett land där nästan varenda jävel är knullad i huvudet”

  Prognos: Fler ensamkommande asylsökande barn till Sverige
  https://sverigesradio.se/artikel/prognos-fler-ensamkommande-asylsokande-barn-till-sverige

  Ovanligt många rån i Göteborg: ”Marockaner och afghaner”
  https://nyheteridag.se/ovanligt-manga-ran-i-goteborg-marockaner-och-afghaner/

  Gillad av 3 personer

 10. Cosmik Debris 2021-08-02 / 15:56

  Det här är däremot faktagranskat och klart.

  Tolv babbar är fler än noll svenskar.

  Gillad av 1 person

 11. janne 2021-08-02 / 14:30

  Jag kallar dessa fenomen för asociala medier där ministrar rör sig och blåljuger
  och lurar och bedrar det svenska folket,men som man röstar får svar,men blir
  avslöjade med byxorna nere gång efter annan men fortsätter lik förbannat på den
  inslagna vägen,får väl betecknas som mytomani.

  Gilla

 12. Bert Juhlin 2021-08-02 / 13:04

  Vilka av de bloggar och Alternativmedia som du länkar till ute i högerkanten på din blogg är du ”mer eller mindre skeptisk till”.

  Själv läser jag de flesta av dem och upplever att SWEBBTV, Lars Berns Anthropocene, Ledarsidorna och Klimatupplysningen ger fullt ut trovärdiga upplysningar!

  Gilla

  • Thoralf A 2021-08-02 / 13:36

   Jag syftar i första hand till vad som sprids på Facebook och Twitter i första hand.

   Jag har haft så många diskussioner om klimat, invandring och covid-19 och det får mig att fundera över tillståndet.

   Gillad av 1 person

   • messkalle 2021-08-02 / 14:54

    Läste du epost som jag skickade till ditt telia eller strular telia fortfarande?

    Gilla

 13. Goliat 2021-08-02 / 11:46

  Igår läste jag ett inlägg på Facebook om vaccinering för Covid-19, där någon skrev att alla som vaccinerat sig har sprutat in 5G i armen och kommer bli övervakade av statsmakten.

  Hur kan man bli så tokig? Fler som sett liknande?

  Gilla

 14. Kalle 2021-08-02 / 11:41

  Om man håller sig till alternativ media och facktidningar så man nog ganska säker på att slippa falska nyheter (fake news).

  Det värsta är nog att samhället företrädare inte drar sig för lögner som Thoralf skriver:

  ## När vi samtidigt har till och med ministrar och före detta ministrar i den rödgröna regeringen som sprider felaktigheter och ibland rena lögner så borde de flesta förstå att vi är på väg mot en ren katastrof i samhällsutvecklingen. Men Sverige är väl faktiskt redan där i några avseenden.##

  När samhällets främsta företrädare blåljuger för folket så är vi verkligen illa ute som samhälle oavsett internet eller papperstidningar.

  Demokrati bygger på ett ärligt meningsbyte av sanna fakta!!!

  Är dessa ljugande ministrar och smhällsföreträdare DEMOKRATER???

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.