KNEGARPENSION ELLER MASSINVANDRING

LO-förbundet Byggnads startade i månadsskiftet april/maj en kampanj med namnet ”Knegarpension”. Jag uppmärksammade detta under sommaren då en stor banderoll funnits uppsatt på en gammal ladugårdsvägg på Öland.

Byggnads menar att pensionerna är för låga. I praktiken är det ju en mycket kraftig kritik mot det egna partiet Socialdemokraterna som byggnads öser pengar över varje år. Man kampanjer mot Socialdemokraternas politik och hur man hanterar landets skattemedel. I praktiken är det en kritik mot den massinvandringspolitik som bedrivits i decennier av de rödgröna partierna och som har urholkat hela välfärdssystemet på resurser, vilket fått till följd att pensionerna varje år förlorar mer i värde. Svenska pensionärer blir bara fattigare och fattigare.

På kampanjens webbsida finns det en hel del intressant information.

”Stöd vårt upprop för allas rätt till en trygg pension! Vårt mål är att bli minst 20 000 personer
som tillsammans sätter tryck på politikerna – skriv under idag!”

Kampanjen har varit igång ca 3 månader men fram till idag har bara 5 472 skrivit under. Det är pinsamt dåligt och måste väl vara ett fiasko för Byggnads.

Byggnads redovisar även svar på en enkät med tre frågor. I den framgår det att en dryg tredjedel kan tänka sig att byta parti i valet om ett parti presenterar ett pensionssystem som ger högre pensioner för låg och medelinkomsttagare.

Stoppa massinvandringen och lägg istället resurserna i pensionssystemet!

Frågan är hur många av Byggnads medlemmar som redan röstar på SD eller AfS? Enda sättet att höja pensionerna är nog att rösta just på dessa partier.

De rödgröna partierna är nu på väg att skapa en ny invasionsvåg till Sverige, vilket kommer få till följd att det ekonomiska utrymmet för att höja pensionerna minskar ännu mer. Undrar om LO och Byggnads ledningar begriper det?

Knegarpension eller massinvandring? Du väljer i september 2022!

Annons

38 reaktioner på ”KNEGARPENSION ELLER MASSINVANDRING

 1. Ò Hyra 2021-08-04 / 17:55

  Ibland skipas rättvisa. Har sett en dokumentär om Nürnbergrättegångarna och bilder av Görings cell. Han hade en skitstol, öppet för insyn i cellen. Otroligt smutsigt och förnedrande.

  Men det är kanske så att den ”gemytlige” skitstöveln fick vad han förtjänade.
  Nu lyckades Riksmarskalken undgå att bli hängd genom att ta gift natten innan hängningen.

  Det var inte frågan om en snabb hängning genom att bryta nacken. Nej dom humana bödlarna (amerikanare) såg till att det skedde långsamt, upp till 30 minuter.

  Görings dotter Edda, från hans andra äktenskap där mycket handlar om anknytningen till Sverige.

  Gilla

  • Karl W 2021-08-05 / 02:02

   Undrar när nästa Nürnberg rättegång kommer. Det finns åtskilliga i USA, Sverige och speciellt gelikar till journalisten Julius Streicher som bör rannsakas i en rättegång.

   Gilla

 2. Sven d.ä. 2021-08-04 / 14:00

  Vi borde ha en pensionsomröstning, en sådan som hölls 1957. Vad vill svenskarna ha för pension? Vilka ska få pension? Plus en mängd andra frågor.

  1957 så fanns det tre alternativ. 1:an som S och VPK var överens om. 2:an var Cs alternativ (kanske hette de Bondeförbundet då?) 3:an Var Folkpartiets och Högerpartiets förslag.

  1:an vann. Men om Centern inte hade haft sitt eget förslag så hade säkert 3:an vunnit. Känns det igen?

  Gilla

  • Karl W 2021-08-05 / 02:10

   Spelar det någon roll med folkomröstning. Politikerna av idag struntar ju ända blankt i folkviljan i diktaturen Sverige. Exempel, kärnvapenavtalet, massinvandringen eller NATO, Man tillät ju till och med en utlänning, Stoltenberg, att fritt använda Sveriges Radio för utländsk krigsreklam för utländsk krigsmakt, NATO, och desinformera om USAs fiender. Kanske vi istället behöver lära av rumänerna hur dom i december 1989 tog tillbaka kontrollen över sitt land från en diktator.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Ceausescu

   Gilla

 3. Magreen 2021-08-04 / 12:15

  Jag fattar inte hur LO och dess förbund tänker, de öser pengar över sossepartiet utan krav på motprestation. Det är tydligen viktigare med sossarna vid makten utan att man får något i gengäld. Det enklaste vore ju att skruva igen penningkranen med krav att den inte öppnas igen innan pensionerna höjs, enkel logik enligt mig.

  Gilla

  • Onkel Björn 2021-08-04 / 18:42

   Magreen,
   Ända sedan LO bildades 1898 har organisationen haft ett nära samarbete med Socialdemokraterna. LO och Socialdemokraterna kallas ofta för de två benen i arbetarrörelsen där partiet står för det politiska benet medan organisationen står för det fackliga. LO stödjer socialdemokraterna ekonomiskt genom att varje år skänka sex miljoner kronor, vilket motsvarar cirka fyra kronor per medlem. Organisationen stöttar också partiet extra i valsammanhang.

   https://socialdemokrati.se/57-2/

   Under lång tid innebar ett medlemskap i något av LO förbunden även att man blev medlem i partiet, vilket många inte kände till. Numer är det inte så.

   Gilla

   • Thoralf A 2021-08-04 / 19:14

    Jag vägrade gå med i facket av den anledningen på tidigt 80-tal

    Gilla

  • Thor 2021-08-04 / 21:05

   S ger ännu fetare tjänster till fackföreningsapparatsjiks än vad de har hos facket. Ofta ministerposter och landshövding ar. Även apparatjiks hos saco-förbunden kommer ut ur garderoben som sozzar när det vankas riktigt feta tjänster. Klart att apparatsjiks inte vill stöta sig med moderpartiet på riktigt, bara grymta lite ett tag, sedan är allt lika korrupt som vanligt.

   Gilla

  • Karl W 2021-08-05 / 02:14

   Dom tänker inte alls, dom säkrar makten. Sozzarna i riksdagen är LO’s verkställande organ som implementerar deras beslut. Den så kallade ”arbetarrörelsen” är inget annat än dagens version av feodalherrarna som en gång avsattes i Ryssland och Kina med revolutioner. Sverige har ännu inte nått så långt i utvecklingen.

   Gilla

  • Sven d.ä. 2021-08-04 / 13:16

   Kalmar gillar inte träd verkar det som.
   Thoralf, har det hänt ngt nytt om eken?

   Gilla

   • Thoralf A 2021-08-04 / 13:35

    Nej, jag har dock gjort en sak som berör länsstyrelsen.

    Gilla

 4. Kalle 2021-08-04 / 11:19

  Glöm tanken på en bättre pension. Moderaterna talar med kluven tunga som en falsk giftig orm!!!

  ## Moderaterna: Vi ska vara stolta över massinvandringen ##

  ## Samtidigt som Moderaterna påstår sig ha anammat en mer invandringskritisk politik, och medgett att den stora invandringen varit anledningen till den flora av migrantrelaterade problem Sverige i dag brottas med, menar partiet att massinvandringen är något att vara stolt över.##

  ## Många av de moderater som fanns i partiets toppskikt under åren med Fredrik Reinfeldt som statsminister finns fortfarande kvar där och vissa menar att Moderaterna ännu inte har gjort upp med denna destruktiva period##

  https://samnytt.se/moderaterna-vi-ska-vara-stolta-over-massinvandringen/

  Jaha det var de dumma moderaterna. Rösta på SD eller AfS istället.
  Kommer antagligen inte bli några förbättringar av pensionen. Våra pensionspengar stals av fd finansministern sossen Göran Person eller av moderaterna som är stolta över invandringen och sätter den före en bättre pension för svenskar.

  Sverige har nordens sämsta pension och så lär det förbli om den inte blir ännu sämre med den inställningen till massinvandring av S och M samt de andra i den sjuka sjuklövern.

  Gillad av 2 personer

  • Karl W 2021-08-05 / 02:21

   Pensionsavgifterna är helt nödvändiga. Inkomsterna behövs för att försörja massinvandrarna så dom fortsätter att rösta på ”rätt” parti för att säkra makten. Större korruption har sällan funnits.

   Gilla

 5. ivarandersson 2021-08-04 / 08:42

  Regeringen satsar på familjevecka men inte på pensionärerna. Byggbranschen är väl inte lågavlönad?

  Gilla

 6. Karl W 2021-08-04 / 04:11

  Gör tvärt om. Sänk pensionerna på sikt i steg, men gör istället det möjligt att spara till sin egen pension under egen kontroll som envar bestämmer, men helt utan möjlighet för politikerna att ”låna” pengarna eller att styra investeringarna mot oekonomiska politiska mål. Sluta dela ut gratispengar till lyxliv, men gör istället små, enkla våningar med låg hyra tillgängliga där basmat ingår i hyran. Pensionen blir fickpengar. Envar som vill leva bättre måste planera för det.

  Gilla

 7. Onkel Björn 2021-08-03 / 23:22

  Sådana här kampanjer får mig bara att tro att det är ett sätt att försöka öka på medlemsantalet.
  Hur många skulle egentligen vara med i facket utan de försäkringar man erbjuder.

  Utan någon som helst vetskap, endast personliga erfarenheter så tror jag att folk i gemen är ganska ointresserade av pensionsfrågor före 50 års åldern.

  Vad var det nu de propagerade för engång i tiden ” gärna medalj, men först en rejäl pension”, Ja, och hur gick det?

  Gillad av 2 personer

 8. Ò Hyra 2021-08-03 / 22:33

  Ja man behöver ju inte vara rädd för att hamna i helvetet om man bor i Sverige.

  Eller som han sa Norgemannen ”skräckfilmer behövs inte, det räcker att se nyheterna från Sverige”,

  Gillad av 1 person

 9. Martin 2021-08-03 / 22:10

  Det pågår ett folkombyte Svea rike, och det går med blixtens hastighet. I vilken valfri mellanstor svensk stad så finns det områden som helt tagits över av invandrare (läs araber/negrer) arabisk musik strömmar ut över bostadsområden, butiker som säljer arabiska varor.
  Det är så tragiskt. Svenskar som bor i områden eller bara passerar ser osäkra ut och med flackande blick hukar dom utmed husväggarna ,
  och invandrarna går självsäkra, högljudda, påstridiga omkring och tar plats, den plats svensken ger plats till. Jag har sett det förstås i de tre största städerna, men även nu häromveckan när jag varit i mindre städer som Nässjö, Trollhättan och Skövde.
  Araberna och muslimerna tar för sig mer och mer och svensken ger upp frivilligt hellre än bli kallad främlingsfientlig.
  Det är så sjukt se utvecklingen och nu är Kristianstad en annan mindre trevlig stad, skjutningar i parti och minut där. Hur långt ska det gå? En 60 årig dam råkar komma i skottlinjen så vem som helst kan drabbas av det vansinniga projektet ”värdegrunden framför allt”

  Hur sjukt är det på en skala? Väldigt allvarligt och troligt försent rädda landet.
  Det finns dessutom så många pksjuka svenskar som lider av nån åkomma och behöver vård, som den insändare i Nerikes Allehanda som ondgjorde sig över Daniel Ståhl efter på osguldet sagt att han är en ”svensk viking”, det var ju hemskt, invandrare kan ta illa upp höra sånt. Så illa är det med landet. Och en kyrka bränns ner i Jönköping utan något uttalande av Stefan Löfven. Om det brunnit i en moské hade Löfven uttalat sitt stöd fortare än ljusets hastighet.

  Arma, arma land.

  Gillad av 4 personer

  • Karl W 2021-08-04 / 04:00

   Glöm inte att de ”muslimer och araber” som ofta tar sig till Sverige sällan är representativa för sina hemländer utan är dess länders avfällingar. Ofta respektlösa kriminella eller terrorister om söker ett gömställe undan rättvisan i sina ursprungsländer. Generellt, bland ”muslimer och araber” ute i världen finns det mycket hederligt, respektfullt och rejält folk, bara att de flesta stannar i sina hemländer.

   Gilla

 10. janne 2021-08-03 / 18:42

  LO-förbunden har lika mycket ryggrad som en daggmask,men daggmasken har
  åtminstone vett att hålla sig under jord och skämmer inte ut sig som sozzzar gör.

  Gillad av 2 personer

 11. Cosmik Debris 2021-08-03 / 18:02

  Armand Duplantis tar olympisk guldmedalj i stavhopp och det borde bli dagens stora nyhet. Icke sa Nicke! Babbarna vill definitivt inte ha konkurrens om uppmärksamheten och ställer till med massskjutning i Kristianstad.

  Gilla

  • Sven d.ä. 2021-08-03 / 21:09

   Har höjdhopparen lärt sig svenska ännu?

   Gilla

   • Thoralf A 2021-08-03 / 22:14

    Enligt sporten skall han bo i Uppsala och han läser svenska!

    Gilla

   • Ò Hyra 2021-08-03 / 22:16

    Talar bra svenska och är dessutom ”en fin kille”

    Gilla

   • Martin 2021-08-04 / 00:25

    Sven. Vilken höjdhoppare tänker vi oss här som inte lärt sig svenska?🤔

    Gilla

   • Karl W 2021-08-04 / 04:07

    Hans mamma är svensk och enligt uppgifter talar han flytande svenska som andraspråk.

    Gilla

   • Bergman 2021-08-04 / 07:49

    När han stod på prispallen (överst) tog han av sig munskyddet för att visa att han sjöng med i nationalsången – den svenska.

    Gilla

   • Sven d.ä. 2021-08-04 / 13:54

    MARTIN, stavhoppare ska det vara. Jag har aldrig hört honom prata svenska.
    Ò HYRA, hoppar man över 6 meter så måste man vara ”en fin kille”.
    BERGMAN, sjöng han nationalsången. Bra. Det är inte all som gör.

    Jag är väl bara avundsjuk, jag skulle inte klara hoppa ned från en halvmeters pall.

    Gilla

 12. Ò Hyra 2021-08-03 / 17:39

  Det är oacceptabelt. Hur många gånger har vi hört dom tomma orden ur hans mun?
  Är han verkligen så korkad att han tror att det räcker med ord?

  Jag tänker närmast på dom långa handläggningstiderna när man gör en ändring i underlaget för pensionsberäkning.

  När handläggningstiden var (tror jag ca 6 månader) klök idioten näbb: ”det är oacceptabelt” och trodde därmed att problemet var löst.

  Det har blivit värre. Nu har jag tre ärenden hos Pensionsmyndigheten, det första daterat
  1 januari 2021. ”det är oacceptabelt”

  Gilla

 13. Tony 2021-08-03 / 17:31

  Svenska fattigpensionärer ska bara överleva, inte leva som andra länders
  pensionärer, inga guldkanter på tillvaron, dom som varit hemma med barnen
  och kanske fostrat 3-4 skattebetalare ska enligt Sosseregimen bara ha en
  minpension så att dom kan köpa en falukorv med extrapris.

  Det är en skrämmande nonchalanse mot gamla människor som tjänat sitt
  land, när man betänker vad en flykting kostar i driftskostnader!

  Gillad av 3 personer

 14. Cosmik Debris 2021-08-03 / 17:27

  Socialdemokraternas interna valslogan: ”Enade står vi mot det svenska folket”

  Gillad av 1 person

 15. Cosmik Debris 2021-08-03 / 17:10

  Under Live Aid-galan 1985 skulle vi ställa upp och hjälpa afrikanerna i Afrika. 2021 har man hämtat hit afrikanerna och fyllt t.ex. Tjärna Ängar och Vivalla.

  Afrikanerna klarar sig fortfarande inte och de behöver fortfarande hjälp. Är det då inte bättre om de hade stannat i Afrika?

  Gilla

 16. Ò Hyra 2021-08-03 / 17:01

  Och så det här skitsnacket om att pensionerna ska höjas, ren bluff.
  Det förstår ju dom flesta, att om pensionen höjs med 56 SEK per månad så är det i realiteten en sänkning av köpkraft.

  Varför har Danmark en grundpension dubbelt så hög som den svenska?

  Har ni inte sparade resurser när ni blir pensionärer i Sverige.
  Säg adjö till bilen, säg adjö till resor, säg adjö till ett värdigt liv.

  Sossen har stulit era pengar och skänkt dom till främlingar som aldrig betalat ett öre i skatt i Sverige.

  Gillad av 5 personer

 17. Anders 2021-08-03 / 16:54

  Dra ner polisens anslag med 500 miljoner eller dra ner på invandringen .
  Högre pensioner eller dra ner på invandringen .
  Vad väljer du .
  Fackets bön under galgen är bara svammel . När LO chefen träffar husse , nyper hon sig i kjolen och niger .
  Visst , visst kära du . Vi skickar över 100 miljoner till valkassan , så ni har råd att förstöra för knegarna i ytterligare 4 år .
  Vi lovar lite runt och håller jävligt tunt , det går knegarna på , gång efter annan .
  Vi behöver fortsätta ta in arbetsamma och välutbildade invandrare för att klara oss .
  Vadå skjutningar å våldtäkter , det har väl alltid funnits .
  Lite svinn får man räkna med .

  Gillad av 4 personer

 18. Thor 2021-08-03 / 16:51

  Afghanen som åkte tillbaks och blev framträdande politiker hade sin afghanska morsa kvar i Sverige med pension och maxat bostadstillägg. Inte ett handtag uträttat i Sverige. Förföljd i Afghanistan? Knappast. Vinst lite längre fram? Knappast.

  Gillad av 3 personer

 19. nilscobra 2021-08-03 / 16:23

  Inte bara höjd pension. Lika viktigt, speciellt för för ett förbund som byggnads, borde väl också vara att pensionsåldern inte höjs.

  Gilla

 20. Hacke 2021-08-03 / 16:13

  Ledningarna inom LO och Byggnads fattar nog. Men de har vare sig ryggrad eller vilja att offra sina positioner vid köttgrytorna för att säga som det är till medlemmarna och ännu mindre att ge uttryck för förräderiet offentligt.
  Sveket har varit så grundligt och långvarigt att medlemsavhoppen till sd borde vara mangrant vid det här laget.

  Gilla

Kommentarer är stängda.